Chat with us, powered by LiveChat

Benchmark – DroiX Vinter 2020 Mini PC Lineup

Hej med jer! Vi hos DroiX håber, at du holder dig sikker og varm i denne kølige juletid. I dag er vi glade for at kunne bringe dig et blogindlæg om Mini PC’er! I løbet af de sidste par måneder har vi lanceret tre nye modeller, som vi alle mener er fantastiske tilbud i deres egen ret! Vi har besluttet at sætte fire af vores stærkeste modeller op mod hinanden i en simpel benchmarking-test for forhåbentlig at give dig en idé om, hvad du går ind til, når du er på udkig efter en ny model.

Hvad er en mini-PC?

En mini-PC er, som navnet beskriver, en pc, der er lille i størrelse. Til gengæld for nogle af egenskaberne ved en typisk stationær pc, såsom strøm, udvidelsesmuligheder eller varmeeffektivitet, får du en pc, der kan udføre de fleste, hvis ikke alle opgaver, som en stationær pc kan, mens den optager en brøkdel af pladsen og sandsynligvis også bruger en brøkdel af strømmen!

Hvorfor skulle jeg have brug for en Mini PC?

En Mini PC er en god idé af mange forskellige årsager, f.eks:

  • Hvis du har brug for en enkel pc uden dikkedarer, der er nem at sætte op:
    • Et hjemmekontor (videoopkald, regnearksarbejde, webudvikling osv.)
    • Et mediecenter til flere formål (Kodi, EmulationStation, Netflix osv.)
    • En almindelig hjemme-pc (Youtube, læsning af e-mails, online shopping osv.)
  • Hvis du leder efter en virksomheds-pc-løsning, er mini-pc’er et godt, ensartet valg til enhver form for masseudrullet it-løsning på en skole, et college, et universitet eller et kontor på grund af deres lille størrelse og nemme opsætning (hvilket giver mulighed for hurtig udrulning/udskiftning efter behov).

Opstillingen

De fire pc’er, vi vil benchmarke i dag, kører alle med de samme lager- og RAM-konfigurationer – en 512 GB M.2 NVMe SSD, og en pind med 16 GB DDR4 SO-DIMM RAM.

  • NVISEN Y-MU01 (tidligere DroiX CK1) – vores længst kørende pc på denne liste, CK1, er et fleksibelt valg til en mini-pc med en 8. generations i7-processor (vi tilbyder også en i5-variant med mindre lagerplads og RAM). En gammel kending, men en god en.
  • Beelink GT-R – i øjeblikket vores mest avancerede tilbud, GT-R er den eneste enhed, vi tilbyder i øjeblikket, der har to M.2 SSD-slots (en SATA og en NVME), hvilket gør den til et potentielt lagerkraftværk. Den kører på AMD Ryzen 3550H.
  • MINISFORUM DMAF5 – En af vores nyeste modeller, DMAF5, er unik, fordi den er ekstremt nem at opgradere, med et knaplåst låg, som du blot skal trykke på for at åbne det. Ligesom GT-R kører den på en AMD Ryzen 3550H.
  • MINISFORUM H31 – Udgivet omkring samme tid som DMAF5, er H31 unik, fordi det er den eneste enhed, vi sælger, der bruger en desktop-CPU; drevet af en 9. generations Intel i3-processor.

Læs videre for at se resultaterne af Beelink GT-R benchmark, NVISEN Y-MU01 CK1 Benchmark, MINISFORUM DMAF5 benchmark og MINISFORUM H31 benchmark.

Testen

Den benchmark, vi vil køre disse fire enheder på, er Passmark Softwares Passmark PerformanceTest 10.0, et multifunktionelt benchmarkingprogram, der tester forskellige aspekter af systemet.

  • CPU’en – Processorens samlede ydeevne.
  • 2D-grafik – Systemets evne til at behandle 2D-grafik, herunder fotografier, vektorer, brugergrænseflader med mere.
  • 3D-grafik – Dette tester systemets evne til at behandle 3D-grafik.
  • Hukommelse – RAM’ens ydeevne inde i enheden.
  • Disk – Ydeevnen for den primære lagerenhed i enheden.

CPU-benchmark

Vi starter med CPU-benchmarken, hvis resultater er som følger:

Herfra kan vi se, at Beelink GT-R og DMAF5 – som begge kører med den samme AMD Ryzen 5-processor – klart overgår deres Intel-drevne modstykker.

Mange ser Ryzen-serien som en “tilbagevenden til formen” for AMD, og disse resultater vil helt sikkert understøtte det. Hvis du er på udkig efter rå processorkraft i din mini-pc, vil vi helhjertet anbefale en af de to.

Du vil måske også bemærke, at CK1 bliver slået af H31, på trods af at H31 kun kører med en i3-processor. Det skyldes, at CK1 drives af en i7-processor, der er beregnet til lavt strømforbrug/bærbar brug, sammenlignet med H31’s fulde desktop-processor.

2D-grafik-benchmark

Denne benchmark bestod af en række tests, herunder gengivelse af vektorbilleder og belastning af brugergrænsefladen (hurtige forstørrelsesændringer, skalering af brugergrænsefladen osv.) Resultaterne ser således ud.

Mini-PC benchmark
PC Mark Benchmark 2D Grapics til Mini PC

Endnu en gang kan vi se, at de AMD-drevne enheder langt overgår deres Intel-kolleger. Selvom alle fire vil give en behagelig nok oplevelse til moderne brug (forskellene vil kun virkelig blive mærkbare under ting med intens 2D-animation, såsom spil eller apps med stærkt animerede brugergrænseflader).

Benchmark af 3D-grafik

Denne benchmark bestod af generelle 3D-gengivelsestests, herunder ydeevne i forskellige DirectX-versioner. Resultaterne er som følger:

For tredje gang i træk trækker de AMD-drevne enheder fra i performance! Selvom ingen af disse enheder er særligt velegnede til gaming, kan de sagtens håndtere mindre grafisk krævende spil og 3D-modellering, hvilket gør dem meget fleksible. RX Vega 8 er en rigtig sværvægter, når det gælder integrerede GPU’er.

Mærkeligt nok trækker DMAF5 fra GT-R, selvom de begge har samme processor. Om det skyldes driveropdateringer (vi lancerede DMAF5 mange måneder efter GT-R) eller andre årsager, kan vi ikke sige med sikkerhed.

Disk-benchmark

Diskbenchmarks var overvejende en række læse/skrive-tests. En høj score her indikerer hurtigere ydeevne generelt under brug (apps og ressourcer indlæses meget hurtigere). Resultaterne ser således ud:

For første gang har vi en klar vinder her. GT-R trækker fra konkurrenterne. Vi vil gætte på, at på grund af vægten på opbevaring i GT-R (der er plads til en M.2 NVME, M.2 SATA og 2,5-tommers HDD/SSD samtidig), blev der brugt mere tid på at designe denne del af enheden.

Benchmark af hukommelse

Hukommelsestestene handlede mest om at måle RAM’ens hastighed og stabilitet. Alle enheder brugte den samme 16 GB RAM-model, som vi bruger i de fleste af vores enheder. Resultaterne ser således ud:

Utroligt nok knuser H31 absolut alle andre enheder i denne henseende. Ydeevnen her svarer til, hvad man ville opleve i en CK1 med dual-channel-hukommelse, hvilket får os til at spekulere på, hvor godt den ville klare sig, hvis det ikke var en single-channel RAM-build!

CK1 placerer sig også komfortabelt (lige akkurat) på andenpladsen. Mens begge AMD-systemer præsterer ekstremt ens (inden for en margin på mindre end 0,1%).

Overordnet/konklusion

Ved at kombinere pointene får vi en samlet score – resultatet er som følger:

PC mark benchmark for mini-computere
PC mark benchmark for mini-computere Samlet score

Overraskende nok trækker DMAF5 en smule fra GT-R. Det skyldes dog først og fremmest forskellen i 3D-grafikydelsen.

Ud fra disse resultater kan vi konkludere forskellige ting om hver af enhederne:

  • CK1 er – selvom den er ved at være oppe i årene – stadig et ekstremt solidt valg. Styrken ligger i hukommelses- og diskhastighederne, så du får en hurtig indlæsning af alle dine programmer, så du hurtigt kan komme i gang.
  • H31 har langt den bedste hukommelse og er unik, fordi den kører med en fuld desktop-processor. Det er perfekt til ting som at arbejde med større opløsninger i billedredigeringsprogrammer eller arbejde med store databaser/regneark.
  • Beelink GT-R er en kraftfuld mini-PC, som er perfekt, når du ikke vil spare på noget for at sikre, at du får den bedste ydeevne i den mindst mulige pakke.
  • DMAF5 er en overraskende stærk performer, som kun svækkes af sin usædvanligt dårlige diskperformance. Når det gælder ren processorkraft, er den helt sikkert en sværvægter, der kan konkurrere med GT-R – men når det gælder hurtig indlæsning af apps, halter den måske lidt efter de andre. Under alle omstændigheder er det et godt alternativ til CK1.

Indtil næste gang!