-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Resumé
GPD XP Plus er en stor revision af den oprindelige model med en hurtigere processor.
Overall
4.8User Review
( votes)Pros
- Ny hurtigere MediaTek Dimensity 1200
- 6 GB RAM
- 128 GB internt lager + understøttelse af Micro SD-kort
- Dobbelt SIM-understøttelse til data
- Fantastisk ydeevne til retro- og Android-spil
- Indbygget skærmkortlægning
Cons
- Modulære kontroller virker en smule meningsløse
I dag ser vi nærmere på den nye reviderede model af GPD XP, som blev lanceret sidste år, nemlig GPD XP Plus. I vores GPD XP Plus-anmeldelse vil vi pakke den ud, køre nogle systembenchmarks og derefter køre en hel masse emulatorer, lige fra Mega Drive til PlayStation 2 og meget mere! Og hvis det ikke er nok, vil vi tjekke nogle native Android-apps for at se, hvor godt de kører på denne retro-håndholdte spillemaskine. Tag en kop te, det er en lang historie!
Videoanmeldelse af GPD XP Plus
Udpakning af GPD XP Plus
Vi starter som altid anmeldelsen af GPD XP Plus med udpakningen. Når vi løfter den første del af emballagen op, kommer vi direkte til selve GPD XP Plus Android-håndterminalen. Vi vil snart vise den i flere detaljer.
Under den anden del af emballagen er der en konvolut, som indeholder en skærmbeskytter og en brugervejledning på engelsk og kinesisk. Der er et USB Type-C-ladekabel , og der medfølger også en strømforsyning til dit land.
Og vi har to modulære joystick-stik, som kan sættes fast på højre side af GPD XP Plus. Vi vil også vise disse om lidt.
Oversigt over GPD XP Plus
Visuelt er GPD XP Plus den samme som originalen. Den måler 9,17 x 3,2 x 1,6 tommer (23,3 cm 8,3 cm 4,1 cm) i sin største tykkelse inklusive grebet. Og den vejer 370 gram med den modulære controller i Xbox-stil.
Den har en 6,81″ skærm, som understøtter 10-punkts berøring. Den har en maksimal opløsning på 2400×1080 i liggende retning. I hjørnet af skærmen vil du se en lille cirkel. Dette er et frontvendt 5 megapixel kamera med enkelt linse. Det er fint til at tage selfies 🙂
På venstre side af GPD XP Plus retrospilkonsollen har vi et klikbart venstre analogt joystick og klassisk D-Pad. Mellem de to er der en knap til skærmkortlægning, som jeg vil demonstrere senere i videoen. Nedenfor er der tre knapper, som bruges til tilbage, hjem og opgaver.
I højre side har vi den modulære controller med fire spilknapper og det klikbare højre analoge joystick. Og i bunden er SELECT- og START-knapperne.
På toppen af GPD XP+ finder du venstre og højre skulder- og udløserknapper. Der er også en volumenvippe og en tænd/sluk-knap.
I bunden er der en 3,5 mm hovedtelefonport, sim-kort og SD-kortplads. Der er en USB Type-C opladningsport. Den kan også bruges med en Type-C til HDMI-konverter til at forbinde til dit tv eller din skærm, som vi viser lidt senere.
Oversigt over controllere
De modulære controllere kan fjernes og udskiftes efter behov. De sidder fast på GPD XP+ med magneter og er ret stærke. Du kan være sikker på, at de ikke løsner sig, mens du spiller, og at det kræver en smule kraft at fjerne dem.
Den controller, du vil bruge det meste af tiden, er den almindelige Xbox-controller. Der er en med fem knapper, som kan bruges som genvejsknapper i spil. Der er en endedæksel, hvis du ikke ønsker at bruge nogen af modulerne.
Tekniske specifikationer for GPD XP Plus
CPU | MediaTek Dimensity 1200, 8 kerner |
GPU | ARM Mali-G77 MP9 @900MHz |
RAM | 6GB LPDDR4x @4266Mbps |
ROM | 128 GB UFS 3.1 |
KOMMUNIKATION | 2.4 G / 5 G dual-band Wi-Fi 6, 2.4 G / 5 G dual-band Wi-Fi 6 |
MEMORY CARD | microSDXC, microSDHC, microSD (medfølger ikke) |
BATTERI | 7000 mAh Tomgang: 9+ timer testet i kontorets lukketid, 13+ timer rapporteret Fuld belastning: 4,5 timer med benchmark i en løkke |
XP Plus TV/Monitor-udgang
Ved hjælp af en passende USB Type-C til HDMI-adapter kan du sende GPD XP Plus retro gaming-håndholdt til dit tv eller din skærm og forvandle den til en retro håndholdt konsol. Det er ikke nødvendigt at gå ind i nogen indstillinger, bare tilslut adapteren, så vises den automatisk. Du kan også tilslutte en trådløs gamepad og bruge den i stedet for de indbyggede kontroller, så du ikke er begrænset af kabellængden.
System-benchmarks
GeekBench
Som en del af vores GPD XP Plus-anmeldelse udfører vi et par systembenchmarks for at se ydeevnen og om muligt sammenligne med andre lignende enheder. Vi starter systembenchmarks med GeekBench, som kører en række tests på tværs af single- og multi-core-operationer.
Vi får en score på 952 for single core og 2.765 for multicore. I sammenligning med den oprindelige GPD XP fik vi henholdsvis 501 og 1.601 point. Og for Anbernic RG552 fik vi 266 og 714. Så der er en meget god stigning i ydeevnen for både single- og multi-core-processering på GPD XP Plus retro-konsollen.
3DMark
Nu kører vi 3DMark. Ligesom på pc’en kører den et benchmark på CPU’en og GPU’en for at se, hvordan de arbejder sammen.
På Wild Life-benchmarket får vi en score på 4.147. Hvis man sammenligner resultaterne med andre mobile enheder, ligger ydeevnen et godt stykke over gennemsnittet, og den kan sammenlignes med ydeevnen på mobile enheder i den højere ende af skalaen.
Antutu
Og i vores sidste systembenchmark kører vi Antutu. Antutu benchmarker CPU’ens, GPU’ens og RAM’ens ydeevne på tværs af en række tests.
Vi får en samlet score på 660.134.
Test af emulator
Som det næste i denne GPD XP Plus-anmeldelse tester vi mange forskellige emulatorers ydeevne på GPD XP Plus. 8- og 16-bit-systemer som Mega Drive vil køre helt fint uden problemer overhovedet. Så vi vil ikke gå i detaljer med dem. Der er nogle individuelle emulatorer forudinstalleret samt RetroArch med emulatorkerner til rådighed for mange retrospilkonsoller.
VBA-M-emulator
VBA-M-emulatoren på RetroArch kører uden problemer eller afmatning. Vi tjekker Contra Advance ud her, og det skalerer fint op til skærmopløsningen, men ikke til den ultrabrede opløsning. Du kan strække den, hvis du vil, men det ville ikke se pænt ud.
Yabasanshiro-emulator – Saturn
Nu er turen kommet til SEGA Saturn-emulatoren Yabasanshiro. Vi prøvede et par forskellige spil, og præstationen er meget god. Når vi spiller løbet igennem, får vi 60 billeder pr. sekund uden synlig forsinkelse. Vi så meget sjældent frames falde til f.eks. 58 i et splitsekund, men du ville ikke bemærke det, medmindre du havde FPS-visningen.
Mupen64Plus Emulator
Nu er turen kommet til Mupen64Plus med Body Harvest kørende på den. Vi prøvede forskellige første- og tredjepartsspil og havde overhovedet ingen problemer med frame drops eller ydeevne generelt. Alt burde fungere fint!
DeSmuME – Castlevania – Portræt af ruin
Nu er det tid til lidt Dual Screen-action med DeSmuME, der kører Castlevania Portrait of Ruin. Vi bemærkede et eller to mindre fald i spil nu og da, men bestemt ikke noget, der ville påvirke dit spil.
Som Gadgetoid foreslog på Twitter, ville han gerne se Might & Magic, når det blev spillet lodret. Du bliver nødt til at omdefinere kontrolelementerne, så de passer til retningen, men det kører og ser fint ud. Jeg har dog ingen idé om, hvordan man spiller spillet 🙂
Flycast-emulator – Dreamcast
Som forventet flyver Dreamcast af sted med fuld fart i alle de spil, vi prøvede. Der er nogle mindre dyk på indlæsningsskærme, men intet, der påvirker gameplayet, som generelt er en solid 60 FPS. Hvis du aktiverer widescreen-opløsningerne i indstillingerne, ser det godt ud på denne skærm.
DuckStation-emulator – PlayStation
Vi går videre til PlayStation, hvor vi bruger Duckstation og i øjeblikket spiller det forfærdelige spil Driver, som blev foreslået af Steve-0 på Twitter. Nu har vi i det mindste vist det, og vi behøver aldrig at spille det igen! 🙂
PlayStation fungerer uden problemer på GPD XP Plus retrospil-håndholdte. Der er forskellige RetroArch-kerner, du kan bruge, som har alle mulige filtre og opskalering, som du kan bruge til at forbedre det visuelle.
PPSSPP-emulator – PlayStation Portable
Dernæst har vi PlayStation Portable og PPSSPP. Som standard prøver vi God Of War. Vi får solide 60 billeder i sekundet, og du kan øge opløsningen og andre forbedringer for at få det til at se godt ud på skærmen.
Og som TheBoyDips bad om på Twitter, har vi det klassiske Vice City, som kører perfekt. Hvis den kan køre God of War uden problemer, vil alt andet på PSP være en leg.
AetherSX2 Emulator – PlayStation 2
Nu går vi videre til nogle mere kraftfulde konsoller. Vi starter med PlayStation 2 og emulatoren AetherSX2. Husk på, at denne emulator er meget under udvikling, så ydeevnen kan ændre sig fra version til version.
Gran Turismo 3 starter lidt sløvt, når der er mange biler på skærmen, men når tingene falder til ro, kører det for det meste med fuld fart. Med nogle justeringer af indstillingerne kan du sandsynligvis få det til at køre lidt mere jævnt generelt.
Pro Evo 2010 kører på den anden side fint og er ekstremt spilbart. Vi prøvede nogle andre spil, og det er helt sikkert en blanding af, hvad der virker og ikke virker. Noget af dette skyldes emulatorens kompatibilitet og ydeevne, og noget skyldes simpelthen, at XP Plus ikke er kraftig nok.
Citra-emulator
Jeg fik ikke den store effekt med Citra. Vi opdaterede til den nyeste version og bemærkede, at der var grafikproblemer i et par spil, så måske er opdateringen lidt skidt. Det er en emulator, der er under udvikling, men uanset hvad er GPD XP Plus ikke kraftig nok til at køre alt ved fuld hastighed.
Dolphin-emulator
Og så har vi Dolphin-emulatoren med Burnout 2. Vi får generelt 60 billeder i sekundet med knap mærkbare dyk, som man ikke kan se uden frame counter. Vi fandt mange spil der, som er meget spilbare, og kompatibiliteten er god.
Men takket være Dankey Kid på YouTube, som foreslog, at vi kiggede på Ultimate Spiderman, kan vi se, at dette spil er meget krævende. Vi får omkring 19 billeder i sekundet med nogle lejlighedsvise frysninger i gameplayet. Så der er god performance, men det er ikke helt perfekt til dette system!
Vi slutter af med lidt mere Dolphin-action og Sonic Colours. Ydelsen er stort set spot on med nogle meget små fald i frames. Dette er et godt spil at teste, da du kan indstille det til at spille med en GC-controller og ikke Wiimotes-emuleringen, som kan være svær at få til at køre godt. Desværre er det ikke alle spil, der fungerer lige så godt, mange er meget langsomme, og nogle fungerer slet ikke. Men de mindre krævende titler kan spilles, så du skal ikke helt se bort fra det.
Generelt er emuleringsniveauet meget godt på GPD XP+. Der er masser af PlayStation 2-spil at nyde, og jeg tror, at det med Citra kan være et problem med den version af emulatoren snarere end GPD XP Plus’ ydeevne. Glem ikke, at der findes alternative emulatorer, hvoraf nogle kan fungere bedre end andre til visse spil.
Android-spils ydeevne
Vi fortsætter anmeldelsen af GPD XP Plus med native Android-apps og -spil for at se, hvordan de klarer sig.
Ydeevne for streaming af spil
Vi prøvede Xbox Cloud Gaming beta til Android, og det fungerer godt med avancerede spil som Forza Horizon 5. Du skal have et abonnement på Xbox Game Pass for at bruge det. Det giver dig mulighed for at streame spil fra Microsofts servere til din GPD XP Plus håndholdte spillemaskine. Vi havde ingen problemer med streamingkvaliteten eller fald i WiFi-hastigheden, især da routeren stod omkring 15 meter væk fra kontoret. Det hele fungerer fantastisk!
Software til kortlægning af skærme
Nu prøver vi nogle native Android-spil, og vi starter med at vise screen mapping-funktionen. Ved at trykke på skærmkortlægningsknappen vises ikoner for alle betjeningselementerne. Du trækker blot ikonerne til det tilsvarende område på skærmen, hvor du normalt ville trykke som input. Når det er gjort, kan du bruge kontrollerne til at simulere skærmtryk og slippe for at rode rundt med dårlige kontroller på skærmen.
Det fungerer generelt ekstremt godt, og i nogle spil kan du opleve, at følsomheden eller præcisionen er lidt høj, men du vænner dig til det efter et par minutter. Og nu til nogle Android-spil.
Call of Duty Mobile
Call of Duty Mobile fungerer godt på GPD XP Plus, og som du så, kan du konfigurere alle kontrolelementerne til gameplayet i spillet. Du skal stadig bruge touchskærmen til menuerne, våbensmeden og så videre. Jeg oplevede ingen problemer med ydeevnen, ingen frame drops eller lagging. Og det gør spillet meget nemt at have kontroller!
Carmageddon
Carmageddon er et andet spil, som du kan mappe spilknapperne til. Det spiller rigtig godt, og styringen er responsiv.
Virtua Tennis
Virtua Tennis har indbygget gamepad-understøttelse, så du behøver ikke at opsætte screen mapping. Alt fungerer fantastisk uden forsinkelser under spillet.
Horizon Chase
Horizon Chase er et andet spil, der har indbygget understøttelse af gamepads. Spillet flyver af sted med en fantastisk billedhastighed, og jeg havde ingen problemer overhovedet.
Genshin Impact
Genshin Impact kræver skærmkortlægning for at spille spillet med gamepad. Der er masser af knapper til gameplayet, men du bliver nødt til at bruge touchskærmen til f.eks. menuer og kort. Starten af spillet er en smule stille, men alt ser ud til at køre meget glat, og det ser også fantastisk ud på skærmen.
Afsluttende tanker
Alt i alt er GPD XP Plus en stor forbedring i forhold til den oprindelige model, når det gælder ydeevne. Vi så fra benchmarks, at der er omkring 50-60% forskel i single- og multi-core performance. Det giver os en meget hurtigere samlet oplevelse både i emulatorer og Android-spil.
Jeg ville gerne have droppet det modulære kontrolsystem til denne model og bare holdt mig til traditionelle kontroller. Det føles stadig som en gimmick for mig, men fortæl os i kommentarerne, hvis du bruger den anden controller.
GPD XP-serien er for mig de bedste Android-baserede gaming-håndholdte, der findes. Plus-modellen har et pænt løft i ydeevnen, og tv-outputtet er fantastisk. Hvis du tidligere var i tvivl, da originalen udkom, er det bestemt værd at genoverveje nu.
Du kan læse mere om og købe GPD XP Plus her. Du kan se vores udvalg af håndholdte spillekonsoller her.
Det afslutter vores GPD XP Plus-anmeldelse, vi håber, du har fundet den nyttig. Og tak til alle, der har foreslået spil, vi kan prøve. Vi kunne ikke prøve dem alle, da nogle ikke virkede, men vi sætter pris på at modtage jeres forslag!