Chat with us, powered by LiveChat

RG353P Anmeldelse – Anbernic Retro Gaming Håndholdt

RG353P Review - Android & Linux Retro Gaming Handheld with RK3566 CPU
RG353P Anmeldelse
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (5)
  • Display
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4.5)
  • Software
    (4)

Resumé

Den RK3566 CPU-baserede retro gaming-håndholdte har to operativsystemer (Android og Linux) med understøttelse af snesevis af klassiske spillekonsoller fra 1970’erne og op til 2000’erne. Den har WiFi til multiplayer-spil og HDMI-udgang til at spille på den store skærm.

Overall
4.6
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Flot design baseret på retro-konsollernes controllere
  • 3,5″ touchscreen-skærm i god kvalitet
  • Android og Linux Dual OS understøttes
  • WiFi-understøttelse til multiplayer og Android online
  • HDMI-udgang til storskærm eller monitor

Cons

  • Ingen Google Play Store, men du kan installere alternativer
  • CPU’en er ikke helt hurtig nok til alle de nyere konsoller

I vores RG353P-anmeldelse vil vi pakke denne håndholdte Android-spilkonsol ud, tjekke funktionerne og prøve en masse emulatorer og spil. Nogle af dem er blevet foreslået af vores følgere på de sociale medier. Hold øje med, om vi har udvalgt dit spil til at prøve på RG353P!

RG353P Videoanmeldelse

Udpakning af RG353P

Som altid starter vi med udpakningen. Noget anderledes ved denne model er en ny emballage, som ser mere professionel ud end den almindelige hvide emballage, vi har set i de tidligere modeller. Det er en fin detalje!

Når vi løfter toppen af, kommer vi direkte til selve RG353P retro håndholdt emulator , vi vil vise den i flere detaljer om et øjeblik.

RG353P anmeldelse - RG353P uden æske
RG353P anmeldelse – RG353P uden æske

Under emballagen er der en nydesignet brugervejledning, som er på fuld engelsk på den ene side. Den indeholder alt, hvad du behøver for at vide, hvordan du bruger den håndholdte. Dernæst har vi et USB Type-C-ladekabel. Vi anbefaler at bruge denne, og den tilsluttes USB-porten på højre side af den håndholdte.

RG353P anmeldelse - udpakning
RG353P anmeldelse – udpakning

Der er et 64 GB micro SD-kort, som bruges til lagring af dine spil. Og sidst, men ikke mindst, har vi en skærmbeskytter og nogle servietter til at påføre den.

RG353P Oversigt

Retrospilkonsollen RG353P fås i to farver baseret på de japanske og europæiske farver samt de nordamerikanske farver. Fortæl os, hvilket tema der er din favorit i kommentarerne.

RG353P Anmeldelse - Farver
RG353P Anmeldelse – Farver

Den måler ca. 17,4 x 8 x 1,8 cm (6,8 x 3,1 x 0,7 tommer) og vejer 209 gram. Skærmen er en 3,5″ IPS-berøringsskærm med en opløsning på 640×480, som er perfekt til retrospil.

På forsiden har du din standard D-Pad, to analoge pinde og spilknapper. Der er to små knapper på hver side af skærmen, den venstre er funktionsknappen, og den højre er tænd/sluk-knappen.

RG353P anmeldelse - set oppefra
RG353P anmeldelse – set oppefra

Langs toppen har vi venstre og højre skulder og udløserknapper. Der er en USB Type-C-port til tilslutning af eksterne enheder og en nulstillingsknap. I midten er der en mini HDMI-port til tilslutning til dit tv eller din skærm, som vi viser senere. Der er en volumenvippeknap og en anden USB Type-C-port, som du bruger til opladning.

RG353P anmeldelse - set nedefra
RG353P anmeldelse – set nedefra

I bunden er der to åbninger til Micro SD-kort. Den venstre er til Linux-operativsystemet. Du kan fjerne kortet, og den vil starte til Android OS. I højre side kan du sætte dit 64 GB-kort i til opbevaring. Og endelig, i midten, er der et 3,5 mm hovedtelefonstik.

RG353P anmeldelse - Tilbage
RG353P anmeldelse – Tilbage

På bagsiden er der to cirkulære gribepuder, som du kan bruge med dine langfingre for at få et fastere greb.

RG353P Tekniske specifikationer

SCREEN3,5″ IPS multi-touch-skærm. 640×480 opløsning
CPURK3566 Quad-Core 64-bit Corex-A55 op til 1,8 GHz
RAM2 GB LPDDR4
OPBEVARINGAndroid – 32 GB eMMC 5.1 (intern)
Linux – 16 GB Micro SD-kort
KOMMUNIKATIONWiFi 2.4/5G
Bluetooth 4.2
STYRESYSTEMAndroid 11 og Linux
BATTERI2.500 mAh Li-polymer-batteri. Holder i op til 6 timer afhængigt af brug
ANDETHDMI-udgang
RG353P Tekniske specifikationer

Oversigt over to styresystemer

RG353P retro håndholdt emulator er der to operativsystemer, Android og Linux. Du kan skifte mellem de to ved at fjerne Micro SD-kortet i venstre side.

Linux OS

Linux bruger en frontend i stil med Emulation Station til hovednavigationen. Du bruger venstre og højre til at gennemse de tilgængelige spilsystemer. Der er Final Burn, MAME, Vertical Arcade-spil, WonderSwan Colour, Capcom Play System 1, 2 & 3, MSX, PC Engine, Master System, Mega Drive, Game Gear, Dreamcast og PSP.

Linux OS på RG353P
Linux OS på RG353P

Når du har valgt et system, vises en liste over spil på lagerkortet sammen med et miniaturebillede og nogle spiloplysninger. Vælg et spil, og det starter op.

Fra hovedmenuen har du masser af muligheder, du kan konfigurere. Du kan oprette forbindelse til WiFi for at skrabe spildata, hvis du tilføjer nye spil, og du kan også spille multiplayer på kompatible emulatorer. Du kan også lukke systemet sikkert ned herfra, hvilket vi anbefaler, at du gør.

Android OS

Android-styresystemet giver dig lidt mere frihed i forhold til, hvad du kan gøre, men det kommer på bekostning af, at du skal sætte alt op. Der er en række emulatorer forudinstalleret, herunder PlayStation 2-emulatoren AetherSX2, Dolphin, PlayStation-emulatoren DuckStation, FBNeo, Mupen64Plus, Mega Drive-emulatoren og Saturn-emulatoren Yabasanshiro. Du bliver nødt til at indstille placeringen af spilmapperne og måske opsætte kontroller og tilpasse indstillingerne.

Android OS på RG3553P
Android OS på RG3553P

Du har også RetroArch, hvorfra du kan downloade dusinvis af forskellige emulatorer, lige fra Amstrad CPC-serien, Commodore, Fairchild og Vectrex, op til PSP-æraen. Ikke alt vil fungere 100%, men det er et godt sted at starte, når man prøver forskellige klassiske konsoller og computere. Du skal downloade systemkernerne og scanne dit SD-kort for spil.

Det er værd at bemærke, at Google Play Store-appen ikke er installeret. Du kan måske få det installeret, men vi har ikke prøvet det. Du kan dog installere enhver APK, du har lyst til. Eller installer Aurora Store, som er et alternativ til Play Store, og som fungerer godt.

HDMI-udgang

Både Android og Linux OS understøtter output fra RG353P til dit tv eller din skærm. Til Android skal du blot tilslutte et Mini HDMI-kabel, så vises det automatisk. På Linux skal du tilslutte HDMI, mens den er slukket, og derefter tænde og boote til Linux, for at den kan vises.

HDMI-udgang til tv eller skærm
HDMI-udgang til tv eller skærm

Kvaliteten på begge operativsystemer er helt i orden. Vi havde ingen problemer med at bruge nogen af dem, selvom vi foretrak at kunne skifte til Android uden at skulle genstarte.

Online multiplayer

Begge styresystemer understøtter RetroArch, så det er meget nemt at spille multiplayer-spil over internettet, forudsat at du bruger det samme styresystem, RetroArch-kerne og ROM-filer. Du kan derefter gå ind i RetroArch Netplay-menuen og hoste eller finde et spil.

Ikke alle systemer er kompatible med online multiplayer, Mega Drive fungerer f.eks. fantastisk. Den kræver ikke store mængder data, så du kan sagtens bruge den med et hvilket som helst WiFi.

System-benchmarks

Geekbench

En hurtig systembenchmark med Geekbench nu, som udfører en række tests på tværs af single- og multi-core-operationer.

ENHEDENKEL KERNEMULTI-CORE
RG353P119359
RG503266714
GPD XP5011601
GPD XP PLUS9522765
Sammenligning af Geekbench-resultater

Vi fik en score på 119 for single core og 359 for multicore. Til sammenligning fik vi 952 og 2765 for den nyligt anmeldte GPD XP Plus og 266 / 714 for den hurtigere processor på Anbernic RG552. Det er langt højere scores, men husk, at begge enheder også er langt dyrere.

Emulatorens ydeevne

Vi fortsætter vores gennemgang af RG353P med et kig på styresystemet. Da vi har to operativsystemer, vil det blive en meget lang video at gennemgå begge sæt emulatorer og retrospil til hvert system. Så vi vil vise nogle emulatorer og nævne, om der var nogen problemer med enten Android- eller Linux-operativsystemer.

Final Burn – Joe & Mac vender tilbage

Vi starter med Final Burn-emulatoren, der kører retro-arkadespillet Joe & Max Returns. Jeg havde lettere ved at få det til at køre på Linux, men begge styresystemer kan fint køre arkadespil på den håndholdte retro-emulator.

MAME – Afterburner II

For at holde fast i arkadetemaet spiller vi Afterburner II på MAME. Igen er der ingen problemer med Arcade-emulering på den håndholdte spillekonsol RG353P, alle de spil, vi prøvede, spillede fantastisk!

Vertikal arkade

Vertikalt arkadespil understøttet på Linux OS
Vertikalt arkadespil understøttet på Linux OS

En god tilføjelse til Linux OS er Vertical Arcade-spil. Den er indstillet til at spille spil i stående retning, og kontrollerne er indstillet, så du kan hoppe direkte ind i handlingen. Du kan gøre det på Android, men du skal selv sætte det hele op.

Master System

Nu går vi over til en konsol og det klassiske Master System, hvor vi spiller Strider. Det er en ret tidlig konsol, og RG353P vil ikke have nogen problemer med at spille disse spil.

Capcom Play System III

CPS-III kører Street Fighter III
CPS-III kører Street Fighter III

Capcom Play System 1 og 2 fungerer fint på begge operativsystemer, og her spiller vi Street Fighter 3rd strike på CPS-3. Den kører også godt, og vi havde ingen problemer med de få spil, vi testede.

SNES9X

Vi tester Animaniacs, som blev foreslået af lithiumproject på Twitter. Du vil ikke have nogen problemer med spil på nogen af styresystemerne, alt fungerer fantastisk. Du kan justere indstillingerne for en smule opskalering for at få det til at se pænere ud.

Mega Drive

Og et andet spil, vi blev foreslået at prøve, var Snow Bros. Vi besluttede os for Mega Drive-konsolversionen, og den fungerer som forventet. Tak til cyb3rn0id på Instagram for forslaget.

PC-motor

Vi har taget Splatterhouse med i vores PC Engine-test. Ligesom alle de andre 8- og 16-bit konsoller spiller disse perfekt, så vi vil ikke bruge for meget tid på baseball-slagmonstre, hvor sjovt det end er 🙂

Neo Geo

Neo Geo med Panic Bomber
Neo Geo med Panic Bomber

Den meget elskede Neo Geo er den næste, og vi spiller noget lidt anderledes, det er Panic Bomber, som jeg aldrig har prøvet før. Det kører fint, ligesom alle de andre fantastiske spil på dette arkade- og hjemmekonsolsystem.

VBA-M

RG353P kører VBA-M
RG353P kører VBA-M

I den første af vores håndholdte tests prøver vi Sonic Advance 3 på VBA-M-emulatoren. Vi prøvede et par forskellige spil på den, og alle kørte ved fuld hastighed. De ser også godt ud på RG353P-skærmen!

Mupen64Plus

Mupen64plus kører Rampage 64
RG353P anmeldelse – RG353P kører VBA-M

Vi prøvede et par forskellige første- og tredjepartsspil. Vi fandt, at mange af dem var helt spilbare, men der var et par stykker, som ikke kørte helt på fuld hastighed. Du kan justere et par indstillinger for at få lidt ekstra ydeevne, men det er noget, du skal være opmærksom på.

Drastisk

Drastisk emulator til to skærme
Drastisk emulator til to skærme

Alt i alt gør Drastic-emulatoren et bedre stykke arbejde end forventet på RG353P. Vi prøvede et par forskellige spil, og der var bestemt nogle, der var meget spilbare. Der er dog flere, der kører smertefuldt langsomt end med fuld hastighed. Så medmindre det er et ret simpelt spil, skal du ikke forvente, at det fungerer godt.

PlayStation

PlayStation og Gran Turismo
PlayStation og Gran Turismo

Vi ved fra den håndholdte RG503, at emulering af PlayStation-konsoller er langt bedre på denne processor. Vi prøvede en masse spil, heldigvis ingen Driver denne gang, og de kørte alle fint uden forsinkelser. Du kan måske få en enkelt mindre frame drop her og der, men ikke noget større.

Dreamcast

Dreamcast-emulering er også meget bedre med denne processor. Du kan nyde mange flere spil, hvis du kommer fra en ældre håndholdt. Mange spil kører med fuld eller næsten fuld hastighed, men der vil stadig være nogle få, der kører langsomt eller har laggy lyd.

Sonic Adventure 2 på Dreamcast
Sonic Adventure 2 på Dreamcast

Vi fik et forslag om at prøve Grand Theft Auto 2 på Dreamcast, og det fungerer godt, da det er et ret grundlæggende spil. Tak til @RitzLazyArtist på Twitter for forslaget.

Og Richard på Twitter foreslog Code Veronica, introen var så lang, at jeg blev træt af at vente. Men da introen er i realtid og kører fint, burde selve spillet spille OK.

PlayStation 2

PlayStation 2 forsøger at efterligne Pro Evo 2021
PlayStation 2 forsøger at efterligne Pro Evo 2021

Nu til en mere krævende konsol. Først har vi PlayStation 2 og AetherSX2. Vi kunne ikke få nogen spil til at køre med en fornøjelig hastighed, processoren er alt for langsom til at udføre et mirakel og få noget spilbart.

PSP

PSP er dog en smule sjovere, når det kommer til at spille spil på PPSSPP-emulatoren. For Linux får vi en generelt langsommere ydeevne, så vi foreslår, at du bruger Android-versionen. Spil som Tekken 6 ligger i midten af 40’erne til 50’erne, så brug af Frame Skip 1 vil udjævne tingene.

PPSSPP Linux-version
PPSSPP Linux-version

Vi blev foreslået at prøve Retro City Rampage af Lee Collins på Facebook. Det kører fantastisk, og du behøver ikke at frame skip, du kan endda øge den grafiske gengivelse en smule for at få spillet til at se pænere ud.

Delfin

Vores sidste emulator, der skal testes, er de to konsoller, som Dolphin understøtter. Vi starter med Burnout 2, som er et gennemsnitligt krævende spil. Vi kommer op omkring midten af 30’erne, hvilket ikke er så dårligt. Vi prøvede et par forskellige spil, nogle er meget spilbare, men der er også mange, der kører for langsomt til at spille.

Dolphin-emulator med Burnout 2
Dolphin-emulator med Burnout 2

Vi prøvede også den anden konsol, Dolphin understøtter, og spillene er ikke særlig spilbare. Du kan måske finde et par basale spil, der kører godt, men generelt er det ikke noget, du vil købe denne håndholdte for at emulere.

Afsluttende tanker

RG353P er en fin forbedring af den tidligere RG503, som bruger den samme processor. Du har nu adgang til Linux- og Android-operativsystemer. Hvis du bare vil hoppe ind og lege, så er Linux fantastisk til det. Hvis du ikke har noget imod en smule opsætning, så er Android noget for dig. Personligt foretrækker jeg Linux på denne håndholdte, selvom det ikke er perfekt, er det langt mindre besværligt, da du bare tilføjer dine spil og går i gang med at spille. Med Android tager det meget længere tid at opnå de samme resultater.

Thrash Rally til Neo Geo
Thrash Rally til Neo Geo

Hvis du er på den forrige generation af håndholdte processorer eller leder efter en ny til at starte med, så er RG353P helt sikkert en håndholdt, du skal overveje at købe. Vi kan godt lide 5Ghz WiFi til multiplayer-spil, HDMI-udgang til at spille på tv eller skærm og valget mellem Android eller Linux.

Det afslutter denne RG353-anmeldelse, tak til alle, der foreslog et spil at prøve på RG353P, vi forsøgte at inkludere så mange som muligt! Hvis du har lyst til at foreslå spil til fremtidige videoer, så følg med på vores sociale medier, som du finder links til nederst på siden, og hold øje med den næste forespørgsel.

Hvor kan man købe RG353P?

Du kan læse mere om og købe RG353P her. Og vi har mange andre retro håndholdte spilkonsoller her, så tjek os ud!

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.