ONEXPLAYER X1 anmeldelse
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
Resumé
ONEXPLAYER X1 er en alsidig 3-i-1 gaming-håndholdt, tablet og bærbar computer med banebrydende ydeevne.
Overall
4.5User Review
( votes)Pros
- Højtydende CPU’er
- 3-i-1 alsidig formfaktor
- Stor 10,95″ skærm
- Omfattende tilslutningsmuligheder inklusive OcuLink
- God batterilevetid
Cons
- Ikke så hurtig som sine AMD Ryzen-konkurrenter til gaming
ONEXPLAYER X1 er en 3-i-1-håndholdt tablet, laptop og håndholdt gaming-pc med aftagelige controllere. I vores anmeldelse af ONEXPLAYER X1 ser vi nærmere på Intel Ultra 7-modellen og sammenligner den med AMD Ryzen-modellerne og med ONEXGPU’en.
Videoanmeldelse af ONEXPLAYER X1
Udpakning af ONEXPLAYER X1
Vi starter vores anmeldelse af ONEXPLAYER X1 med udpakningen. Først ud af æsken har vi en brugervejledning, som er på kinesisk og engelsk. Dernæst har vi selve den bærbare gaming-pc ONEXPLAYER X1, som vi vil vise mere detaljeret om et øjeblik.
I æsken er der en oplader og et USB-kabel. Vi vedlægger den korrekte stikadapter til dit land.
Den mobile gaming-pc ONEXPLAYER X1 har controllere, der kan købes separat, og som sættes fast på hver side af X1. Desværre var de ikke tilgængelige på tidspunktet for anmeldelsen, men vi vil tjekke dem ud i en separat video, når vi får fingrene i dem.
Et bærbart tastatur, som forvandler X1 til en bærbar computer, fås også separat.
Oversigt over ONEXPLAYER X1
Vi fortsætter vores gennemgang af ONEXPLAYER X1 med en oversigt over dens funktioner og tilbehør. ONEXPLAYER X1 måler ca. 9,9 x 6,4 x 0,52 tommer og vejer ca. 789 g uden controllerne.
Skærmen på 10,95″ er en LTPS-berøringsskærm og understøtter op til 2560×1600 opløsning, 16:10 billedformat ved 120Hz opdateringshastighed. Lige over skærmen er der et AI-kamera, som understøtter ansigtsgenkendelse til Windows Hello.
I venstre side har vi to USB 4-porte til tilslutning af strøm og højhastighedsperiferiudstyr. Nedenfor er et aftageligt dæksel, som afslører stikket til venstre side af controlleren.
Højre side har en USB 3.2-port og et micro SD-kortstik, og endnu et dæksel til højre side af controlleren.
Øverst, fra venstre mod højre, er der en tænd/sluk-knap med fingeraftrykssensor, efterfulgt af volumenknapperne. Der er endnu et dæksel, som afslører en 3,5 mm lydport og en Oculink-port til at tilslutte en ekstern eGPU. Og der er en knap, som åbner ONEXPLAYER-overlayet og softwaren.
Bunden har et pogo pin-design med magneter, som du kan bruge til at tilslutte og fastgøre tastaturet i. Der medfølger et bagcover, som beskytter mod ridser og også har en indbygget stander, hvis du f.eks. vil placere det på et skrivebord.
Det bærbare tastatur, som fås separat, sættes fast på undersiden af X1. Når den først sidder fast, kan den ikke løsne sig ved et uheld. Tasterne har en god størrelse og en meget lav profil, hvilket gør det hurtigt og nemt at skrive på dem. Jeg havde ingen problemer med at bruge tastaturet, bortset fra at jeg først skulle vænne mig til et nyt tastatur. Jeg fandt tasterne lette at trykke på og intuitive efter kort tids brug. Et mindre irritationsmoment var, at der ikke er magneter til at holde tastaturet lukket, når det ikke er i brug.
Tekniske specifikationer for ONEXPLAYER X1
I vores næste anmeldelse af ONEXPLAYER X1 vil vi se nærmere på specifikationerne og teste batterilevetiden, blæserstøjen og termikken.
ULTRA 7 | ULTRA 5 | |
CPU | Intel Core Ultra 7 155H | Intel Core Ultra 5 125H |
CORES/THREADS | 16 kerner, 22 tråde | 14 kerner, 18 tråde |
GPU | Intel Arc-grafik ved 2,25 GHz | Intel Arc-grafik ved 2,2 GHz |
RAM | 32 GB/64 GB LPDDR5x 7467 MHz | 16 GB LPDDR5x 7467 MHz |
OPBEVARING | 1TB/2TB PCIe 4 m.2 SSD | 1 TB PCIe 4 m.2 SSD |
Begge modeller har følgende specifikationer:
DISPLAY | 10,95″ LTPS 10-punkts touchskærm, 2560×1600 opløsning, 120Hz opdateringshastighed, 540nit lysstyrke, 138% SRGB |
KOMMUNIKATION | Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 |
BATTERI | 65.02Wh 16890mAh batteri |
KAMERA | AI-kamera med ansigtsgenkendelse til oplåsning af Windows Hello |
I/O | 2x USB 4 1x USB-A 3.2 1x OcuLink 1x Micro SD-kortlæser 1x 3,5 mm lyd |
STØRRELSE | 9,9 x 6,4 x 0,5 tommer (25,2 x 16,3 x 1,3 cm) |
VÆGT | 789g |
Det hele drives af et 65,02Wh 16890mAh-batteri. I vores test, hvor vi kørte Cinebench multi-core benchmark i et loop, fik vi 1 time og 50 minutter. Meget godt sammenlignet med AMD’s håndholdte!
I vores test af blæserstøj og temperatur, mens vi kørte Cinebench, fik vi en højeste blæserstøj på 61 db og en højeste temperatur på 59 °C.
System-benchmarks
Som en del af vores ONEXPLAYER X1-anmeldelse vil vi benchmarke og sammenligne resultaterne med andre enheder, herunder GPD WIN Mini, GPD WIN MAX 2 og AYANEO Slide.
PCMARK
Vores første test er PCMark, som kører en række tests på tværs af forskellige anvendelser såsom webbrowsing, videokonferencer, arbejde med store kontordokumenter og billedgengivelse.
Vi fik en score på 6.079, hvilket generelt er ret godt, kun overgået af ROG Ally og GPD WIN 4-modellerne. De andre enheder har en mærkbar lavere forskel i ydeevne.
Cinebench
Cinebench-benchmarken tester CPU’ernes single core- og multi-core-ydelse.
Vi får scorer på 1.766 og 11.275 for single- og multi-core performance. ONEXPLAYER X1 indtager næsten førstepladsen for single core-ydelse med ROG Ally på andenpladsen. Men når det kommer til multi-core performance, er bøtten vendt med en 2. plads fra bunden i performance.
3DMark
Til 3D Mark kører vi de sædvanlige Time Spy-, Night Raid- og Fire Strike-benchmarks.
X1 tager føringen i Time Spy-benchmarks med 3.790. Vi ser, at AMD 7.000-enhederne er flere hundrede point bagud her. Men i Night Raid- og Fire Strike-testene ser vi X1 falde bagud i begge resultater.
Benchmarks for gaming
Og vi kunne ikke lave en ONEXPLAYER X1-anmeldelse uden nogle gaming-benchmarks.
Forza Horizon 5
Vi kører Forza Horizon 5 med meget lave grafikindstillinger. Vi ved fra tidligere tests, at AMD-processorer generelt klarer sig bedre end Intel-processorer i dette spil. Vi kan se, at mønsteret fortsætter, og at X1 halter bagefter i alle benchmarks. Selvom vi får over 60 FPS ved 720P 15W og derover, ser vi, at AMD-modellerne har langt højere score.
Shadow of the Tomb Raider
I vores Shadow of the Tomb Raider-benchmarktest kører vi med de laveste grafikindstillinger. Vi ser en generelt tættere afstand end før mellem Intel X1 og AMD-baserede enheder, men føringen tilhører igen AMD. Selv Steam Deck klarede sig bedre end X1.
Street Fighter VI
I vores Street Fighter VI-benchmark med 1080P maksimale grafiske indstillinger ser vi et tættere interval af billeder pr. sekund. Den formår at holde sig ret tæt på sin AMD-rival, men det er ikke noget, der bringer den i front.
Oculink-ydeevne
Da X1 har OcuLink, kan vi også teste ydeevnen med ONEXPLAYER ONEXGPU som en del af vores anmeldelse af ONEXPLAYER X1. Du kan også bruge GPD G1 eGPU, de har stort set samme ydeevne.
Kombinationen af ONEXPLAYER X1 kompakt gaming-pc og ONEXGPU fungerer rigtig godt sammen. Vi kan se på diagrammerne på skærmen, at med en eGPU kommer den tættere på ydelsesniveauet for en AMD-baseret håndholdt med en eGPU. Der er ikke den store forskel på dem, når den integrerede GPU ikke bruges.
Benchmark-oversigt
En hurtig bemærkning i vores ONEXPLAYER X1-anmeldelse om benchmark-resultaterne. Vi kan helt sikkert tilskrive noget af den manglende ydeevne til grafikdriverne. Intels drivere er i de tidlige stadier for Ultra 5- og 7-processorerne, og vi så nogle forskelle, både gode og dårlige, sammenlignet med da vi prøvede X1 i sidste måned med ældre drivere.
Vi så de samme indledende problemer med ydeevnen for AMD 6 og 7 tusind processorer, da de først blev lanceret, og de steg i ydeevne over tid. Jeg tror dog ikke, at Ultra 7 vil nå det stadie, hvor den vil slå AMD 7 thousand-serien.
Gaming-ydeevne
Vi har et par spil, som vi har valgt tilfældigt, og vi vil vise noget gameplay inklusive lyd. Se optagelserne i videoen ovenfor.
Afsluttende tanker
Som afslutning på vores anmeldelse af ONEXPLAYER X1 vil vi opsummere vores tanker. Som en 3 i 1-baseret enhed kan vi ikke direkte sammenligne med de dedikerede håndholdte gaming-pc’er, da dette er mere en hybrid, især uden controllerne.
Men vi kan sammenligne ydeevnen, som de AMD-baserede enheder generelt overgår på de fleste områder. Den eneste rigtige gevinst for ONEXPLAYER X1 håndholdte gamingcomputer var batterilevetiden, hvor vi så næsten to timer på Cinebench sammenlignet med normalt omkring 60 til 75 minutter på de AMD-baserede enheder.
Med en eGPU ser vi en meget god ydeevne, når den underpræsterende integrerede GPU er ude af billedet. Hvis en eGPU er en del af dine planer, eller du allerede ejer en, så gør det X1 meget mere fristende.
Den håndholdte gaming-pc ONEXPLAYER X1 har fordelen af den massive 10,95″ tommer skærm, som ser fantastisk ud. Jeg havde en mus og det bærbare tastatur tilsluttet, og du kan bruge det som et mini skrivebord. Der er ingen grund til at ty til en skærm, fordi displayet er lille som på de håndholdte.
Med ONEXPLAYER-controllerne eller endda din egen controller kan du læne dig tilbage og spille på denne skærm på f.eks. et bord. Det er bare lidt mere behageligt end at være meget tæt på en håndholdt med en lille skærm, mens man bruger en ekstern controller.
Vi bliver nødt til at vente og se, hvordan det spiller og føles med den officielle controller monteret. X1 vil være den største håndholdte med controllere, vi har prøvet, og den er måske lidt for stor og tung til at være behagelig.
Fortæl os, hvad du synes om ONEXPLAYER X1 i kommentarerne. Ville du vælge Intel frem for AMD til en håndholdt, foretrækker du små eller store håndholdte? Du kan læse mere og købe din ONEXPLAYER X1 her.
Det afslutter vores anmeldelse af ONEXPLAYER X1, hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet.