Anbernic RG353VS
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Resumé
RG353V og RG353VS giver et godt valg af Linux eller dual boot med Android-operativsystemer. Der er god ydeevne med masser af konfigurations- og brugerdefinerede firmwaremuligheder.
Overall
4.3User Review
( votes)Pros
- Valg af Linux eller Linux/Android OS
- Linux OS er plug and play
- Lodret orientering håndholdt
- Brugerdefineret firmware understøttes
- WiFi 5 og Bluetooth understøttes
- To pladser til micro SD-kort
- HDMI-udgang understøttes
Cons
- Android OS føles ufærdigt og kræver lidt opsætning
Vi kigger på Anbernics nyeste emulatorer til retrohåndholdte , som findes i to modeller, RG353V og den lidt billigere RG353VS. I vores anmeldelse af RG353V og RG353VS gennemgår vi hardware- og softwareforskellene på de håndholdte Android- og Linux-enheder, og så tester vi nogle emulatorer på begge for at finde ud af, hvilken der giver mest værdi for pengene.
Videoanmeldelse af RG353V og RG353VS
Udpakning af RG353V og RG353VS
Vi starter gennemgangen af RG353V og RG353VS med udpakningen. Bortset fra æskens design er indholdet stort set det samme for V- og VS-modellerne.
Til at begynde med har vi selve den håndholdte retro-spillemaskine; vi vil vise dem og de forskellige kabinetfarver mere detaljeret om lidt.
Der er et 64 GB micro SD-kort. Der er allerede et 16 GB-kort i enheden, som har Linux-operativsystemet, og dette kort bruges til lagring af dine spil. Den næste er brugervejledningen, som på den ene side er på engelsk og på den anden side på kinesisk. Den har alt, hvad du skal bruge for at komme i gang. Der er et USB type-C opladningskabel, som sættes i porten i bunden af den håndholdte retromodel for at oplade.
Og sidst, men ikke mindst, er der en skærmbeskytter og klude til at påføre den på skærmen.
Oversigt over RG353V og RG353VS
Den håndholdte spillekonsol RG353V fås i fire modeller: hvid, sort transparent, grå og lilla transparent. RG353VS fås kun i sort transparent og grå.
RG353V og RG353VS er visuelt ens, måler omkring 4,9 x 3,2 x 0,8 tommer (12,6 cm x 8,3 cm x 2,1 cm) og vejer 193 g. Byggekvaliteten føles god og ikke for tung til lange spilsessioner.
Skærmen er en 3,5 tommer IPS-skærm med en retro gaming-venlig opløsning på 640×480. V-modellen har touchscreen, og det har VS ikke. Herunder finder du de almindelige spilkontroller med klassisk D-Pad, to klikbare analoge sticks med lav profil og knapper. I midten er der en funktionsknap, som åbner menuen eller vender tilbage til start, afhængigt af hvilket operativsystem du bruger.
Toppen af den retro gaming-håndholdte har en USB Type-C-port, en mini HDMI-port til output til tv eller skærm og et 3,5 mm hovedtelefonstik. Til venstre er volumenknappen, og til højre er der to micro SD-kortpladser, hvoraf den ene bruges til lagerplads og den anden til Linux OS. Der er en nulstillingsknap og en tænd/sluk-knap.
I bunden af den håndholdte konsol er der en USB Type-C-port, som bruges til at oplade den håndholdte.
Og på bagsiden er der to sæt venstre og højre skulderknapper. De to yderste er nemme at trykke på, mens man spiller, men jeg var nødt til at justere mine hænder lidt og hægte min finger for at nå den inderste knap uden også at trykke på den yderste.
RG353V & RG353VS Tekniske specifikationer
RG353V | RG353VS | |
CPU | RK3566 Quad-Core 64-bit Cortex-A55-processor, der kører op til 1,8 GHz | RK3566 Quad-Core 64-bit Cortex-A55-processor, der kører op til 1,8 GHz |
RAM | 2 GB LPDDR4 RAM | 1 GB LPDDR4 RAM |
OPBEVARING | 1x 16 GB Micro SD Linux OS 1x 64 GB Micro SD til lagring af spil 32 GB eMMC-lagerplads | 1x 16 GB Micro SD Linux OS 1x 64 GB Micro SD til lagring af spil 32 GB eMMC-lagerplads |
OS | Android 11 og Linux dual boot | Linux OS |
KOMMUNIKATION | WiFi 5 Bluetooth 4.2 | WiFi 5 Bluetooth 4.2 |
BATTERI* | 3.200 mAh genopladeligt batteri Maks. 6 timers batterilevetid, afhængigt af brug. | 3.200 mAh genopladeligt batteri Maks. 6 timers batterilevetid, afhængigt af brug. |
* Mere krævende systemer som Dreamcast og PlayStation vil selvfølgelig være mindre.
Oversigt over operativsystemer
Som en del af vores gennemgang af RG353V og RG353VS vil vi se på styresystemerne. RG353V har både Android og Linux, mens VS kun har Linux. Efter nogle tests er ydeevnen den samme for begge enheder på Linux.
Linux-operativsystem
Linux OS leveres med en frontend i stil med en emuleringsstation og Retroarch til emuleringssiden af tingene. Alt er sat op og klar til at spille stort set med det samme. Med denne brugervenlighed følger nogle ting, man skal være opmærksom på, såsom at valget af emulatorer og systemer er begrænset. Ydelsen er måske heller ikke så høj som på Android, der har den hurtigere Vulkan-renderingssupport .
Alle 8- og 16-bit emulatorer vil køre fint uden problemer overhovedet. Vi prøvede Master System, Mega Drive, PC Engine, SNES osv., og de kørte alle godt.
MAME
Ligeledes med Arcade-emulatoren MAME prøvede vi en række spil, og de kørte alle uden afmatning eller problemer. Vi forventede ingen problemer, da emulatoren er veletableret og meget kompatibel.
CPS-III
Til den avancerede Arcade-emulering og CPS-III. Der er kun få spil til dette system, men vi havde ingen problemer med Street Fighter 3. Alt kører fantastisk.
PlayStation 1
PlayStation 1 fungerer helt fint; vi prøvede et par forskellige spil, og alt kørte med fuld hastighed uden forsinkelser eller frame skipping.
Dreamcast
Vi prøvede et par forskellige spil og fik blandede resultater. En hel del spil kørte OK uden problemer, men spil som Sonic Adventure 2 kører langsomt, og andre har problemer med lydforsinkelse. Dreamcast er et hit og et miss med, hvad der virker og ikke virker. Ydelsen er hurtigere på Android.
GBA
Nu til nogle håndholdte, vi starter med GBA og Sonic Advance 3. Vi prøvede en masse spil, og de kørte alle helt fint uden problemer eller frame drops. Spillene ser også godt ud på denne skærm.
NDS
Vi går videre til dens bror med to skærme, og igen kører spillene fint. På grund af 4:3-formatet er de to skærme klemt sammen på et lille område, og det er svært at se noget. Men du kan skifte til enkelt fuldskærm, og spillene er spot on.
PSP
På PSP får vi ikke den store ydelse i vores foretrukne spil, God of War, når vi tester. Uden Vulkan-rendering går det ud over ydeevnen, og vi får uspillelige frame rates i dette spil. Andre spil spiller dog bedre, men forvent ikke perfekt kompatibilitet. Ydeevnen er en smule hurtigere på Android OS, men ikke meget.
Android-operativsystem
Vi fortsætter vores gennemgang af RG353V og RG353VS med et kig på Android OS. Den håndholdte spillekonsol RG353V er eksklusivt udstyret med Android-operativsystemet, som bruger det interne lager og har en touchscreen.
Og det er med Android, at mine irritationer med den håndholdte begynder at opstå. Vi har set et par Android-håndholdte fra Anbernic, og jeg ville have troet, at de nu ville forbedre Android-siden af tingene. De forudinstallerede emulatorer er bare forudinstallerede. De er ikke indstillet til at lede i bestemte mapper på f.eks. dit lagerkort. Så det betyder, at du skal gå igennem hver emulator for at konfigurere den en efter en.
Der følger en slags frontend med, som du aktiverer i Android-rullemenuen. Når dit lagerkort er scannet, vil det tilføje alle understøttede systemer og spil til deres respektive menupunkter. Det er ret simpelt, men funktionelt for de systemer, det understøtter, hvilket ikke er mange. Hvis du tilføjer dine egne spil, skal du også tilføje dine skærmbilleder manuelt, da den ikke downloader dem. Når dit kort er scannet, kan du vælge et spil, og så kører det i RetroArch.
Emulatorers ydeevne
RetroArch er den eneste forløsende kvalitet ved Android OS. Det understøtter flere emulatorer end Linux OS med en bred vifte af kerner, der går langt ud over dine sædvanlige konsoller. Du kan downloade og spille spil på computere som Commodore 64, Amstrad CPC og Speccy, og på nyere konsoller som PlayStation Portable.
Ikke alle emulatorer er optimeret til RetroArch, så du kan støde på nogle forsinkelser på avancerede konsoller. I dette tilfælde kan du bruge de individuelle emulatorer som PPSSPP for at få lidt ekstra ydelse.
For alle de klassiske konsoller er ydeevnen på niveau med eller bedre end Linux OS, så vi vil ikke dække disse systemer igen. Jeg har undgået at vise AetherSX2 og Dolphin-emulatorer, da det helt ærligt ikke er værd at bruge tid på at få dem til at køre. Du vil opdage, at nogle basale spil fungerer, men det er ikke besværet værd. Jeg vil anbefale en mere kraftfuld håndholdt som GPD XP+, hvis det er det, du vil spille.
Manglende apps
Når vi taler om individuelle emulatorer, er der heller ingen Dreamcast-emulator forudinstalleret. Men vi får en helt unødvendig AetherSX2- og Dolphin-emulator, der kører spil med halv hastighed, fordi processoren ikke er hurtig nok. Hvorfor inkludere noget, hvis spillene ikke kan spilles?
Bemærk også, at Google Play Store ikke er installeret, så du bliver enten nødt til at side-loade apps, prøve de mange måder at installere GAPPS på eller bruge et alternativ som APKMirror eller Amazon Appstore. Vi forstår, at Kina har restriktioner, men gør i det mindste en firmware tilgængelig med Play Store, som andre udenfor kan installere og få fuld brug af Android.
Mine tanker om Android OS
Alt i alt er jeg ikke særlig imponeret over Android OS på RG353V, det føles halvfærdigt, som om nogen begyndte at installere nogle apps, kedede sig og gav op. Hvis du har tid og tålmodighed, kan du gøre det pænt og funktionelt, men jeg synes ikke, at det skal overlades til kunden, men i stedet gøres af producenten. Dette er en præproduktionsenhed, men generelt sker der kun små ændringer mellem Anbernics udgivelser og modeller.
ArkOS brugerdefineret firmware
En ting, du bør overveje, hvis du har et ekstra Micro SD-kort, er at installere en tilpasset firmware. ArkOS er for nylig blevet opdateret, så den er kompatibel med RG353V og RG353VS. Det er ret nemt at installere og sætte op, og vi har en letforståelig installationsvejledning her, fordi vi varmt anbefaler at prøve det!
ArkOS understøtter over 90 spilsystemer samt over 70 porte via PortMaster. Når det er installeret, kan det opdateres online, så du ikke behøver at rode med at sætte kort op for hver opdatering.
Når du har kopieret dine spil over på Micro SD-kortet, er du klar til at gå i gang. Hvis du ikke har noget imod en smule arbejde, er det alt i alt langt den bedste oplevelse, du får med denne håndholdte spillemaskine.
Skal du købe RG353V eller RG353VS?
Hvilken model er den rigtige for dig? RG353V-emulatoren til retro-håndholdte giver dig lidt mere frihed med hensyn til, hvad du kan bruge og installere af apps. Og der er en lidt hurtigere ydeevne på nogle konsoller. Hvad angår PS2- og til en vis grad Gamecube-emulering, er det slet ikke værd at have apps præinstalleret. Og glem ikke, at Android kræver en del opsætning sammenlignet med Linux.
Linux OS er på den anden side plug and play. Du har dog ikke så stor frihed til at tilføje nye systemer. Men du kan bare tænde den, og i løbet af få øjeblikke er du i gang med et spil. Hvis tiden eller tålmodigheden er knap, er Linux det oplagte valg.
Når det gælder hardware, har RG353V retro-spilkonsollen et par ekstra funktioner, f.eks. det interne lager, som kun kan bruges til Android. Det er rart med touchscreen-understøttelse, men hvor ofte vil du bruge den til spilkontrol? 2 GB i stedet for 1 GB RAM er nyttigt, men gør det en stor forskel, når man spiller spil, der generelt ikke kræver store mængder RAM?
Afsluttende tanker
RG353V | RG353VS |
+ Android & Linux OS | + Lavere pris |
+ Berøringsskærm | + Kom i gang med det samme på Linux. |
+ 2 GB RAM | ~ Kun Linux |
– Højere pris | ~ 1 GB RAM |
– Android OS føles halvfærdigt | – Ingen berøringsskærm |
Hvis man ser på fordele og ulemper, siger det mig, at jeg skal købe RG353V, da du kan skifte mellem Android og Linux og dermed få det bedste fra begge verdener. Men så har du det fremragende ArkOS, som er det styresystem, begge modeller bør have installeret som standard. Dermed har du ikke brug for alt det ekstraudstyr, som V-modellen bringer med sig.
Hvis du gerne vil spare et par dollars eller pund, er RG353VS retro gaming-håndholdte absolut fornuftig. Du går ikke glip af meget, og du ville være lige så tilfreds med denne model, der kører Anbernics Linux OS eller ArkOS. Eller betal lidt mere og få de ekstra funktioner samt mulighed for at vælge mellem alle tre styresystemer.
Personligt vil jeg hellere bruge min tid på kortvarigt at konfigurere ArkOS og kun køre det på RG353VS. De er begge udmærkede håndholdte, men RG353V-modellen svigtes af et halvfærdigt Android OS. Fortæl os, hvad du synes, og hvilket operativsystem du ville bruge, i kommentarerne.
Hvor kan man købe RG353V og RG353VS?
Du kan bestille din RG353V og RG353VS her. Glem ikke at bruge rabatkoden RG3535OFF ved kassen! Eller hvis denne model ikke interesserer dig, så tjek vores udvalg af håndholdte spillekonsoller her.
Det afslutter denne gennemgang af RG353V og RG353VS, og vi håber, at du har fundet den nyttig. Fortæl os i kommentarerne, hvilken model du ville købe, og ville du bruge den tilpassede ArkOS-firmware?