Chat with us, powered by LiveChat

Αρχεία

Ανασκόπηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU - Φορτίστε τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών σας!

GPD G1 eGPU docking station review - Supercharge your handheld gaming PC and mini PC
Σταθμός σύνδεσης G1 eGPU
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4.5)

Περίληψη

Ο σταθμός σύνδεσης GPD G1 eGPU συνδυάζει την ευελιξία ενός παραδοσιακού σταθμού σύνδεσης με μια ενσωματωμένη AMD Radeon 7600M eGPU. Με συνδεσιμότητα Oculink και USB 4 είναι μια εξαιρετική επιλογή για την υπερφόρτωση του φορητού ή μίνι υπολογιστή σας.

Συνολικά
4.8
Αποστολή
Κριτική χρήστη
0 (0 votes)

Πλεονεκτήματα

  • Μικρό ελαφρύ & φορητό
  • Καλές επιδόσεις σε beta οδηγούς, έως και 30% περισσότερες σε επίσημους οδηγούς
  • Τίποτα τόσο μικρό στην αγορά μέχρι στιγμής

Μειονεκτήματα

  • Δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, δηλαδή να προστεθεί μια νέα κάρτα γραφικών

Περιμέναμε υπομονετικά από τότε που ανακοινώσαμε για πρώτη φορά τον Απρίλιο ότι η GPD θα κυκλοφορούσε τον σταθμό σύνδεσης G1 eGPU με ενσωματωμένη eGPU. Στην επισκόπηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU θα το ελέγξουμε με το GPD WIN MAX 2 2023 με θύρα Oculink.

Βίντεο αναθεώρησης του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU

Αποσυσκευασία του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU

Όπως πάντα, ξεκινάμε την ανασκόπηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU με ένα γρήγορο unboxing. Πρώτα έχουμε ένα εγχειρίδιο χρήσης το οποίο είναι στα κινέζικα και στα αγγλικά. Από κάτω βρίσκεται ο ίδιος ο σταθμός σύνδεσης GPD G1 eGPU, τον οποίο θα παρουσιάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU Unboxed
Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU Unboxed

Μέσα στο κουτί υπάρχει ένα καλώδιο τροφοδοσίας, θα συμπεριλάβουμε τον σωστό προσαρμογέα για τη χώρα σας. Και ένα καλώδιο USB 4.0. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν συνοδεύεται από καλώδιο Oculink, αλλά μπορείτε να πάρετε ένα σε πακέτο κατά την παραγγελία.

GPD G1 EGPU Σταθμός σύνδεσης Unboxing
GPD G1 EGPU Σταθμός σύνδεσης Unboxing

Επισκόπηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU

Συνεχίζουμε την ανασκόπηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU με μια επισκόπηση της συσκευής. Έχει διαστάσεις περίπου 8,8 x 4,3 x 1,1 ίντσες (22,5 x 11,1 x 3,0 cm) και ζυγίζει περίπου 920 γραμμάρια. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου, το οποίο θα βοηθήσει να διατηρηθεί προστατευμένη εάν μεταφέρεται σε μια τσάντα για παράδειγμα.

Μπροστινή όψη του σταθμού σύνδεσης GPD G1 EGPU
Μπροστινή όψη του σταθμού σύνδεσης GPD G1 EGPU

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια θύρα Oculink, περισσότερα γι' αυτό αργότερα, και μια θύρα USB 4 για συμβατότητα με άλλες συσκευές. Και στα δεξιά βρίσκεται το κουμπί λειτουργίας.

Πίσω όψη του σταθμού σύνδεσης GPD G1 EGPU
Πίσω όψη του σταθμού σύνδεσης GPD G1 EGPU

Στο πίσω μέρος βρίσκεται η είσοδος τροφοδοσίας και ακολουθούν τρεις θύρες USB 3.2 τύπου Α για τη σύνδεση περιφερειακών συσκευών. Υπάρχει μια συσκευή ανάγνωσης καρτών sd υψηλής ταχύτητας 4.0, η οποία είναι πολύ χρήσιμη. Οι θύρες USB και η συσκευή ανάγνωσης καρτών είναι διαθέσιμες μόνο όταν είναι συνδεδεμένες σε μια κεντρική συσκευή USB 4. Για την έξοδο βίντεο υπάρχουν δύο DisplayPort και ένα HDMI για υποστήριξη έως και τριπλών οθονών.

Τεχνικές προδιαγραφές GPD G1 eGPU

ΤΣΙΠ ΓΡΑΦΙΚΩΝAMD Radeon RX 7600M XT
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗRDNA 3.0
ΒΑΣΙΚΌ ΡΟΛΌΙ1500 MHz
ΡΟΛΌΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΎ2300 MHz
BOOST CLOCK2615 MHz
RAM8GB GDDR6 2.250MHz
ΘΎΡΑ GRAPHICSOculink(SFF-8612)Θηλυκή θύρα × 1
USB 4 × 1
ΘΎΡΑ VIDEOHDMI 2.1 × 1
DisplayPort 1.4a × 2
ΘΥΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝUSB 3.2 × 3
SD 4.0 × 1
Και τα δύο λειτουργούν μόνο όταν είναι συνδεδεμένα σε συσκευή USB 4.
ΨΎΞΗΕνεργή ψύξη, Ψύξη με αέρα
TGP120W
ΙΣΧΎΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑΣΕνσωματωμένο τροφοδοτικό 240W GaN

Μπορείτε να συνδεθείτε στη συσκευή σας για τη GPU με δύο τρόπους. Εάν η συσκευή σας, όπως η GPD WIN MAX 2 2023, διαθέτει θύρα Oculink, τότε αυτή είναι η καλύτερη σύνδεση. Ή αν έχετε μια συσκευή συμβατή με USB 3 ή παραπάνω, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της θύρας USB 4.

Το Oculink είναι μια σύνδεση απευθείας από και προς το PCIe της GPU στη συσκευή σας, παρέχοντας μεγαλύτερο εύρος ζώνης και σταθερότητα από το USB 4. Διαθέτει επίσης λεπτομερείς δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας ειδικά για κάρτες γραφικών, οι οποίες βελτιώνουν τη χρήση ενέργειας, για παράδειγμα. Έχουμε ένα λεπτομερές άρθρο σχετικά με το Oculink εδώ το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Κατά το υπόλοιπο του 2023 και μετά θα δούμε περισσότερες συσκευές που υποστηρίζουν το Oculink, όπως το MAX 2 23 και το επερχόμενο GPD WIN MINI και το αναθεωρημένο AYA NEO 2S. Ουσιαστικά, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε βέλτιστη απόδοση από το σταθμό σύνδεσης GPD G1 eGPU με τη συσκευή σας.

Υποστηρίζονται οι πιο πρόσφατες φορητές συσκευές, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν υποστήριξη OcuLink ή USB 4. Αυτό περιλαμβάνει επίσης το νέο ROG Ally X που διαθέτει τώρα θύρα USB 4.

Συγκριτικά στοιχεία GPD G1

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU πραγματοποιούμε ορισμένα benchmarks. Για τα benchmarks χρησιμοποιούμε το GPD G1 συνδεδεμένο με το GPD WIN MAX 2 2023, μέσω Oculink, για τη GPU και USB 4 για τα άλλα χαρακτηριστικά, όπως οι θύρες USB.

Ενεργοποίηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 EGPU
Ενεργοποίηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 EGPU

Για λόγους διαφάνειας πρέπει να δηλώσουμε ότι χρησιμοποιούμε ακόμα beta οδηγούς για το WIN MAX 2 2023, οι οποίοι προκάλεσαν πολλά προβλήματα στο να παίξει καλά ο σταθμός σύνδεσης GPD G1 eGPU με αυτό. Μετά από αρκετό χρόνο εγκατάστασης διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης αποκτήσαμε μια ως επί το πλείστον σταθερή ρύθμιση, τουλάχιστον αρκετή για να μπορέσουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση.

Για αυτή την αξιολόγηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU είμαστε συνδεδεμένοι σε μια οθόνη 4K και χρησιμοποιούμε αποκλειστικά αυτή. Είχαμε προβλήματα λειτουργίας με την εσωτερική οθόνη, οπότε θα το ελέγξουμε αυτό σε μια μελλοντική ενημέρωση μόλις σταθεροποιηθεί.

Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την έλλειψη κατάλληλων προγραμμάτων οδήγησης AMD για το GPD WIN MAX 2 2023 και μέχρι την κυκλοφορία θα πρέπει να έχουν διορθωθεί.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ] Η AMD κυκλοφόρησε τους οδηγούς και επανεξετάζουμε τις φορητές συσκευές και το G1. Στις πρώτες μας δοκιμές είδαμε αύξηση της απόδοσης έως και 30% σε σχέση με τους beta drivers, οπότε λάβετε αυτό υπόψη σας για τα παρακάτω benchmarks.

Όλες οι δοκιμές εκτελούνται σε TDP 28W και σε ανάλυση 800P, 1200P, 1440P και 4K χωρίς FSR κ.λπ., ώστε να υπάρχει ένα εύρος δεδομένων για τη σύγκριση μεταξύ ενσωματωμένης και εξωτερικής GPU.

Shadow of the Tomb Raider

Για τα benchmarks των παιχνιδιών ξεκινάμε με το Shadow of the Tomb Raider στις χαμηλότερες ρυθμίσεις γραφικών. Μπορούμε να δούμε μια μικρή διαφορά στα 800P και ιδιαίτερα στα 1200P, μια αύξηση των FPS κατά 23% και 56% αντίστοιχα.

GPD G1 eGPU vs ενσωματωμένη GPU στο Shadow of the Tomb Raider
GPD G1 eGPU vs ενσωματωμένη GPU στο Shadow of the Tomb Raider

Στα 1440P έχουμε περίπου 119% αύξηση στα FPS σε σχέση με τα ενσωματωμένα γραφικά, ενώ στα 4K έχουμε μια πολύ εντυπωσιακή αύξηση 153% από 28 καρέ σε 71.

Cyberpunk 2077

Στο Cyberpunk τρέχουμε στις ρυθμίσεις γραφικών Low. Στις 800P και 1080P έχουμε αύξηση των FPS κατά περίπου 20% έως 35%.

Cyberpunk 2077 Σύγκριση Benchmark
Cyberpunk 2077 Σύγκριση Benchmark

Στα 1440P έχουμε περίπου 132% αύξηση στα καρέ ανά δευτερόλεπτο και στα 4K έχουμε μια τεράστια αύξηση 160% από 13,5 σε 35,2.

Call of Duty Modern Warfare 2

Στο Call of Duty Modern Warfare 2 τρέχουμε στις ρυθμίσεις γραφικών Minimal. Στα 800P έχουμε 83% και στα 1080P μια πολύ εντυπωσιακή διαφορά 194% στα καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Σύγκριση Benchmark Call of Duty Modern Warfare 2
Σύγκριση Benchmark Call of Duty Modern Warfare 2

Στα 1440P δεν βλέπουμε ένα τεράστιο άλμα στα FPS σε σύγκριση με τα 1080P με μόνο 152%, αλλά στα 4K έχουμε μια αξιοπρεπή αύξηση των FPS κατά 181%.

Street Fighter 6

Για το Street Fighter 6 τρέχουμε στις υψηλότερες ρυθμίσεις για να καταπονήσουμε και τις δύο GPU. Για λόγους απλότητας στο διάγραμμα έχουμε μόνο τα 1440P και 4K στην οθόνη. Πήραμε τα πλήρη 60 FPS στα 720P και 1080P στο G1, οπότε αποδίδει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ενσωματώνεται εδώ.

Επιδόσεις του Street Fighter 6 σε 780M vs 7600M XT
Επιδόσεις του Street Fighter 6 σε 780M vs 7600M XT

Στα 1440P έχουμε αποτελέσματα 23, 26 και 20 έναντι 55, 55 και 59 καρέ ανά δευτερόλεπτο στις τρεις δοκιμές, περίπου 148% κατά μέσο όρο. Και στα 4Κ, πετύχαμε περίπου 10 FPS στα ενσωματωμένα γραφικά πριν συνεχίσει να πέφτει τυχαία. Στην eGPU πήραμε 35, 37 και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο στις τρεις δοκιμές. Αυτή είναι μια τεράστια αύξηση 240% κατά μέσο όρο.

Σύνοψη αναφοράς

Στις αναλύσεις 4K έχουμε κατά μέσο όρο 150% αύξηση των καρέ ανά δευτερόλεπτο. Στα 1440P έχουμε περίπου 108% μέση αύξηση. Για 1080P και κάτω βλέπουμε χαμηλότερες αποδόσεις στην απόδοση.

Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU Street Fighter 6
Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU Street Fighter 6

Αυτό είναι γενικά αυτό που βλέπουμε με τις κάρτες γραφικών υψηλότερων προδιαγραφών, που έχουν μεγαλύτερη αύξηση στην απόδοση σε σχέση με τις ενσωματωμένες καθώς πηγαίνετε σε υψηλότερες αναλύσεις από 800P σε 4K.

Εάν έχετε οθόνη συμβατή με 1440P ή υψηλότερη ανάλυση, τότε θα δείτε μια αξιοπρεπή αύξηση της απόδοσης με το σταθμό σύνδεσης GPD G1 eGPU όταν χρησιμοποιείται. Υπάρχει ακόμα μια αξιοπρεπής αύξηση στα 1080P, αλλά σε οποιαδήποτε χαμηλότερη τιμή, δεν έχετε πραγματικά το πλήρες όφελος από τη χρήση μιας εξωτερικής GPU σε σύγκριση με την ενσωματωμένη με τις αντίστοιχες ρυθμίσεις γραφικών.

Τελικές σκέψεις

Ολοκληρώνουμε την ανασκόπηση του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU με τις τελικές μας σκέψεις σχετικά με αυτόν. Και πάλι βρισκόμαστε στα χέρια της AMD και της έλλειψης ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης για τις GPU 7840U και 780M που πραγματικά δυσκόλεψαν τα benchmarks μας. Αυτό κάλυψε απλά την επίτευξη αξιοπρεπών αποτελεσμάτων benchmark με την ενσωματωμένη GPU και ακόμη και τη σωστή λειτουργία του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU.

Ως εκ τούτου, τα benchmarks τόσο για τα ενσωματωμένα όσο και για τα εξωτερικά γραφικά δεν είναι οριστικά. Σκοπεύουμε να επανεξετάσουμε και να δοκιμάσουμε εκ νέου όλες τις φορητές συσκευές της σειράς 7000 μόλις η AMD κυκλοφορήσει τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης, όποτε κι αν γίνει αυτό!

Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU CoD MW2
Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU CoD MW2

Εν τω μεταξύ, προχωράμε με τις πληροφορίες που έχουμε. Γνωρίζουμε από τα αποτελέσματα των benchmark, ότι είναι καλύτερο για χρήση σε 1440P και πάνω, αν και μπορείτε να πάτε και χαμηλότερα αν θέλετε. Τα 1440P εξακολουθούν να είναι το γλυκό σημείο για gaming με τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το FSR για να τρέξετε σε 4K για παράδειγμα.

Περνάμε στον πραγματικό σταθμό σύνδεσης G1 eGPU. Το κύριο σημείο πώλησης του G1 είναι ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μονάδα. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ξεχωριστή eGPU, τροφοδοτικό υπολογιστή, καλωδίωση και θήκη περιβλήματος για να τα φυλάξετε όλα. Στη συνέχεια, έχετε τις πρόσθετες θύρες USB, τον αναγνώστη καρτών υψηλής ταχύτητας και τρεις εξόδους βίντεο. Και στη συνέχεια πρέπει να λάβετε υπόψη το πραγματικό μέγεθος, η κατασκευή της δικής σας εγκατάστασης απλά δεν υφίσταται στο μέγεθος του GPD G1. Είναι μικρό, πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά φορητό!

Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU Forza Horizon 5
Σταθμός σύνδεσης GPD G1 EGPU Forza Horizon 5

Στο δεύτερο μέρος της αναθεώρησης του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU θα ρίξουμε μια ματιά στις επιδόσεις USB σε σύγκριση με το Oculink. Θα το δοκιμάσουμε επίσης με άλλες συσκευές που δεν έχουν υποστήριξη Oculink, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου GPD WIN 4 6800U, AOKZOE A1 Pro, AYA NEO 2S και άλλων!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι' αυτό και να παραγγείλετε το σταθμό σύνδεσης GPD G1 eGPU εδώ. Αυτή τη στιγμή είναι σε πώληση, οπότε δεν υπάρχει κωδικός έκπτωσης, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε πάνω από 100 δολάρια αυτή τη στιγμή!

Αυτό ολοκληρώνει το πρώτο μέρος της αναθεώρησης του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU, ελπίζουμε να το βρήκατε χρήσιμο. Το δεύτερο μέρος του σταθμού σύνδεσης GPD G1 eGPU καλύπτει συγκριτικές δοκιμές με πολλές φορητές συσκευές συμβατές με USB 4, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

GPD G1 2024 eGPU Docking Station

GPD G1 2024 eGPU Docking Station

4.4 / 5 (2)

AMD Radeon RX 7600M XT, 8GB GDDR6, Oculink eGPU, 3X USB 3.2, USB 4, HDMI 2.1, DisplayPort 1.4a, 240W Charger, TGP Toggle, Small Form Factor Ideal for 4K Gaming

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DROIX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern. Contact me at contactus@retrogamingbanter.com