Ανασκόπηση ONEXPLAYER X1
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
Περίληψη
Το ONEXPLAYER X1 είναι μια ευέλικτη φορητή συσκευή 3 σε 1 για παιχνίδια, tablet και φορητός υπολογιστής με κορυφαίες επιδόσεις.
Συνολικά
4.5Κριτική χρήστη
( votes)Πλεονεκτήματα
- ΚΜΕ υψηλής απόδοσης
- Ευέλικτος παράγοντας μορφής 3 σε 1
- Μεγάλη οθόνη 10,95″
- Ολοκληρωμένες επιλογές συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του OcuLink
- Καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Μειονεκτήματα
- Δεν είναι τόσο γρήγορο όσο οι αντίπαλοι φορητοί υπολογιστές AMD Ryzen για παιχνίδια
Το ONEXPLAYER X1 χαρακτηρίζεται ως φορητός υπολογιστής 3 σε 1: tablet, φορητός υπολογιστής και φορητός υπολογιστής παιχνιδιών με αποσπώμενα χειριστήρια. Στην αναθεώρησή μας για το ONEXPLAYER X1, ας δούμε το μοντέλο Intel Ultra 7 και να δούμε πώς συγκρίνεται με τα αντίστοιχα μοντέλα AMD Ryzen, καθώς και με την ONEXGPU.
Βίντεο αναθεώρησης ONEXPLAYER X1
Αποσυσκευασία του ONEXPLAYER X1
Ξεκινάμε την ανασκόπηση του ONEXPLAYER X1 με το unboxing. Πρώτα από το κουτί έχουμε έναν οδηγό χρήσης που είναι στα κινέζικα και στα αγγλικά. Στη συνέχεια έχουμε τον ίδιο τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών ONEXPLAYER X1, τον οποίο θα παρουσιάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο.
Μέσα στο κουτί υπάρχει φορτιστής και καλώδιο USB. Θα συμπεριλάβουμε τον σωστό προσαρμογέα βύσματος για τη χώρα σας.
Ο φορητός υπολογιστής παιχνιδιών ONEXPLAYER X1 διαθέτει χειριστήρια που αγοράζονται ξεχωριστά και προσαρμόζονται σε κάθε πλευρά του X1. Δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμα κατά τη στιγμή της αναθεώρησης, αλλά θα τα ελέγξουμε σε ξεχωριστό βίντεο μόλις τα πάρουμε στα χέρια μας.
Διατίθεται επίσης ξεχωριστά ένα φορητό πληκτρολόγιο που μετατρέπει το X1 σε φορητό υπολογιστή.
Επισκόπηση ONEXPLAYER X1
Συνεχίζουμε την ανασκόπηση του ONEXPLAYER X1 με μια επισκόπηση των χαρακτηριστικών και των αξεσουάρ του. Το ONEXPLAYER X1 έχει διαστάσεις περίπου 9,9 x 6,4 x 0,52 ίντσες και ζυγίζει περίπου 789 γραμμάρια χωρίς τα χειριστήρια.
Η οθόνη 10,95″ είναι οθόνη αφής LTPS και υποστηρίζει ανάλυση έως 2560×1600, αναλογία διαστάσεων 16:10 με ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Ακριβώς πάνω από την οθόνη υπάρχει μια κάμερα AI που υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου για το Windows Hello.
Στην αριστερή πλευρά έχουμε δύο θύρες USB 4 για τη σύνδεση της τροφοδοσίας και των περιφερειακών συσκευών υψηλής ταχύτητας. Παρακάτω υπάρχει ένα αφαιρούμενο κάλυμμα που αποκαλύπτει την υποδοχή για την αριστερή πλευρά του ελεγκτή.
Η δεξιά πλευρά διαθέτει θύρα USB 3.2 και υποδοχή για κάρτες micro SD, καθώς και άλλο ένα κάλυμμα για τα δεξιά του χειριστηρίου.
Στο επάνω μέρος, από αριστερά προς τα δεξιά, υπάρχει ένα κουμπί λειτουργίας με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ακολουθούμενο από τα κουμπιά έντασης ήχου. Υπάρχει ένα άλλο κάλυμμα που αποκαλύπτει μια θύρα ήχου 3,5 mm και μια θύρα Oculink για να συνδέσετε μια εξωτερική eGPU. Και υπάρχει ένα κουμπί που εμφανίζει την επικάλυψη και το λογισμικό ONEXPLAYER.
Το κάτω μέρος έχει ένα σχέδιο καρφίτσας pogo με μαγνήτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε και να ασφαλίσετε το πληκτρολόγιο.Περιλαμβάνεται ένα πίσω κάλυμμα που βοηθά στην προστασία από γρατσουνιές και έχει επίσης ενσωματωμένη βάση αν θέλετε να το τοποθετήσετε σε μια επιφάνεια εργασίας, για παράδειγμα.
Το φορητό πληκτρολόγιο, το οποίο διατίθεται ξεχωριστά, προσαρμόζεται στην κάτω πλευρά του X1. Μόλις συνδεθεί, δεν θα χαλαρώσει κατά λάθος. Τα πλήκτρα τους έχουν ωραίο μέγεθος και πολύ χαμηλό προφίλ, καθιστώντας το γρήγορο και εύκολο στην πληκτρολόγηση. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τη χρήση του πληκτρολογίου, εκτός από την αρχική συνήθεια σε ένα νέο πληκτρολόγιο. Βρήκα τα πλήκτρα εύκολα στο πάτημα και διαισθητικά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα χρήσης. Μια μικρή ενόχληση ήταν ότι δεν υπάρχουν μαγνήτες για να κρατάτε το πληκτρολόγιο κλειστό όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
Τεχνικές προδιαγραφές ONEXPLAYER X1
Στη συνέχεια της αναθεώρησης του ONEXPLAYER X1 θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις προδιαγραφές και θα δοκιμάσουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το θόρυβο του ανεμιστήρα και τα θερμικά χαρακτηριστικά.
ULTRA 7 | ULTRA 5 | |
CPU | Intel Core Ultra 7 155H | Intel Core Ultra 5 125H |
ΚΟΡΕΣ/ΔΕΜΑΤΑ | 16 πυρήνες, 22 νήματα | 14 πυρήνες, 18 νήματα |
GPU | Γραφικά Intel Arc @ 2,25 GHz | Γραφικά Intel Arc @ 2,2 GHz |
RAM | 32GB/64GB LPDDR5x 7467MHz | 16GB LPDDR5x 7467MHz |
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ | SSD 1TB/2TB PCIe 4 m.2 | SSD 1TB PCIe 4 m.2 |
Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται τις ακόλουθες προδιαγραφές:
DISPLAY | Οθόνη αφής 10,95″ LTPS 10 σημείων, ανάλυση 2560×1600, ρυθμός ανανέωσης 120Hz, φωτεινότητα 540nit, 138% SRGB |
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΕΣ | Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 |
ΜΠΑΤΑΡΙΑ | Μπαταρία 65.02Wh 16890mAh |
ΚΑΜΕΡΑ | Κάμερα τεχνητής νοημοσύνης με αναγνώριση προσώπου για ξεκλείδωμα για το Windows Hello |
ΕΊΣΟΔΟΣ/ΈΞΟΔΟΣ | 2x USB 4 1x USB-A 3.2 1x OcuLink 1x Micro SD card reader 1x 3.5mm audio |
ΜΕΓΕΘΟΣ | 9,9 x 6,4 x 0,5 in (25,2 x 16,3 x 1,3 cm) |
ΒΑΡΟΣ | 789g |
Όλα αυτά τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 65,02Wh 16890mAh. Στις δοκιμές μας, εκτελώντας το πολυπύρηνο benchmark Cinebench σε βρόχο, πήραμε 1 ώρα και 50 λεπτά. Πολύ καλά σε σύγκριση με τις φορητές συσκευές AMD!
Στις δοκιμές θορύβου ανεμιστήρα και θερμοκρασίας κατά την εκτέλεση του Cinebench, ο υψηλότερος θόρυβος ανεμιστήρα ήταν 61 db και η υψηλότερη θερμοκρασία 59°C.
Σύστημα Benchmarks
Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ONEXPLAYER X1 θα κάνουμε συγκριτική αξιολόγηση και θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα με άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των GPD WIN Mini, GPD WIN MAX 2 και AYANEO Slide.
PCMARK
Η πρώτη μας δοκιμή είναι το PCMark, το οποίο εκτελεί μια σειρά δοκιμών σε διάφορες χρήσεις, όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, η τηλεδιάσκεψη, η εργασία με μεγάλα έγγραφα γραφείου και η απόδοση εικόνων.
Πήραμε βαθμολογία 6.079, η οποία είναι συνολικά αρκετά καλή, ξεπερνώντας μόνο τα μοντέλα ROG Ally και GPD WIN 4. Οι άλλες συσκευές έχουν αισθητά μικρότερη διαφορά στην απόδοση.
Cinebench
Το σημείο αναφοράς Cinebench δοκιμάζει τις επιδόσεις των επεξεργαστών μονού πυρήνα και πολλαπλών πυρήνων.
Λαμβάνουμε βαθμολογίες 1.766 και 11.275 για τις επιδόσεις ενός και πολλών πυρήνων. Ο ONEXPLAYER X1 καταλαμβάνει σχεδόν την πρώτη θέση για τις επιδόσεις ενός πυρήνα με τον ROG Ally στη 2η θέση. Ωστόσο, για τις επιδόσεις πολλαπλών πυρήνων βλέπουμε τα πράγματα να ανατρέπονται με τη 2η από κάτω θέση στις επιδόσεις.
3DMark
Για το 3D Mark εκτελούμε τα συνηθισμένα συγκριτικά κριτήρια Time Spy, Night Raid και Fire Strike.
Το X1 παίρνει την πρωτιά στα συγκριτικά αποτελέσματα του Time Spy με 3.790. Βλέπουμε ότι οι συσκευές των 7 χιλιάδων AMD βρίσκονται περίπου μερικές εκατοντάδες μονάδες πίσω εδώ. Αλλά στις δοκιμές Night Raid και Fire Strike βλέπουμε τον X1 να υπολείπεται και στα δύο αποτελέσματα.
Σημεία αναφοράς παιχνιδιών
Και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ανασκόπηση του ONEXPLAYER X1 χωρίς κάποια benchmarks gaming.
Forza Horizon 5
Εκτελούμε το Forza Horizon 5 στις ρυθμίσεις γραφικών Very Low. Γνωρίζουμε από προηγούμενες δοκιμές ότι οι επεξεργαστές AMD γενικά ξεπερνούν τους επεξεργαστές Intel σε αυτό το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι το μοτίβο συνεχίζεται με τον X1 να υπολείπεται σε όλα τα benchmarks. Ενώ έχουμε πάνω από 60 FPS στα 720P 15W και πάνω, βλέπουμε ότι τα μοντέλα της AMD έχουν πολύ υψηλότερες βαθμολογίες.
Shadow of the Tomb Raider
Στις δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης Shadow of the Tomb Raider τρέχουμε με τις χαμηλότερες ρυθμίσεις γραφικών. Βλέπουμε γενικά μια μικρότερη διαφορά από πριν μεταξύ των συσκευών Intel X1 και AMD, αλλά το προβάδισμα ανήκει και πάλι στην AMD. Ακόμη και το Steam Deck είχε καλύτερες επιδόσεις από το X1.
Street Fighter VI
Στο Street Fighter VI benchmark μας στις 1080P με μέγιστες ρυθμίσεις γραφικών βλέπουμε ένα πιο κοντινό εύρος καρέ ανά δευτερόλεπτο. Καταφέρνει να παραμείνει αρκετά κοντά στον αντίπαλό της AMD, αλλά τίποτα που να την τοποθετεί στην πρώτη θέση.
Απόδοση Oculink
Καθώς το X1 διαθέτει OcuLink, μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε την απόδοση με την ONEXPLAYER ONEXGPU στο πλαίσιο της αναθεώρησης του ONEXPLAYER X1. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε την GPD G1 eGPU, έχουν περίπου τις ίδιες επιδόσεις.
Ο συνδυασμός του συμπαγούς υπολογιστή παιχνιδιών ONEXPLAYER X1 και της ONEXGPU λειτουργεί πολύ καλά μαζί. Μπορούμε να δούμε από τα διαγράμματα στην οθόνη, ότι με μια eGPU, το φέρνει πιο κοντά στα επίπεδα επιδόσεων μιας φορητής συσκευής με βάση την AMD και μια eGPU. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους όταν δεν χρησιμοποιείται η ενσωματωμένη GPU.
Σύνοψη αναφοράς
Μια σύντομη σημείωση στην αναθεώρησή μας για το ONEXPLAYER X1 σχετικά με τα αποτελέσματα του benchmark. Μπορούμε σίγουρα να αποδώσουμε ένα μέρος της έλλειψης επιδόσεων στους οδηγούς γραφικών. Τα προγράμματα οδήγησης της Intel βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο για τους επεξεργαστές Ultra 5 και 7 και είδαμε κάποιες διαφορές, καλές και κακές, σε σύγκριση με όταν δοκιμάσαμε το X1 τον περασμένο μήνα με παλαιότερα προγράμματα οδήγησης.
Είδαμε τα ίδια αρχικά προβλήματα επιδόσεων για τους επεξεργαστές AMD 6 και 7 χιλιάδων όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά και οι επιδόσεις τους αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι ο Ultra 7 θα φτάσει στο στάδιο όπου θα νικήσει τη σειρά AMD 7 χιλιάδων.
Απόδοση παιχνιδιών
Έχουμε μερικά παιχνίδια που επιλέξαμε τυχαία και θα δείξουμε κάποιο gameplay, συμπεριλαμβανομένου του ήχου. Ελέγξτε το παραπάνω βίντεο για το υλικό.
Τελικές σκέψεις
Καθώς φτάνουμε στο τέλος της αναθεώρησης του ONEXPLAYER X1, θα συνοψίσουμε τις σκέψεις μας. Ως συσκευή που βασίζεται σε 3 σε 1 δεν μπορούμε να συγκρίνουμε άμεσα με τους εξειδικευμένους φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών, καθώς πρόκειται περισσότερο για ένα υβρίδιο, ειδικά χωρίς τα χειριστήρια.
Μπορούμε όμως να συγκρίνουμε τις επιδόσεις που οι συσκευές με βάση την AMD γενικά υπερτερούν στους περισσότερους τομείς. Η μόνη πραγματική νίκη για τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών ONEXPLAYER X1 ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπου είδαμε σχεδόν δύο ώρες στο Cinebench σε σύγκριση με συνήθως περίπου 60 έως 75 λεπτά στις συσκευές που βασίζονται στην AMD.
Με μια eGPU βλέπουμε πολύ καλές επιδόσεις, αφού η υπολειτουργούσα ενσωματωμένη GPU βγαίνει από την εικόνα. Αν η eGPU είναι μέρος των σχεδίων σας ή αν έχετε ήδη μία, τότε κάνει το X1 πολύ πιο δελεαστικό.
Ο φορητός υπολογιστής παιχνιδιών ONEXPLAYER X1 έχει το πλεονέκτημα της τεράστιας οθόνης 10,95 ιντσών, η οποία φαίνεται υπέροχη. Είχα συνδέσει ένα ποντίκι και το φορητό πληκτρολόγιο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν μια μίνι επιφάνεια εργασίας. Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε οθόνη επειδή η οθόνη είναι μικρή όπως στις φορητές συσκευές.
Με τα χειριστήρια ONEXPLAYER ή ακόμα και με το δικό σας χειριστήριο μπορείτε να καθίσετε και να παίξετε σε αυτή την οθόνη σε ένα τραπέζι για παράδειγμα. Είναι απλά λίγο πιο άνετο από το να είστε πολύ κοντά σε μια μικρή οθόνη χειρός ενώ χρησιμοποιείτε ένα εξωτερικό χειριστήριο.
Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς παίζει και πώς αισθάνεται με το επίσημο χειριστήριο συνδεδεμένο. Το X1 θα είναι η μεγαλύτερη φορητή συσκευή με χειριστήρια που θα έχουμε δοκιμάσει και ίσως είναι λίγο πολύ μεγάλο και βαρύ για να είναι άνετο.
Πείτε μας τι γνώμη έχετε για το ONEXPLAYER X1 στα σχόλια. Θα επιλέγατε την Intel έναντι της AMD για μια φορητή συσκευή, προτιμάτε τις μικρές ή τις μεγάλες φορητές συσκευές; Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να αγοράσετε το ONEXPLAYER X1 εδώ.
Αυτό ολοκληρώνει την αναθεώρησή μας για το ONEXPLAYER X1, αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να ρωτήσετε στα σχόλια.