Beelink SER7 arvostelu
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Yhteenveto
Overall
4.4User Review
( votes)Pros
- Suorituskykyiset AMD Ryzen 7 7840HS ja 780M -mallit
- Pieni muototekijä
- Runsaasti liitäntävaihtoehtoja
- Hyvä energiatehokkuus ja lämmönhallinta
Cons
- Ei Oculink-porttia
Beelinkillä on uusi pelikäyttöön tarkoitettu mini-PC, jossa on 7840HS-prosessori. Selvitetään Beelink SER 7 -katsauksessamme, miten se suoriutuu järjestelmä- ja pelivertailussa. Mutta ennen sitä puretaan laatikko ja tutustutaan tarkemmin tähän mini-PC:hen.
Beelink SER7 arvosteluvideo
Beelink SER7:n purkaminen
Aloitamme Beelink SER7 -katsauksen purkamalla laatikon. Ensimmäisenä laatikosta löytyy käyttöopas, joka on saatavilla useilla kielillä, kuten englanniksi, saksaksi, espanjaksi ja italiaksi. Sen alla on itse Beelink SER7, ja tarkastamme sen tarkemmin hetken kuluttua.
Pakkauksen alla on virtalähde. Toimitamme mukana maasi oikean sovittimen. HDMI-kaapeleita on kaksi, toinen pitkä ja toinen lyhyt. Viimeisenä muttei vähäisimpänä on VESA-kiinnike ja ruuvit sen kiinnittämistä varten.
Beelink SER7 yleiskatsaus
Seuraavaksi Beelink SER7 -arvostelussa tarkastelemme lähemmin pienikokoista pelitietokonetta. Beelink SER7 on kooltaan noin 4,9 x 4,4 x 1,9 (12,6 x 11,3 x 4,9 cm) ja painaa noin 652 g.
Etupuolella on 3,5 mm:n ääniliitäntä, USB Type-C- ja USB 3.2 -portit sekä virtapainike.
Takapuolella on 2,5 gigabitin ethernet-portti ja kaksi USB 2.0 -porttia. Näytössä on DisplayPort ja HDMI, jotka yhdistettynä kahteen USB 4 -porttiin mahdollistavat neljän näytön näyttämisen. Laitteessa on toinen 3,5 mm:n ääniliitäntä.
Virtaliitin on hieman erilainen kuin tavallisesti. Siinä on magneettiliitäntä, joka yksinkertaisesti liukuu paikalleen.
Beelink SER7 tekniset tiedot
Osana Beelink SER7 -katsaustamme tarkastelemme tämän pienen pelilaitteiston teknisiä tietoja ja sen jälkeen testejä virrankulutuksesta, tuulettimen melusta ja lämpötiloista.
CPU | AMD Ryzen 7 7840HS, 8 ydintä, 16 säiettä, perusta 3,80 GHz, boost 5,10 GHz:iin asti |
GPU | AMD Radeon 780M 12 ydintä 2700 MHz taajuus |
RAM | 32GB DDR5 SO-DIMM (kaksoismalli) |
VARASTOINTI | 1TB M.2 2280 PCIe 4.0 1TB SSD 1TB |
VIESTINTÄ | WiFi 6 Bluetooth 5.2 2,5 Gbit/s Ethernet |
VIDEO OUTPUT | Jopa neljä näyttöä HDMI:n, DisplayPortin ja 2x USB 4. Jopa 4K 144Hz. |
Virrankulutustesteissä työpöydän tyhjäkäynnillä teho oli 12,9 W. Cinebench-vertailun aikana saimme huippukäyttöarvoksi 85,2 W.
Tuulettimen melu- ja lämpötilatesteissä Cinebenchiä ajettaessa tuulettimen melu oli korkeimmillaan 60 db ja lämpötila 55 astetta C.
Järjestelmän vertailuarvot
Suoritamme nyt joitakin järjestelmän vertailuarvoja Beelink SER7 -katsausta varten. Vertailemme tuloksia äskettäin arvostellun Minisforum UM780: n kanssa, jossa on sama AMD Ryzen 7 7840HS -prosessori.
PassMark
PassMark suorittaa useita testejä suorittimelle, näytönohjaimelle, RAM-muistille ja tallennustilalle.
Pistemäärä on 7,814, mikä on hieman alhaisempi kuin Minisforum EliteMini UM780 XTX:llä. Tämä voi johtua esimerkiksi hieman erilaisista RAM-muistin ja tallennustilan kokoonpanon nopeuksista.
PCMark
PCMark suorittaa testejä jokapäiväisessä käytössä, kuten verkkoselailussa, videoneuvotteluissa, suurten toimistodokumenttien käytössä ja kuvankäsittelyssä.
Beelink SER7:n pistemäärä on 7 489, kun taas UM780:n pistemäärä on huomattavasti korkeampi, 10 838.
Cinebench
Cinebench testaa prosessorin yhden ja usean ytimen suorituskykyä.
Beelink SER7:n pisteet olivat 1 764 ja 15 376. Lähes identtinen yhden ytimen nopeus kuin UM780:llä, mutta moniydinytimissä on eroa.
3DMark
3DMark testaa suorittimen ja näytönohjaimen pelisuorituskykyä yhdessä.
Time Spy -testissä saimme 3 290, Fire Strikelle 7 650 ja Night Raidille 28 690. Huolimatta heikommasta suorituskyvystä kolmessa edellisessä järjestelmävertailussa Beelink SER7:n 3D-suorituskyky on parempi kahdessa kolmesta testistä.
Pelien vertailuarvot
Jatkamme pelien vertailuarvojen kanssa. Testaamme 4K-, 1440P-, 1080P- ja 720P-tasoilla saadaksemme erilaisia suorituskykytuloksia jokaisesta pelistä.
Forza Horizon 5
Aloitetaan Forza Horizon 5:llä erittäin alhaisilla grafiikka-asetuksilla.
Saimme tulokset 151, 105, 73 ja 43 FPS resoluutioilla 4K:sta 720P:hen. Sisäisen näytönohjaimen pisteet ovat lähes samat sekä Beelink SER7:s sä että UM780:ssä.
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raiderin kohdalla käytämme matalimpia grafiikka-asetuksia.
Saimme tulokset 108, 76, 52 ja 27 FPS vastaavilla resoluutioilla. Molemmissa malleissa on jälleen lähes identtiset tulokset.
Call of Duty Modern Warfare III
Käytämme Modern Warfare III:a oletusarvoisesti minimaalisilla grafiikka-asetuksilla ilman FSR:ää.
Saimme 123, 69, 44 ja 22 FPS-pistettä vastaavilla resoluutioilla. Saamme edelleen lähes identtiset pisteet, mikä on hienoa nähdä.
Street Fighter 6
Jotta mini-PC: tä todella rasitettaisiin, käytämme korkeimpia grafiikka-asetuksia 4K- ja 1080P-resoluutioilla.
Suuntaus jatkuu, ja molemmissa malleissa on enimmäkseen samanlaiset kuvat sekunnissa, mutta ei mitään silmiinpistävää.
Emuloinnin suorituskyky
Äskettäisessä Minisforum UM780 XTX:n arvostelussa havaitsimme mukavaa suorituskyvyn kasvua emulointiin käytettävään 7840U-mobiiliprosessoriin verrattuna.
Beelink SER7:n avulla voit käyttää kaikkea PlayStation 1:n ja Dreamcastin aikakauteen asti ongelmitta. Esimerkiksi PlayStation 1:llä voit nostaa sisäisen renderöintitarkkuuden 4K:hon ja lisätä joitakin grafiikkaparannuksia, jotka parantavat visuaalista näyttävyyttä huomattavasti.
Sama koskee PlayStation 2 -aikakautta: voit lisätä renderöintitarkkuutta monissa, mutta ei kaikissa peleissä, ja nauttia laadukkaammasta visuaalisesta ilmeestä.
Kun siirrytään uudempiin järjestelmiin, kuten PS3:een, voit nähdä silloin tällöin jonkin verran varjostimien välimuistitallennusta, mutta se ei pilaa pelattavuutta liikaa.
Yuzu- ja Ryujinx-emulaattoreiden suorituskyky on jälleen erittäin hyvä. Kaikki pelit eivät pyöri täydellä nopeudella, mutta valittavana on monia pelattavia pelejä.
Kaiken kaikkiaan Beelink SER7 on loistava minitietokone retropelaamiseen ja emulointiin yleensä.
Lopulliset ajatukset
Lopetamme Beelink SER7 -katsauksemme viimeisillä ajatuksillamme. Beelink SER7 sai aluksi odotettua heikommat pisteet järjestelmävertailuarvoissa, mutta korvaa ne pelivertailuarvoissa, joissa se sai samat pisteet kuin Minisforum UM780. Se voi johtua siitä, miten järjestelmä on konfiguroitu, mutta jos yleinen pelisuorituskyky on sama, en näe sitä ongelmana.
Myös emuloinnissa nähtiin erittäin hyvä suorituskyky. Beelink SER7 pystyy toistamaan nykyisiä laitteita melko hyvin, paremmin kuin sen 7840U-vastine. Aiemmin muutamien sellaisten pelien osalta, joiden nopeus ei riittänyt täyteen emulointiin, saavutimme tämän tavoitteen SER7:llä.
Minisforum UM780:n etuna on Oculink-portti, johon voit liittää ulkoisen näytönohjaimen, kuten GPD G1 eGPU -telakointiaseman. Tämän vuoksi hinta on hieman korkeampi, mutta se on harkitsemisen arvoinen, jos aiot käyttää eGPU:ta Oculinkin kanssa tulevaisuudessa. Voit tietysti käyttää eGPU:ta USB 4:n kautta Beelinkissä, mutta menetät jonkin verran suorituskykyä kaistanleveyden vuoksi.
Itsenäisenä mini-PC:nä Beelink SER 7 on suorituskykyinen laite, joka on edullinen ja joka tekee kaiken hyvin, päivittäisistä tehtävistä aina korkeatasoiseen pelaamiseen. Se on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen, jos pelikäyttöön tarkoitettu mini-PC on listallasi.
Lisätietoja Beelink SER7:stä ja sen ostaminen onnistuu täältä. Meillä on tällä hetkellä käynnissä myynti, jossa mini-PC:t ovat edulliseen hintaan.
Kiitos, että luit (tai katsoit) Beelink SER7 -katsauksemme, toivottavasti se oli sinulle hyödyllinen. Jos sinulla on kysyttävää, kysy rohkeasti kommenteissa.