ONEXPLAYER X1 arvostelu
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
Yhteenveto
ONEXPLAYER X1 on monipuolinen 3-in-1-pelikämmenlaite, tabletti ja kannettava tietokone, jossa on huippuluokan suorituskyky.
Overall
4.5User Review
( votes)Pros
- Tehokkaat suorittimet
- Monipuolinen 3-in-1-muoto
- Suuri 10,95″ näyttö
- Kattavat liitettävyysvaihtoehdot, mukaan lukien OcuLink
- Hyvä akun kesto
Cons
- Ei yhtä nopea kuin AMD Ryzen -kilpailijansa pelikäyttöön tarkoitetut kannettavat tietokoneet.
ONEXPLAYER X1 on 3-in-1-käsikonsoli; tabletti, kannettava tietokone ja kannettava pelitietokone, jossa on irrotettavat ohjaimet. ONEXPLAYER X1 -katsauksessamme tarkastelemme Intel Ultra 7 -mallia ja katsomme, miten se vertautuu AMD Ryzen -malleihinsa sekä ONEXGPU:hun.
ONEXPLAYER X1 arvosteluvideo
ONEXPLAYER X1:n purkaminen laatikosta
Aloitamme ONEXPLAYER X1 -katsauksen purkamalla laatikon. Ensimmäisenä laatikosta löytyy käyttöopas, joka on kiinaksi ja englanniksi. Seuraavaksi meillä on itse ONEXPLAYER X1 -kannettava pelitietokone, jonka esittelemme tarkemmin hetken kuluttua.
Pakkauksessa on laturi ja USB-kaapeli. Toimitamme mukana maasi oikean pistokesovittimen.
ONEXPLAYER X1 -mobiilipelitietokoneessa on erikseen ostettavat ohjaimet, jotka kiinnitetään X1:n kummallekin puolelle. Valitettavasti niitä ei ollut saatavilla tarkastelun aikana, mutta tutustumme niihin erillisellä videolla, kunhan saamme ne käsiimme.
Saatavana on myös erikseen kannettava näppäimistö, joka muuttaa X1:n kannettavaksi tietokoneeksi.
ONEXPLAYER X1 yleiskatsaus
Jatkamme ONEXPLAYER X1 -katsausta katsauksella sen ominaisuuksiin ja lisävarusteisiin. ONEXPLAYER X1:n mitat ovat noin 9,9 x 6,4 x 0,52 tuumaa ja se painaa noin 789 g ilman ohjaimia.
10,95 tuuman näyttö on LTPS-kosketusnäyttö, joka tukee jopa 2560×1600-resoluutiota, 16:10-kuvasuhdetta ja 120 Hz:n virkistystaajuutta. Aivan näytön yläpuolella on tekoälykamera, joka tukee kasvontunnistusta Windows Hello -toimintoa varten.
Vasemmalla puolella on kaksi USB 4 -porttia virran ja nopeiden oheislaitteiden liittämistä varten. Alla on irrotettava kansi, joka paljastaa ohjaimen vasemman puolen liittimen.
Oikealla puolella on USB 3.2 -portti ja micro SD-korttipaikka sekä toinen suojus ohjaimen oikealle puolelle.
Ylhäällä vasemmalta oikealle on virtapainike, jossa on sormenjälkitunnistin, ja sen jälkeen äänenvoimakkuuspainikkeet. Toinen kansi paljastaa 3,5 mm:n ääniportin ja Oculink-portin, johon voit liittää ulkoisen eGPU:n. Lisäksi on painike, joka tuo esiin ONEXPLAYER-päällekytkennän ja -ohjelmiston.
Pohjassa on magneeteilla varustettu pogo pin -malli, johon voit liittää näppäimistön ja kiinnittää sen.Mukana on takakansi, joka suojaa naarmuilta ja jossa on myös sisäänrakennettu jalusta, jos haluat asettaa sen esimerkiksi työpöydälle.
Erikseen saatava kannettava näppäimistö kiinnitetään X1:n alapuolelle. Kun se on kerran kiinnitetty, se ei vahingossa irtoa. Näppäimet ovat mukavan kokoisia ja erittäin matalaprofiilisia, joten niillä on nopea ja helppo kirjoittaa. Minulla ei ollut mitään ongelmia näppäimistön käytössä, lukuun ottamatta aluksi uuteen näppäimistöön tottumista. Näppäimiä oli helppo painaa ja ne olivat intuitiivisia jo lyhyen käytön jälkeen. Yksi pieni harmi oli se, että näppäimistössä ei ole magneetteja, jotka pitäisivät näppäimistön kiinni, kun sitä ei käytetä.
ONEXPLAYER X1 Tekniset tiedot
Seuraavaksi ONEXPLAYER X1 -arvostelussa tarkastelemme tarkemmin ominaisuuksia ja testaamme akun kestoa, tuulettimen melua ja lämpöarvoja.
ULTRA 7 | ULTRA 5 | |
CPU | Intel Core Ultra 7 155H | Intel Core Ultra 5 125H |
SYVYYDET/KIERUKAT | 16 ydintä, 22 säiettä | 14 ydintä, 18 säiettä |
GPU | Intel Arc -grafiikka 2,25 GHz | Intel Arc -grafiikka 2,2 GHz |
RAM | 32GB/64GB LPDDR5x 7467MHz | 16GB LPDDR5x 7467MHz |
VARASTOINTI | 1TB/2TB PCIe 4 m.2 -muistitikku SSD | 1TB PCIe 4 m.2 SSD |
Molemmissa malleissa on seuraavat ominaisuudet:
DISPLAY | 10,95″ LTPS 10-pisteen kosketusnäyttö, 2560×1600 resoluutio, 120Hz virkistystaajuus, 540nit kirkkaus, 138% SRGB |
VIESTINTÄ | Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 |
AKKU | 65.02Wh 16890mAh akku |
KAMERA | Tekoälykamera, jossa on kasvojentunnistus ja Windows Hello -lukituksen avaus |
I/O | 2x USB 4 1x USB-A 3.2 1x OcuLink 1x Micro SD-kortinlukija 1x 3.5mm audio |
KOKO | 9,9 x 6,4 x 0,5 tuumaa (25,2 x 16,3 x 1,3 cm). |
PAINO | 789g |
Kaiken tämän voimanlähteenä on 65,02Wh 16890mAh akku. Cinebenchin moniydinvertailun suorittamissa testeissämme silmukan avulla saimme tulokseksi 1 tunti 50 minuuttia. Erittäin hyvä verrattuna AMD:n kämmenmikroihin!
Tuulettimen melu- ja lämpötilatesteissä Cinebenchiä suoritettaessa tuulettimen melu oli 61 db ja lämpötila 59 °C.
Järjestelmän vertailuarvot
Osana ONEXPLAYER X1 -katsaustamme vertailemme ja vertailemme tuloksia muihin laitteisiin, kuten GPD WIN Mini, GPD WIN MAX 2 ja AYANEO Slide.
PCMARK
Ensimmäinen testimme on PCMark, joka suorittaa sarjan testejä eri käyttötarkoituksissa, kuten verkkoselauksessa, videoneuvotteluissa, suurten toimistodokumenttien käsittelyssä ja kuvien renderöinnissä.
Saimme tulokseksi 6 079 pistettä, mikä on kaiken kaikkiaan melko hyvä tulos, jonka vain ROG Ally ja GPD WIN 4 -mallit päihittävät. Muiden laitteiden suorituskykyero on huomattavasti pienempi.
Cinebench
Cinebench-vertailussa testataan suorittimen yksi- ja moniydinsuorituskykyä.
Tulokset ovat 1 766 ja 11 275 yhden ja usean ytimen suorituskyvystä. ONEXPLAYER X1 on juuri ja juuri ykkönen yhden ytimen suorituskyvyssä, ja ROG Ally sijoittuu toiseksi. Moniydinsuorituskyvyn osalta pöydät ovat kuitenkin kääntyneet, ja suorituskyky on 2. sijalla alhaalta ylöspäin.
3DMark
3D Markin osalta ajamme tavanomaiset Time Spy-, Night Raid- ja Fire Strike -vertailuarvot.
X1 johtaa Time Spy -vertailuanalyysejä 3 790 pisteellä. Näemme, että AMD:n 7 tuhannen laitteet ovat noin useita satoja pisteitä jäljessä. Night Raid- ja Fire Strike -testeissä X1 jäi kuitenkin jälkeen molemmissa tuloksissa.
Pelien vertailuarvot
Emmekä voisi tehdä ONEXPLAYER X1 -katsausta ilman pelien vertailuarvoja.
Forza Horizon 5
Käytämme Forza Horizon 5:n erittäin alhaisilla grafiikka-asetuksilla. Aiemmista testeistä tiedämme, että AMD:n prosessorit ovat tässä pelissä yleensä Intelin prosessoreita suorituskykyisempiä. Näemme, että kuvio jatkuu, ja X1 jää jälkeen kaikissa vertailuarvoissa. Vaikka saamme yli 60 FPS:ää 720P 15W:n ja sitä korkeammilla tehoilla, AMD:n malleilla on huomattavasti korkeammat tulokset.
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider -vertailutestissämme käytämme alhaisimpia grafiikka-asetuksia. Intel X1:n ja AMD:hen perustuvien laitteiden välinen ero on yleisesti ottaen aiempaa tiiviimpi, mutta johtoasema kuuluu jälleen AMD:lle. Jopa Steam Deck toimi paremmin kuin X1.
Street Fighter VI
Street Fighter VI -vertailussa 1080P:n maksimigrafiikka-asetuksilla näemme lähempänä toisiaan sekunnin ruutuja. Se onnistuu pysymään melko lähellä AMD:n kilpailijaansa, mutta ei kuitenkaan niin, että se nousisi johtoon.
Oculinkin suorituskyky
Koska X1:ssä on OcuLink, voimme myös testata suorituskykyä ONEXPLAYER ONEXGPU: n kanssa osana ONEXPLAYER X1 -katsausta. Voit käyttää myös GPD G1 eGPU:ta, sillä niiden suorituskyky on suunnilleen sama.
ONEXPLAYER X1 compact -pelitietokoneen ja ONEXGPU:n yhdistelmä toimii erittäin hyvin yhdessä. Näytön kaavioista näkee, että eGPU:n kanssa se on lähempänä AMD-pohjaisen kämmenmikron suorituskykyä, jossa on eGPU. Niiden välillä ei ole suurta eroa, kun integroitua näytönohjainta ei käytetä.
Yhteenveto vertailuarvoista
Pikainen huomautus ONEXPLAYER X1 -arvostelussamme vertailutuloksista. Osa suorituskyvyn puutteesta johtuu varmasti grafiikkaohjaimista. Intelin ajurit ovat Ultra 5 ja 7 -prosessoreiden osalta varhaisemmassa vaiheessa, ja huomasimme joitakin eroja, sekä hyviä että huonoja, verrattuna siihen, kun kokeilimme X1:ää viime kuussa vanhemmilla ajureilla.
AMD:n 6- ja 7-tuhannen prosessoreiden suorituskykyongelmat olivat samat aluksi, kun ne julkaistiin, ja niiden suorituskyky parani ajan mittaan. En kuitenkaan usko, että Ultra 7 pääsee siihen vaiheeseen, että se päihittäisi AMD:n 7 tuhannen sarjan.
Pelisuorituskyky
Meillä on muutama peli, jotka olemme valinneet satunnaisesti, ja näytämme pelattavuutta ja ääntä. Katso kuvamateriaalia yllä olevalta videolta.
Lopulliset ajatukset
ONEXPLAYER X1 -katsauksen päättyessä tiivistämme ajatuksemme. Koska kyseessä on 3 in 1 -pohjainen laite, emme voi verrata sitä suoraan pelikäyttöön tarkoitettuihin kannettaviin pelitietokoneisiin, sillä kyseessä on enemmänkin hybridi, varsinkin ilman ohjaimia.
Voimme kuitenkin verrata suorituskykyä, jota AMD-pohjaiset laitteet yleensä parantavat useimmilla aloilla. ONEXPLAYER X1 -kämmenpelitietokoneen ainoa todellinen voitto oli akun kesto, sillä Cinebench-testissä akun kesto oli lähes kaksi tuntia, kun se AMD:hen perustuvilla laitteilla on yleensä noin 60-75 minuuttia.
eGPU:n kanssa suorituskyky on erittäin hyvä, kun suorituskyvyltään alisuorittava integroitu näytönohjain on poissa kuvasta. Jos eGPU on osa suunnitelmiasi tai omistat jo sellaisen, se tekee X1:stä paljon houkuttelevamman.
ONEXPLAYER X1 -käsikonsolin peli-PC:n etuna on massiivinen 10,95 tuuman näyttö, joka näyttää hyvältä. Minulla oli hiiri ja kannettava näppäimistö kytkettynä, ja voit käyttää sitä kuin minipöytätietokonetta. Näyttöä ei tarvitse käyttää, koska näyttö on pieni kuten kämmenlaitteissa.
ONEXPLAYER-ohjaimilla tai jopa omalla ohjaimellasi voit istua alas ja pelata sitä tällä näytöllä esimerkiksi pöydällä. Se on vain hieman mukavampaa kuin olla hyvin lähellä pienen näytön käsikonsolia ja käyttää ulkoista ohjainta.
Jäämme odottamaan ja katsomaan, miltä peli pelaa ja tuntuu, kun siihen on liitetty virallinen ohjain. X1 on suurin kokeilemistamme ohjaimilla varustetuista käsikonsoleista, ja se saattaa olla hieman liian iso ja painava ollakseen mukava.
Kerro meille, mitä mieltä olet ONEXPLAYER X1:stä kommenteissa. Valitsisitko Intelin AMD:n sijaan kannettavaan tietokoneeseen, pidätkö enemmän pienistä vai suurista kannettavista tietokoneista? Voit lukea lisää ja ostaa ONEXPLAYER X1:n täältä.
Tämä käärii ONEXPLAYER X1:n tarkastelun, jos sinulla on kysyttävää, kysy rohkeasti kommenteissa.