Chat with us, powered by LiveChat

RG353P arvostelu – Anbernic Retro Gaming Handheld -pelilaite

RG353P Review - Android & Linux Retro Gaming Handheld with RK3566 CPU
RG353P arvostelu
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (5)
  • Display
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4.5)
  • Software
    (4)

Yhteenveto

RK3566 CPU-pohjaisessa retropelikämmenlaitteessa on kaksi käyttöjärjestelmää (Android ja Linux), ja se tukee kymmeniä klassisia pelikonsoleita 1970-luvulta 2000-luvulle. Siinä on WiFi moninpelejä varten ja HDMI-ulostulo suurella näytöllä pelaamista varten.

Overall
4.6
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Mukava muotoilu, joka perustuu retrokonsolien ohjaimiin.
  • Hyvälaatuinen 3,5 tuuman kosketusnäyttö
  • Android & Linux Dual OS tuettu
  • WiFi-tuki moninpeliä ja Androidia varten verkossa
  • HDMI-ulostulo suurelle näytölle tai monitorille

Cons

  • Ei Google Play Storea, mutta voit asentaa vaihtoehtoja.
  • Suoritin ei ole tarpeeksi nopea kaikille uudemmille konsoleille.

RG353P-arvostelussamme puramme tämän Android-käsikonsolin laatikon, tutustumme sen ominaisuuksiin ja kokeilemme useita emulaattoreita ja pelejä. Joitakin niistä ovat ehdottaneet seuraajamme sosiaalisessa mediassa. Pidä silmällä, jos olemme valinneet sinun pelisi kokeilemaan RG353P:tä!

RG353P arvosteluvideo

RG353P:n purkaminen laatikosta

Kuten aina, aloitamme laatikon purkamisella. Jotain erilaista tässä mallissa on uudenlainen pakkaus, joka näyttää ammattimaisemmalta kuin aiemmissa malleissa nähty tavallinen valkoinen pakkaus. Se on hieno kosketus!

Kun nostamme kannen pois, pääsemme suoraan itse RG353P-retrokämmenemulaattoriin , jonka esittelemme tarkemmin hetken kuluttua.

RG353P arvostelu - RG353P Unboxed
RG353P arvostelu – RG353P Unboxed

Pakkauksen alla on uusi käyttöopas, jonka toisella puolella on englanninkielinen käyttöopas. Siinä on kaikki, mitä tarvitset tietääksesi, miten käsikonsolia käytetään. Seuraavaksi meillä on USB Type-C -latauskaapeli. Suosittelemme tätä, ja se kytketään USB-porttiin kämmenlaitteen oikealla puolella.

RG353P arvostelu - Unboxing
RG353P arvostelu – Unboxing

Laitteessa on 64 Gt:n micro-SD-kortti, jota käytetään pelien tallennukseen. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä meillä on näytönsuoja ja joitakin pyyhkeitä sen levittämistä varten.

RG353P Yleiskatsaus

RG353P-retropelikonsoli on saatavana kahdessa värissä, jotka perustuvat Japanin ja Euroopan sekä Pohjois-Amerikan väreihin. Kerro meille kommenteissa, mikä teema on suosikkisi.

RG353P arvostelu - Värit
RG353P arvostelu – Värit

Sen mitat ovat noin 17,4 x 8 x 1,8 cm (6,8 x 3,1 x 0,7 tuumaa) ja paino 209 grammaa. Näyttö on 3,5 tuuman IPS-kosketusnäyttö, jonka 640×480-resoluutio sopii täydellisesti retropelaamiseen.

Etupuolella on tavallinen D-Pad, kaksi analogista ohjainta ja pelipainikkeet. Näytön kummallakin puolella on kaksi pientä painiketta, joista vasen on toimintopainike ja oikea on virtapainike.

RG353P arvostelu - Ylhäältä katsottuna
RG353P arvostelu – Ylhäältä katsottuna

Yläreunassa on vasen ja oikea olkapää ja laukaisupainikkeet. Laitteessa on USB Type-C -portti oheislaitteiden liittämistä varten ja nollauspainike. Keskellä on mini-HDMI-portti televisioon tai näyttöön liittämistä varten, jonka esittelemme myöhemmin. Siellä on äänenvoimakkuuden keinutin ja toinen USB Type-C-portti, jota käytät lataamiseen.

RG353P arvostelu - alareunanäkymä
RG353P arvostelu – alareunanäkymä

Alareunassa on kaksi Micro SD -korttipaikkaa. Vasen on Linux-käyttöjärjestelmää varten. Voit poistaa kortin, ja se käynnistyy Android-käyttöjärjestelmään. Oikealle puolelle laitat 64 Gt:n kortin tallennustilaa varten. Ja lopuksi keskellä on 3,5 mm:n kuulokeliitäntä.

RG353P arvostelu - Takaisin
RG353P arvostelu – Takaisin

Takapuolella on kaksi pyöreää pitotyynyä, joita voit käyttää keskisormillasi tiukemman otteen saamiseksi.

RG353P Tekniset tiedot

SCREEN3,5 tuuman IPS-monikosketusnäyttö. 640×480 resoluutio
CPURK3566 Quad-Core 64-bittinen Corex-A55 jopa 1,8 GHz:n kellotaajuudella
RAM2GB LPDDR4
VARASTOINTIAndroid – 32GB eMMC 5.1 (sisäinen)
Linux – 16GB Micro SD-kortti
VIESTINTÄWiFi 2.4/5G
Bluetooth 4.2
KÄYTTÖJÄRJESTELMÄAndroid 11 & Linux
AKKU2500 mAh Li-polymeeriakku. Kestää jopa 6 tuntia käytöstä riippuen
MUUTHDMI-lähtö
RG353P Tekniset tiedot

Kaksoiskäyttöjärjestelmän yleiskatsaus

RG353P-retrokämmenemulaattorissa on kaksi käyttöjärjestelmää, Android ja Linux. Voit vaihtaa näiden kahden välillä poistamalla vasemmanpuoleisen Micro SD -kortin.

Linux-käyttöjärjestelmä

Linux käyttää Emulation Station -tyylistä etusivua päänavigointiin. Voit selata käytettävissä olevia pelijärjestelmiä vasemmalla ja oikealla. Mukana ovat Final Burn, MAME, Vertical Arcade -pelit, WonderSwan Colour, Capcom Play System 1, 2 & 3, MSX, PC Engine, Master System, Mega Drive, Game Gear, Dreamcast ja PSP.

Linux-käyttöjärjestelmä RG353P:ssä
Linux-käyttöjärjestelmä RG353P:ssä

Kun olet valinnut järjestelmän, näyttöön tulee luettelo tallennuskortilla olevista peleistä sekä pikkukuva ja joitain pelitietoja. Valitse peli ja se käynnistyy.

Päävalikossa on runsaasti asetuksia, joita voit määrittää. Voit muodostaa WiFi-yhteyden pelidatan keräämistä varten, jos lisäät uusia pelejä, ja pelata myös moninpeliä yhteensopivilla emulaattoreilla. Voit myös sammuttaa järjestelmän turvallisesti tästä, ja suosittelemme, että teet sen.

Android OS

Android-käyttöjärjestelmä antaa sinulle hieman enemmän vapautta siinä, mitä voit tehdä, mutta sen hintana on se, että sinun on asetettava kaikki. Esiasennettuna on useita emulaattoreita, kuten PlayStation 2 -emulaattori AetherSX2, Dolphin, PlayStation-emulaattori DuckStation, FBNeo, Mupen64Plus, Mega Drive -emulaattori ja Saturn-emulaattori Yabasanshiro. Sinun on asetettava pelikansioiden sijainnit ja ehkä määritettävä ohjaimet ja säädettävä asetuksia.

Android-käyttöjärjestelmä RG3553P:ssä
Android-käyttöjärjestelmä RG3553P:ssä

Käytössäsi on myös RetroArch, josta voit ladata kymmeniä erilaisia emulaattoreita Amstrad CPC -sarjasta, Commodoresta, Fairchildista ja Vectrexistä aina PSP-aikaan asti. Kaikki ei toimi sataprosenttisesti, mutta se on hyvä lähtökohta, kun kokeilet erilaisia klassisia konsoleita ja tietokoneita. Sinun on ladattava järjestelmän ytimet ja skannattava SD-korttisi pelien varalta.

On syytä huomata, että Google Play Store -sovellusta ei ole asennettu. Saatat saada sen asennettua, mutta emme ole kokeilleet sitä. Voit kuitenkin asentaa minkä tahansa APK:n, jonka haluat. Tai asenna Aurora Store, joka on kuin Play Storen vaihtoehto ja toimii loistavasti.

HDMI-lähtö

Sekä Android- että Linux-käyttöjärjestelmät tukevat RG353P:n ulostuloa televisioon tai monitoriin. Androidia varten voit yksinkertaisesti liittää Mini HDMI -kaapelin, ja se näkyy automaattisesti. Linuxissa sinun on kytkettävä HDMI-liitäntä, kun laite on sammutettuna, ja kytkettävä se sitten päälle ja käynnistettävä Linux, jotta se näkyy.

HDMI-lähtö televisioon tai monitoriin
HDMI-lähtö televisioon tai monitoriin

Molempien käyttöjärjestelmien laatu on täysin kunnossa. Meillä ei ollut ongelmia kummankaan käytön kanssa, vaikka pidimmekin parempana sitä, että voimme vaihtaa Androidin päälle ilman uudelleenkäynnistystä.

Online-moninpeli

Molemmat käyttöjärjestelmät tukevat RetroArchia, joten moninpelien pelaaminen internetissä on erittäin helppoa, kunhan käytät samaa käyttöjärjestelmää, RetroArch-ydintä ja ROM-tiedostoja. Voit sitten mennä RetroArch Netplay -valikkoon ja etsiä tai isännöidä peliä.

Kaikki järjestelmät eivät ole yhteensopivia verkkomoninpelin kanssa, mutta esimerkiksi Mega Drive toimii loistavasti. Se ei vaadi suuria määriä dataa, joten voit käyttää sitä millä tahansa WiFi-verkolla.

Järjestelmän vertailuarvot

Geekbench

Geekbenchin nopea järjestelmävertailu, joka suorittaa joukon testejä yhden ja usean ytimen toiminnoilla.

LAITESINGLE-COREMULTI-CORE
RG353P119359
RG503266714
GPD XP5011601
GPD XP PLUS9522765
Geekbench-tulosten vertailu

Saimme tulokseksi 119 pistettä yhden ytimen osalta ja 359 pistettä moniytimisen osalta. Vertailun vuoksi saimme 952 ja 2765 hiljattain arvostellun GPD XP Plus -prosessorin ja 266 / 714 Anbernic RG552:n nopeamman prosessorin osalta. Nämä ovat paljon korkeammat pisteet, mutta muista, että molemmat laitteet ovat myös paljon kalliimpia.

Emulaattorin suorituskyky

Jatkamme RG353P-arvosteluamme tarkastelemalla käyttöjärjestelmää. Koska meillä on kaksi käyttöjärjestelmää, molempien emulaattoreiden ja retropelien läpikäyminen kummallekin järjestelmälle tekee hyvin pitkän videon. Näytämme siis joitakin emulaattoreita ja mainitsemme, onko Android- tai Linux-käyttöjärjestelmien kanssa ollut ongelmia.

Final Burn – Joe & Mac palaa

Aloitamme Final Burn -emulaattorilla, jossa pyörii retro arcade-peli Joe & Max Returns. Minusta oli helpompi saada tämä toimimaan Linuxilla, mutta molemmat käyttöjärjestelmät pyörittävät Arcade-pelejä hienosti retrokämmenemulaattorilla.

MAME – Afterburner II

Arcade-teeman mukaisesti pelaamme Afterburner II:ta MAME:lla. RG353P-käsikonsolin Arcade-emuloinnissa ei ole mitään ongelmia, kaikki kokeilemamme pelit pelasivat loistavasti!

Vertikaalinen Arcade

Vertical Arcade peli tuettu Linux OS
Vertical Arcade peli tuettu Linux OS

Mukava lisäys Linux-käyttöjärjestelmään on Vertical Arcade -pelit. Tämä on säädetty pelaamaan pelejä pystyasennossa, ja ohjaimet on säädetty niin, että voit hypätä suoraan toimintaan. Voit tehdä tämän Androidissa, mutta sinun on asetettava kaikki asetukset itse.

Master System

Siirryn nyt konsoliin ja pelaan Strideria klassisella Master Systemillä. Kyseessä on melko varhaisen aikakauden konsoli, eikä RG353P:llä ole mitään ongelmia näiden pelien pelaamisessa.

Capcom Play System III

CPS-III Street Fighter III:lla
CPS-III Street Fighter III:lla

Capcom Play System 1 ja 2 toimivat loistavasti molemmissa käyttöjärjestelmissä, ja tässä pelaamme Street Fighter 3rd strikea CPS-3:lla. Se toimii myös hienosti, eikä meillä ollut ongelmia testattujen pelien kanssa.

SNES9X

Testaamme Animaniacsia, jota lithiumproject ehdotti Twitterissä. Sinulla ei ole minkäänlaisia ongelmia pelien kanssa kummallakaan käyttöjärjestelmällä, kaikki toimii loistavasti. Voit säätää asetuksia hiukan ylöspäin, jotta se näyttäisi paremmalta.

Mega Drive

Toinen peli, jota ehdotettiin kokeilemaan, oli Snow Bros. Päätimme valita Mega Drive -konsoliversion, ja se toimii odotetusti. Kiitos cyb3rn0idille Instagramissa ehdotuksesta.

PC-moottori

Astuimme Splatterhouseen PC Engine -testissämme. Kuten kaikki muutkin 8- ja 16-bittiset konsolit, nämä pelaavat täydellisesti, joten emme käytä liikaa aikaa baseballin lyöntihirviöihin, niin hauskaa kuin se onkin 🙂

Neo Geo

Neo Geo ja Panic Bomber
Neo Geo ja Panic Bomber

Seuraavaksi on vuorossa rakastettu Neo Geo, ja pelaamme jotain hieman erilaista, nimittäin Panic Bomberia, jota en ole koskaan kokeillut aiemmin. Se toimii hienosti, kuten kaikki muutkin hienot pelit tässä arcade- ja kotikonsolijärjestelmässä.

VBA-M

RG353P käynnissä VBA-M
RG353P käynnissä VBA-M

Ensimmäisessä käsikonsolitestissämme kokeilemme Sonic Advance 3:a VBA-M-emulaattorilla. Kokeilimme muutamaa eri peliä tällä, ja kaikki toimivat täydellä nopeudella. Ne näyttävät myös upeilta RG353P-näytössä!

Mupen64Plus

Mupen64plus ajaa Rampage 64:ää
RG353P Arvostelu – RG353P käynnissä VBA-M:llä

Kokeilimme muutamia eri ensimmäisen ja kolmannen osapuolen pelejä. Monet niistä olivat mielestämme täysin pelattavia, mutta muutama ei toiminut täydellä nopeudella. Voit säätää muutamaa asetusta saadaksesi lisäsuorituskykyä, mutta se on syytä pitää mielessä.

Drastinen

Drastic Dual Screen -emulaattori
Drastic Dual Screen -emulaattori

Kaiken kaikkiaan Drastic-emulaattori tekee odotettua parempaa työtä RG353P:n kanssa. Kokeilimme muutamaa eri peliä, ja joukossa oli ehdottomasti joitakin hyvin pelattavia pelejä. On kuitenkin enemmän sellaisia, jotka toimivat tuskallisen hitaasti kuin täydellä nopeudella. Älä siis odota sen toimivan hyvin, ellei kyseessä ole melko yksinkertainen peli.

PlayStation

PlayStation ja Gran Turismo
PlayStation ja Gran Turismo

Tiedämme RG503-käsikonsolista, että PlayStation-konsolien emulointi on paljon parempi tällä prosessorilla. Kokeilimme useita pelejä, onneksi ei Driveria tällä kertaa, ja kaikki pelit toimivat hienosti ilman hidastuksia. Saatat saada pienen pienen rungon putoamaan siellä täällä, mutta ei mitään suurempaa.

Dreamcast

Myös Dreamcast-emulointi on parantunut huomattavasti tämän prosessorin ansiosta. Voit nauttia paljon useammista peleistä, jos käytät vanhempaa kannettavaa tietokonetta. Monet pelit toimivat täydellä tai lähes täydellä nopeudella, mutta silti on myös muutamia pelejä, jotka toimivat hitaasti tai joiden ääni on viiveinen.

Sonic Adventure 2 Dreamcastissa
Sonic Adventure 2 Dreamcastissa

Meille ehdotettiin Grand Theft Auto 2:n kokeilemista Dreamcastilla, ja se toimii hyvin, koska se on melko yksinkertainen peli. Kiitos @RitzLazyArtist Twitterissä ehdotuksesta.

Ja Richard ehdotti Twitterissä Code Veronicaa, jonka intro oli niin pitkä, että kyllästyin odottamaan. Mutta koska intro on reaaliaikainen ja toimii hienosti, varsinaisen pelin pitäisi pelata hyvin.

PlayStation 2

PlayStation 2 yrittää emuloida Pro Evo 2021 -tapahtumaa.
PlayStation 2 yrittää emuloida Pro Evo 2021 -tapahtumaa.

Nyt vaativampaan konsoliin. Ensin on PlayStation 2 ja AetherSX2. Emme saaneet yhtään peliä pyörimään miellyttävällä nopeudella, prosessori on aivan liian hidas, jotta voisimme tehdä ihmeitä ja saada jotain pelattavaa.

PSP

PSP on kuitenkin hieman miellyttävämpi, kun on kyse pelien pelaamisesta PPSSPP-emulaattorilla. Linuxissa suorituskyky on yleisesti ottaen hitaampi, joten suosittelemme Android-version käyttämistä. Tekken 6:n kaltaiset pelit liikkuvat 40-50-luvun puolivälissä, joten Frame Skip 1:n käyttö tasoittaa tilannetta.

PPSSPP Linux-versio
PPSSPP Linux-versio

Lee Collins ehdotti meille Facebookissa Retro City Rampagea. Se toimii loistavasti, eikä sinun tarvitse ohittaa kehyksiä, voit jopa lisätä grafiikan renderöintiä hieman, jotta peli näyttää paremmalta.

Delfiini

Viimeinen testattava emulaattorimme ovat molemmat Dolphinin tukemat konsolit. Aloitamme Burnout 2:lla, joka on keskimäärin vaativa peli. Lämpötila on noin 30 asteen keskivaiheilla, mikä ei ole kovin huono. Kokeilimme muutamaa eri peliä, joista osa on hyvin pelattavia, mutta monet ovat myös liian hitaita pelattaviksi.

Dolphin emulaattori Burnout 2:n kanssa
Dolphin emulaattori Burnout 2:n kanssa

Kokeilimme myös muita Dolphinin tukemia konsoleita, eivätkä pelit ole kovin pelattavia. Saatat löytää muutaman peruspelin, jotka toimivat hyvin, mutta kaiken kaikkiaan et ostaisi tätä kannettavaa emuloidaksesi sitä.

Lopulliset ajatukset

RG353P on mukava parannus edelliseen RG503: een, joka käyttää samaa prosessoria. Sinulla on nyt mahdollisuus käyttää Linux- ja Android-käyttöjärjestelmiä. Jos haluat vain hypätä peliin, Linux sopii siihen erinomaisesti. Jos sinua ei haittaa pieni asennustyö, Android on sinua varten. Henkilökohtaisesti pidän enemmän Linuxista tässä kannettavassa, vaikka se ei olekaan täydellinen, se on paljon vähemmän vaivalloista, koska voit vain lisätä pelit ja aloittaa pelaamisen. Androidilla kestää paljon kauemmin saada samat tulokset.

Thrash Rally Neo Geo:lla
Thrash Rally Neo Geo:lla

Jos käytät edellisen sukupolven kannettavaa prosessoria tai etsit uutta prosessoria aluksi, RG353P on ehdottomasti kannettava laite, jonka ostamista kannattaa harkita. Pidämme 5 GHz:n WiFi-yhteydestä moninpelejä varten, HDMI-ulostulosta, jonka avulla voit pelata televisiossa tai näytöllä, sekä Android- tai Linux-käyttöjärjestelmän valinnasta.

Tämä päättää tämän RG353-arvostelun, kiitos kaikille, jotka ehdottivat peliä kokeiltavaksi RG353P:llä, yritimme ottaa mukaan niin monta kuin mahdollista! Jos haluat ehdottaa pelejä tuleviin videoihin, liity meihin sivun alareunassa olevissa sosiaalisen median kanavissamme ja pidä silmällä seuraavaa pyyntöä.

Mistä ostaa RG353P?

Lisätietoja RG353P:stä ja sen ostaminen onnistuu täältä. Ja meillä on varastossamme monia muita retrokämmenpelikonsoleita täällä, käy katsomassa meitä!

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.