Anbernic RG353VS
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Yhteenveto
RG353V ja RG353VS tarjoavat hyvän vaihtoehdon Linux- tai Android-käyttöjärjestelmien kanssa. Suorituskyky on hyvä, ja käytettävissä on runsaasti konfigurointi- ja mukautettuja laiteohjelmistovaihtoehtoja.
Overall
4.3User Review
( votes)Pros
- Linux- tai Linux/Android-käyttöjärjestelmän valinta
- Linux-käyttöjärjestelmä on plug and play
- Pystysuuntainen käsikannettava
- Tuettu mukautettu laiteohjelmisto
- WiFi 5 ja Bluetooth tuettu
- Kaksi micro SD-korttipaikkaa
- HDMI-lähtö tuettu
Cons
- Android-käyttöjärjestelmä tuntuu keskeneräiseltä ja vaatii jonkin verran asennusta
Tarkastelemme Anbernicin uusimpia retro-käsikonsoliemulaattoreita , joita on kaksi mallia, RG353V ja hieman halvempi RG353VS. RG353V- ja RG353VS-arvostelussamme käymme läpi Android- ja Linux-kämmenlaitteiden laitteisto- ja ohjelmistoerot ja testaamme emulaattoreita molemmilla, jotta saamme selville, kumpi on paras vastine rahalle.
RG353V ja RG353VS arvosteluvideo
RG353V:n ja RG353VS:n purkaminen laatikosta
Aloitamme RG353V- ja RG353VS-katsastuksen pakkauksen purkamisella. Laatikon muotoilua lukuun ottamatta sisältö on pääosin sama V- ja VS-malleissa.
Aluksi meillä on itse retropelikämmenlaite; esittelemme ne ja kotelon eri värit tarkemmin pian.
Mukana on 64 Gt:n micro SD-kortti. Laitteessa on jo 16 Gt:n kortti, jossa on Linux-käyttöjärjestelmä, ja tätä korttia käytetään pelien tallennukseen. Seuraavaksi on käyttöohje, jonka toisella puolella on englanninkielinen ja toisella kiinankielinen käyttöohje. Siinä on kaikki, mitä tarvitset toiminnan aloittamiseen. Laitteessa on USB type-C -latauskaapeli, joka kytketään latausta varten retrokämmenlaitteen pohjassa olevaan porttiin.
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on näytönsuoja ja pyyhkeet, joilla se kiinnitetään näyttöön.
RG353V ja RG353VS Yleiskatsaus
RG353V-käsikonsoli on saatavana neljänä mallina: valkoinen, musta läpinäkyvä, harmaa ja violetti läpinäkyvä. RG353VS on saatavana vain mustana läpinäkyvänä ja harmaana.
RG353V ja RG353VS ovat visuaalisesti samanlaisia, kooltaan noin 4,9 x 3,2 x 0,8 tuumaa (12,6cm x 8,3cm x 2,1cm) ja painavat 193g. Rakennuksen laatu tuntuu hyvältä, eikä se ole liian raskas pidentämään pelisessioita.
Näyttö on 3,5 tuuman IPS-näyttö, jonka resoluutio on retro-pelaamiseen sopiva 640×480. V-mallissa on kosketusnäyttö, VS-mallissa ei. Alla on tavalliset peliohjaimet, joissa on klassinen D-Pad, kaksi napsautettavaa matalaprofiilista analogista tikkua ja painikkeita. Keskellä on toimintopainike, joka avaa valikon tai palaa alkuun riippuen siitä, mitä käyttöjärjestelmää käytät.
Retro-pelikämmenlaitteen yläosassa on USB Type-C-portti, mini-HDMI-portti TV:hen tai näyttöön ja 3,5 mm:n kuulokeliitäntä. Vasemmalla on äänenvoimakkuuden keinutin, ja oikealla on kaksi micro-SD-korttipaikkaa, joista toista käytetään tallennustilaa ja toista Linux-käyttöjärjestelmää varten. Laitteessa on nollaus- ja virtapainike.
Käsikonsolin pohjassa on USB Type-C-portti, jota käytetään käsikonsolin lataamiseen.
Takapuolella on kaksi sarjaa vasemman ja oikean olkapään nappeja. Kahta ulointa painiketta on helppo painaa pelatessa, mutta jouduin hieman säätämään käsiäni ja koukistamaan sormeni, jotta pääsen sisempään painikkeeseen painamatta myös ulompaa.
RG353V & RG353VS Tekniset tiedot
RG353V | RG353VS | |
CPU | RK3566 Quad-Core 64-bittinen Cortex-A55-prosessori, joka toimii jopa 1,8 GHz:n taajuudella. | RK3566 Quad-Core 64-bittinen Cortex-A55-prosessori, joka toimii jopa 1,8 GHz:n taajuudella. |
RAM | 2GB LPDDR4 RAM-MUISTIA | 1GB LPDDR4 RAM-MUISTIA |
VARASTOINTI | 1x 16GB Micro SD Linux OS 1x 64GB Micro SD pelitallennustilaa varten 32 Gt eMMC-tallennustila | 1x 16GB Micro SD Linux OS 1x 64GB Micro SD pelitallennustilaa varten 32 Gt eMMC-tallennustila |
OS | Android 11 & Linux dual boot | Linux-käyttöjärjestelmä |
VIESTINTÄ | WiFi 5 Bluetooth 4.2 | WiFi 5 Bluetooth 4.2 |
AKKU* | 3,200mAh ladattava akku Akun kesto enintään 6 tuntia, käytöstä riippuen. | 3,200mAh ladattava akku Akun kesto enintään 6 tuntia, käytöstä riippuen. |
* Dreamcastin ja PlayStationin kaltaiset vaativammat järjestelmät ovat tietysti vähemmän vaativia.
Yleiskatsaus käyttöjärjestelmiin
Osana RG353V- ja RG353VS-arvosteluamme tarkastelemme käyttöjärjestelmiä. RG353V:ssä on sekä Android että Linux, kun taas VS:ssä on vain Linux. Joidenkin testien jälkeen suorituskyky on sama molemmilla laitteilla Linuxissa.
Linux-käyttöjärjestelmä
Linux-käyttöjärjestelmän mukana tulee emulointiasematyylinen etusivu ja Retroarch emulointipuolelle. Kaikki on valmiina ja pelattavissa melkein heti. Tämän helppokäyttöisyyden myötä tulee joitakin huomioitavia asioita, kuten emulaattoreiden ja järjestelmien valinnanvapaus on rajoitettu. Suorituskyky ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin Androidissa, jossa on nopeampi Vulkan-tuki .
Kaikki 8- ja 16-bittiset emulaattorit toimivat moitteettomasti. Kokeilimme Master Systemiä, Mega Drivea, PC Engineä, SNES:ää jne. ja ne kaikki toimivat hienosti.
MAME
Samoin Arcade-emulaattori MAME:n kanssa kokeilimme erilaisia pelejä, ja ne kaikki toimivat ilman hidastumista tai ongelmia. Emme odottaneet mitään ongelmia, koska emulaattori on vakiintunut ja erittäin yhteensopiva.
CPS-III
Korkeamman tason Arcade-emulaatioihin ja CPS-III:een. Tälle järjestelmälle on vain vähän pelejä, mutta Street Fighter 3:n kanssa ei ollut ongelmia. Kaikki toimii hienosti.
PlayStation 1
PlayStation 1 toimii hienosti; kokeilimme muutamaa eri peliä, ja kaikki pelit toimivat täydellä nopeudella ilman viiveitä tai ruudun hyppimistä.
Dreamcast
Kokeilimme muutamaa eri peliä ja saimme vaihtelevia tuloksia. Melko moni peli toimi ilman ongelmia, mutta Sonic Adventure 2:n kaltaiset pelit toimivat hitaasti, ja toisissa peleissä ääni laahaa. Dreamcastissa toimii ja ei toimi. Suorituskyky on nopeampi Androidissa.
GBA
Nyt on vuorossa käsikonsoleita, aloitamme GBA:lla ja Sonic Advance 3:lla. Kokeilimme useita pelejä, ja ne kaikki sujuivat täysin moitteettomasti ilman ongelmia tai ruudunmenetyksiä. Myös pelit näyttävät upeilta tällä näytöllä.
NDS
Siirryn kaksinäyttöiseen veljeen, ja jälleen pelit toimivat hienosti. 4:3-kuvasuhteen vuoksi kaksi näyttöä on puristettu pieneen tilaan, ja on vaikea nähdä mitään. Mutta voit vaihtaa koko näytön ja pelit ovat kohdallaan.
PSP
PSP:llä God of War ei toimi kovin hyvin testattavassa pelissämme. Vulkan-renderöinnin puuttuminen haittaa suorituskykyä, ja pelin ruudunpäivitysnopeudet eivät ole pelattavissa. Muut pelit pelaavat kuitenkin paremmin, mutta älä odota täydellistä yhteensopivuutta. Suorituskyky on hieman nopeampi Android OS:ssä, mutta ei kovinkaan paljon
Android-käyttöjärjestelmä
Jatkamme RG353V- ja RG353VS-arvostelua tarkastelemalla Android-käyttöjärjestelmää. RG353V-käsikonsolissa on Android-käyttöjärjestelmä, joka käyttää sisäistä tallennustilaa ja jossa on kosketusnäyttö.
Ja juuri Androidin kanssa alkaa ilmaantua ärsytykseni kämmenmikron kanssa. Olemme nähneet Anberniciltä muutamia Android-käsikonsoleita, ja olisin luullut, että he olisivat nyt parantaneet Android-puolta. Esiasennetut emulaattorit ovat vain esiasennettuja. Niitä ei ole asetettu etsimään esimerkiksi tiettyjä kansioita muistikortillasi. Se tarkoittaa, että sinun on käytävä jokainen emulaattori läpi ja määritettävä se yksi kerrallaan.
Mukana on eräänlainen etusivu, jonka aktivoit Android-pudotusvalikosta. Kun muistikortti on skannattu, se lisää kaikki tuetut järjestelmät ja pelit omiin valikkovaihtoehtoihinsa. Se on melko yksinkertainen, mutta toimiva niiden järjestelmien osalta, joita se tukee, mikä ei ole kovin suuri määrä. Jos lisäät omia pelejäsi, sinun on myös lisättävä kuvakaappaukset manuaalisesti, sillä se ei lataa niitä. Kun korttisi on skannattu, voit valita pelin ja se käynnistyy RetroArchissa.
Emulaattorien suorituskyky
RetroArch on Android OS:n ainoa lunastava ominaisuus. Se tukee useampia emulaattoreita kuin Linux-käyttöjärjestelmä, ja siinä on laaja valikoima ytimiä, jotka menevät paljon tavallisia konsoleita pidemmälle. Voit ladata ja pelata pelejä tietokoneilla, kuten Commodore 64:llä, Amstrad CPC:llä ja Speccyllä, sekä uudemmilla konsoleilla, kuten PlayStation Portable -tietokoneella.
Kaikkia emulaattoreita ei ole optimoitu RetroArchille, joten saatat törmätä hidastumisiin kalliimmilla konsoleilla. Tässä tapauksessa voit käyttää yksittäisiä emulaattoreita, kuten PPSSPP:tä, saadaksesi hieman lisää suorituskykyä.
Kaikkien klassisten konsolien suorituskyky on samantasoinen tai parempi kuin Linux-käyttöjärjestelmän, joten emme käsittele näitä järjestelmiä uudelleen. Olen vältellyt AetherSX2- ja Dolphin-emulaattoreiden näyttämistä, koska rehellisesti sanottuna ei kannata käyttää aikaa niiden käyttämiseen. Jotkut peruspelit toimivat, mutta se ei ole vaivan arvoista. Suosittelisin tehokkaampaa kannettavaa tietokonetta, kuten GPD XP+: a, jos haluat pelata tätä.
Puuttuvat sovellukset
Yksittäisistä emulaattoreista puheen ollen, myöskään Dreamcast-emulaattoria ei ole esiasennettuna. Mutta saamme täysin tarpeettoman AetherSX2- ja Dolphin-emulaattorin, joka ajaa pelejä puolet nopeammin, koska prosessori ei ole tarpeeksi nopea. Miksi sisällyttää jotain, jos pelit eivät ole pelattavissa?
Huomaa myös, että Google Play Storea ei ole asennettu, joten sinun on joko ladattava sovelluksia sivuttain, kokeiltava monia tapoja asentaa GAPPS tai käytettävä vaihtoehtoa, kuten APKMirroria tai Amazon Appstorea. Ymmärrämme, että Kiinassa on rajoituksia, mutta tehkää ainakin firmware saataville Play Storeen, jotta muutkin voivat asentaa sen ja käyttää Androidia täysimääräisesti.
Ajatuksiani Android-käyttöjärjestelmästä
Kaiken kaikkiaan en ole kovin vaikuttunut RG353V:n Android-käyttöjärjestelmästä, se tuntuu puolivalmiilta, kuin joku olisi alkanut asentaa sovelluksia, kyllästynyt ja luovuttanut. Jos sinulla on aikaa ja kärsivällisyyttä, voit tehdä siitä mukavan ja toimivan, mutta mielestäni tätä ei pitäisi jättää asiakkaan tehtäväksi, vaan sen pitäisi olla valmistajan tehtävä. Tämä on esituotantoa edeltävä arvosteluyksikkö, mutta yleisesti ottaen Anbernicin julkaisujen ja mallien välillä tapahtuu vain vähän muutoksia.
ArkOS Custom Firmware
Jos sinulla on ylimääräinen Micro SD-kortti, sinun kannattaa harkita mukautetun laiteohjelmiston asentamista. ArkOS päivitettiin äskettäin yhteensopivaksi RG353V:n ja RG353VS:n kanssa. Se on melko helppo asentaa ja ottaa käyttöön, ja meillä on helppotajuinen asennusopas täällä, koska suosittelemme lämpimästi kokeilemaan sitä!
ArkOS tukee yli 90 pelijärjestelmää sekä yli 70 porttia PortMasterin kautta. Kun se on asennettu, se on päivitettävissä verkossa, joten sinun ei pitäisi joutua sotkemaan korttien määrittämistä jokaisen päivityksen yhteydessä.
Kun olet kopioinut pelisi Micro SD -kortille, olet valmis aloittamaan. Jos sinua ei haittaa pieni työ, tämä on kaiken kaikkiaan ylivoimaisesti paras kokemus, jonka voit saada tästä pelikäyttöön tarkoitetusta kannettavasta tietokoneesta.
Pitäisikö sinun ostaa RG353V vai RG353VS?
Mikä malli sopii sinulle? RG353V-retrokämmenemulaattori antaa sinulle hieman enemmän vapautta siinä, mitä voit käyttää ja asentaa sovelluksia. Ja joillakin konsoleilla suorituskyky on hieman nopeampi. PS2- ja jossain määrin myös Gamecube-emuloinnin osalta ei kannata asentaa sovelluksia valmiiksi lainkaan. Äläkä unohda, että Android vaatii melko paljon asennustyötä Linuxiin verrattuna.
Linux-käyttöjärjestelmä sen sijaan on plug and play. Sinulla ei kuitenkaan ole yhtä paljon vapautta uusien järjestelmien lisäämisessä. Voit kuitenkin yksinkertaisesti kytkeä sen päälle, ja muutaman hetken kuluttua olet pelissä. Jos aikaa tai kärsivällisyyttä on vähän, Linux on ilmeinen valinta.
Laitteiston osalta RG353V-retropelikonsolissa on muutamia lisäominaisuuksia, kuten sisäinen tallennustila, jota voidaan käyttää vain Androidissa. Kosketusnäyttötuki on mukavaa, mutta kuinka usein käytät sitä peliohjaukseen? 2 Gt RAM-muistia 1 Gt:n sijaan on hyödyllistä, mutta onko sillä suurta merkitystä pelattaessa pelejä, jotka eivät yleensä vaadi valtavia määriä RAM-muistia?
Lopulliset ajatukset
RG353V | RG353VS |
+ Android & Linux OS | + Alhaisempi hinta |
+ Kosketusnäyttö | + Aloita toiminta heti Linuxissa. |
+ 2GB RAM-MUISTIA | ~ Vain Linux |
– Korkeampi hinta | ~ 1GB RAM-MUISTIA |
– Android OS tuntuu puolivalmiilta | – Ei kosketusnäyttöä |
Jos käytät etuja ja haittoja, minun kannattaa ostaa RG353V, koska voit vaihtaa Androidin ja Linuxin välillä, jolloin saat molempien maailmojen parhaat puolet. Mutta sitten sinulla on erinomainen ArkOS, joka on käyttöjärjestelmä, joka molemmissa malleissa pitäisi olla oletusarvoisesti asennettuna. Sen avulla et tarvitse kaikkia V-mallin tarjoamia lisävarusteita.
Jos haluat säästää muutaman dollarin tai punnan, RG353VS-retropelikämmenlaite on ehdottoman järkevä. Et menetä paljoa, ja olisit yhtä tyytyväinen tähän malliin, jossa on Anbernicin Linux-käyttöjärjestelmä tai ArkOS. Tai maksa hieman enemmän ja saat lisäominaisuuksia sekä mahdollisuuden valita kaikki kolme käyttöjärjestelmää.
Henkilökohtaisesti käyttäisin mieluummin aikani lyhyeen ArkOS:n käyttöönottoon ja sen käyttämiseen vain RG353VS:ssä. Molemmat ovat kelpo kannettavia, mutta RG353V-mallia heikentää puolivalmis Android-käyttöjärjestelmä. Kerro meille kommenteissa, mitä mieltä olet ja mitä käyttöjärjestelmää käyttäisit.
Mistä ostaa RG353V ja RG353VS?
Voit tilata RG353V:n ja RG353VS:n täältä. Älä unohda käyttää alennuskoodia RG3535OFF kassalla! Jos tämä malli ei kiinnosta sinua, tutustu käsikonsolivalikoimaamme täällä.
Tämä päättää tämän RG353V- ja RG353VS-arvostelun, toivottavasti se oli sinulle hyödyllinen. Kerro meille kommenteissa, minkä mallin ostaisit ja käyttäisitkö ArkOS:n mukautettua laiteohjelmistoa?