ONEXPLAYER ONEXGPU Review
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Samenvatting
De ONEXPLAYER ONEXGPU is een veelzijdige en krachtige eGPU-optie die opvalt door zijn interne SSD-uitbreiding, robuuste connectiviteitsopties, aanpasbare RGB-verlichting en uitstekende OcuLink-prestaties.
Overall
4.8Gebruikersbeoordeling
( votes)Voordelen
- Geweldige prestaties van OcuLink
- Interne SSD opslaguitbreiding
- Connectiviteitsopties
- 300W Voedingsfuncties
- RGB-verlichting
Nadelen
- De voeding is groot en weegt meer dan 700 gram.
- Iets langzamere prestaties via USB dan de GPD G1
We hebben de ONEXPLAYER ONEXGPU vergeleken met het GPD G1 docking station en meer dan 200 benchmarks uitgevoerd voor OcuLink & USB-prestaties. Bekijk onze ONEXPLAYER ONEXGPU review om te zien wie er als beste uit de bus komt!
ONEXPLAYER ONEXGPU testvideo
Uitpakken van de ONEXPLAYER ONEXGPU
We beginnen de ONEXGPU review met een korte unboxing. Als eerste uit de doos hebben we een gebruikershandleiding. Deze is in het Engels en Chinees. Dan is er de ONEXPLAYER ONEXGPU zelf, die we zo meteen in meer detail zullen laten zien.
Eronder zit een enorme 300W voeding. We voegen de juiste stekkeradapter voor jouw land toe. En last but not least een USB 4 kabel. Let op: een OcuLink-kabel is niet inbegrepen.
ONEXPLAYER ONEXGPU
In onze ONEXGPU review nemen we het eGPU docking station zelf onder de loep. De ONEXPLAYER ONEXGPU meet ongeveer 19,6 x 12,0 x 3,2 cm en weegt 863 gram.
Aan de rechterkant vind je een aan/uit-knop, turboknop en RGB-verlichtingsknop. De zijkant is afgewerkt met twee USB 3-poorten.
Als je op de RGB-knop drukt, schakel je naar het volgende patroon in de verlichtingssequentie aan zowel de linker- als de rechterkant.
Op de achterkant bevindt zich een gigabit ethernetpoort gevolgd door twee DisplayPorts en HDMI voor ondersteuning van maximaal vier monitoren. Er zijn OcuLink en USB 4 poorten voor data en de voedingspoort.
De onderkant heeft een verwijderbaar deksel waar je een NVMe-stick kunt installeren om je opslagruimte uit te breiden. Het is heel eenvoudig om te doen, verwijder gewoon de schroef, zorg dat de sleutel overeenkomt met de sleutel en plaats hem in een lichte hoek, druk naar beneden, plaats de schroef, sluit het deksel en je kunt aan de slag.
Een korte opmerking over de voeding: het is een absoluut beest. Hij weegt alleen al 725 gram, maar levert 300W stroom voor gebruik met het dock en tot 100W voor het opladen van apparaten. Een leuke bijkomstigheid is dat je dit onderdeel kunt verwijderen en er een waterkoker op kunt aansluiten als je dit niet direct aan de muur wilt hangen. Het is waarschijnlijk het beste als je een snoer gebruikt.
Technische specificaties ONEXPLAYER ONEXGPU
Als onderdeel van onze ONEXGPU review bespreken we de technische specificaties en onze eigen tests voor stroomverbruik, ventilatorgeluid en thermiek.
GPU | AMD Radeon RX 7600M XT RDNA 3.0, 32 rekeneenheden tot 2300Mhz |
RAM | 6 GB GDDR6 |
OPSLAG | m.2 2280 SSD PCIE 3.0 NVMe SSD |
I/O | USB-C 4.0, USB-A x2, HDMI x2, DisplayPort X2, OcuLink, Gigabit Ethernet |
SIZE | 19,6 x 12,0 x 3,2 cm (7,7 x 4,7 x 1,2 inch) |
GEWICHT | 863 g, met voeding 1,58 kg |
In onze vermogenstest hebben we de Street Fighter VI-benchmark uitgevoerd bij de hoogste grafische instellingen van 4K op de Win MAX 2023 via Oculink en kwamen we uit op een piekverbruik van 167 W. En 21 W inactief op het bureaublad.
In onze ventilator- en thermische test, ook tijdens het uitvoeren van de Street Fighter VI benchmark, kregen we een hoogste ventilatorgeluid van 72db en een hoogste temperatuur van 60 °C.
Benchmarks
Nu het belangrijkste deel van deze ONEXGPU review: de benchmarks! Voor deze benchmarks hebben we vele uren besteed aan het uitvoeren van benchmarks op twee apparaten: de AYANEO Slide 7840U en het GPD Win MAX 2 2023 7640U model. Voor de AYANEO Slide hebben we getest met een USB 4-aansluiting met zowel een interne als een externe 4K-monitor. En hetzelfde voor de WIN MAX 2 23, maar dan herhaald met OcuLink, en nogmaals herhaald met het GPD G1 eGPU dockingstation ter vergelijking. Er waren meer dan 200 benchmarks!
We hebben de resultaten gecombineerd in drie staafdiagrammen voor elke test. We vergelijken de prestaties van OcuLink op de Win MAX 23 en we vergelijken de prestaties van USB 4 op beide apparaten. We vergelijken de prestaties van de handhelds niet omdat het twee verschillende CPU’s zijn, dit is een eGPU-vergelijking. We hebben hier een spreadsheet beschikbaar gemaakt als je de resultaten zelf wilt vergelijken.
En tot slot hebben we de ONEXGPU turboknop niet gebruikt in deze benchmarks. We zagen af en toe een kleine prestatieverhoging bij een paar benchmarks wanneer deze was ingeschakeld, maar bij veel tests waren de scores identiek.
3DMark
Onze eerste benchmark is 3DMark, dat de prestaties van CPU en GPU test. We hebben Time Spy, Night Raid en Fire Strike getest.
Voor de OcuLink-resultaten zien we vrijwel identieke scores, op een paar frames na. Voor de USB 4-tests presteerde de AYANEO over het algemeen iets beter dan de GPD G1. En voor de GPD Win Max 2 2023 zagen we duidelijk hogere scores op een paar resultaten en dichtere scores op andere.
Forza Horizon 5
We draaien Forza Horizon 5 op de zeer lage grafische instellingen. In onze OcuLink resultaten zien we bijna identieke scores in alle benchmark resultaten.
In onze AYANEO Slide USB 4 resultaten zien we dat de G1 beter presteert op het externe scherm en bijna identieke scores heeft op het interne scherm. En voor de Win Max 23 zien we vrijwel identieke scores over de hele linie.
Schaduw van de Tomb Raider
We draaien Shadow of the Tomb Raider op de laagste grafische instellingen.
In onze OcuLink resultaten zien we de gebruikelijke opeenhoping van frames per seconde bij 720, 1080p en 1440P op de externe monitor. En bij 4K een aanzienlijke daling in prestaties op beide externe grafische kaarten. Voor de AYANEO op USB zien we merkbare verschillen in prestaties op een extern beeldscherm, waarbij de G1 de leiding neemt. Intern zien we echter een veel dichter bereik van de resultaten. En voor de Win MAX 23 zijn de resultaten bijna identiek vergeleken met elkaar. Dit spel levert altijd interessante resultaten op voor het vergelijken van verschillende apparaten.
Tweede Wereldoorlog
Vervolgens Call of Duty Modern Warfare III op de Minimal grafische instellingen zonder FSR ingeschakeld.
Op Oculink krijgen we dezelfde scores voor alle tests. Voor de AYANEO Slide zien we dat de G1 de leiding neemt bij een lage resolutie, maar naarmate we hoger gaan, neemt de ONEXGPU de leiding. En voor de WIN MAX 23 zijn de resultaten in wezen hetzelfde voor beide eGPU's.
Straatvechter VI
Onze laatste benchmarks zijn voor Street Fighter VI op de hoogste grafische instellingen om de eGPU’s echt te belasten.
In de Oculink-resultaten krijgen we in wezen 60 FPS op het interne beeldscherm op 1080P, en ongeveer dezelfde resultaten op het externe beeldscherm. Dit patroon herhaalt zich meestal op de AYANEO Slide met vergelijkbare scores op beide eGPU's. De Win MAX 23 liet vergelijkbare scores zien, niets bijzonders hier.
Samenvatting benchmark
Een korte samenvatting van de benchmarkresultaten van de ONEXGPU-review. In alle benchmarks zagen we grotendeels identieke scores voor benchmarks met OcuLink. Bij USB 4 benchmarks zien we wel wat verschillen in prestaties, en die zijn over het algemeen in het voordeel van de GPD G1. En het gebruik van een externe monitor in plaats van een interne monitor bij gebruik van USB geeft een merkbare toename in prestaties, dit komt doordat de gegevens maar in één richting van de handheld naar de eGPU en dan naar de monitor gaan.
Over het geheel genomen zou ik zeggen dat de GPD G1 een heel klein beetje sneller is in prestaties via alleen USB, maar daar zit niet veel in.
Laatste gedachten
We sluiten onze ONEXGPU review nu af met onze laatste gedachten terwijl we een aantal games laten zien die draaien op de AYA NEO Slide via USB en Win Max 2 23 via Oculink. We streven naar 60 en meer frames per seconde met de beste resolutie en grafische instellingen die we kunnen krijgen. Je kunt de instellingen natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeur en dit zijn slechts voorbeelden.
Over het algemeen doet de ONEXPLAYER ONEXGPU het erg goed als eGPU. Voor Oculink prestaties zagen we bijna identieke benchmark resultaten in alle tests in vergelijking met de G1. We zagen wisselende prestaties met alleen USB-verbinding, ik zou zeggen dat de GPD hier de leiding neemt, maar niet met enorme marges.
Op het gebied van functies is het ONEXGPU eGPU dockingstation beter dan de G1. Ten eerste hebben we de interne SSD-opslag, wat een geweldige functie is. Gemakkelijke toegang tot meer opslag is nooit verkeerd. De ONEXGPU heeft ook een extra HDMI-poort en een ethernetpoort, iets wat de G1 verrassend genoeg mist. Maar de G1 heeft wel een SD-kaartlezer die de ONEX mist, evenals een extra USB-poort.
Qua afmetingen is de G1 iets groter, maar hij heeft wel het voordeel dat de voeding intern is en er alleen een kabel nodig is om hem van stroom te voorzien. De ONEXGPU heeft dat beest van een voeding nodig die, samen met de eGPU zelf, 1,5 kg weegt. De G1 en een kabel wegen samen ongeveer 986 gram. Dit kan een cruciale beslissing zijn als draagbaarheid een vereiste is.
Prijstechnisch zijn ze ongeveer even duur, op een paar dollar na, dus er is geen duidelijke winnaar. Persoonlijk zou ik zeggen dat de ONEXGPU het betere eGPU docking station is in termen van waar voor je geld en functies. Hoewel het iets minder presteert als je alleen USB gebruikt, is het gelijk aan de G1 als je Oculink gebruikt.
De nieuwste handhelds worden ondersteund, mits ze OcuLink of USB 4-ondersteuning hebben. Dit geldt ook voor de nieuwe ROG Ally X die nu een USB 4-poort heeft.
Welke zou jij kopen? De ONEXPLAYER ONEXGPU of de GPD G1? Laat ons in de comments weten waarom, want we zijn altijd geïnteresseerd om de redenen te lezen wanneer er twee vergelijkbare producten beschikbaar zijn.
Je kunt hier meer te weten komen over de ONEXPLAYER ONEXGPU en deze kopen.
Bedankt voor het lezen van onze ONEXGPU review, we hopen dat je het nuttig hebt gevonden. Laat het ons weten in de comments als je vragen hebt.