ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Sammendrag
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- 3-i-1 nettbrett, bærbar PC og håndholdt spill-PC
- Høyoppløselig 10,95″ 120 Hz-skjerm
- OCuLink med støtte for eGPU
- Rask AMD Ryzen AI 9 HX 370-prosessor
Cons
- Større og tyngre enn andre håndholdte spill-PC-er
ONEXPLAYER X1 Pro er mer enn bare nok en håndholdt spill-PC- den er en ekte 3-i-1 bærbar PC, nettbrett og håndholdt spillenhet. Enten du skal løse produktivitetsoppgaver, nyte en filmatisk surfeopplevelse eller dykke ned i de nyeste AAA-spillene, tilpasser denne enheten seg til dine behov. Men hvordan fungerer den i den virkelige verden? I denne anmeldelsen av ONEXPLAYER X1 Pro ser vi nærmere på design, tekniske spesifikasjoner, benchmarks, spillytelse og til og med eGPU-funksjoner for å se om den virkelig lever opp til sin allsidighet. Er dette den ultimate hybridenheten du har ventet på? La oss finne ut av det.
ONEXPLAYER X1 PRO Gjennomgangsvideo
Oversikt over ONEXPLAYER X1 PRO
Vi starter vår ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse med en oversikt over enheten. ONEXPLAYER X1 Pro med avtakbart kickstand måler rundt 9,9 x 6,4 x 0,6 tommer (25,2 x 16,3 x 1,7 cm) og veier rundt 958 g (2,1 lbs).
Med kontrollerne festet blir den bredere, opptil 35,56 cm (14 tommer) og veier 1,07 kg (2,3 lbs). Og med tastaturet festet blir den litt tykkere, rundt 0,8 tommer (2,2 cm), og veier 1,35 kg (2,97 lbs).
Størstedelen av fronten på den bærbare spill-PC-en består av en flott 10,95″ LTPS-berøringsskjerm med opptil 120 Hz oppdateringsfrekvens og en oppløsning på 2560×1600. Vi vet fra den forrige X1 AMD-modellen at skjermen var flott, og det er den samme på denne.
Rett over skjermen i midten er det et 1 MP-kamera øverst som støtter Windows Hello for ansiktsopplåsing.
På venstre side har vi to USB-C 4.0-porter for lading og tilkobling av høyhastighetsutstyr. Under dette er sporet for å skyve inn og sikre den venstre kontrolleren. På høyre side har vi en USB-A 3.2-port og en micro SD-kortleser, og under disse finner vi sporet for å skyve inn og feste den høyre kontrolleren. Undersiden har fire kontakter som brukes til å feste tastaturet magnetisk.
Øverst fra venstre til høyre er det en av/på-knapp med en integrert fingeravtrykksskanner. Et gummidekket område for 3,5 mm hodetelefonkontakt og en OCulink-port for tilkobling til en eGPU. Og til høyre er det en knapp som får opp ONEXPLAYER-skjermoverlegget.
Oversikt over avtakbare regulatorer
Vi fortsetter vår anmeldelse av ONEXPLAYER X1 Pro med en kort titt på de avtakbare kontrollerne. Kontrollerne glir enkelt på plass på den mobile spill-PC-en ONEXPLAYER X1 Pro. Når de er på plass, er de klare til bruk som normalt. Kontrollerne føles veldig sikre når de er festet, og det er knapt noen bevegelse med tilkoblingen. Selve kontrollene har hall-effektanaloger og lineære triggere.
En kontrollerkontakt er tilgjengelig separat. Du kan enkelt skyve inn de to kontrollerne og spille med ONEXPLAYER X1 Pro på et bord, eller koble den til en TV. Den har et oppladbart batteri som driver det hele, og det følger med en USB-dongle for den trådløse tilkoblingen, slik at du også kan bruke den med andre enheter. Det er veldig nyttig hvis du ikke vil kjøpe en ekstra gamepad for å spille i ikke-håndholdt modus.
Oversikt over avtakbart tastatur
I vår ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse tar vi en nærmere titt på det avtakbare tastaturet. Tastaturet måler rundt 25,4 x 16,5 x 0,6 cm (10 x 6,5 x 0,2 tommer) og veier 150 g (0,33 lbs). Det kobles enkelt til og sitter godt fast takket være de relativt sterke magnetene. Bakgrunnsbelysningen på tastaturet har to lysstyrkenivåer, eller du kan slå den av hvis du ikke trenger den.
Tastene har lav profil og er veldig enkle å skrive på. Jeg skrev denne anmeldelsen ved hjelp av tastaturet, og hadde ingen problemer i det hele tatt. Pekeplaten har klikkbare områder for venstre og høyre museknapp, og du kan også bruke fingerbevegelser for å navigere.
ONEXPLAYER X1 Pro har, i likhet med den forrige modellen, et flott design som gjør at du kan konfigurere den slik du vil. Hvis du vil gjøre kontorarbeid, kobler du til minitastaturet, hvis du vil ta notater eller surfe på sosiale medier, bruker du nettbrettet, eller hvis du vil spille, kobler du til de to kontrollerne.
Tekniske spesifikasjoner
Som en del av vår ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse skal vi se nærmere på de tekniske spesifikasjonene til denne bærbare spilldatamaskinen, samt resultatene av våre tester av batterilevetid, viftestøy og temperatur.
CPU | AMD Ryzen AI 9 HX 370, 12 kjerner opp til 5,1 GHz |
GPU | AMD Radeon 890M, 16 kjerner opp til 2900 MHz |
RAM | 32 GB eller 64 GB LPDDR5X 7500MT/s |
OPPBEVARING | 1 TB, 2 TB eller 4 TB M.2 2280 NVMe PCIe Gen. 4.0 |
KOMMUNIKASJON | Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.2 |
I/O | 2x USB-C 4 1x USB-A 3.2 1x OCuLink 1x Micro SD-kortleser 3,5 mm lyd |
BATTERI | 65,02Wh oppladbart batteri |
DIMENSJONER OG VEKT | ONEXPLAYER med kickstand: 9,9 x 6,4 x 0,6 tommer (25,2 x 16,3 x 1,7 cm) og veier rundt 958 g (2,1 lbs). ONEXPLAYER med påmonterte kontrollere: 14 tommer (35,56 cm) og ca. 1,07 kg (2,3 lbs). ONEXPLAYER X1 med tastatur tilkoblet: 0,8 tommer (2,2 cm) og veier 1,35 kg (2,97 lbs). |
Enheten drives av et oppladbart batteri på 65,02 Wh. I testene våre, der vi kjørte Cinebench i en loop med full lysstyrke ved 28 W TDP, fikk vi en batterilevetid på 1 time og 25 minutter. I våre HX 370-tester slo den det forrige lengste batteriet fra GPD WIN MAX 2 2025 med 5 minutter, noe som er flott. Ved gjennomsnittlig bruk vil du få mellom 3 og 6 timer, avhengig av behov.
I våre tester av viftestøy og varme, som også ble testet mens vi kjørte Cinebench, fikk vi en høyeste viftestøy på 59 dB og en høyeste temperatur på 59 °C.
Systembenchmarks
Som alltid, som en del av vår ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse, kjører vi noen system- og spillbenchmarks for å teste ytelsen til enheten, samt sammenligne den med HX 370-baserte kompakte spill-PC-er, inkludert GPD WIN 4 2025 og ONEXPLAYER ONEXFLY F1 Pro. Vær oppmerksom på at våre benchmarks er basert på de samme Windows- og AMD-driverne uten noen justeringer av CPU- eller GPU-strømbalansen. La oss se hvordan ONEXPLAYER X1 Pro klarer seg.
PCMARK
PCMARK kjører en rekke tester for mer dagligdags bruk, alt fra nettsurfing og arbeid med store kontordokumenter til mer krevende oppgaver som bilderedigering og rendering.
Vi får en samlet poengsum på 6 800, det laveste resultatet i våre HX 370-enheter så langt. Dette kan for eksempel skyldes litt lavere CPU-, RAM- eller SSD-hastighet.
Cinebench 2024
Cinebench tester ytelsen til CPU-ene med én og flere kjerner. Vi får en enkeltkjernescore på 118, noe som gir oss førsteplassen. Og i flerkjerne får vi 960, som igjen tar førsteplassen. Flotte resultater her.
3DMARK
For 3DMARK kjører vi benchmarkene Time Spy, Night Raid og Fire Strike. Vi får litt lavere score enn gjennomsnittet på Time Spy og Night Raid, og bedre score på Fire Strike. Alt i alt ikke så ille, midt på treet.
Benchmarks for spill
Og for våre spillbenchmarks, en viktig del av vår ONEXPLAYER X1 Pro-gjennomgang, tester vi ved 1080P og 720P med en rekke TDP-innstillinger for å se ytelsesforskjellene. Igjen, alle de håndholdte spillmaskinene bruker de samme Windows- og AMD-driverne uten noen justeringer, det er bare TDP-verdien som er endret.
Forza Horizon 5
For Forza Horizon 5 kjører vi på de laveste standardgrafikkinnstillingene. Ved 1080P får vi 102 bilder per sekund, det er den laveste poengsummen sammenlignet med 117 på GPD WIN MAX 2 2025. Og ved 720P på tvers av TDP-områdene får vi lavere resultater frem til rundt 10W TDP der det balanserer seg.
Shadow of the Tomb Raider
På Shadow of the Tomb Raider kjører vi på de laveste grafikkinnstillingene. Igjen ved 1080P ser vi de laveste resultatene på 78 bilder per sekund sammenlignet med 87 på WIN MAX 2 2025. Ved 720P ser vi noen mer konkurransedyktige resultater, og ved 10W TDP ser vi at den overgår alle enhetene.
Cyberpunk 2077
For Cyberpunk 2077 kjører vi på de laveste standardgrafikkinnstillingene uten FSR aktivert. Ved 1080P ser vi mer konkurransedyktige poengsummer sammenlignet med andre referanser. Og på 720P ser vi igjen mer konkurransedyktige poengsummer, mens de fremdeles er på sisteplass.
Sammendrag av referanseindeksen
For systembenchmarks ser vi gjennomsnittlige poengsummer på tvers av dem, og den tar til og med førsteplassen på Cinebench. Og for spillbenchmarks ser vi hovedsakelig score i den nedre enden, noe som ikke er bra. Men referanseresultatene tyder på at CPU-en får mer kraft enn GPU-en, noe du kan justere i programvare som Handheld Companion.
Spillytelse
Neste i vår ONEXPLAYER X1 Pro-gjennomgang kjører vi noen virkelige ytelsestester. Vi spiller spill med de beste innstillingene for å holde det over 60 bilder per sekund. I mange tilfeller kan du endre innstillingene til 120 hvis du ønsker det.
Avowed
For Avowed kjører vi med 1600P skjermoppløsning ved 28W TDP. Vi aktiverte AMD FidelityFX3 på kvalitetsinnstillingene. Grafikken er for det meste på de lave innstillingene med et par Medium-innstillinger.
UFO50
UFO50 er et svært lite krevende spill. Du kan kjøre dette med 1600P skjermoppløsning på bare 5W TDP.
Hinterburgs fangehull
For Dungeons of Hinterburg kjører vi på 1600P med grafikkinnstillingene for høyeste kvalitet. Du kan senke TDP litt for å spare batterilevetid.
Palworld
For Palworld kjører vi på 1600P ved 28W TDP. Vi setter grafikkinnstillingene til Medium for å få anstendig kvalitet og ytelse.
Powerwash-simulator
Og et flott avslappende spill er Powerwash Simulator. Vi kjører på 1600P, med 28W TDP. Vi valgte grafikkinnstillingene High Quality Graphics for dette spillet.
Emuleringsytelse
Du kan enkelt og greit spille på alle de klassiske retrokonsollene, håndholdte konsollene og datamaskinene dine helt opp til PlayStation 3-tiden. Med de fleste systemer kan du forbedre grafikken ved å øke oppløsningen og gjøre andre grafiske justeringer uten at det går ut over ytelsen. La oss ta en titt på noen få systemer i vår ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse.
For DuckStation setter vi den til 8x gjengivelsesoppløsning og kan til og med senke TDP. 3D-spill ser virkelig bra ut når de oppskaleres.
For PCSX2 kjørte vårt favorittspill OutRun bra med 3x gjengivelsesoppløsning. For andre spill kan du gå høyere hvis du vil. Eller beholde den opprinnelige oppløsningen og senke TDP.
For RPCS3 finner du mange kompatible spill som kjører bra. Vi prøvde våre favorittspill og hadde ingen problemer med ytelsen.
For Vita3K kjører kompatible spill veldig bra. I mange lite til middels krevende spill kan du øke gjengivelsesoppløsningen til 2x. Andre spill kan ha ytelsesproblemer fordi de ikke er fullt kompatible.
Og for Yuzu så vi god ytelse. Spill som krever lite eller middels mye, bør kjøre fint. Mer krevende spill kan kreve noen justeringer, til og med lavere oppløsning for å få dem spillbare.
eGPU med støtte for OCuLink
Den bærbare spill-PC-en ONEXPLAYER X1 Pro har en OCuLink-port som du kan bruke med eGPU-er, for eksempel ONEXGPU-serien. Vi testet med den nye ONEXPLAYER ONEXGPU 2, som vi snart kommer til å anmelde i sin helhet, og fikk gode resultater. Som en kort sammenligning fikk vi rundt 100 FPS på den integrerte GPU-en med Forza Horizon 5, og med ONEXGPU 2 fikk vi rundt 180 FPS på den interne skjermen, og 200 FPS på eksterne skjermer med de samme innstillingene.
Avsluttende tanker
På tide å oppsummere vår ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse. Da vi opprinnelig anmeldte ONEXPLAYER X1 AMD, nevnte vi at oppsettet var interessant. 3-i-1-nettbrettet, mini-laptopen og den håndholdte spilldesignen var noe som skilte den fra andre mobile spill-PC-er. Det gjør den mer allsidig som en bærbar PC eller et nettbrett for daglige oppgaver, og deretter en håndholdt spillmaskin for fritiden.
Når det gjelder ytelse, ser vi en blanding av oppturer og nedturer. Strømbalansen for CPU og GPU kan justeres for å være mer på linje med andre håndholdte enheter. Vi er ikke altfor bekymret for ytelsen på grunn av dette. Men det er noe å være oppmerksom på hvis du bare vil ha en plug and play-enhet.
For den daglige arbeidsmengden, enten det er hjemme eller på kontoret. Den bærbare spilldatamaskinen ONEXPLAYER X1 Pro vil enkelt kunne håndtere dem. Du kan senke TDP-enheten og få mange timer med nettsurfing og avspilling av media osv., eller med høyere TDP-enheter kan du utføre mer krevende oppgaver som arbeid med store kontordokumenter, bilde- eller videoredigering.
Og det er bare å koble til kontrollerne, så kan du nyte de nyeste spillene med spillbare innstillinger. Den store 10,95″ skjermen med 120 Hz betyr at du kan nyte høyere oppdateringsfrekvenser i spill som støtter det. De ser flotte ut og spiller fantastisk!
Vi var store fans av den originale X1, og den nye X1 Pro med høyere ytelse er kanskje ikke verdt å oppgradere til hvis du har den originale. Men hvis du er på jakt etter et 3-i-1-nettbrett, bærbar PC og håndholdt spillmaskin, er ONEXPLAYER X1 Pro definitivt verdt å vurdere!
Du kan lese mer og bestille ONEXPLAYER X1 Pro her.
Det avslutter vår ONEXPLAYER X1 Pro-anmeldelse. Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne håndholdte spill-PC-en, kan du legge igjen en kommentar nedenfor, så svarer vi gjerne.