ONEXPLAYER X1 Recenzie
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
Rezumat
ONEXPLAYER X1 este un dispozitiv portabil, tabletă și laptop versatil 3 în 1 pentru jocuri, cu performanțe de ultimă oră.
În general
4.5Recenzie utilizator
( votes)Avantaje
- Procesoare de înaltă performanță
- Factor de formă versatil 3 în 1
- Afișaj mare de 10,95″
- Opțiuni cuprinzătoare de conectivitate, inclusiv OcuLink
- Durata de viață bună a bateriei
Contra
- Nu la fel de rapid ca rivalii săi AMD Ryzen pentru jocuri
ONEXPLAYER X1 este prezentat ca un dispozitiv portabil 3 în 1; tabletă, laptop și PC de gaming portabil cu controlere detașabile. În recenzia noastră ONEXPLAYER X1, să verificăm modelul Intel Ultra 7 și să vedem cum se compară cu omologii săi AMD Ryzen, precum și cu ONEXGPU.
Recenzie video ONEXPLAYER X1
Unboxing ONEXPLAYER X1
Începem recenzia noastră ONEXPLAYER X1 cu unboxing. Mai întâi din cutie avem un ghid de utilizare care este în chineză și engleză. Apoi avem PC-ul de gaming portabil ONEXPLAYER X1 în sine, îl vom arăta în detaliu într-un moment.
În cutie se află un încărcător și un cablu USB. Vom include adaptorul de priză corect pentru țara dvs.
PC-ul de gaming mobil ONEXPLAYER X1 are controlere achiziționate separat care se atașează la fiecare parte a X1. Din păcate, acestea nu erau disponibile la momentul recenziei, dar le vom verifica într-un videoclip separat odată ce vom pune mâna pe ele.
De asemenea, este disponibilă separat o tastatură portabilă care transformă X1 într-un laptop.
Prezentare generală ONEXPLAYER X1
Continuăm recenzia noastră ONEXPLAYER X1 cu o prezentare generală a caracteristicilor și accesoriilor sale. ONEXPLAYER X1 măsoară aproximativ 9,9 x 6,4 x 0,52 inci și cântărește aproximativ 789 g fără controlere.
Afișajul de 10,95″ este un ecran tactil LTPS și suportă o rezoluție de până la 2560×1600, raport de aspect 16:10 la o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Chiar deasupra ecranului se află o cameră AI care suportă recunoașterea facială pentru Windows Hello.
Pe partea stângă avem două porturi USB 4 pentru conectarea perifericelor de alimentare și de mare viteză. Mai jos este un capac detașabil care dezvăluie conectorul pentru partea stângă a controlerului.
Partea dreaptă are un port USB 3.2 și un slot pentru card micro SD, precum și un alt capac pentru partea dreaptă a controlerului.
Partea superioară, de la stânga la dreapta, are un buton de alimentare cu senzor de amprentă, urmat de butoanele de volum. Există un alt capac care dezvăluie un port audio de 3,5 mm și un port Oculink pentru a conecta un eGPU extern. Și există un buton care aduce suprapunerea și software-ul ONEXPLAYER.
Partea de jos are un design pogo pin cu magneți pe care îi puteți utiliza pentru a conecta și fixa tastatura la.Există un capac spate inclus care ajută la protejarea de zgârieturi și are, de asemenea, un suport încorporat dacă doriți să-l plasați pe un desktop, de exemplu.
Tastatura portabilă, disponibilă separat, se atașează la partea inferioară a X1. Odată ce este atașată, nu se va desprinde accidental. Tastele sunt bine dimensionate și au un profil foarte redus, ceea ce o face rapid și ușor de tastat. Nu am avut nicio problemă cu utilizarea tastaturii, în afară de obișnuirea inițială cu o tastatură nouă. Tastele mi s-au părut ușor de apăsat și intuitive după o scurtă perioadă de utilizare. O mică neplăcere a fost că nu există magneți pentru a menține tastatura închisă atunci când nu este utilizată.
ONEXPLAYER X1 Specificații tehnice
În continuare, în recenzia noastră ONEXPLAYER X1, vom analiza mai îndeaproape specificațiile și vom testa durata de viață a bateriei, zgomotul ventilatorului și caracteristicile termice.
ULTRA 7 | ULTRA 5 | |
CPU | Intel Core Ultra 7 155H | Intel Core Ultra 5 125H |
COROANE/ȚELE | 16 nuclee, 22 de fire | 14 nuclee, 18 fire |
GPU | Grafică Intel Arc @ 2,25 GHz | Grafică Intel Arc @ 2,2 GHz |
RAM | 32GB/64GB LPDDR5x 7467MHz | 16GB LPDDR5x 7467MHz |
DEPOZITARE | 1TB/2TB PCIe 4 m.2 SSD | SSD PCIe 4 m.2 de 1 TB |
Ambele modele au în comun următoarele specificații:
DISPLAY | Ecran tactil LTPS cu 10 puncte de 10,95″, rezoluție 2560×1600, rată de reîmprospătare 120Hz, luminozitate 540nit, 138% SRGB |
COMUNICĂRI | Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 |
BATERIE | Baterie 65.02Wh 16890mAh |
CAMERĂ | Camera AI cu deblocare prin recunoaștere facială pentru Windows Hello |
I/O | 2x USB 4 1x USB-A 3.2 1x OcuLink 1x Micro SD card reader 1x 3.5mm audio |
MĂRIME | 9,9 x 6,4 x 0,5 in (25,2 x 16,3 x 1,3 cm) |
GREUTATE | 789g |
Alimentarea tuturor este asigurată de o baterie de 65,02Wh 16890mAh. În testele noastre, rulând benchmark-ul Cinebench multi-core într-o buclă, am obținut 1 oră și 50 de minute. Foarte bine în comparație cu handheld-urile AMD!
În testele noastre privind zgomotul ventilatorului și temperatura în timpul rulării Cinebench, am obținut cel mai mare zgomot al ventilatorului de 61 db și cea mai mare temperatură de 59°C.
Benchmark-uri de sistem
Ca parte a recenziei ONEXPLAYER X1, vom analiza și compara rezultatele cu alte dispozitive, inclusiv GPD WIN Mini, GPD WIN MAX 2 și AYANEO Slide.
PCMARK
Primul nostru test este PCMark, care rulează o serie de teste pentru diferite utilizări, cum ar fi navigarea pe web, conferințele video, lucrul cu documente de birou mari și redarea imaginilor.
Am obținut un scor de 6,079, care este în general destul de bun, fiind depășit doar de modelele ROG Ally și GPD WIN 4. Celelalte dispozitive au o diferență de performanță vizibil mai mică.
Cinebench
Benchmark-ul Cinebench testează performanțele procesoarelor single core și multi-core.
Obținem scoruri de 1,766 și 11,275 pentru performanța single și multi-core. ONEXPLAYER X1 ocupă aproape primul loc pentru performanța single core, ROG Ally fiind pe locul 2. Cu toate acestea, în ceea ce privește performanța multi-core, vedem că lucrurile se schimbă, cu locul 2 de pe ultimul loc în ceea ce privește performanța.
3DMark
Pentru 3D Mark rulăm testele obișnuite Time Spy, Night Raid și Fire Strike.
X1 preia conducerea în benchmark-urile Time Spy cu 3,790. Vedem că dispozitivele AMD de 7 mii sunt cu aproximativ câteva sute de puncte în urmă aici. Dar în testele Night Raid și Fire Strike vedem că X1 rămâne în urmă în ambele rezultate.
Benchmark-uri pentru jocuri
Și nu am putea face o recenzie ONEXPLAYER X1 fără câteva benchmark-uri de jocuri.
Forza Horizon 5
Executăm Forza Horizon 5 la setările grafice foarte scăzute. Știm din testele anterioare că procesoarele AMD le depășesc în general pe cele Intel în acest joc. Putem vedea că modelul continuă, X1 rămânând în urmă în toate benchmark-urile. Deși obținem peste 60 FPS la 720P 15W și peste, vedem că modelele AMD au scoruri mult mai mari.
Shadow of the Tomb Raider
În testele noastre de referință Shadow of the Tomb Raider rulăm la cele mai scăzute setări grafice. Observăm o diferență în general mai strânsă decât înainte între Intel X1 și dispozitivele bazate pe AMD, dar conducerea aparține din nou AMD. Chiar și Steam Deck a avut performanțe mai bune decât X1.
Street Fighter VI
În benchmark-ul nostru Street Fighter VI la 1080P Setări grafice maxime vedem o gamă mai apropiată de cadre pe secundă. Reușește să rămână destul de aproape de rivalul său AMD, dar nimic care să-l pună în frunte.
Performanța Oculink
Deoarece X1 are OcuLink, putem testa performanța și cu ONEXPLAYER ONEXGPU, ca parte a recenziei noastre ONEXPLAYER X1. De asemenea, ați putea utiliza GPD G1 eGPU, acestea având aproximativ aceleași performanțe.
Combinația dintre ONEXPLAYER X1 compact gaming PC și ONEXGPU funcționează foarte bine împreună. Putem vedea din graficele de pe ecran că, împreună cu un eGPU, îl aduce mai aproape de nivelurile de performanță ale unui dispozitiv portabil bazat pe AMD cu eGPU. Nu există mari diferențe între ele atunci când GPU-ul integrat nu este utilizat.
Rezumatul indicatorului de referință
O scurtă notă în recenzia noastră ONEXPLAYER X1 cu privire la rezultatele benchmark-urilor. Cu siguranță putem pune o parte din lipsa de performanță pe seama driverelor grafice. Driverele Intel sunt în stadii incipiente pentru procesoarele Ultra 5 și 7 și am observat unele diferențe, atât bune, cât și rele, în comparație cu momentul în care am încercat X1 luna trecută cu drivere mai vechi.
Am văzut aceleași probleme de performanță inițiale pentru procesoarele AMD 6 și 7 mii atunci când au fost lansate pentru prima dată, iar acestea au crescut în performanță în timp. Cu toate acestea, nu cred că Ultra 7 va ajunge în stadiul în care va bate seria AMD 7 mii.
Performanță în jocuri
Avem câteva jocuri pe care le-am ales la întâmplare și vom arăta câteva gameplay-uri, inclusiv audio. Consultați videoclipul de mai sus pentru imagini.
Gânduri finale
Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul recenziei ONEXPLAYER X1, vom rezuma gândurile noastre. Fiind un dispozitiv bazat pe 3 în 1, nu putem face o comparație directă cu PC-urile de gaming portabile dedicate, deoarece acesta este mai mult un hibrid, mai ales fără controllere.
Dar putem compara performanța pe care dispozitivele bazate pe AMD o depășesc în general în majoritatea domeniilor. Singurul câștig real pentru computerul portabil de jocuri ONEXPLAYER X1 a fost durata de viață a bateriei, unde am văzut aproape două ore pe Cinebench, comparativ cu aproximativ 60 până la 75 de minute pe dispozitivele bazate pe AMD.
Cu un eGPU vedem performanțe foarte bune, odată ce GPU-ul integrat cu performanțe sub așteptări este scos din peisaj. Dacă un eGPU face parte din planurile dvs. sau dețineți deja unul, atunci X1 devine mult mai tentant.
PC-ul de gaming portabil ONEXPLAYER X1 are avantajul ecranului masiv de 10,95″ inch care arată foarte bine. Am avut un mouse și tastatura portabilă conectate și îl puteți folosi ca pe un mini desktop. Nu este nevoie să recurgeți la un monitor, deoarece afișajul este mic ca la handheld-uri.
Cu ajutorul controllerelor ONEXPLAYER sau chiar al propriului controler, puteți să vă așezați și să jucați pe acest ecran, de exemplu pe o masă. Este un pic mai confortabil decât să fiți foarte aproape de un dispozitiv portabil cu ecran mic în timp ce utilizați un controler extern.
Va trebui să așteptăm și să vedem cum se joacă și cum se simte cu controlerul oficial atașat. X1 va fi cel mai mare dispozitiv portabil cu controler pe care l-am încercat și ar putea fi un pic prea mare și greu pentru a fi confortabil.
Lasă-ne să știm ce crezi despre ONEXPLAYER X1 în comentarii. Ați alege Intel în locul AMD pentru un handheld, preferați handheld-urile mici sau mari? Puteți afla mai multe și vă puteți cumpăra ONEXPLAYER X1 aici.
Aceasta încheie recenzia noastră despre ONEXPLAYER X1, dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să le adresați în comentarii.