Chat with us, powered by LiveChat

ONEXPLAYER ONEXGPU Review med video – Utmärkt Ryzen RX 7600M XT eGPU-dockningsstation med NVMe-plats

ONEXPLAYER ONEXGPU Review
ONEXPLAYER ONEXGPU Review
ONEXPLAYER ONEXGPU Recension
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (5)

Sammanfattning

ONEXPLAYER ONEXGPU är ett mångsidigt och kraftfullt eGPU-alternativ som utmärker sig med sin interna SSD-expansion, robusta anslutningsmöjligheter, anpassningsbara RGB-belysning och utmärkta OcuLink-prestanda.

Overall
4.8
Sending
User Review
3.5 (2 votes)

Pros

  • Utmärkt prestanda för OcuLink
  • Intern SSD-lagringsutbyggnad
  • Alternativ för anslutning
  • 300W strömförsörjning Funktioner
  • RGB-belysning

Cons

  • Strömförsörjningen är stor och över 700 gram.
  • Något långsammare prestanda över USB än GPD G1

Vi jämförde ONEXPLAYER ONEXGPU med GPD G1-dockningsstationen och utförde över 200 benchmarks för OcuLink & USB-prestanda. Kolla in vår ONEXPLAYER ONEXGPU recension för att se vem som vinner!

ONEXPLAYER ONEXGPU recension video

Uppackning av ONEXPLAYER ONEXGPU

Vi börjar ONEXGPU-recensionen med en kort uppackning. Först ut ur lådan har vi en användarhandbok. Den finns på engelska och kinesiska. Därefter kommer ONEXPLAYER ONEXGPU själv, vi kommer att visa det mer detaljerat om ett ögonblick.

ONEXPLAYER ONEXGPU Recension Unboxed
ONEXPLAYER ONEXGPU Oboxad

Under den sitter ett enormt 300 W nätaggregat. Vi kommer att inkludera rätt kontaktadapter för ditt land. Och sist men inte minst en USB 4-kabel. Observera att en OcuLink-kabel inte ingår.

ONEXPLAYER ONEXGPU

I nästa del av vår ONEXGPU-recension tar vi en närmare titt på själva eGPU-dockningsstationen. ONEXPLAYER ONEXGPU mäter ca 19,6 x 12,0 x 3,2 cm (7,7 x 4,7 x 1,2 tum) och väger 863 g.

ONEXPLAYER ONEXGPU Uppifrån
ONEXPLAYER ONEXGPU Uppifrån

På höger sida finns en strömknapp, turboknapp och RGB-belysningsknapp. Det finns två USB 3-portar för att avsluta sidolayouten.

ONEXPLAYER ONEXGPU Höger sidobild
ONEXPLAYER ONEXGPU Höger sidobild

Om du trycker på RGB-knappen växlar du till nästa mönster i belysningssekvensen på både vänster och höger sida.

ONEXPLAYER ONEXGPU Recension RGB-belysning
ONEXPLAYER ONEXGPU RGB-belysning

På baksidan finns en gigabit ethernet-port följt av två DisplayPorts och HDMI för stöd för upp till fyra bildskärmar. Det finns OcuLink- och USB 4-portar för data samt en strömport.

ONEXPLAYER ONEXGPU Vy bakifrån
ONEXPLAYER ONEXGPU Vy bakifrån

Botten har ett avtagbart lock där du kan installera en NVMe-sticka för att utöka lagringsutrymmet. Det är mycket enkelt att göra, ta bara bort skruven, matcha nyckeln och sätt in den i en liten vinkel, tryck ner, sätt tillbaka skruven, stäng locket och du är klar.

ONEXPLAYER ONEXGPU NVMe-kortplats
ONEXPLAYER ONEXGPU NVMe-kortplats

Ett kort omnämnande för strömförsörjningen, det är en absolut best. Den väger 725 g men levererar 300 W ström för användning med dockan samt upp till 100 W laddning av enheter. En fin detalj är att du kan ta bort den här delen och ansluta en vattenkokarledning om du inte vill att den ska hänga direkt på väggen. Det är förmodligen bäst om du använder en ledning.

ONEXPLAYER ONEXGPU Tekniska specifikationer

Som en del av vår ONEXGPU-recension täcker vi de tekniska specifikationerna samt våra egna tester för strömförbrukning, fläktljud och termik.

GPUAMD Radeon RX 7600M XT RDNA 3.0, 32 beräkningsenheter upp till 2300Mhz
RAM6 GB GDDR6
FÖRVARINGm.2 2280 SSD PCIE 3.0 NVMe SSD
I/OUSB-C 4.0, USB-A x2, HDMI x2, DisplayPort X2, OcuLink, Gigabit Ethernet
STORLEK7,7 x 4,7 x 1,2 tum (19,6 x 12,0 x 3,2 cm)
VIKT863 g, med strömförsörjning 1,58 kg

I vårt effekttest körde vi Street Fighter VI benchmark på 4K högsta grafikinställningar, på Win MAX 2023 via Oculink och fick en maximal strömförbrukning på 167 W. Och 21 W när den var inaktiv på skrivbordet.

ONEXPLAYER ONEXGPU termometrar
ONEXPLAYER ONEXGPU termometrar

I vårt fläkt- och termiktest, även när vi körde Street Fighter VI benchmark, fick vi ett högsta fläktljud på 72db och en högsta temperatur på 60 °C.

Riktmärken

Nu till huvuddelen av denna ONEXGPU-recension, riktmärkena! För dessa benchmarks spenderade vi många timmar på att köra benchmarks på två enheter: AYANEO Slide 7840U och GPD Win MAX 2 2023 7640U-modellen. För AYANEO Slide testade vi med en USB 4-anslutning med både en intern och en extern 4K-skärm. Och samma sak för WIN MAX 2 23 men upprepad med OcuLink, och återigen upprepad med GPD G1 eGPU-dockningsstationen för jämförelse. Det fanns över 200 riktmärken!

Vi har kombinerat resultaten i tre stapeldiagram för varje test. Jämförelse av OcuLink-prestanda på Win MAX 23, och jämförelse av USB 4-prestanda på båda enheterna. Vi jämför inte handdatorernas prestanda eftersom det är två olika processorer, det här är en eGPU-jämförelse. Vi har gjort ett kalkylblad tillgängligt här om du själv vill jämföra resultaten.

Och slutligen har vi inte använt ONEXGPU-turboknappen i dessa riktmärken. Vi såg några enstaka mindre prestandaförbättringar i ett par benchmarks när de var aktiverade, men för många tester var resultaten identiska.

3DMark

Vårt första benchmark är 3DMark som testar CPU- och GPU-prestanda. Vi genomförde testerna Time Spy, Night Raid och Fire Strike.

På OcuLink-resultaten ser vi i stort sett identiska resultat med eller utan några få bildrutor. För USB 4-testerna hade AYANEO överlag något högre prestanda än GPD G1. Och för GPD Win Max 2 2023 såg vi märkbart högre poäng på några resultat och lägre poäng på andra.

Forza Horizon 5

Vi kör Forza Horizon 5 med grafikinställningarna Very Low. I våra OcuLink-resultat ser vi nästan identiska resultat i alla benchmark-resultat.

I våra AYANEO Slide USB 4-resultat ser vi att G1 överträffar på extern display och har nästan identiska poäng på intern. Och för Win Max 23 ser vi nästan identiska resultat över hela linjen.

Shadow of the Tomb Raider

Vi kör Shadow of the Tomb Raider med de lägsta grafikinställningarna.

I våra OcuLink-resultat ser vi den vanliga sammanslagningen av bilder per sekund vid 720, 1080p och 1440P på den externa monitorn. Och vid 4K en avsevärd minskning av prestandan på båda externa grafikkorten. För AYANEO på USB ser vi märkbara skillnader i prestanda på den externa monitorn där G1 tar ledningen. Internt ser vi dock ett mycket närmare intervall av resultat. Och för Win MAX 23 är resultaten nästan identiska jämfört med varandra. Det här spelet ger oss alltid intressanta resultat för jämförelser mellan olika enheter.

Call of Duty: Modern Warfare III

Nästa spel är Call of Duty Modern Warfare III med grafikinställningarna Minimal och utan FSR aktiverat.

På Oculink får vi samma resultat i alla tester. För AYANEO Slide ser vi att G1 tar ledningen vid låg upplösning, men när vi går högre upp tar ONEXGPU ledningen. Och för WIN MAX 23 är resultaten i princip desamma på båda eGPU:erna.

Street Fighter VI

Våra sista riktmärken är för Street Fighter VI med de högsta grafikinställningarna för att verkligen stressa eGPU:erna.

I Oculink-resultaten får vi i princip 60 FPS på den interna skärmen vid 1080P, och ungefär samma resultat på den externa skärmen. Detta mönster upprepas oftast på AYANEO Slide med liknande resultat på båda eGPU:erna. Win MAX 23 fick liknande resultat, inget utöver det vanliga här.

Sammanfattning av riktmärket

En kort sammanfattning av benchmarkresultaten för ONEXGPU-granskningen. I de olika testerna såg vi mestadels identiska resultat för tester med OcuLink. Med USB 4-benchmarks ser vi vissa skillnader i prestanda, och det är generellt till fördel för GPD G1. Att använda en extern bildskärm istället för en intern när du använder USB ger en märkbar prestandaökning, vilket beror på att data bara färdas i en riktning från handenheten till eGPU och sedan till bildskärmen.

Sammantaget skulle jag säga att GPD G1 är mycket något snabbare i prestanda över USB endast men det finns inte mycket i det.

Avslutande tankar

Vi kommer att avsluta vår ONEXGPU-recension nu med våra slutliga tankar medan vi visar några spel som körs på AYA NEO Slide via USB och Win Max 2 23 via Oculink. Vi siktar på 60 eller fler bilder per sekund med den bästa upplösning och de bästa grafikinställningar vi kan få. Du kan naturligtvis anpassa inställningarna efter dina egna önskemål och detta är bara exempel.

Inställningar för Forza Horizon 5
Inställningar för Forza Horizon 5

ONEXPLAYER ONEXGPU gör överlag mycket bra ifrån sig som eGPU. För Oculink-prestanda såg vi nästan identiska benchmark-resultat i alla tester jämfört med G1. Vi såg varierande prestanda med endast USB-anslutning, jag skulle säga att GPD tar ledningen här men inte med massiva marginaler.

Inställningar för Overwatch 2
Inställningar för Overwatch 2

När det gäller funktioner är ONEXGPU eGPU dockningsstation överlägsen G1. För det första har vi den interna SSD-lagringen som är en bra funktion. Att ha enkel tillgång till mer förvaring är aldrig fel. ONEXGPU har också en extra HDMI-port och en ethernet-port, något som G1 förvånansvärt nog saknar. G1 har dock en SD-kortläsare som ONEX saknar, samt ytterligare en USB-port.

Palworld-inställningar
Palworld-inställningar

När det gäller storlek är G1 något större, men den har fördelen att nätaggregatet är internt och endast kräver en kabel för att strömförsörja det. ONEXGPU kräver en kraftfull strömförsörjning som tillsammans med själva eGPU:n väger 1,5 kg. Den sammanlagda vikten för G1 och en kabel är ca 986 g. Detta kan vara en avgörande faktor om portabilitet är ett krav.

Cyberpunk-miljöer
Cyberpunk-miljöer

Prismässigt ligger de på ungefär samma nivå, plus minus ett par dollar, så det finns ingen direkt vinnare där. Personligen skulle jag säga att ONEXGPU är den bättre eGPU-dockningsstationen när det gäller valuta för pengarna och funktioner, medan den saknar något i prestanda när du bara använder USB, är den lika med G1 när du använder Oculink.

Som en anmärkning stöds de senaste handdatorerna, förutsatt att de har OcuLink- eller USB 4-stöd. Detta inkluderar även den nya ROG Ally X som nu har en USB 4-port.

Vilken skulle du köpa? ONEXPLAYER ONEXGPU eller GPD G1? Låt oss veta i kommentarerna varför eftersom vi alltid är intresserade av att läsa orsakerna när två liknande produkter finns tillgängliga.

Du kan läsa mer om och köpa ONEXPLAYER ONEXGPU här.

Tack för att du läste vår ONEXGPU-recension, vi hoppas att du har funnit den användbar. Låt oss veta i kommentarerna om du har några frågor.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.