-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Sammanfattning
Även om den inte tillför något nytt till retrohanddatascenen är den i sig en hygglig SNES/GameBoy-inspirerad handdator med stöd för många klassiska och modernare spelsystem.
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Snygg design och fina färgval
- Hyfsat pris i förhållande till prestanda
- Stödjer många system om du gör din egen installation
- HDMI-utgång
Cons
- Något ojämn knappkänsla jämfört med Miyoo Mini Plus+
- Tillför inget nytt till det handhållna bordet
Det var ett tag sedan vi hade en handhållen retrospelare att recensera! I vår Anbernic RG353PS recension tar vi en titt på denna SNES och GameBoy inspirerade design och tar reda på om den är värd att köpa eller inte.
Anbernic RG353PS Testvideo
Uppackning av Anbernic RG353PS
Vi börjar vår Anbernic RG353PS recension med uppackningen. Först har vi den bärbara retrospelkonsolen RG353PS i sig, vi kommer att ta en närmare titt på den inom kort.
På undersidan finns en bruksanvisning på kinesiska och engelska. Härnäst har vi ett skärmskydd och våtservetter för applicering. Och sist men inte minst, inuti kartongen finns en USB-laddningskabel.
Anbernic RG353PS Översikt
Som en del av vår Anbernic RG353PS-recension tar vi en översikt över funktionerna. Den klassiska spelhanddatorn finns i tre färger: grå, transparent vit och transparent lila. Designen är inspirerad av den klassiska SNES-kontrollen med en antydan till GameBoy på displayytan.
Den mäter ca 2,9 x 3,1 x 0,78 tum (7,4 x 8,1 x 2,0 cm) och väger 213 g. Displayen är en 3,5″ IPS med en upplösning på 640×480. Det är samma som användes på tidigare modeller och är av god kvalitet.
Du har de vanliga spelknapparna och två analoga styrspakar. Det finns en funktionsknapp till vänster och en strömknapp till höger i mitten som båda är lätta att nå.
Längs ovansidan finns en USB Type-C-port för kringutrustning, återställningsknapp och en HDMI-port för utmatning till en TV eller bildskärm som vi kommer att visa senare. Det finns en volymvippa och en andra USB Type-C-port som används för laddning.
På undersidan finns två micro SD-kortplatser, den första används för Linux-operativsystemet och den andra för lagring av dina spel. Mellan dem finns en 3,5 mm hörlursport.
På baksidan av den bärbara retrospelkonsolen finns två texturerade områden som ger ett bra grepp. RG353PS är överlag mycket bekväm att hålla i. Den är större än en SNES-kontroll, men jag har alltid tyckt att de är lite små, den är mer som storleken på en tredjepartskontroll vilket ger mer utrymme för dina händer. Jag tyckte att ABXY-knapparna var lite grova jämfört med till exempel Miyoo Mini Plus+-knapparna, men det är en mindre sak för att vara rättvis.
Anbernic RG353PS Tekniska specifikationer
DISPLAY | 3,5-tums IPS med full betraktningsvinkel, nollavstånd OCA fullfit, 640*480 |
CPU | RK3566 Quad-Core 64 bitars Cortex-A55, huvudfrekvens upp till 1,8 GHz |
RAM | 1 GB LPDDR4 |
FÖRVARING | 16 GB Micro SD-kort – kortplats 1 för Linux OS Upp till 512 GB Micro SD-kort – Plats 2 för lagring (medföljer ej) |
MEDDELANDEN | 2,4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 |
OS | Linux |
BATTERI | 3 500 mAh Li-polymer. Håller i upp till 6 timmar beroende på användning. |
DIMENSIONER | 2,9 x 3,1 x 0,78 tum (7,4 x 8,1 x 2,0 cm) |
VIKT | 213g |
Anbernic RG353PS OS Översikt
Vi fortsätter vår Anbernic RG353PS recension med en kort titt på Linux OS och dess funktioner. Den använder EmuELEC-gränssnittet som är mycket lätt att använda och responsivt. BTW: Om du letar efter hur du lägger till spel på ditt micro SD-kort, kolla in vår steg-för-steg-guide på DroiX Knowledge Base.
Från huvudmenyn kan du trycka på START-knappen för att komma åt massor av inställningar, inklusive inställning av WiFi, spelskrapning och teman.
När dina spel finns på micro SD-kortet visas de på sina respektive konsoler som kan navigeras med vänster och höger. Tryck på A för att öppna spellistan och på Upp och Ned, eller axelknapparna för att hoppa över en sida. Tryck sedan på A-knappen för att starta emulatorn och ladda spelet.
I spelet kan du trycka på funktionsknappen för att öppna RetroArch-menyn. Du kan också starta ett Netplay-spel på kompatibla systemkärnor. För detta måste du använda samma ROM och emulator. Härifrån kan du spara och ladda sparade tillstånd, ta skärmdumpar, starta om eller avsluta spelet bland många andra alternativ.
RG353PS är inte bara en mobil spelhanddator, den har också stöd för HDMI-utgång via en Mini HDMI till HDMI-kabel. Den matar ut till 720P och ser relativt tydlig ut även på en 4K-skärm. Det finns ingen märkbar fördröjning mellan inmatningen och det som visas på skärmen, så det är bara bra.
Operativsystemet och menyerna fungerar utmärkt. Vi gillar att den bara visar de system du har installerat spel för, så att du inte behöver bläddra igenom massor av tomma system. Det är enkelt att använda och det finns tillräckligt med avancerade alternativ för att hålla pysslarna nöjda.
Testning av emulator
Nästa i vår Anbernic RG353PS-recension kommer vi att ta en titt på några av emulatorerna. Vi är alla förmodligen bekanta med prestandan hos RK3566-processorn vid det här laget. Men om du är nybörjare kan du i princip emulera upp till PS1- och Dreamcast-eran med några PSP-spel som en bonus.
De flesta som har förladdade kort kommer att få ett dussintal system. De är de mest populära, men genom att lägga lite tid på att själv skapa en kan du få tillgång till mycket mer. Jag tänkte att det skulle vara bra att kolla in några av de mindre kända och några av de populära.
Intellivision – BeamRider
Intellivision var den första konsolen jag kan minnas att jag spelade när jag var runt 5 eller 6 år. Det finns några klassiker här som BeamRider, Burger Time och Dungeons & Dragons för att bara nämna några.
Colecovision – Montezumers hämnd
Colecovision hade några fantastiska spel. Jag minns att jag spelade många av dem hemma hos en skolkamrat. Det fanns många arkadportar som Frogger och Galaxians men också en hel del exklusiva spel.
Vectrex – Pole Position
Vectrex-upplevelsen är inte alls lika häftig som att spela på en i verkligheten, men den här originalhårdvaran är ganska dyr nu, så många kommer tyvärr inte att få den möjligheten. Dessa handdatorer är lätta att spela Vectrex och återigen finns det några mycket spelbara spel på den som du normalt aldrig skulle ge en go.
Amstrad CPC 464 – Rick Dangerous
Amstrad CPC 464 var min första hemdator på 80-talet. Den är också bättre än C64 och Speccy och mitt ord är slutgiltigt 🙂 Spel som har joystickstöd bör i allmänhet fungera direkt, utan att behöva ta fram ett tangentbord. Det finns några fantastiska spel på den här datorn och du bör definitivt kolla in dem.
Amstrad GX4000 – Pang
OK, jag ska erkänna att Amstrad GX4000 var usel, men det fanns ett par bra spel på den som Pang till exempel. Jag såg ett par problem i vissa spel, men det beror mer på emuleringskompatibiliteten än på den klassiska handhållna spelhårdvaran.
Spektrum – Huvud över klackar
Speccy är lite som Amstrad-emulatorerna, där spel som stöder joysticks kräver mindre ansträngning för att fungera. Oroa dig inte för att färgerna krockar, den ursprungliga hårdvaran gjorde det och det är därför Amstrad CPC är bättre 🙂 Allvarligt talat, precis som med Amstrad finns det några fantastiska klassiker att kolla in på den om du aldrig har gjort det.
3DO – Road Rash
3DO har en del bra spel men är ofta förbisedd. Jag testade ett par spel på den och de är definitivt spelbara. Vissa hade vissa ljudproblem, vanligtvis musiken och troligen på grund av att vissa bildrutor hoppade över.
Pico-8 – Galaxer
Pico-8 är inte en retrokonsol utan istället en fantasikonsol som aldrig har tillverkats. Det baseras på ett antal tekniska specifikationer som standardiserats och spelen är gjorda för att köras på dessa specifikationer. Du kan hitta både nyinspelningar och hundratals originalspel till detta system. Det är definitivt värt att kolla upp dem.
Mega Drive – Decap Attack
På denna bärbara retrospelkonsol är det dags för några mer välkända konsoler, och vi börjar med Mega Drive. Som du kan förvänta dig går alla spel bra och du bör inte ha några problem alls. Och det är samma sak för Mega CD och 32X.
SEGA Saturn – Galaktisk attack
Mega Drive-syskonet Saturn fungerar överlag mycket bra. Du kan hitta vissa bildförluster i spel men dessa är vanligtvis de som du skulle hitta på den ursprungliga hårdvaran. Jag provade några spel, inklusive Daytona och Galactic Attack, och de fungerade alla bra.
Dreamcast – GigaWing 2
Och SEGA:s sista konsol fungerar överlag mycket bra. Vi testade de vanliga misstänkta som Sonic Adventure 2 och hade inga problem med prestandan. Vi hade ett eller två spel som inte laddades, men det kan ha varit ett problem med diskimagen eller emulatorn snarare än hårdvaran.
GBA – V-Rally 3
Du bör inte ha några problem alls med GBA-emuleringsprestanda. Vi testade några olika spelgenrer och hade inga problem med kompatibilitet eller prestanda. Allt fungerade utmärkt och spelen såg perfekta ut på den här skärmen.
PS1 – Crash Bandicoot Warped
PlayStation 1 fungerar överlag mycket bra. För de allra flesta spel kommer du inte att ha några problem, ett eller två kan ha vissa kompatibilitetsproblem eller prestanda på grund av emulatorn snarare än hårdvaran. Spelen körs med hög hastighet och ser också bra ut på denna Abernic RG353PS-skärm.
PSP – Tekken 6
Vårt favoritspel på PSP är naturligtvis God Of War. Med standardinställningarna fick vi cirka 22 bilder per sekund, med lite finjustering kan du få upp det till 30 FPS vilket är spelbart. Andra spel som Tekken 6 går bättre, så din framgång kan variera.
Avslutande tankar
Vi sammanfattar vår Anbernic RG353PS recension med våra tankar om den handhållna enheten. RG353PS vintage-spelhanddator gör inget nytt när det gäller hårdvara eller funktioner, allt har gjorts tidigare på ett eller annat sätt. Men eftersom vi granskar baserat på deras egen produkt, så är RG353PS en hyfsad handhållen enhet.
Om du köper den förinstallerad någon annanstans får du halva produkten. Du går miste om ett ganska stort antal system som du annars inte skulle veta faktiskt redan finns på den klassiska spelhanddatorn Anbernic RG353PS. Ärligt talat, det finns alla konsoler och datorer som nämnts tidigare plus Commodore 64, Amiga, olika Atari-system, Channel-F, MSX, Odyssey 2, PC98 och X6800 för att bara nämna några. Dra full nytta av din handdator och förlita dig inte på skräpiga förinstallerade inställningar. Det är mycket enkelt att skapa en egen, ladda ner ett rom-paket och kopiera det till mappen på Micro SD-kortet. Glöm inte att DroiX har en steg-för-steg-guide här.
Tillbaka till Anberic RG353PS recension, vi gillar designen av handenheten, det är en trevlig blandning av SNES och GameBoy som ser ut som. Den är bekväm att använda, även om finishen på knapparna är lite sträv jämfört med Miyoo Mini Plus+ som jag har använt mycket den senaste tiden. Om du får förinstallerat finns det ett anständigt antal system, men spendera lite tid på att göra det själv och få dubbelt så mycket upplevelse.
Vi har inga egentliga klagomål på själva enheten. Det är inget fel på den när det gäller design, användbarhet eller prestanda. Den tillför inte något nytt till den handhållna scenen, om du har en så har du dem alla. För dig som är nybörjare på handdatorer är Anbernic RG353PS vintage gaming-handdator helt rätt val.
Du kan läsa mer om och köpa RG353PS här. Använd rabattkoden RG353PS5OFF för 5% rabatt. Observera att koden kan upphöra att gälla efter en månad och inte kan användas tillsammans med andra koder eller under butiksreor. Eller om detta passar dina behov, bläddra igenom hela vårt utbud av handdatorer för retrospel här.
Det sammanfattar vår Anbernic RG353PS recension. Vi hoppas att du har funnit den användbar. Vad tycker du om den handhållna enheten? Är det samma specifikationer i en annan design, eller ett värdigt tillskott till din samling?