AYN Odin 2
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Sammanfattning
Spara lite tid genom att hoppa över recensionen till länken Köp nu. Detta är den överlägset bäst presterande Android-handdatorn, som kan köra avancerade emulatorer för konsoler och handdatorer.
Overall
4.7User Review
( votes)Pros
- Utmärkt prestanda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 CPU
- Val av RAM/lagring är bra om man har en budget
- Fin 6-tums pekskärm
- Android 13 ren installation
Cons
- D-Pad och spelknapparna låter lite skramligt.
TLDR: Gå helt enkelt och köp AYN Odin 2 här, det är en fantastisk Android-handdator och du kommer inte ångra att du köpte en. Tror du inte på oss? Läs eller titta på vår recension av AYN Odin 2 nedan!
AYN Odin 2 – Granskningsvideo
Uppackning av AYN Odin2
Vi börjar vår AYN Odin 2 recension med uppackningen. Lådan öppnas med ett kort som innehåller alla kontroller och specifikationer. Lite värdelös, men den är åtminstone blank runt kanterna. Nedanför har vi själva AYN Odin2, vi kommer att visa den mer i detalj om ett ögonblick.
Det finns en USB Type-C-laddningskabel.
AYN Odin 2 Översikt
I vår nästa recension av AYN Odin 2 tar vi en närmare titt på handdatorn. AYN Odin 2 mäter ca 22,5 x 9,8 x 1,7 cm (8,8 x 3,8 x 0,6 tum), vilket är något större än den ursprungliga Odin. Den väger ca 420 g, vilket är ca 55 g tyngre än den första modellen. Den finns tillgänglig i fem färger, Transparent Blue, Transparent Purple, Black, Cold Grey och White, vilket är vad vi har för recension.
Displayen är en 6-tums IPS-pekskärm med en upplösning på 1920×1080. Den har hyfsad ljusstyrka och färgerna ser bra ut. Inga klagomål här.
Du har naturligtvis alla standardkontroller som du förväntar dig att hitta på en handdator, inklusive dubbla hall effect-stickor, D-Pad och spelknappar. Det finns ytterligare två knappar längst ned för Home och Return.
Längs ovansidan finns analoga avtryckare och axelknappar, en micro SD-kortplats under locket, följt av en micro HDMI-port för utmatning till en bildskärm eller TV. På andra sidan finns en volymvippa och strömknapp.
På undersidan finns en 3,5 mm hörlursport och en USB Type-C-port som kan användas för laddning.
Och på baksidan finns två specialknappar som kan konfigureras.
Runt de analoga spakarna och på sidorna finns LED-belysning som kan konfigureras i inställningarna. Du kan stänga av varje LED-par, ändra färger och ljusstyrka. Ljusalternativen är statiska, vi skulle inte ha något emot att se några färgväxlingar, blekningar, pulserande etc.
AYN Odin2 Tekniska specifikationer
Som en del av vår AYN Odin 2 recension täcker vi de tekniska specifikationerna.
CPU | Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 med 1x Kyro GoldPlus @3.2Ghz, 4x Kyro Gold @2.8Ghz, 3x Kyro Silver @2.0Ghz |
GPU | Qualcomm Adreno 740 |
RAM | Basmodell: 8 GB LPDDR5x Pro-modell: 12 GB LPDDR5x Max modell: 16 GB LPDDR5x |
FÖRVARING | Basmodell: 128 GB UFS 4.0 Pro-modell: 256 GB UFS 4.0 Max-modell: 512 GB UFS 4.0 |
DISPLAY | 6-tums pekskärm, upplösning 1920×1080, bildförhållande 16:9 |
I/O LJUDPORTAR | 1x 3,5 mm hörlursuttag, |
I/O USB | 1x USB 3.1 typ C |
TALARE | Dubbla högtalare |
MEDDELANDEN | WiFi 7 (bakåtkompatibel) Bluetooth 5.3 |
BATTERI | 8000 mAh Li-Pro |
CASE STORLEK | 8,8 x 3,8 x 0,6 tum (22,5 x 9,8 x 1,7 cm) |
VIKT | 420g |
CASE-FÄRGER | Transparent blå, Transparent lila, Svart, Kall grå och Vit |
AYN Odin2 Android OS
Eftersom den kör Android, ingår i vår AYN Odin 2 recension täcker vi de funktioner och programvara som den använder. AYN Odin2 körs på Android 13 vilket är uppdaterat med tanke på att endast ett fåtal telefoner för närvarande har Android 14. Vid första uppstarten får du en startguide som går igenom några inställningar som WiFi, TimeZone och Launcher-preferenser för att få dig igång. Du kommer att behöva installera och konfigurera dina egna emulatorer och spel.
Standard Android Launcher är bekant om du har en Android-telefon, du kan bläddra mellan skärmar med vänster och höger och välja en app att ladda genom att trycka på den. Odin Launcher kräver en del inställningar för att välja vilka appar som ska visas var. Personligen föredrar jag Android launcher men det finns åtminstone ett val.
AYN Odin 2 har den välbekanta överlagringen som finns i Retroid-handdatorerna. Det finns genvägar till vanliga funktioner för att ändra ljusstyrka, ta skärmdumpar, livesända etc.
Du kan också använda skärmkartläggningen för att mappa kontrollerna på skärmen till de fysiska spelkontrollerna. Dra och släpp ikonerna till sina respektive områden och det är i stort sett allt. Den fungerar utmärkt med i stort sett alla Android-spel.
AYN Odin2-systemets riktmärken
Som alltid kör vi några systembenchmarks som ger oss prestandaresultat som vi kan jämföra med andra Android-baserade handdatorer för att gå med vår AYN Odin 2 recension. Observera att vissa av de andra jämförelserna med handdatorer utfördes för en tid sedan och inte är 100% jämförbara på grund av versionsskillnader, Android-versioner etc.
3DMark
Vi börjar med 3DMark och vanligtvis gör vi Slingshot-benchmarken. Men Odin 2 var alldeles för snabb för detta och poängen maxades! 3DMark föreslog att vi skulle köra Wild Life benchmark… som också maxade ut! Så det slutade med att vi gjorde Wild Life Extreme benchmark och fick 3 672. De andra Android-handdatorerna kämpar med SlingShot-riktmärket så du kan redan se den enorma prestandaskillnaden.
Antutu
Därefter har vi Antutu som är en blandning av riktmärken som täcker grafik, UI-prestanda etc. Vi fick ett slutresultat på 1 569 886, vilket klart slår Retroid- och Anbernic-handdatorerna med en enorm marginal, och mer än dubbelt så högt som det tidigare högsta resultatet med GPD XP+.
Geekbench
Vårt tredje test är Geekbench som testar prestandan hos processorer med en eller flera kärnor. Vi får ett single core-resultat på 1 485 och ett multi-core-resultat på 5 047. Mycket högre än GPD XP+ och återigen en enorm skillnad mellan Retroid och Anbernic handdatorer.
AYN Odin2 Spelprestanda
Jag måste erkänna att jag faktiskt inte spelar många inbyggda Android-spel på handdatorer, vanligtvis bara emulatorer, men jag fortsatte för AYN Odin 2-recensionen 🙂 Jag installerade Call of Duty, FIFA och Horizon Chase bland andra och gav dem ett försök. Efter att ha ägnat några minuter åt att använda skärmkartläggningen för att konfigurera kontrollerna där det behövdes, var jag direkt igång.
Call of Duty körs med de högsta grafikinställningarna vilket ser bra ut. Och med mappade kontroller är det en lek att spela och gör spelet alldeles för enkelt. FIFA är väldigt roligt att spela med en gamepad, även om du saknar lite av det extra riktade skyttet och passningarna när du använder den.
Jag provade några andra spel och hade inga som helst problem med prestandan. Om spelet inte hade inbyggt stöd för gamepad var det enkelt att screenmappa det. Allt fungerar precis som man förväntar sig att det ska göra.
Prestanda för AYN Odin2-emulator
Ingen recension av AYN Odin 2 skulle vara utan några prestandatester för emulering. Som du säkert har gissat kommer AYN Odin 2 att vara fantastisk för emulering. Låt oss ta en kort titt på några konsolers och handdatorers emuleringsprestanda.
Emulering av PlayStation
För PlayStation-emulering kör vi DuckStation. Du kan öka renderingsupplösningen till 5x, vilket är 1080P, samt göra några extra grafikjusteringar etc. Vi fick hela 60 FPS i alla spel vi testade.
Dreamcast
Dreamcast körs som en erm… dröm som man kan förvänta sig. Vi provade ett gäng spel och hade inga problem alls. Allt fungerar utmärkt. Låt oss gå vidare till något mer krävande i vår AYN Odin 2 recension.
Emulering av Dolphin
Med Dolphin-emulatorn fick vi också stabila bildhastigheter i alla spel vi testade. Beroende på spelet kan du köra från 1x upp till 3x renderingsupplösning för att förbättra grafiken. Detta gäller för båda konsolerna som emulatorn stöder.
Emulering av PlayStation 2
Med PlayStation 2-emulatorn AetherSX2 ser vi några utmärkta prestanda. De flesta spel kommer att köras med höga hastigheter vid 1x renderingsupplösning. Beroende på spelet kan du öka detta upp till 3x och det ser fantastiskt ut. Nu kan jag äntligen spela OutRun i full hastighet! 🙂
PSP-emulering
PPSSPP-emulatorn hanterar PlayStation Portable-spel utan problem. Vi testade vårt vanliga utbud av spel med 4x renderingsupplösning på 1080P med olika grafikförbättringar och vi hade en solid 60 FPS. Inga problem alls här på Odin 2!
Citra
Går vidare till nyare handhållna med Citra. Vi såg utmärkta resultat i de spel vi testade. I allmänhet kör vi med 1x eller 2x upplösning för att hålla det smidigt, men med ett bra antal spel kan du öka det så högt som 4x. Du kan se enstaka fördröjningar medan shaders cachas, men inget större.
Vita3K
Vita-emulatorn fungerar också otroligt bra. Vi ser i många spel som hade problem med prestandan på Anbernic- och Retroid-enheterna att de nu fungerar perfekt. Det finns vissa grafik- och prestandaproblem med spel, men detta beror mer på emulatorkompatibilitet snarare än Odin2.
Yuzu
Och nu för den stora att avsluta AYN Odin 2 recension emulator prestandatester, Yuzu emulator! Vi kan med säkerhet säga att spel körs i full hastighet med knappt någon märkbar fördröjning. Detta gäller dock i allmänhet för de mindre krävande spelen, främst 2D- eller indiespel, men även för ett fåtal avancerade 3D-spel. Förvänta dig inte att alla spel kommer att köras lika bra, de senaste First Party-titlarna kommer till exempel att köras ungefär hälften så snabbt som de borde. Tänk på att detta fortfarande är ett mycket imponerande resultat med tanke på vad vi kör emulatorn på.
Avslutande tankar
Vi avslutar vår AYN Odin 2 recension med våra tankar om denna handhållna. Låt oss gå rakt på sak, den här handenheten är fantastisk om du inte redan har insett det! Den känns bekväm i handen, har precis rätt storlek och en fantastisk 6-tumsskärm. Jag tyckte att D-Pad och knapparna kändes lite lösa jämfört med den ursprungliga Odin. De kändes säkrare och inte lika ”rasslande” och rörelsen var jämn när man tryckte snabbt. Jag är inte säker på om den modell vi har är den slutliga modellen eller inte, men jag skulle inte ha något emot att se dem stramas upp lite. Detta är faktiskt mitt enda större klagomål med Odin2.
Android-operativsystemet är responsivt och du kan välja mellan Android-startprogrammet eller Odin-startprogrammet. Personligen föredrar jag Android Launcher, men din smak kan variera. Det finns en mängd alternativ för Odin2, t.ex. prestanda- och fläktstyrning, HDMI-utgång, skärmmappning med mera. Jag tyckte att LED-belysningsalternativen saknades lite, vad sägs om att lägga till några färgtoner etc AYN?
Vi hade inte möjlighet att testa batteritiden på grund av tidsbrist. Men under inspelningen av alla granskningsfilmer under ett par timmar gick batteriet från 100% ner till 70% så vi tittar på ungefär 6 timmars batteritid baserat på genomsnittlig användning vilket är mycket bra.
Den verkliga vinnaren är AYN Odin2 prestanda. När vi utförde benchmarks visste vi att Odin2 var snabb och vi kunde inte vänta med att få igång emulatorerna. Vi blev definitivt inte besvikna! Att köra nyare konsol- och handdatoremulatorer med högre renderingsupplösningar är fantastiskt, du kan se och känna skillnaden. Den snubblar lite med Yuzu-emulatorn, men det är inte negativt på något sätt, bara att se spel köras i full hastighet är en stor prestation.
GPD XP+ är död, länge leve AYN Odin2, som den nya kungen av Android-handdatorer! Det här är verkligen en fantastisk handhållen enhet! Om du vill ha bästa prestanda för i stort sett alla tillgängliga emulatorer är Odin2 det enda alternativet. Gå bara och beställ en nu, du kommer inte att bli besviken!
Vad tycker du om AYN Odin 2? Planerar du att köpa en, eller har du siktet inställt på något annat? Låt oss veta i kommentarerna.
Och glöm inte att du kan köpa din AYN Odin 2 här. Här är rabattkoden igen om du missade den. Använd koden ODIN25OFF i kassan för att få 5% rabatt. Observera att koden upphör att gälla en månad efter att denna artikel publicerats, och den kan inte användas när det pågår en rea eller annan kampanj.
Det avslutar vår AYN Odin 2 recension, vi hoppas att du har funnit det användbart. Om du är nybörjare på Android-handdatorer kan du läsa vår guide Kom igång med handdatorer för retrospel här.