Chat with us, powered by LiveChat

RG351 FAQ

RG351M Space Grey
Last updated: 18 oktober 2023
Estimated reading time: 6 min
Bemærk: Denne guide er stadig under udarbejdelse

Hej med jer! Du er her måske, fordi du har købt en RG351 (fra os, håber vi 🙂 ) og gerne vil lære din nye håndholdte enhed at kende.

RG351 adskiller sig markant fra sine forgængere, fordi den ikke længere kører OpenDinguX-operativsystemet, men i stedet EmuELEC, en linux-distribution baseret på CoreELEC.

(Med andre ord er det en Linux-distribution, der er designet specifikt til at emulere spil).

Vi hos DroiX besluttede at lave en lille guide for at hjælpe dig med at vænne dig til det nye system. Så læs videre!

Opdeling af EmuELEC

EmuELEC består af to kernekomponenter:

RetroArch

RetroArch udgør rygraden i systemet. Det er en front-end til en samling af emulatorer, som giver dig en “alt-i-en”-oplevelse, hvor du problemfrit kan skifte mellem forskellige emulatorer, justere konfigurationer og i de senere år også spille online i klassiske spil, som aldrig har haft det før.

Selvom det er blevet langt mere brugervenligt i de senere år, anbefales det stadig, at du som minimum har kendskab til, hvordan emulering fungerer, før du kaster dig ud i det. Ellers kan du ende med at ødelægge noget!

Du kan læse mere om det her: https://www.retroarch.com/

Når du dykker ned i emuleringens detaljer, leger med shaders, renderingsmuligheder og meget mere, vil du sandsynligvis bruge mere tid her.

EmulationStation

EmulationStation er en anden front-end til emulatorer, der giver en mere visuelt tilpasselig, strømlinet og brugervenlig oplevelse. Med muligheden for nemt at ændre temaer, scrape online databaser for boxart af spil, sortere spil i samlinger og meget mere.

Med den måde, RG351 er sat op på, fungerer EmulationStation mere som en front-end for RetroArch end selve emulatorerne. De fleste af emulatorerne på systemet kører gennem RetroArch.

Til almindelig daglig brug vil det meste af din tid sandsynligvis blive brugt i EmulationStation GUI.

Navigering i brugergrænsefladen

Brugergrænsefladen på RG351 er mere prangende end sine forgængere. Standardopsætningen kan se nogenlunde sådan ud, hvis den starter i EmulationStation:

[Image Coming Soon!]

Navigationen er dog den samme som altid. Brug den analoge pind eller styrefladen til at bevæge dig rundt, og A-knappen eller B-knappen til henholdsvis at vælge elementer og forlade menuer.

Du kan også trykke på START-knappen for at åbne EmulationStation-menuen. Herfra er der en række muligheder at vælge, f.eks.

  • EMUELEC-INDSTILLINGER
    • Tilpas, hvordan EmuELEC selv kører. Du kan f.eks. aktivere Bluetooth, lave sikkerhedskopier af konfigurationer og ændre, hvilken frontend der kører ved opstart (hvis du vil, kan du indstille tingene, så RetroArch er det, der starter først, i stedet for EmulationStation).
  • BRUGERGRÆNSEFLADEINDSTILLINGER
    • Ændre, hvordan EmulationStation-brugergrænsefladen ser ud. Du kan ændre temaerne, gruppere spil i brugerdefinerede samlinger og meget mere!
  • NETVÆRKSINDSTILLINGER
    • Forbind RG351 trådløst til din internetforbindelse, og gør det muligt at spille online med udvalgte emulatorer.

Hvordan afslutter jeg spil?

RetroArch-kerner

Medmindre andet er angivet, er dette standardmåden at afslutte en emulator på RG351.

For at afslutte de fleste emulatorer i RG351 skal du trykke på venstre og højre analoge styrepind samtidigt.

Dette vil åbne menuen for RetroArch. Nærmere bestemt “Quick Menu” for det spil, du er i gang med at spille. Hurtigmenuen indeholder forskellige indstillinger, der er relevante for dit aktuelle spil.

Tryk nu på B-knappen.

Du bliver ført til hovedmenuen for RetroArch. Tryk på ned-tastenstyrepinden eller den analoge p ind for at rulle gennem indstillingerne, indtil du finder “Quit RetroArch”. Tryk derefter på A-knappen.

Til sidst bliver du ført tilbage til EmulationStation og kan vælge dit næste spil.

Nintendo DS (DraStic)

For at afslutte DraStic. Tryk på den venstre analoge pind. Tryk derefter op eller nedstyrefladen, indtil menuen bliver synlig.

En lidt ubelejlig egenskab ved DraStic er, at markøren ser ud til at have sin egen vilje. At trykke op eller ned en eller to gange flytter ikke ligefrem markøren så mange steder i menuen, som du forventer.

Ikke desto mindre skal du holde markøren, indtil den står over “Exit DraStic”, og derefter trykke på B-knappen. Du vil derefter blive ført tilbage til EmulationStation.

(Som en sidebemærkning kan du trykke på A-knappen for at forlade DraStic-menuen og gå tilbage til det spil, du var i gang med).

Arcade (MAME)

For at afslutte arkadespil i MAME-emulatoren skal du trykke på den højre analoge pind, og du vil straks blive ført tilbage til EmulationStation.

Du kan også trykke på den venstre analoge pind for at åbne menuen for MAME, hvis du ønsker at ændre forskellige indstillinger.

Playstation Portable (PPSSPP)

Tryk på den højre analoge pind for at åbne hurtigmenuen for PPSSPP.

Brug styrefladen eller den analoge pind til at fremhæve knappen “Exit to menu”, og tryk derefter på knappen B.

Brug styrefladen eller den analoge pind til at fremhæve knappen “Exit”, og tryk derefter på knappen B. Du vil derefter blive ført tilbage til EmulationStation.

Netværksspil

En af de største funktioner i RG351 er muligheden for at spille retrospil online ved hjælp af din almindelige WiFi-forbindelse.

Det er værd at bemærke, at dette onlinespil foregår ved at simulere multiplayer i samme system. I bund og grund er det, som om nogen fjerntilslutter en Player 2-controller til din emulerede konsol.

Så med det i tankerne kan du ikke emulere multiplayer eller funktionerne i spil, der krævede hardwareperiferiudstyr for at oprette forbindelse, såsom linkkabler.

Netplay understøttes af de fleste platforme på systemet. Med undtagelse af titler til PSX (PS1), N64 og Dreamcast.

At blive forbundet

Først og fremmest skal du oprette forbindelse til din Wi-Fi-forbindelse, RG351 kan kun genkende signaler i 2,4 GHz-båndet, husk på det.

Tryk på startknappen på hovedskærmen i EmulationStation. Hovedmenuen vises.

Naviger til Netværksindstillinger, vælg den, og vælg derefter “WIFI SSID”. Du vil se en liste over alle synlige internetforbindelser i nærheden.

Når du har fundet og valgt den, du vil oprette forbindelse til, skal du vælge indstillingen “WIFI KEY” og derefter indtaste adgangskoden til Wi-Fi-forbindelsen (hvis relevant).

Når du er færdig, skal du vælge knappen “TILBAGE”. Systemet vil fryse i et minut, hvilket indikerer, at det i øjeblikket forsøger at oprette forbindelse.

Hvis det lykkes, og du åbner menuen Netværksindstillinger igen, bør “STATUS” vise “CONNECTED”, og du bør også kunne se din enheds (lokale) IP-adresse.

Hosting

Gå ind i RetroPie Quick Menu (tryk på venstre og højre pind), og tryk på B-knappen for at gå et niveau op. Tryk derefter til højre på styrepinden eller den analoge p ind, indtil du ser et ikon, der ligner et headset. Dette er afsnittet“Netplay“.

Vælg indstillingen“Vært“. Rul derefter ned, og sæt flueben ud for“Publicly Announce Netplay“. Rul op igen, og vælg“Start Netplay Host“.

Hvis det lykkes, bør du se en meddelelse, der angiver dette (sammen med din offentlige IP-adresse).

Du er nu vært for dit værelse. Når nogen er med, kan de manipulere med alt, hvad spiller 2 (eller 3 eller 4) kan i det pågældende spil.

Hvis du får fejlmeddelelsen“Port Mapping Failed“, så vent et kort øjeblik, og prøv så at hoste igen.

Tilslutning

Før du tilslutter dig en host, skal du være opmærksom på, at den anvendte ROM-fil skal være PRÆCIS den samme for alle tilsluttede brugere. Hvis der er nogen som helst forskel, vises en fejlmeddelelse i stil med “Cannot retrieve header”.

Gå som før ind i RetroPie-menuen, og naviger til Netplay-sektionen.

Rul til bunden, og vælg “Refresh Netplay Host List”. Herefter skulle du gerne se flere ledige værelser. Det er alle andre, der bruger RetroArch på forskellige enheder (ikke kun RG351’ere!), som er værter for netplay-sessioner til forskellige spil.

Find den, der matcher værten (du kan se filnavnet for det spil, der spilles, samt kernen, build-versionen af retroarch og værtens land). Når du finder et match, vælger du dem, og hvis alt er i orden, bliver I forbundet.

Din spiltilstand vil med det samme blive flyttet, så den afspejler værten, så der er ingen grund til at bekymre sig om “at være på den samme skærm” eller noget i den retning.

At forlade

Åbn RetroPies netplay-menu en gang til. Du bør se en ny mulighed “Disconnect from Netplay Host”. Vælg dette.

Netplay-sessionen afsluttes, og du vil ikke længere være synkroniseret med værten. Dit spil vil fortsætte med at køre uafhængigt, men fra samme tilstand, som da du forlod det.

Hvad er kerner?

En af de afgørende funktioner i RetroArch og EmulationStation er muligheden for at skifte mellem flere forskellige emulatorer (også kendt som “kerner”) til det samme system.

Da en emulator i sig selv er en fortolkning af, hvordan et retro-system kører, er forskellige mennesker kommet til forskellige konklusioner. Ingen har det helt rigtige svar, men resultaterne kan variere en hel del.

For eksempel har N64 to kerner:

  • Mupen64Plus
    • Efter hvad vi har observeret, giver Mupen64Plus mere præcise billeder på bekostning af ydeevnen.
  • ParaLLElN64
    • ParaLLEl64 lider under et stort antal visuelle fejl. Men ydelsen er mærkbart bedre end Mupen64 i de fleste scenarier.

Hvad du vælger, er i sidste ende op til dig.

Sådan ændrer du standardkerner/emulatorer

Kerner kan ændres på en af to måder – vi vil dække den nemmeste måde, gennem EmulationStation.

Tryk på Start-knappen hvor som helst i EmulationStation, og vælg derefter“Spilindstillinger“.

Naviger ned til“Per System Advanced Configuration“, og vælg derefter den emulator, du ønsker at ændre kernen for.

Under emulatorindstillingen skal du trykke på venstre/højre på din styrepind eller analoge pind for at vælge den emulator, du ønsker at bruge.

Når det er indstillet, vil det bruge den valgte emulator, næste gang du starter et spil til det pågældende system.

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0