GPD Win er flott ikke bare for å spille spill, men også retrospill med emulatorer. Denne How To-artikkelen viser populære spilltjenester og fremhever en rekke emulatorer fra tidlig Atari 2600 til den nyere Nintendo Wii.
Windows 10 spilltjenester
Klikk for å gå til tjenesten:
Retrogaming med emulatorer
Klikk for å hoppe til emulatoren:
- Atari 2600
- ZX Spectrum
- NES
- Master System
- Gameboy
- Amiga 500
- Mega Drive / Genesis
- Super Nintendo / Super Famicom
- Neo Geo
- PC-motor / Turbo Graffx 16
- Arcade
- Nintendo 64
- PlayStation
- Gameboy Advance
- Ønsket rollebesetning
- Wii
Hvor kan du laste ned emulator-ROM
Vær oppmerksom på at du kun bør laste ned ROM-er for spillene du lovlig eier.
Emuparadise – https://www.emuparadise.me/
Gratis ROM-er – http://www.freeroms.com/
Planet Emu – http://www.planetemu.net/
Windows 10 Gaming
Damp
Hjemmeside: http://store.steampowered.com/
Steam er den største og mest populære digitale distribusjonstjenesten med millioner av brukere over hele verden. Her kan du kjøpe de nyeste Windows 10-spillene så vel som eldre som går tilbake over ti år. Alle PC-spillere bør ha en Steam-konto, spesielt under sommer- og vintersalget hvor du kan kjøpe spill til svært lave priser.
Opprinnelse
Hjemmeside: https://www.origin.com/
Origin er en digital distribusjonstjeneste drevet av EA. Her kan du finne alle EA-spillene som nå er eksklusive for Origin samt en god del spill fra andre selskaper. Rundt en gang i måneden gjør Origin tilgjengelig et spill gratis å laste ned. De er vanligvis eldre spill som burde fungere bra på din GPD Win.
Good Old Games (GoG)
Hjemmeside: https://www.gog.com/
Good Old Games (GoG forkortet) er en DRM-fri digital distribusjonstjeneste. Hvis du liker å spille spill uten å måtte være konstant koblet til internett på grunn av DRM, så er GoG stedet å gå for spillene dine. Du kan finne en massiv bakkatalog med eldre spill og pakker som burde fungere veldig bra med GPD Win.
Emulatorer
Atari 2600
Emulator: Stella – https://stella-emu.github.io/
Stella har vært under utvikling i litt over 20 år! Det er den beste Atari 2600-emulatoren og kjører utmerket på GPD Win. For en konsoll som for mange var deres første erfaring innen spilling, har den alle klassikerne å spille som f.eks Pac-Man , fallgruve , Space Invaders og mange flere.
ZX Spectrum
Emulator: Fuse – http://fuse-emulator.sourceforge.net/
Hvis du ikke hadde en ZX Spectrum på den tiden, hadde du sannsynligvis en C64 (eller Amstrad CPC) og vennen din hadde en i stedet. Den umåtelig populære varianten hadde tusenvis av spill å spille som kom på kassett og tok evigheter å laste. Med en emulator tar det omtrent like lang tid å laste som å lese denne setningen. Det innebygde GPD Win-tastaturet betyr at du ikke trenger å bære rundt på et USB-tastatur, og du kan spille flotte spill som f.eks. Chuckie Egg , Jet Set Willy og Manic Miner uansett hvor du går.
NES
Emulator: Nestopia UE – http://0ldsk00l.ca/nestopia/
I USA og Japan var NES den foretrukne konsollen for mange spillere, og solgte over 50 millioner enheter over hele verden. Den inneholdt et bredt utvalg av spill og tilbehør som passer for alle aldre. Mine foreslåtte spill å spille er Super Mario Bros 3 , The Legend of Zelda og Mega Man 2 . Vi vil ikke nevne Power Glove…
Master System
Emulator: MEKA – http://www.smspower.org/meka/
SEGA Master System var veldig populært i Europa, og for mange var det den foretrukne konsollen fremfor NES. Med flotte arkadekonverteringer inkludert Outrun , Golden Axe og Shinobi kan du øve deg på før du kaster 10p-ene inn i arkadekabinettet og slår vennene dine toppscore.
Gameboy
Emulator: VisualBoy Advance M – http://vba-m.com/
Gameboy var og er fortsatt etter min mening den beste håndholdte konsollen, og som du gjetter fungerer den perfekt på GPD Win. Gameboy var så populær at moren din måtte kjempe mot deg for en ny tur på Tetris. Dette er et system som må prøves med klassikere som f.eks Tetris , Pokémon- serien og The Legend of Zelda: Links Awakening .
Amiga 500
Emulator: WinUAE – http://www.winuae.net/
Amiga 500 var en flott hjemmedatamaskin som alle barn fortalte foreldrene sine at de kunne skrive leksene sine på, men alt de egentlig ønsket å gjøre var å spille spill på den. Med spill som The Secret of Monkey Island , Snbow Islands og Sensible Soccer var det ikke tid til lekser! Selv om du kan installere Wordperfect hvis du virkelig må…
Mega Drive / Genesis
Emulator: Kega Fusion – http://www.carpeludum.com/kega-fusion/
På samme måte som Master System, var Mega Drive (Genesis) utrolig populær i Europa. Senere i konsollens liv så utgivelsen av Mega CD som lastet spill fra en CD-ROM, og 32x-tillegget som økte kraften. The Mega Drive lanserte karrieren til Sonic The Hedgehog , den fantastiske Streets of Rage serien og den sprø Toejam og Earl .
Super Nintendo / Super Famicom
Emulator: Snes9x – http://www.snes9x.com/
Super Nintendo var Nintendos svar på Mega Drive og nøt global suksess takket være maskotene Mario, Zelda, Donkey Kong og mange flere. Denne generasjonen så utgivelsen av Street Fighter II, uten tvil et av de største arkadespillene noensinne (jeg brukte en liten formue på å importere det for SNES fra Japan!). SNES alene er verdt det for Street Fighter II, men selvfølgelig klassikere inkludert The Legend Of Zelda: A Link To The Past , Star Fox og Chrono Trigger .
Neo Geo
Emulator: WinKawaks – http://www.winkawaks.org/
Neo Geo, en konsoll alle ønsket seg, men få hadde råd til. Neo Geo var egentlig en arkademaskin for hjemmet, med spillene som en eksakt arkadekopi av brettene som kostet rundt £200 på begynnelsen av 90-tallet! Hvis du som mange gikk glipp av denne konsollen første gang, kan du nå spille spill som den klassiske Metal Slug -serien, King Of Fighters og Fatal Fury .
PC-motor / Turbo Graffx 16
Emulator: Mednafen – https://mednafen.github.io/
Selv om det strengt tatt ikke er en 16-bits konsoll (8-bit CPU og 16-bit grafikk), passer PC Engine i denne epoken med spillkonsoller og inneholdt et anstendig utvalg av spill som ofte så imponerende arkadekonverteringer som Splatterhouse , Strider og en ekstrem flipperspillsimulator kalt Devil’s Crush .
Arcade
Emulatorer: MAME – http://mamedev.org/ og Final Burn https://www.fbalpha.com/
Arcade-maskiner har spennet over alle eldre generasjoner av spill, men vi har inkludert det i denne epoken for å dekke alt ettersom spillene starter fra 1970-tallet til nyere år. Det finnes en rekke Arcade-emulatorer hver med sine fordeler og ulemper. Vi kan anbefale MAME for de fleste arkadespill, og for systemer som CPS anbefaler vi Final Burn. Det er tusenvis av spill å prøve, alt fra Space Invaders, Donkey Kong og Simpsons .
Nintendo 64
Emulatorer: Project64 – http://www.pj64-emu.com/
Nintendo 64 fulgte etter populariteten til SNES med alle sine vanlige maskoter med i deres egne spill. Disse inkluderte flotte titler som f.eks Super Mario 64 , Mario Kart 64 og The Legend of Zelda: Ocarina of Time pluss mange mange flere. Kanskje alles beste spill (vel det var mitt) var skytespillet med delt skjerm for opptil fire spillere GoldenEye 007 .
PlayStation
Emulator: ePSXe – http://www.epsxe.com/
Sony PlayStation kom til akkurat rett tid og etter min mening gjorde spilling kult, og tok med konsollen inn i stuen fra soverommet. Takket være et bredt utvalg av spill for alle aldre og smaker, i tillegg til å være CD-basert slik at du kunne spille musikk-CDer, var det en enormt populær konsoll. Hvor skal man begynne med spillene…. Gran Turismo , Final Fantasy VII og Metal Gear Solid er tre du absolutt bør sjekke ut, men det er så mange vi kan snakke om hele dagen!
Gameboy Advance
Emulator: VBA-M – http://vba-m.com/
Hvis du ønsket ekte spill på farten, gikk du for Gameboy Advance. Den var liten nok til å passe lett i lommen og kom i noen få forskjellige modeller gjennom årene. Med tanke på at GPD Win ikke er mye større enn GBA, men mange mange ganger kraftigere, kan du virkelig se hvordan teknologien har utviklet seg på så kort tid. Flotte spill å spille inkluderer Castlevania: Aria of Sorrow , Advance Wars og Final Fantasy VI Advance .
Ønsket rollebesetning
Emulatorer: nullDC (raskere) – http://github.com/skmp/nulldc , Reicast (tregere, men mer oppdatert) – http://reicast.com
SEGA Dreamcast var dessverre SEGAs siste konsoll, mens PlayStation var den desidert mer populære konsollen Dreamcast kan fortsatt holde hodet høyt med en god del spill og arkadekonverteringer av SEGAs katalog som Crazy Taxi . Andre flotte spill du bør sjekke ut er Shenmue , Sonic Adventure og Soul Calibur .
Wii
Hjemmeside: Dolphin – https://dolphin-emu.org/
Nintendo Wii var umåtelig populær takket være sine Wiimotes, men med det fulgte mange Wiimote-relaterte skader. Personlig var jeg ikke en stor fan av Wii, men det er noen ekstremt morsomme spill som passer for alle aldre. Ikke alle spill fungerer bra på GPD Win, men fra det jeg testet, er spillene mer enn spillbare, noe som betyr at du kan sjekke ut Nye Super Mario Bros. Donkey Kong Country Returns og Kirby’s Epic Yarn mens du er på farten.