Chat with us, powered by LiveChat

RG351 FAQ om skrabning af spil – Hvad er skrabning, og hvordan skraber man metadata?

Hvad er “scraping”-funktionen på din nyindkøbte RG351-model? Lær hvad, hvorfor og hvordan du skraber på din nye håndholdte retro-spiller med denne praktiske, korte guide.

Hvad er skrabning af spil (metadata)?

En funktion, der findes i alle RG351-modellerne – det vil sige RG351P, RG351M, RG351V og RG351MP – er muligheden for at udføre en handling, der kaldes “scraping”.

Spilfiler, uanset om det er ROM’er, BIN’er, ISO’er eller andet, kommer ikke med nogen box art eller ekstra information vedhæftet. De er udelukkende spillene og alt indholdet i dem.

Når du kopierer/indsætter det direkte på enheden, forudsat at du har lagt det i den rigtige mappe, vises spillet “som det er” med det givne filnavn. Du kan uploade en Sonic The Hedgehog ROM og kalde den “Grand_Theft_Auto_27”, så du bliver evigt forvirret, hver gang du åbner spillet på din £100-enhed og ikke bliver mødt af en AAA Blockbuster-titel fra 80 år ude i fremtiden.

For at omgå dette gør de fleste operativsystemer brug af noget, der kaldes“metadata“. Metadata er data, der bruges til at beskrive , hvad et andet stykke data er. For spil vil dette typisk omfatte oplysninger som den faktiske titel (som af forskellige årsager ikke altid er den bedste ting at bruge som filnavn), udgivelsesdato og endda visuelle medier som box art.

Vi er dog ikke alle samlere, og vi er også alle travle mennesker. Så det er usandsynligt, at vi har tid til manuelt at indtaste alle disse metadata for vores omfattende spilsamlinger. Det er her, vildtkonserveringsforeninger og skrabning kommer ind i billedet.

Scraping er en automatiseret proces, der gør det muligt for dig at indsamle metadata for hundredvis og tusindvis af spil med en meget lille indsats.

Hvordan fungerer game scraping?

Som standard gemmes alle metadata for et givet system i en fil kaldet “gamelist.xml”. Du kan finde en for hver mappe i systemet.

gamelist_xml_eksempel
Det er nemt at foretage små ændringer i .xml manuelt, men at gøre det en masse ville kræve timer, hvis ikke dagevis af arbejde.

Denne fil indeholder rækker af data, der beskriver forskellige aspekter af den spilfil, de peger på (angivet med -tagget), og hvert spil kan justeres til at indeholde så lidt eller så meget information, som du ønsker.

Systemet fungerer på den måde, at når enheden starter, kigger den på disse .xml-filer og bruger dem til at udfylde de lister over spil, som systemet viser. Derefter udfylder den automatisk brugergrænsefladen, som defineret af temaet, med metadata fra de definerede tags.

Hvordan disse metadata vises, afhænger helt af dit tema og de indstillinger, du har valgt til det (som også kan justeres frit).

Scraping er processen med automatisk at udfylde disse metadatafiler med hundredvis og tusindvis af poster, som regel baseret på titlens filnavn.

Hvordan scraper jeg efter spil(meta)data?

I øjeblikket er den største offentligt tilgængelige onlinedatabase ScreenScraper. På dette site er der hundredtusindvis af spil, som har fået information, box art og endda små preview gameplay-videoer manuelt uploadet og kurateret af hundredvis af generøse frivillige.

Der findes også alternative sider som TheGamesDB, der udfører lignende tjenester.

ScreenScraper er en enestående fællesskabsindsats for at bevare spil. Noget, som denne forfatter støtter fuldt ud.

Som standard vil RG351’erne forespørge ScreenScraper om downloads af metadata.

ScreenScraper deaktiverer automatisk scraping fra uregistrerede klienter, når serverbelastningen er for høj, da serveren potentielt kan gå ned, hvis der kommer for mange forespørgsler.

Hvis scraping på udgivelsestidspunktet er deaktiveret for uregistrerede klienter, kan du omgå dette ved at tilmelde dig på ScreenScraper-hjemmesiden og derefter indtaste dine legitimationsoplysninger i RG351’s scraping-interface. Der er et loft over den mængde data, du kan scrape om dagen, men det kan hæves for folk, der donerer til siden.

For at få adgang til skrabefunktionen skal du trykke på startknappen i hovedmenuen og vælge “Scrape”.

Før du scraper efter metadata, er det muligt at definere præcis, hvad du ønsker at downloade.

Definition af metadata

Din skærm kan se lidt anderledes ud afhængigt af det tema og/eller den firmware, du har installeret.

Nogle bemærkelsesværdige tags/felter, du kan definere, er som følger:

  • Billedkilde
    • Dette er hovedbilledet, som vil blive brugt til at repræsentere spillet i de fleste temaer.
    • Du kan vælge mellem følgende billeder at bruge:
      • Skærmbillede – Et tilfældigt skærmbillede af spillet.
      • Titelskærmbillede – Et skærmbillede af spillets titelskærm.
      • Æske 2D – En flad scanning af spillets æskebillede
      • Box 3D – Spillets box art set fra et vinklet 3D-perspektiv
      • Fan Art – selvforklarende
      • Mix V1 – En kombination af Box 3D og Screenshot sammen med et logo.
      • Mix V2 – En kombination af Box 3D og Screenshot, sammen med et logo og et fysisk medie (CD, kassette osv.).
  • Boks Kilde
    • Dette er udelukkende et felt til box-art, hvis du bruger en af de blandede billedkilder.
  • Logo Kilde
    • Svarende til Box Source, men for selve logoet.
      • Hvis du vælger “Wheel”, kan du downloade et selvstændigt logo af spillet.
      • Hvis du vælger “Marquee”, downloades logoet i et standardiseret format, hvilket gør tingene mere visuelt konsistente.
  • Vurderinger
    • En vilkårlig vurdering af spillet som defineret af ScreenScraper-fællesskabet. Nyttig til at hjælpe med at beslutte, hvad der skal spilles, på et øjeblik.
  • Videoer
    • Du kan downloade en kort gameplay-video, som afspilles i de fleste temaer efter en kort forsinkelse. Fungerer som en slags forhåndsvisning.
    • For store samlinger kan denne mulighed virkelig æde sig ind på den tilgængelige opbevaringsplads, så vær forsigtig.

Der er også andre muligheder for at downloade fanart, spilmanualer og meget mere. Men afhængigt af din firmware og dit tema er det ikke sikkert, at du kan se dem. Så de er ofte spild af plads.

Manglende medier?

Før du går videre med skrabningen, får du en sidste mulighed for at vælge, hvilke specifikke platforme du ønsker at skrabe for, og om du kun vil skrabe for “manglende medier”.

Hvis du vælger kun at scrape for manglende medier, vil spil, der allerede har en post for et tag, ikke blive scrapet. Det vil spare dig for en masse tid, hvis du kun tilføjer nogle få titler til en spilsamling, der allerede har en masse metadata.

Når du har indstillet disse muligheder, skal du bare trykke på knappen “Scrape Now”. Skrabningsprocessen udføres automatisk i baggrunden. Afhængigt af antallet af spil og typer af metadata, du skraber, kan denne proces enten tage et par sekunder eller flere timer.

Vi anbefaler, at du ikke afspiller enheden i denne periode.

Kan jeg scrape efter spilmetadata på pc?

Det kan du! Der findes mange værktøjer til at gøre dette, men et af de mest populære er Skraper. Med disse værktøjer kan du forberede dit SD-kort, før du sætter det i systemet. Det sparer dig tid og øger detaljeringsgraden af den tilgængelige tilpasning.

Hvordan man bruger Skraper i særdeleshed, ligger uden for denne artikels rammer. Men du kan se en praktisk videoguide fra den populære youtuber Retro Game Corps.

Konklusion

Med scraping er det muligt virkelig at “forskønne” din samling af spil. Det gør dem pænere at se på og lettere at gennemse for både dig selv og andre, der måtte bruge enheden.

Vi kan varmt anbefale at bruge scraping for virkelig at forbedre din oplevelse. Men vær forsigtig med ScreenScraper-serverne.

Hvis du er interesseret i at købe din egen RG351-enhed, opfordrer vi dig til at tjekke vores udvalg af ANBERNIC-håndholdte enheder på droix.co.uk. Eller måske tjekke nogle af vores bedste håndholdte retrospil her på DroiX-bloggen.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.