Chat with us, powered by LiveChat

VPN-introduktion

Hvorfor bruge en VPN (Virtual Private Network)?

Inden for rammerne af denne artikel er der to hovedårsager til, at kunder bruger en VPN-forbindelse…

  1. At kunne se/lytte til indhold fra din foretrukne medieudbyder, selv når du og dine enheder er væk hjemmefra. Nogle udbydere begrænser adgangen til deres filer efter det land, hvorfra anmodningen kommer. Med den kommende EU-lovgivning bør adgangen til europæiske virksomheders filer (i det mindste fra EU) ikke længere være blokeret, men virksomheder kan trække tiden ud med den slags ændringer.
  2. Sikkerhed mod snushaner (hvis trafikken er krypteret af en VPN-udbyder). Det er lidt som at sende et brev til en ven med en hemmelig kode – det betyder ikke noget, om postbuddet eller sorteringskontoret åbner din konvolut, de vil stadig ikke være klogere på den faktiske besked, der er inkluderet. Hvis du bruger offentlige WiFi-hotspots, bør du helt sikkert overveje at bruge en VPN for at sikre, at ingen i nærheden kan overvåge, hvad du laver online.

Sådan bruger du din VPN-konto

Generelt vil opsætning og aktivering af en VPN-forbindelse dirigere al din onlinetrafik via netværkshardware på en anden fysisk placering (ofte et andet land). Når du besøger en hjemmeside, ser det for hjemmesidens server ud, som om du er forbundet til dette andet sted i stedet for dit eget hjem.
I virksomheder bruges VPN’er ofte til at få adgang til interne delte ressourcer (printere, mapper osv.), når man arbejder væk fra sit skrivebord. Dette aspekt af VPN vil ikke blive dækket, men skulle det være af interesse for dig, kan du finde Wikipedias side – https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network – et godt sted at starte.
Nogle VPN-udbydere leverer applikationer (programmer), der hjælper med at automatisere processen med at oprette/tænde for en forbindelse. Andre udbydere er afhængige af, at du enten manuelt konfigurerer en VPN-forbindelse på din enhed eller endda omkonfigurerer dit modem/router (hvor det er muligt), så alle enheder på dit hjemmenetværk har VPN-adgang.

DroiX® kører i øjeblikket tests med forskellige udbydere. Når resultaterne er kommet, vil vi lægge mere information op om dette emne, herunder de trin, der kræves for specifikke udbydere.

Hvor meget?

Der findes nogle gratis VPN-udbydere. Som med de fleste ting i livet får man, hvad man betaler for. Hvis de data, du overfører, på nogen måde er private, eller du har brug for pålidelighed, skal du måske se på premium-kontiene. Når det er sagt, kan de gratis versioner være nyttige til at teste og vænne sig til systemet. Forskellige leverandører vil have forskellige salgsargumenter. En kan koncentrere sig om hastighed, mens en anden kan tilbyde flere lande at se ud til at være forbundet fra, eller et stærkere fokus på sikkerhed. Vær opmærksom på dette, når du sammenligner priser (som er korrekte fra januar 2016).