Chat with us, powered by LiveChat

Anbernic RG353PS Review med video - Utmerket inngangsnivå Retro Gaming Handheld!

Anbernic RG353PS Review
Anbernic RG353PS anmeldelse
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (5)
  • Display
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (4)
  • Software
    (4.5)

Sammendrag

Selv om den ikke bringer noe nytt til den retro håndholdte scenen, er den i seg selv en anstendig SNES/GameBoy-inspirert håndholdt enhet, med støtte for mange klassiske og mer moderne spillsystemer.

Totalt sett
4.6
Sende
Brukeranmeldelse
0 (0 votes)

Fordeler

  • Fint design og fargevalg
  • Grei pris i forhold til ytelse
  • Støtter mange systemer hvis du lager ditt eget oppsett
  • HDMI-utgang

Ulemper

  • Litt ujevn knappefølelse sammenlignet med Miyoo Mini Plus+
  • Tilfører ikke noe nytt til det håndholdte bordet

Det er en stund siden vi har hatt en retrospillhåndholdt å anmelde! I vår Anbernic RG353PS-anmeldelse tar vi en titt på denne SNES- og GameBoy-inspirerte designen og finner ut om den er verdt å kjøpe eller ikke.

Anbernic RG353PS Gjennomgangsvideo

Anbernic RG353PS Gjennomgangsvideo

Utpakking av Anbernic RG353PS

Vi starter vår Anbernic RG353PS-anmeldelse med unboxing. Først har vi selve RG353PS bærbare retro spillkonsoll, vi vil ta en nærmere titt på den om kort tid.

Anbernic RG353PS-gjennomgang - uten eske
Anbernic RG353PS-gjennomgang - uten eske

Under er det en brukerhåndbok som er på kinesisk og engelsk. Deretter følger en skjermbeskytter og våtservietter til påføring. Og sist, men ikke minst, ligger det en USB-ladekabel i pappesken.

Anbernic RG353PS-gjennomgang - Unboxing
Anbernic RG353PS-gjennomgang - Unboxing

Anbernic RG353PS Oversikt

Som en del av vår gjennomgang av Anbernic RG353PS tar vi en oversikt over funksjonene. Den klassiske spillhåndkontrollen er tilgjengelig i tre farger - grå, transparent hvit og transparent lilla. Designet er inspirert av den klassiske SNES-kontrolleren med et snev av GameBoy på displayområdet.

Anbernic RG353PS Anmeldelse - Farger
Anbernic RG353PS Anmeldelse - Farger

Den måler ca. 2,9 x 3,1 x 0,78 tommer (7,4 x 8,1 x 2,0 cm) og veier 213 g. Skjermen er en 3,5″ IPS-skjerm med en oppløsning på 640×480. Det er den samme som brukes på tidligere modeller og er av god kvalitet.

Du har de vanlige spillknappene og to analoge pinner. Det er en funksjonsknapp på venstre side og en av/på-knapp på høyre side, som begge er lett tilgjengelige.

På toppen finner du en USB Type-C-port for eksterne enheter, en tilbakestillingsknapp og en HDMI-port for utgang til en TV eller skjerm, som vi vil vise senere. Det er en volumvelger og en annen USB Type-C-port som brukes til lading.

Anbernic RG353PS-gjennomgang - Topp
Anbernic RG353PS-gjennomgang - Topp

På undersiden er det to spor for micro SD-kort, det første brukes til Linux-operativsystemet og det andre til lagring av spill. Mellom dem er det en 3,5 mm hodetelefonport.

Anbernic RG353PS-gjennomgang - Bunn
Anbernic RG353PS-gjennomgang - Bunn

På baksiden av den bærbare retrospillkonsollen er det to teksturerte områder som gir et godt grep. RG353PS er generelt veldig behagelig å holde i. Den er større enn en SNES-kontroller, men jeg har alltid syntes at de er litt små, den er mer på størrelse med en tredjepartskontroller, noe som gir mer plass til hendene. Jeg syntes ABXY-knappene var litt grove sammenlignet med for eksempel Miyoo Mini Plus + -knappene, men det er en mindre ting for å være rettferdig.

Anbernic RG353PS Tekniske spesifikasjoner

DISPLAY3,5-tommers IPS med full visningsvinkel, null avstand OCA fullfit, 640*480
CPURK3566 Quad-Core 64 bit Cortex-A55, hovedfrekvens opp til 1,8 GHz
RAM1 GB LPDDR4
OPPBEVARING16 GB Micro SD-kort - spor 1 for Linux OS
Opptil 512 GB Micro SD-kort - spor 2 for lagring (medfølger ikke)
KOMMUNIKASJON2.4/5G WIFI 802.11a/b/g/n/ac,
Bluetooth 4.2
OSLinux
BATTERI3500 mAh Li-polymer.
Varer i opptil 6 timer, avhengig av bruk.
DIMENSJONER2,9 x 3,1 x 0,78 tommer (7,4 x 8,1 x 2,0 cm)
VEKT213g
Anbernic RG353PS Tekniske spesifikasjoner

Anbernic RG353PS OS Oversikt

Vi fortsetter vår gjennomgang av Anbernic RG353PS med en kort titt på Linux OS og dets funksjoner. Den bruker EmuELEC-grensesnittet, som er veldig enkelt å bruke og responsivt. BTW: Hvis du leter etter hvordan du legger til spill på micro SD-kortet ditt, kan du sjekke ut vår trinnvise guide på DroiX Knowledge Base.

Fra hovedmenyen kan du trykke på START-knappen for å få tilgang til en rekke innstillinger, blant annet oppsett av WiFi, spillskraping og temaer.

Anbernic RG353PS OS-innstillinger
Anbernic RG353PS OS-innstillinger

Når spillene dine er lagret på micro SD-kortet, vises de på de respektive konsollene, som kan navigeres med venstre og høyre. Trykk på A for å gå inn i spillisten, og opp og ned, eller skulderknappene for å hoppe over en side. Deretter er det bare å trykke på A-knappen for å starte emulatoren og laste inn spillet.

Når du er i spillet, kan du trykke på funksjonsknappen for å få opp RetroArch-menyen. Du kan også starte et Netplay-spill på kompatible systemkjerner. For å gjøre dette må du bruke samme ROM og emulator. Herfra kan du blant annet lagre og laste inn lagringsstatus, ta skjermbilder, starte eller avslutte spillet på nytt.

Anbernic RG353PS HDMI-utgang
Anbernic RG353PS HDMI-utgang

I tillegg til å være en mobil spillkonsoll, støtter RG353PS HDMI-utgang via en Mini HDMI til HDMI-kabel. Den gir 720P og ser relativt klar ut selv på en 4K-skjerm. Det er ingen merkbar forsinkelse mellom inngangen og det som vises på skjermen, så det er bare bra.

Operativsystemet og menyene fungerer bra. Vi liker at det bare viser de systemene du har installert spill for, slik at du slipper å bla gjennom massevis av tomme systemer. Den er enkel å bruke, og det er nok avanserte alternativer til å holde de som fikler fornøyd.

Emulatortesting

I den neste delen av vår gjennomgang av Anbernic RG353PS skal vi ta en titt på noen av emulatorene. Vi er nok alle kjent med ytelsen til RK3566-prosessoren nå. Men hvis du er en nykommer, kan du i hovedsak emulere opp til PS1- og Dreamcast-æraen med noen PSP-spill som en bonus.

De fleste som har forhåndsladede kort, får rundt et dusin systemer. De er de mest populære, men ved å bruke litt tid på å lage et selv kan du få tilgang til mye mer. Jeg tenkte det ville være bra å sjekke ut noen av de mindre kjente så vel som noen populære.

Intellivision - BeamRider

BeamRider på Intellivision-emulator
BeamRider på Intellivision-emulator

Intellivision var den første konsollen jeg kan huske at jeg spilte på da jeg var rundt 5 eller 6 år. Det er noen få klassikere her, som BeamRider, Burger Time og Dungeons & Dragons, for å nevne noen.

Colecovision - Montezumers hevn

Montezuma's Revenge på Colecovision-emulator
Montezuma's Revenge på Colecovision-emulator

Colecovision hadde noen flotte spill. Jeg kan huske at jeg spilte mange av dem hjemme hos en skolevenn. Det var mange arkadeporteringer som Frogger og Galaxians, men også en god del eksklusive spill.

Vectrex - Pole Position

Vectrex-opplevelsen er ikke på langt nær så kul som å spille på en i virkeligheten, men denne originale maskinvaren er ganske dyr nå, så mange vil dessverre ikke få den muligheten. Disse håndholdte er enkle å spille Vectrex, og igjen er det noen veldig spillbare spill på den som du normalt aldri ville gitt en sjanse.

Amstrad CPC 464 - Rick Dangerous

Rick Dangerous på Amstrad CPC-emulator
Rick Dangerous på Amstrad CPC-emulator

Amstrad CPC 464 var min første hjemmedatamaskin på 80-tallet. Den er også bedre enn C64 og Speccy, og mitt ord er endelig 🙂 Spill som har joystick-støtte skal som regel fungere med en gang, uten at du trenger å hente frem tastaturet. Det finnes noen fantastiske spill på denne datamaskinen, og du bør absolutt sjekke dem ut.

Amstrad GX4000 - Pang

OK, jeg innrømmer at Amstrad GX4000 var elendig, men det var et par gode spill på den, som for eksempel Pang. Jeg så et par glitches på noen spill, men det er emuleringskompatibilitet mer enn den klassiske håndholdte spillmaskinvaren.

Spectrum - Head Over Heels

Speccy er litt som Amstrad-emulatorene, der spill som støtter joysticks krever mindre innsats for å få til å fungere. Ikke bekymre deg for at fargene kolliderer, den originale maskinvaren gjorde det, og det er derfor Amstrad CPC er bedre 🙂 Seriøst skjønt, som Amstrad, det er noen flotte klassikere å sjekke ut på den hvis du aldri har gjort det.

3DO - Road Rash

3DO har noen anstendige spill, men blir ofte oversett. Jeg prøvde et par spill på denne, og de er definitivt spillbare. Noen hadde noen lydproblemer, vanligvis musikken og mest sannsynlig på grunn av noen rammehopping.

Pico-8 - Galakser

Galaxian på PICO-8-simulator
Galaxian på PICO-8-simulator

Pico-8 er ikke en retrokonsoll, men i stedet en fantasikonsoll som aldri har blitt laget. Den er basert på en rekke tekniske spesifikasjoner som ble standardisert, og spillene er laget for å kjøre på disse spesifikasjonene. Du kan finne både nyinnspillinger og hundrevis av originale spill til dette systemet. Det er absolutt verdt å sjekke dem ut.

Mega Drive - Decap Attack

Videre til noen mer kjente konsoller på denne bærbare retrospillkonsollen, og vi begynner med Mega Drive. Som du forventer, kjører alle spillene flott, og du bør ikke ha noen problemer i det hele tatt. Og det samme gjelder Mega CD og 32X.

SEGA Saturn - Galaktisk angrep

Mega Drive-søskenet Saturn fungerer generelt sett veldig bra. Du kan finne noen bildedråper i spillene, men dette er vanligvis de samme fallene som du ville funnet på den originale maskinvaren. Jeg prøvde noen få spill, inkludert Daytona og Galactic Attack, og de fungerte alle bra.

Dreamcast - GigaWing 2

Gigawing 2 på Dreamcast-emulator
Gigawing 2 på Dreamcast-emulator

Og SEGAs siste konsoll fungerer generelt sett veldig bra. Vi prøvde de vanlige mistenkte, som Sonic Adventure 2, og hadde ingen problemer med ytelsen. Vi hadde ett eller to spill som ikke ble lastet inn, men dette kan ha vært et problem med diskbildet eller emulatoren snarere enn maskinvaren.

GBA - V-Rally 3

Du bør ikke ha noen problemer med GBA-emuleringens ytelse. Vi prøvde noen forskjellige spillsjangre, og hadde ingen problemer med kompatibilitet eller ytelse. Alt fungerte utmerket, og spillene så helt perfekt ut på denne skjermen.

PS1 - Crash Bandicoot Warped

Crash Bandicoot Warped på PS1-emulator
Crash Bandicoot Warped på PS1-emulator

PlayStation 1 fungerer generelt sett veldig bra. For de aller fleste spillene vil du ikke ha noen problemer, ett eller to kan ha noen kompatibilitetsproblemer eller ytelse på grunn av emulatoren snarere enn maskinvaren. Spillene kjører med høy hastighet og ser også bra ut på denne Abernic RG353PS-skjermen.

PSP - Tekken 6

Tekken 6 på PSP-emulator
Tekken 6 på PSP-emulator

PSP-spillet vårt er selvfølgelig God Of War. Med standardinnstillingene fikk vi rundt 22 bilder per sekund, men med noen justeringer kan du få det opp til 30 FPS, noe som er spillbart. Andre spill som Tekken 6 kjører bedre, så din suksess kan variere.

Avsluttende tanker

Vi oppsummerer vår Anbernic RG353PS-anmeldelse med våre tanker om den håndholdte. RG353PS vintage gaming håndholdte gjør ikke noe nytt når det gjelder maskinvare eller funksjoner, alt har blitt gjort før på en eller annen måte. Men ettersom vi vurderer basert på sitt eget produkt, så er RG353PS en anstendig håndholdt.

Legenden om den mystiske ninjaen
Legenden om den mystiske ninjaen

Hvis du kjøper den et annet sted forhåndsinstallert, får du bare halve produktet. Du går glipp av et ganske stort antall systemer du ellers ikke ville visst at faktisk allerede finnes på Anbernic RG353PS klassiske håndholdte spillkonsoll. Det er ærlig talt alle konsollene og datamaskinene som er nevnt tidligere, pluss Commodore 64, Amiga, forskjellige Atari-systemer, Channel-F, MSX, Odyssey 2, PC98 og X6800 for å nevne noen få. Utnytt den håndholdte PC-en til det fulle, og ikke stol på dårlige forhåndsinstallerte oppsett. Det er veldig enkelt å lage ditt eget, last ned en rom-pakke og kopier den til mappen på Micro SD-kortet. Ikke glem at DroiX har en trinnvis guide her.

Tilbake til Anberic RG353PS-anmeldelsen, vi liker designet på den håndholdte, det er en fin blanding av SNES og GameBoy som ser ut. Den er behagelig å bruke, selv om finishen på knappene er litt grov sammenlignet med Miyoo Mini Plus+ som jeg har brukt mye i det siste. Hvis du får forhåndslastet, er det et anstendig antall systemer, men bruk litt tid på å gjøre det selv og få dobbelt så mye opplevelse.

Choplifter
Choplifter

Vi har ingen reelle klager på selve enheten. Det er ikke noe galt med den når det gjelder design, brukervennlighet eller ytelse. Den bringer ikke noe nytt til den håndholdte scenen, hvis du har en, har du dem alle. For nykommere til håndholdte så kan du ikke gå mye galt med Anbernic RG353PS vintage gaming håndholdt.

Du kan lese mer om og kjøpe RG353PS her. Bruk rabattkoden RG353PS5OFF for 5 % rabatt. Merk at koden kan utløpe etter en måned og ikke kan brukes sammen med andre koder eller under butikksalg. Eller hvis dette passet dine behov, kan du se hele vårt utvalg av retro-håndholdte spillkonsoller her.

Det avslutter vår Anbernic RG353PS anmeldelse. Vi håper du har funnet den nyttig. Hva synes du om den håndholdte? Er det samme spesifikasjoner annerledes design, eller et verdig tillegg til samlingen din?

E-post

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DROIX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern. Contact me at contactus@retrogamingbanter.com