AYANEO Pocket Micro Review
-
Design
-
Build Quality
-
Display
-
Performance
-
Features
-
Software
Summary
Overall
4.6User Review
( votes)Pros
- Premium building quality with CNC aluminium alloy shell
- Compact & Portable
- Impressive emulation performance
- AYANEOs custom software
- Hall effect joysticks
Cons
- Lack of 3.5mm headphone port, with strange choice of USB port usage
- The 3.5″ display may be too small for some users
AYANEO Pocket Micro, inspirert av Gameboy Advance Micro, bringer Android-basert spilling til en liten formfaktor spillhåndholdt med en AYANEO-vri. La oss finne ut vår AYANEO Pocket Micro-anmeldelse om den fortjener pengene dine når vi sjekker ut funksjonene, sjekker systemet, spill- og emuleringsytelsen og sammenligner med andre Android-baserte håndholdte.
Video av AYANEO Pocket Micro-gjennomgang
Oversikt over AYANEO Pocket Micro
Vi starter vår AYANEO Pocket Micro-anmeldelse med en oversikt over Android-spillkonsollen. AYANEO Pocket Micro måler 15,6 x 6,3 x 1,8 cm (6,1 x 2,4 x 0,7 tommer) og veier 233 g (0,51 kg). Skallet er laget av aluminiumslegering, noe som gir den en solid premiumfølelse og gjør at den føles tyngre enn den ser ut til. I denne størrelsen er den lett å ta med i lommen, selv om det kan være lurt å ha den i en jakkelomme eller veske på grunn av de analoge pinnene.
Skjermen er en 3,5 tommers IPS-berøringsskjerm uten kanter med en oppløsning på 960×640. Dette er nøyaktig fire ganger så høy oppløsning som på den originale Gameboy Advance.
Vi har de vanlige spillkontrollene med analoge pinner med hall-effekt. Nederst på venstre og høyre kant er det to par knapper for SELECT og START, AYA Overlay og Home.
Bunnen har en USB Type-C-port som støtter USB 2.0 OTG. Vi vil diskutere dette nærmere om et øyeblikk. På venstre side er det en tildekket Micro SD-kortleser, og på høyre side er det noen makroknapper.
På toppen finner du et par skulderknapper og utløserknapper på hver side. Til høyre i midten finner du en av/på-knapp med integrert fingeravtrykksskanner og volumknapper.
Jeg trodde jeg hadde den røde og gullfargede GBA Micro til sammenligning, men det viste seg at jeg hadde den sølvfargede 🙂 Du kan se litt inspirasjon i formen og med SELECT- og START-knappene på de buede sidene. I likhet med AYANEO Pocket DMG er den ikke ment å være en kopi, men mer et inspirert design.
AYANEO Pocket Micro USB-port
Vi vil gjerne nevne USB Type-C-porten, siden vi synes den er litt merkelig. USB-porten kan brukes til å lade Micro som standard. Men hvis du vil koble til en USB-flashstasjon eller bruke en Type-C til 3,5 mm lydkontakt, må du først slå av den interne gamepaden via innstillingene.
Dette betyr at det ikke er mulig å bruke ekstern lagringsplass eller hodetelefoner med kabel mens du spiller et spill, siden gamepad-en er slått av. Det er ingen 3,5 mm lydport, slik du finner på omtrent alle Android-spillenheter. Du kan selvfølgelig bruke Bluetooth-hodetelefoner uten problemer, men vi synes hele oppsettet var litt skuffende. Jeg ser folk hver dag som fortsatt bruker hodetelefoner med ledning sammen med telefonene og de håndholdte enhetene sine.
AYANEO Pocket Micro Tekniske spesifikasjoner
I den neste delen av vår AYANEO Pocket Micro-gjennomgang går vi gjennom de tekniske spesifikasjonene, i tillegg til å kjøre våre egne tester av batterilevetid, viftestøy og temperatur.
CPU | MediaTek Helio G99 2x Arm Cortex-A76 opp til 2,2 GHz 6x Arm Cortex-A55 opp til 2,0 GHz |
GPU | Arm Mali-G57 MC2 |
RAM | 6 GB LPDDR4x 8 GB LPDDR4x |
OPPBEVARING | 128 GB UFS 2.2 256 GB UFS 2.2 |
KOMMUNIKASJON | Wi-Fi 5 Bluetooth 5.2 |
DISPLAY | 3,5″ IPS-berøringsskjerm uten kant 960×640 oppløsning 330 PPI 400 nits 3:2 skjermforhold 100 % sRGB-dekning / 115 % sRGB-volum |
DIMENSJONER | 15,6 x 6,3 x 1,8 cm (6,1 x 2,4 x 0,7 tommer) |
VEKT | 233 g (0,51 lbs) |
Den drives av et oppladbart batteri på 2600 mAh. For å teste batterilevetiden kjørte vi Antutu benchmark på en løkke, med full lysstyrke med Performance-modusinnstillingen. Vi fikk en batterilevetid på 3 timer. Gjennomsnittlig batteribruk vil være opptil 6 timer, avhengig av hvilke apper du kjører.
I våre tester av viftestøy og temperatur, som også ble utført mens vi kjørte Antutu, måtte vi legge øret inntil viftegitteret for å høre om viften snurret. Du ville ikke kunne høre Android-spillkonsollen i et gjennomsnittlig kontorområde, og selv i et stille rom er det vanskelig å høre noe som helst. Temperaturene vi målte var 46 °C, og de kom hovedsakelig fra skjermen og ikke fra eksosgitteret.
Systembenchmarks
Som alltid med Android-håndholdte spillkonsoller kjører vi noen benchmarks for å finne ut ytelsen og sammenligner den også med andre håndholdte som en del av vår AYANEO Pocket Micro-anmeldelse. Dessverre hadde vi ingen andre G99-enheter, så vi har tatt med noen lignende populære enheter, i tillegg til AYANEOs førsteklasses Pocket S-håndholdte med høy pris og ytelse.
Geekbench 5
Geekbench 5 tester CPU-enes enkelt- og flerkjerneytelse. Sammenlignet med den langt rimeligere Retroid Pocket 2S og RG Cube til samme pris, ser vi omtrent den forventede ytelsen. Langt høyere enn Pocket 2S på 43% forskjell, og under Anbernic RG Cube med en 14% forskjell på enkeltkjerneytelse.
Geekbench 6
For Geekbench 6 har vi dessverre ikke resultater for Pocket 2S. Men vi kan se rundt 16 % forskjell i ytelse mellom RG Cube og AYANEO Pocket Micro for én kjerne, og rundt 19 % for flere kjerner.
Antutu
Med Antutu, som utfører en rekke tester for daglig bruk av en Android-enhet, ser vi igjen Pocket Micro i midten av de tre. Det er en økning på 56 % sammenlignet med Pocket 2S og 15 % forskjell sammenlignet med RG Cube.
3DMARK
Og på vår siste test med 3DMARK. På Slingshot ser vi en anstendig økning i ytelse i forhold til 2S, men en større forskjell på 33 % i forhold til RG Cube. Og for Wildlife Extreme-referansen ser vi igjen en god forskjell mellom Pocket 2S og rundt 48 % forskjell til RG Cube.
Sammendrag av referanseindeksen
Totalt sett ser vi gode resultater for AYANEO Pocket Micro. Den utkonkurrerer Retroid Pocket 2S som har en 35% lavere prisforskjell, men vi ser at Anbernic RG Cube kommer ut på toppen med høyere ytelse og en lavere kostnad på rundt 15% forskjell. RG Cube kan være lavere kostnad og høyere ytelse, men den generelle kvaliteten er ikke førsteklasses, i motsetning til AYANEO Pocket Micro Android-spillenhet.
Oversikt over AYANEO Pocket Micro OS
Fortsetter vår AYANEO Pocket Micro-anmeldelse tar vi en kort titt på operativsystemet og inkludert programvare på Android-håndholdte spill. AYANEO Android-håndholdte kjører Android 13 OS og kommer ganske bare bein med de vanlige Android-appene, inkludert Google Play Store og AYANEOs tilpassede Home-programvare.
Med AYA Home-programvaren har du tilgang til en frontend for spill samt en rekke innstillinger for operativsystemet og enheten. Du må sette opp spill-ROM-frontenden, noe som kan ta litt tid, men det er verdt det.
Og med AYA Overlay har du enkel tilgang til en rekke opplysninger som FPS, temperatur og viftehastighet med et sveip med fingeren. I tillegg til snarveier for å endre ytelsesmodus, kontrollerinnstillinger og mer.
I likhet med AYANEOs andre håndholdte enheter gir programvaren deres et mer premium utseende og bruk enn andre produsenter som Anbernic, AYN og Retroid.
Android-spill
Vi prøvde noen spill Android-håndholdte som en del av denne AYANEO Pocket Micro-gjennomgangen, med den lavere ytelsesprosessoren sammenlignet med for eksempel AYANEO Pocket S, kan du fortsatt spille et anstendig antall spill.
Og for spill som ikke er kompatible med kontroller, kan du bruke den innebygde programvaren for skjermkartlegging. Du åpner den fra overlegget og drar ganske enkelt ikonene til de respektive områdene på skjermen du vil simulere skjermtrykk med. Det er raskt og enkelt å sette opp og bruke, slik det skal være.
Emuleringsytelse
I vår neste anmeldelse av AYANEO Pocket Micro testet vi emulatorer for både eldre og nyere systemer. Vi ble faktisk veldig overrasket over emuleringsytelsen til AYANEO Pocket Micro. Ut fra prosessorytelsen hadde vi en generell forventning om hvilke emulatorer som ville kjøre bra. Men følg med for å se noen imponerende resultater.
Alle 8-, 16- og 32-bits konsoller, datamaskiner og håndholdte enheter kommer naturligvis til å kjøre utmerket. Der det er mulig, kan du øke gjengivelsesoppløsningen og legge til grafikkforbedringer osv.
PPSSPP
PPSSPP er en flott emulator, og vi klarte å sette gjengivelsesoppløsningen til 3x, uten rammehopping, 16x anisotropisk filtrering og noen andre justeringer på God Of War. Vi fikk en solid 60 FPS som er flott å se.
AetherSX2
På Aether SX2 var vårt favorittspill OutRun dessverre uspillbart selv med halv oppløsning. Vi hadde bedre hell med Gran Turismo 3 med halv oppløsning. Avhengig av hvor krevende spillet er, kan du gå opp til 0,75 eller 1 x oppløsning på lavere enheter.
Citra
Vi fikk brukbare resultater med Citra-emulatoren. Vi prøvde en rekke spill, og mange av dem var fullt spillbare. Det er noen fall i bilderammer og forsinkelser i shaderbufferen i mer krevende spill, men generelt var de spillbare etterpå!
Vita3K
Vårt favorittspill TxK på Vita3K-emulatoren kjørte perfekt, og vi kunne øke gjengivelsesoppløsningen til 2x. Med Street Fighter X Tekken måtte vi kjøre med normal oppløsning, og generelt så vi gode bildefrekvenser med noen sporadiske caching-forsinkelser, imponerende!
Yuzu
Vår siste emulator er den nå utgåtte YuZu-emulatoren. Med 1x oppløsning på Cruisn’ Blast var gjennomsnittet rundt 30 til 40 bilder per sekund, noe som er veldig bra med tanke på prosessoren. Hvis du senker oppløsningen til halvparten, kan vi få så høyt som 50 bilder per sekund. Ikke forvent at mange spill vil spille så bra, men du kan få gode resultater fra mindre krevende spill.
Avsluttende tanker
På tide å oppsummere tankene våre i vår AYANEO Pocket Micro-anmeldelse. Før jeg fikk hendene mine på AYANEO Pocket Micro var jeg usikker på om dette ville være en verdifull Android-håndholdt. Men etter å ha tilbrakt litt tid med det mine inntrykk har presset mot det å være en håndholdt å vurdere. Her er hvorfor.
La oss først begynne med ytelsen. Til tross for at den har en rimeligere prosessor, gjør den faktisk en god jobb! Vi så god ytelse i benchmarks, men ikke like bra som den rimeligere Anbernic RG Cube. Men når vi faktisk kjørte emulatorer, så vi anstendig ytelse for PS2, Citra og YuZu, og gode resultater med Vita3K.
Det som skiller AYANEO Pocket Micro fra Anbernic RG cube, er den mer eksklusive kvaliteten når det gjelder utseende og følelse. Vi har en CNC-aluminiumsramme på Micro, sammenlignet med et plastskall på Cube. Du har også AYA-programvaren som fungerer veldig bra og ser flott ut.
En ting jeg må nevne er skjermstørrelsen, med sine 3,5 tommer er den i minste laget. Mens jeg satte opp alle emulatorene og spilte noen spill, syntes jeg det var vanskelig å lese en del tekst, spesielt på de mer moderne emulerte systemene. Når man kommer opp i en viss alder, takler ikke øynene små skjermer og liten tekst like godt. Så det er noe du bør være oppmerksom på, og det kan være lurt å velge en større skjerm.
Med dette i bakhodet kan vi anbefale AYANEO Pocket Micro for eldre retrospill, for eksempel opp til PlayStation-æraen. Og for nyere systemer kan resultatene dine variere når det gjelder ytelse, men det er definitivt rom for å nyte dem hvis synet ditt tillater det. Og størrelsen og formfaktoren er perfekt for en jakkelomme eller veske når det gjelder bærbarhet. Hvis du er på jakt etter en førsteklasses Android-håndholdt datamaskin for retrospill, er AYANEO Pocket Micro et utmerket alternativ!
Du kan lese mer om og kjøpe AYANEO Pocket Micro her.
Det avslutter vår AYANEO Pocket Micro-anmeldelse. Hvis du har noen spørsmål om den, kan du gjerne stille dem i kommentarfeltet nedenfor, så svarer vi gjerne.