Chat with us, powered by LiveChat

ONEXPLAYER ONEXGPU Gjennomgang med video - Utmerket Ryzen RX 7600M XT eGPU-dockingstasjon med NVMe-spor

ONEXPLAYER ONEXGPU Review
ONEXPLAYER ONEXGPU Review
ONEXPLAYER ONEXGPU gjennomgang
  • Design
    (5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (4.5)
  • Features
    (5)

Sammendrag

ONEXPLAYER ONEXGPU er et allsidig og kraftig eGPU-alternativ som skiller seg ut med sin interne SSD-utvidelse, robuste tilkoblingsmuligheter, RGB-belysning som kan tilpasses og utmerket OcuLink-ytelse.

Totalt sett
4.8
Sende
Brukeranmeldelse
3 (3 votes)

Fordeler

  • Flott ytelse fra OcuLink
  • Utvidelse av intern SSD-lagring
  • Tilkoblingsmuligheter
  • 300 W strømforsyningsfunksjoner
  • RGB-belysning

Ulemper

  • Strømforsyningen er stor og over 700 gram.
  • Noe lavere ytelse over USB enn GPD G1

Vi sammenlignet ONEXPLAYER ONEXGPU med GPD G1-dokkingstasjonen og utførte over 200 benchmarks for OcuLink- og USB-ytelse. Sjekk ut vår ONEXPLAYER ONEXGPU-anmeldelse for å se hvem som kommer ut på topp!

ONEXPLAYER ONEXGPU - anmeldelsesvideo

Utpakking av ONEXPLAYER ONEXGPU

Vi starter ONEXGPU-gjennomgangen med en kort unboxing. Først ut av esken har vi en brukerveiledning. Den er på engelsk og kinesisk. Deretter er det selve ONEXPLAYER ONEXGPU, vi vil vise den mer detaljert om et øyeblikk.

ONEXPLAYER ONEXGPU gjennomgang Unboxed
ONEXPLAYER ONEXGPU Unboxed

Under er det en enorm strømforsyning på 300 W. Vi inkluderer riktig pluggadapter for ditt land. Og sist, men ikke minst, en USB 4-kabel. Vær oppmerksom på at en OcuLink-kabel ikke er inkludert.

ONEXPLAYER ONEXGPU

I den neste delen av ONEXGPU-anmeldelsen tar vi en nærmere titt på selve eGPU-dokkingstasjonen. ONEXPLAYER ONEXGPU måler rundt 19,6 x 12,0 x 3,2 cm (7,7 x 4,7 x 1,2 tommer) og veier 863 g.

ONEXPLAYER ONEXGPU Sett ovenfra
ONEXPLAYER ONEXGPU Sett ovenfra

På høyre side finner du en av/på-knapp, turbo-knapp og RGB-belysningsknapp. To USB 3-porter avslutter sideoppsettet.

ONEXPLAYER ONEXGPU høyre side
ONEXPLAYER ONEXGPU høyre side

Når du trykker på RGB-knappen, skifter du til neste mønster i lyssekvensen på både venstre og høyre side.

ONEXPLAYER ONEXGPU Anmeldelse RGB-belysning
ONEXPLAYER ONEXGPU RGB-belysning

På baksiden finner du en gigabit ethernet-port etterfulgt av to DisplayPorts og HDMI for støtte for opptil fire skjermer. Det er OcuLink- og USB 4-porter for data og strømporten.

ONEXPLAYER ONEXGPU Sett bakfra
ONEXPLAYER ONEXGPU Sett bakfra

Bunnen har et avtakbart lokk der du kan installere en NVMe-minnepinne for å utvide lagringsplassen. Det er veldig enkelt å gjøre, bare fjern skruen, tilpass nøkkelringen og sett den inn i en liten vinkel, trykk ned, sett på skruen, lukk lokket, og du er klar.

ONEXPLAYER ONEXGPU NVMe-spor
ONEXPLAYER ONEXGPU NVMe-spor

Strømforsyningen er en skikkelig bjelle. Den veier 725 g alene, men leverer 300 W strøm til bruk med dokkingstasjonen samt opptil 100 W til lading av enheter. En fin detalj er at du kan ta av denne delen og koble til en vannkokerledning hvis du ikke vil at den skal henge direkte på veggen. Det er sannsynligvis best om du bruker en ledning.

Tekniske spesifikasjoner for ONEXPLAYER ONEXGPU

Som en del av vår ONEXGPU-gjennomgang tar vi for oss de tekniske spesifikasjonene samt våre egne tester av strømforbruk, viftestøy og termiske egenskaper.

GPUAMD Radeon RX 7600M XT RDNA 3.0, 32 beregningsenheter opp til 2300 MHz
RAM6 GB GDDR6
OPPBEVARINGm.2 2280 SSD PCIE 3.0 NVMe SSD
I/OUSB-C 4.0, USB-A x2, HDMI x2, DisplayPort X2, OcuLink, Gigabit Ethernet
STØRRELSE7,7 x 4,7 x 1,2 tommer (19,6 x 12,0 x 3,2 cm)
VEKT863 g, med strømforsyning 1,58 kg

I vår strømtest kjørte vi Street Fighter VI-referansen ved 4K høyeste grafikkinnstillinger, på Win MAX 2023 via Oculink, og fikk et maksimalt strømforbruk på 167 W. Og 21 W i inaktiv tilstand på skrivebordet.

ONEXPLAYER ONEXGPU-termokabler
ONEXPLAYER ONEXGPU-termokabler

I vifte- og temperaturtesten vår, også mens vi kjørte Street Fighter VI-referansen, fikk vi en høyeste viftestøy på 72 db og en høyeste temperatur på 60 °C.

Referanseverdier

Nå til hoveddelen av denne ONEXGPU-gjennomgangen, benchmarkene! For disse referansene brukte vi mange timer på å kjøre referanser på tvers av to enheter; AYANEO Slide 7840U og GPD Win MAX 2 2023 7640U-modellen. AYANEO Slide ble testet med en USB 4-tilkobling med både en intern og en ekstern 4K-skjerm. Det samme for WIN MAX 2 23, men gjentatt med OcuLink, og igjen gjentatt med GPD G1 eGPU-dokkingstasjon for sammenligning. Det var over 200 referanseverdier!

Vi har kombinert resultatene i tre søylediagrammer for hver test. Vi sammenligner OcuLink-ytelsen på Win MAX 23, og vi sammenligner USB 4-ytelsen på begge enhetene. Vi sammenligner ikke håndholdte enheters ytelse, siden det er to forskjellige CPU-er, dette er en eGPU-sammenligning. Vi har gjort et regneark tilgjengelig her hvis du ønsker å sammenligne resultatene selv.

Og til slutt, vi har ikke brukt ONEXGPU-turboknappen i disse referansetestene. Vi så noen sporadiske, mindre økninger i ytelsen i et par av referansene når den var aktivert, men for mange tester var resultatene identiske.

3DMark

Vår første benchmark er for 3DMark som tester CPU- og GPU-ytelsen. Vi kjørte Time Spy, Night Raid og Fire Strike-tester.

På OcuLink-resultatene ser vi i hovedsak identiske resultater, med unntak av noen få bilder. For USB 4-testene så AYANEO generelt litt høyere ytelse på GPD G1. Og for GPD Win Max 2 2023 så vi merkbart høyere score på noen få resultater og nærmere score på andre.

Forza Horizon 5

Vi kjører Forza Horizon 5 med svært lave grafikkinnstillinger. I OcuLink-resultatene våre ser vi nesten identiske resultater på tvers av alle referanseresultatene.

I våre AYANEO Slide USB 4-resultater ser vi at G1 presterer bedre på ekstern skjerm og har nesten identiske resultater på intern skjerm. Og for Win Max 23 ser vi nesten identiske resultater over hele linjen.

Shadow of the Tomb Raider

Vi kjører Shadow of the Tomb Raider på de laveste grafikkinnstillingene.

I OcuLink-resultatene våre ser vi den vanlige opphopningen av bilder per sekund ved 720, 1080p og 1440P på ekstern skjerm. Og ved 4K et betydelig fall i ytelse på begge de eksterne grafikkortene. For AYANEO på USB ser vi merkbare forskjeller i ytelse på ekstern skjerm, der G1 tar ledelsen. Internt ser vi imidlertid et mye tettere spekter av resultater. Og for Win MAX 23 er resultatene nesten identiske sammenlignet med hverandre. Dette spillet gir oss alltid interessante resultater for sammenligning på tvers av ulike enheter.

Call of Duty: Modern Warfare III

Neste er Call of Duty Modern Warfare III på Minimal grafikkinnstillinger uten FSR aktivert.

På Oculink får vi samme score på tvers av alle testene. For AYANEO Slide ser vi at G1 tar ledelsen ved lav oppløsning, men når vi går høyere, tar ONEXGPU ledelsen. Og for WIN MAX 23 er resultatene i hovedsak de samme på begge eGPU-ene.

Street Fighter VI

Våre siste referansetester er for Street Fighter VI med de høyeste grafikkinnstillingene for å virkelig stresse eGPU-ene.

I Oculink-resultatene får vi i hovedsak 60 FPS på den interne skjermen ved 1080P, og omtrent de samme resultatene på den eksterne skjermen. Dette mønsteret gjentar seg for det meste på AYANEO Slide med lignende resultater på begge eGPU-ene. Win MAX 23 fikk lignende resultater, ikke noe utenom det vanlige her.

Sammendrag av referanseindeksen

Et kort sammendrag av resultatene fra ONEXGPU-gjennomgangen. På tvers av referansene så vi stort sett identiske resultater for referanser med OcuLink. Med USB 4-referanser ser vi noen forskjeller i ytelse, og det er generelt i favør av GPD G1. Og hvis du bruker en ekstern skjerm i stedet for en intern når du bruker USB, vil det gi en merkbar økning i ytelsen, noe som skyldes at dataene bare går i én retning fra håndholdt til eGPU og deretter til skjermen.

Totalt sett vil jeg si at GPD G1 er litt raskere i ytelse over kun USB, men det er ikke mye i det.

Avsluttende tanker

Vi vil avslutte vår ONEXGPU-anmeldelse nå med våre siste tanker mens vi viser noen spill som kjører på AYA NEO Slide via USB og Win Max 2 23 via Oculink. Vi sikter mot 60 og over bilder per sekund med den beste oppløsningen og grafikkinnstillingene vi kan få. Du kan selvfølgelig skreddersy innstillingene til dine egne preferanser, og dette er bare eksempler.

Innstillinger for Forza Horizon 5
Innstillinger for Forza Horizon 5

Totalt sett gjør ONEXPLAYER ONEXGPU det veldig bra som eGPU. For Oculink-ytelse så vi nesten identiske referanseresultater på tvers av alle tester sammenlignet med G1. Vi så varierende ytelse med USB bare tilkobling, vil jeg si GPD tar ledelsen her, men ikke av massive marginer.

Innstillinger for Overwatch 2
Innstillinger for Overwatch 2

Når det gjelder funksjoner, leder ONEXGPU eGPU-dokkingstasjonen over G1. For det første har vi den interne SSD-lagringen, som er en flott funksjon. Å ha enkel tilgang til mer lagringsplass er aldri en dårlig ting. ONEXGPU har også en ekstra HDMI-port, og har en ethernet-port, noe som G1 overraskende nok mangler. Men G1 har en SD-kortleser som ONEX mangler, samt en ekstra USB-port.

Palworld-innstillinger
Palworld-innstillinger

Størrelsesmessig er G1 litt større, men den har fordelen av at strømforsyningen er intern og bare krever en kabel for å drive den. ONEXGPU krever en gigantisk strømforsyning som, sammen med selve eGPU-en, veier 1,5 kg. G1 og en kabel veier til sammen rundt 986 g. Dette kan være en avgjørende faktor hvis bærbarhet er et krav.

Cyberpunk-miljøer
Cyberpunk-miljøer

Prismessig er de omtrent samme pris gi eller ta et par dollar, så det er ingen direkte vinner der. Personlig vil jeg si at ONEXGPU er den bedre eGPU-dokkingstasjonen når det gjelder verdi for pengene og funksjoner, mens den mangler litt i ytelse når du bare bruker USB, tilsvarer den G1 når du bruker Oculink.

De nyeste håndholdte PC-ene støttes, forutsatt at de har OcuLink- eller USB 4-støtte. Dette inkluderer også den nye ROG Ally X, som nå har en USB 4-port.

Hvilken ville du kjøpt? ONEXPLAYER ONEXGPU eller GPD G1? Fortell oss i kommentarfeltet hvorfor, da vi alltid er interessert i å lese årsakene når to lignende produkter er tilgjengelige.

Du kan lese mer om og kjøpe ONEXPLAYER ONEXGPU her.

Takk for at du leste vår ONEXGPU-anmeldelse, vi håper du har funnet den nyttig. Gi oss beskjed i kommentarfeltet hvis du har noen spørsmål.

ONEXGPU eGPU Dock

ONEXGPU eGPU Dock

3.9 / 5 (4)

New Hardware - No Coil Whine, Oculink Support, AMD Radeon RX 7600M XT, 8GB GDDR6, 300W Charger, USB-C 4.0, Quad Monitor Display, 4K Gaming - World\'s 1st Portable eGPU with Storage

E-post

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DROIX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern. Contact me at contactus@retrogamingbanter.com