Powerbox Mini
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Sammanfattning
Overall
4.5User Review
( votes)Pros
- Högpresterande AMD Ryzen 7 5700U-processor
- Stöd för tre bildskärmar
- Effektiv hantering av strömförbrukning och fläktljud
- Perfekt för lättare spel och emulering
Cons
- Icke konfigurerbar LED-belysning
- Fläktljudet är ganska högt i Performance-läget
I den första av våra ACEPC Powerbox-recensioner tittar vi närmare på mellanklassmodellen Mini. I vår recension av ACEPC Powerbox Mini ser vi hur den står sig i jämförelse med Pro-modellen, inklusive uppackning, översikt, benchmarks och prestandatester av spel och emulatorer.
ACEPC Powerbox Mini recension video
Uppackning av ACEPC Powerbox Mini
Vi börjar vår recension av ACEPC Powerbox Mini med uppackningen. Först ut ur lådan har vi ACEPC Powerbox Mini, vi kommer att ta en närmare titt på den om en stund.
På undersidan har vi en användarhandbok som finns på flera språk, bland annat engelska, kinesiska, tyska och italienska.
Därefter har vi en strömförsörjning, vi kommer att inkludera rätt kontaktadapter för ditt land. Och sist men inte minst finns det en HDMI-kabel.
Översikt över ACEPC Powerbox Mini
Vi fortsätter vår ACEPC Powerbox Mini-recension med en översikt över AMD Ryzen kompakt PC. ACEPC Powerbox Mini mäter ca 15,6 x 13,25 x 7,18 cm (6,15 x 5,22 x 2,83 tum) och väger 581 g.
Framsidan av mini Ryzen desktop, från topp till botten, börjar med en strömknapp som är en del av ratten för att ändra prestandan hos minidatorn. Du har tre inställningar: Smart, Auto och Performance. Vi kommer att visa skillnaderna i de kommande riktmärkena. På undersidan finns en 3,5 mm ljudport, följt av två USB 3-portar och en USB Type-C-port för data.
På baksidan har vi ytterligare två USB 3-portar, en DisplayPort- och HDMI-port som när den används med Type-C-porten ger stöd för upp till tre bildskärmar. Nedan finns en ethernet-port och en strömport.
ACEPC Powerbox Mini Tekniska specifikationer
Som en del av vår ACEPC Powerbox Mini-recension tar vi en titt på de tekniska specifikationerna och kör några tester för strömförbrukning, fläktljud och temperaturer.
CPU | AMD Ryzen 7 5700U (8 kärnor, 16 trådar, maxfrekvens 4,3 GHz) |
GPU | AMD Radeon Graphics, 8 kärnor @ 1900MHz |
RAM | 32 GB SO-DIMM DDR4 RAM |
FÖRVARING | 512 GB M.2 2280 SSD, med alternativ tillgängliga för konfigurationer på 1 TB och 2 TB, var och en expanderbar upp till 4 TB |
MEDDELANDEN | Wi-Fi 6 Bluetooth 5.2 |
För fläktljud och termiska egenskaper testar vi i Performance-läget. Vi fick ett högsta fläktljud på 68 db och en högsta temperatur på 55 °C. Och för Auto fick vi ett högsta fläktljud på 50 dB och Smart på bara 48 dB.
Riktmärken för system
Vi kommer nu att köra några benchmarks för att kontrollera den övergripande prestandan för vår ACEPC Powerbox Mini-recension. Vi kommer att jämföra med ACEPC Powerbox Pro mini PC.
Kraft urtavla
Strömknappsratten kan ställas in i tre prestandainställningar: Smart, Auto och Performance.
Vi kommer först att visa skillnaderna mellan de tre i Cinebench. Ratten ändrar i princip CPU:ns processhastighetsgräns vilket sänker prestandan, värmeutvecklingen och fläktljudet.
INSTÄLLNING AV DIAL | CINEBENCH POÄNG FÖR FLERA KÄRNOR | CPU-FREKVENS (ungefärlig) |
SMART | 6272 | 2,12 GHz |
AUTO | 7845 | 2,77 GHz |
PRESTANDA | 8498 | 3,20 GHz |
För resten av riktmärkena kommer vi att köra i prestandaläge.
Passmark
Passmark kör benchmarks på CPU, GPU, RAM och lagring för den övergripande prestandan.
Vi fick en poäng på 3679 vilket slår Powerbox Pro på 3082.
PCMark
PCMark kör dina mer dagliga benchmarks för uppgifter som ordbehandling, webbsurfning, videokonferenser och en minidator för innehållsskapande.
Vi får en poäng på 5 282, vilket är i den övre delen av våra mini-PC-modeller i mellanklassen. Pro-modellen fick 5 153, så båda har mycket bra resultat.
Cinebench
Cinebench testar prestandan hos CPU:ns enkla och multipla kärnor. Vi fick 1 255 poäng för single och 8 498 poäng för multicore.
Återigen är det bra poäng för ACEPC, Pro-modellen vinner med den högre prestandan för single core på 1667, men hamnar på efterkälken för multi core.
3DMark
Vi avslutar riktmärkena med 3DMark som testar CPU och GPU tillsammans för spelprestanda.
I Time Spy benchmark fick vi en poäng på 1 481, för Fire Storm fick vi 3 718 och Night Raid fick vi 14 671. Alla tre är anständiga poäng för en Mini PC med AMD Ryzen-processor, Pro-modellen faller efter en hel del på alla tre.
Spelprestanda
Nästa del i vår recension av ACEPC Powerbox Mini är en kort titt på dess spelprestanda. Även om ACEPC Powerbox Mini inte är en gaming-minidator är dessa processorer tillräckligt kraftfulla för att klara av att spela med ljus. Nya mindre krävande spel och äldre spel fungerar i allmänhet bra upp till 4K med bra grafikinställningar. När du går in i mer krävande 3D-miljöer måste du sänka upplösningen till 1080P eller 720P samt ändra grafikinställningarna beroende på spelet.
I våra Street Fighter 6 benchmarks med 720P lägsta grafikinställningar fick vi 60, 30 och 30 i de tre testerna. Medan Pro-modellen fick strax under 30 i alla tre testerna. Och för Shadow of the Tomb Raider med 720P Lowest-grafikinställningar fick vi 43 mot 33 bilder per sekund. AMD GPU ger den där extra prestandaförstärkningen för spel.
Prestanda för emulering
Och som en del av vår ACEPC Powerbox Mini-recension tar vi också en titt på emuleringsprestandan. För emulering ser vi perfekt prestanda på system upp till PlayStation 1 och Dreamcast-eran med ACEPC Powerbox Mini. Du kommer att kunna öka renderingsupplösningen och njuta av högre bildkvalitet på dessa tidigare system.
För PS2 ser vi bra prestanda på OutRun med mestadels höga 50-tals FPS, men sjunker till lägre 50-tals då och då. Med Gran Turismo 2 ser vi en solid 60 FPS. Och för PS3 är det mestadels 60 FPS på Tekken 6 efter shader-caching, och för Wipeout ser vi FPS från 47 upp till 60 i mindre hektiska scener.
Avslutande tankar
Vi sammanfattar vår recension av ACEPC Powerbox Mini med några avslutande tankar. ACEPC Powerbox Mini sticker omedelbart ut med sin vertikala orientering, RGB-belysning och strömknapp. Tyvärr kan RGB-belysningen inte stängas av, så den är kanske inte idealisk för kontorsmiljöer, men som en minidator i mellanklassen för hemmet passar den in bra nog.
Denna minidator för produktivitet är tillräckligt högpresterande för dina dagliga arbetsuppgifter ända upp till bildredigering och arbete med stora dokument. Och du kommer inte att ha några problem med att spela upp ditt favorit 4K-innehåll utan problem. För spel finns det tillräckligt för lätta till medelstora spel, och glöm inte att du också kan använda Xbox Game Pass för spelstreaming av mer krävande spel.
Mellan Pro- och Mini Powerbox-modellerna överträffar ACEPC Powerbox Mini AMD Ryzen kompakt PC Pro i benchmark-testerna. Så om du inte har något emot färgglada ljus och design är det här den du ska välja om prestanda är ett måste.
Du kan läsa mer om och köpa ACEPC Powerbox Mini här. Vi har för närvarande en rea på gång så att du kan köpa din ACEPC eller andra minidatorer till ett bra pris!
Tack för att du läste vår ACEPC Powerbox Mini-recension, låt oss veta i kommentarerna om du har några frågor.