Chat with us, powered by LiveChat

ACEPC Powerbox Pro Review med video – Utmärkt mini-dator i mellanklassen för kontoret

ACEPC Powerbox Pro review
ACEPC Powerbox Pro review
ACEPC Powerbox Pro recension
  • Design
    (4.5)
  • Build Quality
    (4.5)
  • Performance
    (4)
  • Features
    (4.5)

Sammanfattning

ACEPC Powerbox Pro sticker ut med sin eleganta, utrymmesbesparande design och kraftfulla Intel i5-processor, perfekt för effektiv multitasking i hem- och kontorsmiljöer. Den tysta driften, i kombination med en rad anslutningsmöjligheter och uppgraderbart RAM-minne, gör den till en mycket mångsidig och användarvänlig minidator.

Overall
4.4
Sending
User Review
0 (0 votes)

Pros

  • Kompakt och elegant design
    Snabb Intel i5-12450H-processor
    Bra anslutnings- och expansionsmöjligheter
    Tyst drift, lite ljud från fläkten
    Multifunktionell användning

Cons

  • Långsammare prestanda jämfört med Powerbox Mini-modellen

 

I den andra av våra ACEPC Powerbox-recensioner tittar vi närmare på Pro-modellen med prestanda i mellanklassen. Låt oss se hur den står sig i jämförelse med Mini-modellen i vår ACEPC Powerbox Pro-recension som innehåller uppackning, översikt, benchmarks och prestandatester av spel och emulatorer.

ACEPC Powerbox Pro recension video

Uppackning av ACEPC Powerbox Pro

Vi börjar vår Powerbox Pro-recension med en uppackning. Först ut ur lådan har vi ACEPC Powerbox Pro mini PC med Intel-processor, vi kommer att ta en närmare titt på den inom kort.

ACEPC Powerbox Pro recension utan förpackning
ACEPC Powerbox Pro utan förpackning

På undersidan finns användarhandboken som finns på flera språk, bland annat engelska, kinesiska, tyska och italienska. I förpackningen har vi ett nätaggregat. Vi kommer att inkludera rätt adapter för ditt land. Det finns en HDMI-kabel för att ansluta minidatorn till din TV eller bildskärm och sist men inte minst finns det ett VESA-fäste och skruvar för att fästa det.

ACEPC Powerbox Pro Recension Unboxing
Innehåll i ACEPC Powerbox Pro

Översikt över ACEPC Powerbox Pro

I vår ACEPC Powerbox Pro recension kommer vi att ta en närmare titt på själva enheten. ACEPC Powerbox Pro mini PC för hemmakontor mäter ca 5,45 x 4,96 x 1,96 tum (13,84 x 12,57 x 4,9 cm) och väger 540 g.

ACEPC Powerbox Pro framifrån
ACEPC Powerbox Pro framifrån

På framsidan finns en USB Type-C-port och två USB 3-portar, följt av en 3,5 mm ljudport och strömknappen.

ACEPC Powerbox Pro bakifrån
ACEPC Powerbox Pro bakifrån

På baksidan finns ytterligare två USB 3.0-portar, två HDMI-portar, gigabit ethernet-port och strömporten.

Det finns plats för att installera en intern 2,5-tums hdd/ssd. Ta bort de fyra gummifötterna och skruvarna, så att du kan fästa den i drivfacket.

ACEPC Powerbox Pro Tekniska specifikationer

Som en del av vår ACEPC Powerbox Pro-recension tar vi en titt på de tekniska specifikationerna och kör några tester av strömförbrukning, fläktljud och temperatur.

CPUIntel i5-12450H-processor som ger snabb och tillförlitlig prestanda.
GPUIntel UHD-grafik
RAM32 GB DDR4 RAM-minne, kan uppgraderas till 64 GB
FÖRVARING500 GB, 1 TB, 2 TB upp till 4 TB
MEDDELANDENWi-Fi 6
Bluetooth 5.2

I våra strömförbrukningstester fick vi 11,8 W när vi var inaktiva på skrivbordet och 48 W när vi körde cinebench-riktmärket. När vi körde Cinebench fick vi ett högsta fläktljud på 49 db och en högsta temperatur på 58°C.

Riktmärken för system

Vi fortsätter vår recension av ACEPC Powerbox Pro med några systembenchmarks och jämför den med ACEPC Powerbox Mini Intel Small Form Factor PC.

Passmark

Passmark kör benchmarks på CPU, GPU, RAM och lagring för den övergripande prestandan.

ACEPC Powerbox Mini och Pro PASSMARK jämförelseindex
ACEPC Powerbox Mini och Pro PASSMARK jämförelseindex

Vi får ett resultat på 3 082 vilket är ett OK resultat, men det är lägre än Powerbox Mini-modellen.

PCMark

PCMark kör en serie tester för dagliga uppgifter, allt från webbsurfning till lättare bildredigering.

ACEPC Powerbox Mini och Pro PCMARK jämförelseindex
ACEPC Powerbox Mini och Pro PCMARK jämförelseindex

Vi fick en poäng på 5 153 jämfört med ACEPC Powerbox Mini-modellen på 5 282. Det är ingen stor skillnad i totalpoäng, och båda ligger i den övre delen av vårt test av medelstora minidatorer för företag.

Cinebench

Cinebench testar prestandan hos CPU:ns enkla och multipla kärnor.

ACEPC Powerbox Mini och Pro CINEBENCH i jämförelse
ACEPC Powerbox Mini och Pro CINEBENCH i jämförelse

Vi får ett resultat på 1 667 för single core och 6 263 för multi core. Single-core ser en fin ökning med sin Intel-prestandakärna, men vi ser lägre multi-core-poäng än Mini-modellen.

3DMark

Vi avslutar riktmärkena med 3DMark som testar CPU och GPU tillsammans för spelprestanda.

ACEPC Powerbox Mini och Pro 3DMARK benchmark jämförelse
ACEPC Powerbox Mini och Pro 3DMARK benchmark jämförelse

Vi får 857 på Time Spy, 2 726 på Fire Storm och 10 849 på Night Raid. Intels kompakta datorprocessorer lider för spelprestanda jämfört med liknande AMD-chipset och det visar sig här.

Spelprestanda

Vi fortsätter vår recension av ACEPC Powerbox Pro med en kort titt på spelprestanda. I likhet med Powerbox Mini är ACEPC Powerbox Pro-modellen inte en gaming-minidator, men de klarar båda av liknande spelnivåer. Du tittar på det lägre intervallet för krävande spel eller äldre spel. Med dessa kan du köra i 4K med anständiga grafikinställningar. Men när du provar mer krävande spel kommer du att behöva sänka upplösningen och grafikinställningarna.

Oceanhorn 2
Oceanhorn 2

Som jämförelse fick vi i våra Street Fighter 6-benchmarks strax under 30 FPS över de tre testerna vid 720P med de lägsta grafikinställningarna. Och med Shadow of the Tomb Raider i 720P med den lägsta grafiken fick vi 33 bildrutor per sekund. Mini-modellen presterar lite snabbare med sin GPU-prestanda.

Prestanda för emulering

Samt emuleringsprestanda för vår ACEPC Powerbox Pro-recension. För emulering ser vi överlag goda resultat. Att köra dina klassiska konsoler och datorer är inga problem. Du kan säkert köra PS1 och Dreamcast, även uppskalning av renderingen för förbättrad grafik. För PS2 kan du köra Gran Turismo 2 bra med 60FPS för det mesta.

PS1-emulering med ökad renderingsupplösning
PS1-emulering med ökad renderingsupplösning

På OutRun kommer du dock att få runt 50-60 FPS. Och för PS3 kommer du att se shader-caching på Tekken 6, som utjämnas till cirka 60 FPS efteråt. Men på Wipeout kommer du att se initial prestanda runt 30-40 FPS-området och öka när shaders cachas.

Avslutande tankar

Vi sammanfattar vår recension av ACEPC Powerbox Pro med våra tankar om Intel-minidatorn. Powerbox Pro-modellen är en mer traditionell minidator med platt formfaktor och diskreta färger. Den passar bäst för kontorsmiljöer med sin design, men också det relativt tysta fläktljudet även vid hög arbetsbelastning.

Wipeout till PS3
Wipeout till PS3

Powerbox Mini presterade bättre i alla tester, läs vår fullständiga recension av ACEPC Powerbox Mini här, men kom ihåg att detta var med de högsta prestandainställningarna, vilket resulterade i högre fläktljud och värmeutveckling. Den har också en hel del RGB-belysning som kanske inte är lämplig för kontorsmiljöer.

Om du letar efter en tyst och diskret minidator, som samtidigt är tillräckligt kraftfull för din dagliga arbetsbelastning, så är ACEPC Powerbox Pro definitivt det rätta valet. Du kan också njuta av ditt 4K-videoinnehåll som en mini-pc för streaming, samt lätta spel och emulering med den extra fördelen av ett internt 2,5-tums lagringsutrymme.

Du kan läsa mer om båda modellerna och beställa din egen redan idag på droix.co.uk och droix.net. Vi har för närvarande en rea som pågår under den närmaste veckan eller två, och du kan få din till ett bra pris.

Tack för att du läste vår recension av ACEPC Powerbox Pro. Om du har några frågor är du välkommen att ställa dem i kommentarerna.

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.