Beelink SER7 granskning
-
Design
-
Build Quality
-
Performance
-
Features
Sammanfattning
Overall
4.4User Review
( votes)Pros
- Högpresterande AMD Ryzen 7 7840HS och 780M
- Liten formfaktor
- Mängder av anslutningsmöjligheter
- Bra energieffektivitet och värmehantering
Cons
- Ingen Oculink-port
Beelink har en ny gaming mini PC med 7840HS processorn. Låt oss ta reda på hur i vår Beelink SER 7-recension hur den presterar med system- och spelbenchmarks. Men innan vi gör det, låt oss packa upp den och ta en närmare titt på denna minidator.
Beelink SER7 Granskningsvideo
Uppackning av Beelink SER7
Vi börjar vår Beelink SER7-recension med uppackningen. Först ut ur kartongen har vi användarhandboken som finns tillgänglig på flera språk, inklusive engelska, tyska, spanska och italienska. Under är Beelink SER7 själv, vi kommer att kolla in det mer detaljerat om ett ögonblick.
Under förpackningen har vi en strömförsörjning. Vi kommer att inkludera rätt adapter för ditt land. Det finns två HDMI-kablar, en lång och en kort. Sist men inte minst finns det ett VESA-fäste och skruvar för att fästa det.
Översikt Beelink SER7
I nästa avsnitt av Beelink SER7-recensionen tar vi en närmare titt på den lilla formfaktorn för gamingdatorer. Beelink SER7 mäter ca 4,9 x 4,4 x 1,9 (12,6 x 11,3 x 4,9 cm) och väger ca 652 g.
På framsidan har vi ett 3,5 mm ljuduttag, USB Type-C och USB 3.2-portar, vilket avslutas med strömknappen.
På baksidan finns en 2,5 gigabit ethernet-port och två USB 2.0-portar. Det finns en DisplayPort och HDMI, som i kombination med de två USB 4-portarna ger visning på fyra skärmar. Det finns ett andra 3,5 mm ljuduttag.
Strömkontakten är lite annorlunda än normalt. Den har en magnetisk anslutning som helt enkelt glider på plats.
Beelink SER7 tekniska specifikationer
Som en del av vår Beelink SER7-recension kollar vi in de tekniska specifikationerna följt av våra tester för strömförbrukning, fläktljud och temperaturer för denna lilla spelrigg.
CPU | AMD Ryzen 7 7840HS, 8 kärnor, 16 trådar, bas 3,80 GHz, boost till 5,10 GHz |
GPU | AMD Radeon 780M 12 kärnor 2700 MHz frekvens |
RAM | 32 GB DDR5 SO-DIMM (dubbel) |
FÖRVARING | 1TB M.2 2280 PCIe 4.0 1TB SSD |
MEDDELANDEN | WiFi 6 Bluetooth 5.2 2,5 Gbps Ethernet |
VIDEO UTGÅNG | Upp till fyra bildskärmar via HDMI, DisplayPort och 2x USB 4. Upp till 4K 144Hz. |
I våra strömförbrukningstester fick vi 12,9 W när vi var inaktiva på skrivbordet. Och när vi körde Cinebench-riktmärket fick vi en toppanvändning på 85,2 W.
I våra tester av fläktljud och temperatur under körning av Cinebench fick vi ett högsta fläktljud på 60db och en högsta temperatur på 55 grader C.
Riktmärken för system
Vi kommer nu att utföra några systembenchmarks för Beelink SER7-recensionen. Vi kommer att jämföra resultaten med vår nyligen recenserade Minisforum UM780 som har samma AMD Ryzen 7 7840HS-processor.
Passmärke
PassMark utför en rad tester på CPU, GPU, RAM och lagring.
Vi får en poäng på 7 814 vilket är lite lägre än Minisforum EliteMini UM780 XTX. Det kan t.ex. bero på att RAM- och lagringskonfigurationen har lite olika hastigheter.
PCMark
PCMark utför tester på din mer vardagliga användning som webbsurfning, videokonferenser, användning av stora kontorsdokument och bildredigering.
Vi fick 7 489 poäng för Beelink SER7 jämfört med betydligt högre 10 838 poäng för UM780.
Cinebench
Cinebench testar processorns prestanda med en eller flera kärnor.
Vi fick ett resultat på 1 764 och 15 376 på Beelink SER7. Nästan identisk single core-hastighet som UM780 men det är skillnad på multi-core.
3DMark
3DMark testar hur CPU och GPU arbetar tillsammans för att ge spelprestanda.
I Time Spy-testet fick vi 3 290, för Fire Strike 7 650 och Night Raid 28 690. Trots lägre prestanda i de tre tidigare systemriktmärkena ser vi högre poäng i 3D-prestanda i två av de tre testerna för Beelink SER7.
Benchmarks för spel
Vi fortsätter med våra riktmärken för spel. Vi testar med 4K, 1440P, 1080P och 720P för att få en rad olika prestandaresultat för varje spel.
Forza Horizon 5
Börjar med Forza Horizon 5 på grafikinställningarna Very Low.
Vi fick 151, 105, 73 och 43 FPS vid respektive upplösning från 4K ner till 720P. Resultaten för den interna GPU:n är nästan identiska för både Beelink SER7 och UM780.
Shadow of the Tomb Raider
För Shadow of the Tomb Raider kör vi med de lägsta grafikinställningarna.
Vi fick 108, 76, 52 och 27 FPS vid respektive upplösning. Återigen ser vi nästan identiska poäng för båda modellerna.
Call of Duty Modern Warfare III
Vi kör Modern Warfare III med minimala grafikinställningar och utan FSR aktiverat.
Vi fick 123, 69, 44 och 22 FPS vid respektive upplösning. Vi får fortfarande nästan identiska resultat, vilket är fantastiskt att se.
Street Fighter 6
För att verkligen stressa minidatorn kör vi med de högsta grafikinställningarna på 4K- och 1080P-upplösningar.
Trenden fortsätter med i stort sett lika många bilder per sekund på båda modellerna, det finns en eller två bildrutor här och där men inget som sticker ut.
Prestanda för emulering
I vår senaste recension av Minisforums UM780 XTX såg vi fina prestandaökningar jämfört med den mobila 7840U-processorn för emulering.
Med Beelink SER7 kommer du att kunna köra allt upp till PlayStation 1 och Dreamcast utan problem. Med PlayStation 1 kan du till exempel öka den interna renderingsupplösningen till 4K och lägga till några grafikjusteringar för att förbättra grafiken avsevärt.
Detsamma gäller för PlayStation 2-eran, du kommer att kunna öka renderingsupplösningen för många, men inte alla spel, och njuta av högre bildkvalitet.
Om du går vidare till nyare system som PS3, kommer du att se lite shader-caching då och då, men inget som förstör spelet för mycket.
Och för Yuzu- och Ryujinx-emulatorerna ser vi återigen mycket bra prestanda. Alla spel kan inte köras i full hastighet, men det finns många spelbara spel att välja mellan.
Sammantaget är Beelink SER7 en utmärkt gaming-minidator för retrospel och emulering i allmänhet.
Avslutande tankar
Vi avslutar vår Beelink SER7-recension med våra sista tankar. Beelink SER7 fick initialt lägre poäng än förväntat i systemriktmärkena, men tog igen det i spelriktmärkena med samma poäng som Minisforum UM780. Det kan bero på hur systemet är konfigurerat, men om den övergripande spelprestandan är densamma ser jag inte det som ett problem.
För emulering såg vi också mycket goda resultat. Beelink SER7 kan spela nuvarande enheter ganska bra, bättre än dess 7840U-motsvarighet. För ett fåtal spel där det inte fanns tillräckligt med hastighet för emulering med full hastighet, nådde vi tidigare det målet med SER7.
Minisforum UM780 har fördelen av en Oculink-port där du kan ansluta en extern GPU, till exempel GPD G1 eGPU-dockningsstationen. Priset är därför lite högre, men det är värt att överväga om du planerar att använda en eGPU med Oculink i framtiden. Du kan naturligtvis använda en eGPU via USB 4 på Beelink, men du förlorar lite prestanda på grund av bandbredden.
Som fristående minidator är Beelink SER 7 en högpresterande enhet som är prisvärd och gör allt bra, från dina dagliga uppgifter till höga spelnivåer. Den är definitivt värd ett seriöst övervägande om en gaming-minidator står på din lista.
Du kan läsa mer om och köpa Beelink SER7 här. Just nu pågår en rea med fantastiska priser på minidatorer.
Tack för att du läste (eller tittade på) vår Beelink SER7-recension, vi hoppas att du har hittat den användbar. Om du har några frågor är du välkommen att ställa dem i kommentarerna.