Chat with us, powered by LiveChat

Kom godt i gang med din håndholdte retro-spiller

Getting started with your retro gaming handheld
Last updated: 22 februar 2024
Estimated reading time: 3 min

Tillykke med købet af din retro gaming-håndholdte fra os hos DroiX. Vi har udarbejdet en guide til at komme i gang med det formål at få dig i gang så hurtigt som muligt. Vi gennemgår også et par trin, såsom at bruge Linux, Android og Dual Boot OS, tilføje spil og ROMS og meget mere!

Hvis du har problemer eller spørgsmål om din håndholdte

Hos DroiX er vi stolte af vores høje niveau af kundeservice før og efter salg. Hvis du har spørgsmål eller problemer med et køb hos os, bedes du kontakte os. Vi er her og vil hellere end gerne svare på spørgsmål og få løst eventuelle problemer så hurtigt som muligt.

Opsætning af din håndholdte retro-spiller

Mange af vores håndholdte er stort set plug and play med minimal opsætning. Dit køb kommer med enheden og opladningskablet, og afhængigt af modellen kan du få et ekstra micro SD-kort, kortlæser og andet tilbehør.

Retroid Pocket 3+ Metal-udgave
Retroid Pocket 3+ Metal-udgave

Som nævnt kan dette variere fra model til model, så tjek afsnittet om æskens indhold på vores produktliste for din håndholdte for at sikre, at alt er til stede med din. Hvis der mangler noget, eller du ikke er sikker, bedes du kontakte vores kundeservice, så hjælper vi dig gerne.

Miyoo Mini Plus retrokonsol med tilbehør
Miyoo Mini Plus retrokonsol med tilbehør

Vi ved, at du gerne vil i gang med at spille klassiske spil på din håndholdte, men der er et skridt, du altid bør tage først. Der kan være lidt opladning tilbage i batteriet siden fremstillingen, men lad det først helt op før brug. Hvis der er flere USB-porte på din enhed, bedes du se i brugervejledningen, hvilken port du skal oplade på.

Når den er fuldt opladet, skal du indsætte micro SD-kortet, hvis det er relevant, og tænde for din retro gaming-håndholdte.

Brug af din håndholdte retro-spillemaskine

Afhængigt af hvilken model du har købt, kan du have et Linux-, Android- eller dual boot-operativsystem.

Linux-operativsystem

Linux OS er måske den nemmeste måde at spille retrospil på. Det er stort set plug-and-play, hvis du har et micro SD-kort med ROM’er på. Menuerne og emulatorerne er allerede sat op og venter på dig. Se længere nede, hvordan du tilføjer spil til dit micro SD-kort.

Retrospil Håndholdt Linux OS
Retrospil Håndholdt Linux OS

Du navigerer mellem systemerne med D-Pad og trykker på A for at få adgang til det pågældende system på spillelisten. Derefter bruger du op og ned på D-Pad til at scrolle gennem spillene. Når du har fundet et spil, skal du blot trykke på A for at indlæse emulatoren og køre det pågældende spil.

Vi kommer snart med en mere dybdegående guide til Linux-baserede operativsystemer!

Android-operativsystem

Android OS giver dig lidt mere frihed i forhold til, hvad du kan installere. Tænk på det som en mobiltelefon, der kører Android, med adgang til Google Play Store. Herfra kan du downloade spil, emulatorer, apps, bøger osv.

Retro gaming håndholdt Android OS
Retro gaming håndholdt Android OS

Ulempen i forhold til Linux er, at du måske selv skal lave nogle opsætninger. Som regel vil der allerede være installeret emulatorer, men det kan være nødvendigt at konfigurere stien til f.eks. micro sd-kortet og spil.

Vi kommer snart med en mere dybdegående guide til Android-baserede styresystemer!

Dual Boot-operativsystem

Dual Boot-systemet, hvis din håndholdte understøtter det, giver dig det bedste fra begge verdener. Du får Linux’ brugervenlighed og Androids konfigurerbarhed ved at skifte mellem de to. Se i din brugervejledning, hvordan du skifter. Generelt er det sådan, at du kan fjerne Linux OS micro SD-kortet for at boote til Android og derefter sætte det i igen for at boote til Linux.

Vi kommer snart med en mere dybdegående guide til dual-boot-baserede håndholdte!

Tilføjelse af ROM’er til dit micro SD-kort

Vi giver ingen links til, hvor du kan downloade ROM’er fra. Du kan finde et væld af sider på Google. Vi har udarbejdet en guide til, hvordan du tilføjer spil og ROM’er til dit micro SD-kort her og også indlejret nedenfor.

Geninstallation og opdatering af firmwaren på din retro-håndholdte enhed

Opdatering af firmwaren på din retro-håndholdte varierer fra model til model. Vi har udarbejdet en guide, der indeholder de forskellige metoder til at opdatere firmwaren.

Ikke alle håndholdte har firmwareopdateringer, men hvis du for eksempel har brug for at geninstallere operativsystemet, kan du bruge guiden her, som også er indlejret nedenfor.

Installation af brugerdefineret firmware på din retro-håndholdt

Brugerdefinerede firmwares er en fantastisk måde at udvide styresystemet, emulatorerne og funktionerne på din håndholdte. De har som regel et optimeret styresystem, ekstra (og optimerede) emulatorer og flere funktioner end standardfirmwaren.

Onion OS til Miyoo Mini Plus
Onion OS til Miyoo Mini Plus

Ikke alle håndholdte har brugerdefineret firmware, men de bliver mere og mere populære nu. Du skal selv installere og konfigurere dem, og vi yder ikke support til dette. Læs alt omhyggeligt igennem, før du forsøger at installere.

Vi har en oversigt over populær brugerdefineret firmware til mange forskellige håndholdte her, den er også indlejret nedenfor.

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0