Merk: Denne veiledningen er fortsatt under konstruksjon
Hei der! Du kan være her fordi du har kjøpt en RG351 (fra oss, håper vi 🙂 ) og ønsker å bli kjent med din nye håndholdte enhet.
RG351 er desidert forskjellig fra forgjengerne på grunn av det faktum at den ikke lenger kjører OpenDinguX-operativsystemet, men i stedet kjører EmuELEC, en linux-distribusjon basert på CoreELEC.
(Med andre ord, det er en Linux-distribusjon designet eksplisitt for å emulere spill)
Vi i DroiX bestemte oss for å lage en liten guide for å hjelpe deg med å bli vant til det nye systemet. Så les videre!
EmuELEC-sammenbrudd
EmuELEC er sammensatt av to kjernekomponenter:
RetroArch
RetroArch utgjør ryggraden i systemet. Det er en front-end for en samling av emulatorer som lar deg ha «alt-i-ett»-opplevelse, sømløst bytte mellom ulike emulatorer, justere konfigurasjoner og de siste årene muliggjøre online spill for klassiske spill som aldri pleide å ha den.
Selv om det har blitt langt mer brukervennlig de siste årene, anbefales det fortsatt at du i det minste har kunnskap om hvordan emulering fungerer før du fordyper deg i det. Ellers kan du ende opp med å ødelegge noe!
Du kan lese mer om det her: https://www.retroarch.com/
Når du går i dybden med emuleringen, leker med shaders, gjengivelsesalternativer og mer, vil det sannsynligvis bli brukt mer tid her.
EmulationStation
EmulationStation er en annen front-end for emulatorer som gir en mer visuelt tilpassbar, strømlinjeformet, brukervennlig opplevelse. Med muligheten til å enkelt endre temaer, skrape online databaser for boxart av spill, sortere spill i samlinger og mer.
Med hvordan RG351 er satt opp, fungerer EmulationStation mer som en front-end for RetroArch i stedet for emulatorene selv. De fleste av emulatorene på systemet kjøres gjennom RetroArch.
For generell daglig bruk vil mesteparten av tiden din sannsynligvis bli brukt i EmulationStation GUI.
Naviger i brukergrensesnittet
Brukergrensesnittet til RG351 er desidert mer prangende enn forgjengerne. Standardoppsettet kan se omtrent slik ut hvis det starter opp i EmulationStation:
[Image Coming Soon!]
Navigasjonen er imidlertid den samme som alltid. Bruk den analoge spaken eller retningsknappen for å flytte rundt, og A-knappen eller B-knappen for å velge henholdsvis elementer og gå ut av menyer.
Du kan også trykke på START-knappen for å åpne EmulationStation-menyen. Herfra er det en rekke alternativer å velge, som f.eks.
- EMUELEC-INNSTILLINGER
- Juster hvordan EmuELEC selv kjører. Du kan gjøre ting som å aktivere Bluetooth, lage sikkerhetskopier av konfigurasjoner og endre hvilken frontend som kjører ved oppstart (hvis du vil, kan du stille inn ting slik at RetroArch er det som starter i utgangspunktet, i stedet for EmulationStation)
- UI-INNSTILLINGER
- Endre hvordan EmulationStation UI ser ut. Du kan endre temaene, gruppere spill i egendefinerte samlinger og mer!
- NETTVERKSINNSTILLINGER
- Koble RG351 trådløst til internettforbindelsen din og aktiver nettspill med utvalgte emulatorer.
Hvordan avslutter jeg spill?
RetroArch-kjerner
Med mindre annet er oppgitt, er dette standardmåten for å avslutte en emulator på RG351.
For å avslutte de fleste emulatorer i RG351, må du trykke på venstre analoge og høyre analoge spake samtidig.
Dette vil få opp menyen for RetroArch. For å være spesifikk, «Hurtigmenyen» for spillet du spiller for øyeblikket. Hurtigmenyen inneholder ulike alternativer som er umiddelbart relevante for ditt nåværende spill.
Trykk nå på B-knappen.
Du vil bli tatt til hovedmenyen for RetroArch. Trykk på ned -inngangen på retningsknappen eller den analoge spaken for å bla gjennom alternativene til du finner «Avslutt RetroArch». Trykk deretter på A-knappen .
Du vil endelig bli tatt tilbake til EmulationStation og kan velge ditt neste spill.
Nintendo DS (DraStic)
For å avslutte DraStic. Trykk på den venstre analoge spaken . Trykk deretter opp eller ned på retningsknappen til menyen blir synlig.
Et litt upraktisk særpreg med DraStic er at markøren ser ut til å ha et eget sinn. Å trykke opp eller ned en eller to ganger vil ikke akkurat flytte markøren så mange steder i menyen som du forventer.
Ikke desto mindre, bryt med markøren til den er over alternativet «Avslutt DraStic», og trykk deretter på B- knappen . Du vil da bli tatt tilbake til EmulationStation.
(Som en sidenotat, trykk på A-knappen for å gå ut av DraStic-menyen og gå tilbake til spillet du spilte).
Arcade (MAME)
For å avslutte arkadespill i MAME-emulatoren, trykk på den høyre analoge spaken , og du vil umiddelbart bli tatt tilbake til EmulationStation.
Du kan også trykke på den venstre analoge spaken for å åpne menyen for MAME, dersom du ønsker å endre ulike alternativer.
Playstation Portable (PPSSPP)
Trykk på den høyre analoge spaken for å gå inn i hurtigmenyen for PPSSPP.
Bruk retningsknappen eller den analoge spaken til å markere «Avslutt til meny»-knappen, og trykk deretter på B-knappen .
Bruk retningsknappen eller den analoge spaken for å markere «Avslutt»-knappen, og trykk deretter på B-knappen . Du vil da bli tatt tilbake til EmulationStation.
Nettverksspill
En av de største egenskapene til RG351 er muligheten til å spille retrospill på nettet ved å bruke din vanlige Wi Fi-tilkobling.
Noe å merke seg er at dette onlinespillet gjøres ved å simulere flerspiller i samme system. I hovedsak er det som om noen eksternt kobler inn en Player 2-kontroller til den emulerte konsollen din.
Så med det i tankene kan du ikke etterligne flerspilleren, eller funksjonene til, spill som krevde periferiutstyr for å koble til, for eksempel koblingskabler.
Netplay støttes for de fleste plattformer på systemet. Med unntak for PSX (PS1), N64 og Dreamcast-titler
Kobles til
Først av alt må du koble til Wi-Fi-tilkoblingen din. RG351 kan bare gjenkjenne signaler i 2,4 GHz-båndet, husk.
På hovedskjermen til EmulationStation trykker du på startknappen . Hovedmenyen vises.
Naviger til Nettverksinnstillinger, velg det, og velg deretter alternativet «WIFI SSID». Du vil se en liste over alle synlige internettforbindelser i nærheten.
Når du har funnet og valgt den du ønsker å koble til, velg alternativet «WIFI NØKKEL» og skriv deretter inn passordet for Wi-Fi-tilkoblingen (hvis aktuelt).
Når du er ferdig, velg «TILBAKE»-knappen. Systemet vil fryse i et minutt, noe som indikerer at det prøver å koble til.
Hvis det lykkes, når du åpner Nettverksinnstillinger-menyen igjen, skal «STATUS» stå «TILKOBLET», og du skal også kunne se enhetens (lokale) IP-adresse.
Hosting
Gå inn i RetroPie-hurtigmenyen (trykk på venstre pinne og høyre pinne ) og trykk på B-knappen for å gå opp et nivå. Deretter trykker du til høyre på retningsknappen eller den analoge spaken til du ser et ikon som ser ut som et hodesett. Dette er delen » Netplay «.
Velg alternativet » Vert «. Rull deretter ned og merk av for » Offentlig kunngjør Netplay «. Rull tilbake opp og velg alternativet » Start Netplay Host «.
Hvis det lykkes, bør du se en melding som angir dette (ved siden av den offentlige IP-adressen din).
Du er nå vert for rommet ditt. Når noen blir med, vil de kunne manipulere hva spiller 2 (eller 3, eller 4) kan i det respektive spillet.
Hvis du får feilmeldingen » Port Mapping Failed «, vent et kort øyeblikk, og prøv deretter å hoste på nytt.
Blir med
Før du slutter deg til en vert, vær oppmerksom på at ROM-filen som brukes må være NØYAKTIG den samme mellom alle tilkoblede brukere. Hvis det er noen forskjell, vil en feilmelding i retning av «Kan ikke hente overskrift» vises.
Som før, gå inn i RetroPie-menyen og naviger til Netplay-delen.
Rull til bunnen og velg «Oppdater Netplay Host List». Du bør da se flere tilgjengelige rom. Dette er alle andre personer som bruker RetroArch på forskjellige enheter (ikke bare RG351-er!) som er vert for nettspilløkter for forskjellige spill.
Finn den som samsvarer med verten (du kan se filnavnet for spillet som spilles, samt kjernen, byggeversjonen av retroarch og landet til verten). Når du finner en match, velg dem, og hvis alt er bra, blir du koblet til.
Spillstatusen din vil umiddelbart avansere slik at den speiler verten, så det er ingen grunn til å bekymre deg for «å være på samme skjerm», eller noe i den retning.
Forlater
Åpne RetroPie nettspill-menyen en gang til. Du bør se et nytt alternativ «Koble fra Netplay Host». Velg dette.
Nettspilløkten avsluttes, og du vil ikke lenger være synkronisert med verten. Spillet ditt vil fortsette å kjøre uavhengig, men fra samme tilstand som da du dro.
Hva er kjerner?
En av de definerende funksjonene til RetroArch og EmulationStation er muligheten til å bytte mellom flere forskjellige emulatorer (også kjent som «kjerner») for det samme systemet.
Ettersom en emulator i seg selv er en tolkning av hvordan et retrosystem fungerer, har forskjellige mennesker kommet til forskjellige konklusjoner. Ingen har helt det rette svaret, men resultatene kan variere en del.
For eksempel har N64 to kjerner:
- Mupen64Plus
- Fra det vi har observert, gir Mupen64Plus mer nøyaktige bilder på bekostning av ytelse.
- ParaLLElN64
- ParaLLEl64 lider av et stort antall synsfeil. Men ytelsen er merkbart bedre enn Mupen64 i de fleste scenarier.
Hva du velger er til syvende og sist opp til deg.
Slik endrer du standardkjerner/emulatorer
Kjerner kan endres på en av to måter – vi dekker den enkleste måten, gjennom EmulationStation.
Trykk på Start-knappen hvor som helst i EmulationStation, og velg deretter » Spillinnstillinger «.
Naviger ned til » Per System Advanced Configuration «, velg deretter emulatoren du ønsker å endre kjernen for.
Under emulatoralternativet trykker du på venstre/høyre på retningsplaten eller den analoge spaken for å velge emulatoren du ønsker å bruke.
Når det er angitt, neste gang du starter et spill for det systemet, vil det bruke den valgte emulatoren.