Viime viikon lopulla retropelikäsimikrojen valmistaja ANBERNIC jätti patentin, joka näyttää olevan heidän uusin tuleva käsikonsolinsa. Erityiskiitokset discord-käyttäjä NOirBRightille näiden kuvakaappausten tuomisesta tietoisuuteemme.
Tekeekö ANBERNIC WINDOWS-käsikonsolia?
Vaikka virallista vahvistusta ei ole vielä saatu, huhuja on liikkunut jo jonkin aikaa ANBERNICin mahdollisesta tunkeutumisesta Windows-pohjaisten laitteiden maailmaan. Mutta ANBERNICin edustajat eivät ole ilmoittaneet mitään.
Näitä huhuja on liikkunut suunnilleen yhtä kauan kuin käsikonsoleissa on tunnettu GPD WIN 3:n ja Steam Deckin kaltaisia laitteita. Monien mielestä Windows-pohjaisen kämmenmikron kehittäminen on väistämätöntä.
Windows-pohjainen kannettava tietokone olisi jyrkkä ero Linux-pohjaisiin (ja nyt Android-pohjaisiin) kannettaviin tietokoneisiin, joihin yhtiö on tottunut. Loppukäyttäjä saa ennennäkemättömän vapauden siinä, miten hän käyttää laitetta.
Kuvia ANBERNIC Windows Handheld -laitteesta
ANBERNIC jätti 14. tammikuuta 2022 patentin uudelle kannettavalle laitteelle. Kuvia laitteesta seuraa, ja analysoimme näkemäämme tarkemmin. Valitettavasti teknisiä tietoja ei ole mainittu, joten emme voi tässä vaiheessa vahvistaa, onko kyseessä ”matalan” vai ”korkean” speksin laite.
Laitteen etuosa
Käsikonsolin etuosa muistuttaa lähes kaikkia viime vuosina markkinoille saatettuja pelikäsimikroja. Siinä on sama dual-analoginen ABXY/D-Pad-asettelu kuin esimerkiksi AYA NEO 2021:ssä, RG351MP:ssä ja monissa muissa laitteissa.
Laitteen etupuolella on useita piirteitä, joiden perusteella se voidaan heti tunnistaa ANBERNIC-malliksi. Logokuvioiduista kehyksistä, joissa näkyy selvästi ANBERINCin tuotemerkki, käynnistys- ja valintapainikkeisiin, jotka ovat hyvin samanlaiset kuin RG351-laitteissa. On hyvin selvää, kuka tämän on suunnitellut.
Kaksi muuta lisäystä tavanomaiseen syötesarjaan on HOME-näppäin, joka sijaitsee aivan D-padin alapuolella. Ja näyttäisi olevan WINDOWS-näppäin, joka on ABYX-näppäinten alapuolella. Koska laitteessa on sekä ikkuna- että kotinäppäimet, odotamme, että siinä on jonkinlainen kosketusnäyttö.
Laitteen takaosa
Laitteen takaosa on suhteellisen karu, lukuun ottamatta tuuletusaukkoa. Osoittaa, että laite on aktiivisesti jäähdytetty kuten RG552.
Laite Top
ANBERNIC näyttää ottaneen käyttöön useimmissa nykyaikaisissa peliohjaimissa esiintyvän pinotun olkapääpainikeasettelun, mikä on hyvä suunnitteluvalinta. Tämä tekee laitteesta hieman paksumman, mutta se on parempi asia, sillä se johtaa luonnollisesti ergonomisempaan muotoiluun.
Laitteen yläosassa on poistoilmaventtiili, joka sopii yhteen laitteen takaosassa olevan ilmanottoaukon kanssa.
Lopuksi laitteen yläosassa on kolme liitäntää. Näitä ovat laitteiston nollauspainike (epätavallista, jos laitteessa on virtapainike) ja jonkinlainen USB Type-A-portti. Ja USB Type-C -portti, jossa on merkintä ”DC/OTG”, jota todennäköisesti käytetään sekä lataamiseen että muihin langallisiin yhteyksiin.
Laitteen pohja
Myös ANBERNICin ikkunoiden käsikonsolin pohja on suhteellisen karu, ja siinä on vain kaksi merkille pantavaa ominaisuutta.
Ensimmäinen näistä ominaisuuksista on 3,5 mm:n ääniliitäntä. Voit liittää haluamasi kuulokkeet.
Toinen on kaksi kaiuttimen tuuletusaukkoa laitteen kummassakin reunassa. Toivottavasti stereolähtö on tuettu.
Ääniliitännän oikealla puolella on myös salaperäinen musta piste, joka näyttää olevan mikrofoni.
Laite Vasen
Laitteen vasemmalla puolella on sekä äänenvoimakkuusnäppäimet että virtanäppäimet. Sen lisäksi tässä ei ole paljon muuta.
Laitteen sivuprofiilin avulla voimme kuitenkin saada paremman käsityksen laitteen ergonomiasta. Pinotut olkapääpainikkeet antavat tilaa mukavalle uralle, jossa sormesi voivat levätä.
Kaiken kaikkiaan tämän laitteen pitäisi olla paljon miellyttävämpi pidempiin pelisessioihin kuin ANBERNICin aiemmat laitteet.
Laite Oikea
Laitteen oikeanpuoleinen sivu osoittaa, että ANBERNIC on ottanut mallia muista kämmenlaitteiden valmistajista.
Kytkin, joka ilmaisee mahdollisuuden vaihtaa hiiren ja pelilaitteen toimintatilojen välillä, on läsnä. Aivan kuten GPD WIN 3:n kytkin.
Siellä on myös painike, jossa on näppäimistön kuvake. Oletettavasti näytön näppäimistön esiin tuomista varten. Samanlainen kuin AYA NEO 2021 Pron ja OneXPlayerin painike. Tämä vahvistaa lähes varmasti, että laitteessa on tarkoitus olla jonkinlainen kosketusnäyttö.
Yhteenveto
Mitä mieltä olet tästä suunnittelusta? Mielestämme on selvää, että ANBERNIC ottaa oikeat johtopäätökset kilpailijoistaan tällä alalla.
Toinen huomionarvoinen seikka on se, millaisia markkinoita ANBERNIC tavoittelee tällä mallilla. Odotatko heidän yrittävän suoraan kilpailla GPD:n, One-Netbookin ja AYANEOn kanssa lanseeraamalla huippuluokan laitteen? Vai aikovatko he kenties tähdätä Windows-käsikonsoleiden suhteellisen käyttämättömille budjettimarkkinoille?
Mitä ikinä tästä tuleekaan, olemme varmasti innokkaita näkemään sen!