Chat with us, powered by LiveChat

GPD G1 eGPU telakointiaseman vertailuarvot USB 4:llä ja videolla

GPD G1 eGPU docking station benchmarks for USB 4

Viralliset AMD:n ajurit 7000-sarjan prosessoreille julkaistiin pari viikkoa sitten, ja voimme nyt päivittää kämmentietokoneemme käyttämään samoja ajureita. Tämä tarkoittaa, että voimme nyt suorittaa GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuarvot ja saada paremman käsityksen siitä, miten kukin toimii USB 4 -liitännän kautta. Tämä ei ole arvostelu, vaikka löydätkin täydellisen GPD G1 eGPU -telakointiaseman arvostelun täältä.

GPD G1 eGPU telakointiasema benchmarks video

Vertailukohtaa koskevat tiedot

Ennen kuin aloitamme vertailuarvot, käyn lyhyesti läpi, mitä teimme. Käytämme AMD:n v23.7.2 -ajureita kaikissa kämmenlaitteissa. Nämä ovat ensimmäiset viralliset AMD:n ajurit, jotka ovat yhteensopivia 7000-sarjan suorittimien kanssa, ja näimme erilaisia lisäyksiä ja vähennyksiä vakaudessa ja suorituskyvyssä beta-ajureihin verrattuna. Tästä lisää vertailuarvojen tulosten jälkeen.

Testaamme GPD WIN MAX 2 2023 Ryzen 5 ja 7 -malleilla, joissa molemmissa on Oculink- ja USB 4 -tuki. Myös AOK ZOE A1 Pro ja AYA NEO 2S, joissa kaikissa on 7840U-prosessori. Testaamme myös GPD WIN 4:ää, GPD WIN MAX 2:ta ja AYA NEO Geekiä, joissa on edellisen sukupolven 6800U-prosessorit. Kaikista näistä puuttuu Oculink-portti, mutta niissä on USB 4.0 -tuki.

GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuarvot laitteet
GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuarvot laitteet

Miksi vertailla sisäisiä ja ulkoisia näyttöjä?

Vertailemme niitä sisäisellä näytöllä ja ulkoisen näytön avulla GPD G1 eGPU -telakointiaseman kautta. Miksi molemmat näytöt? Näin nähdään, miten USB 4:n kaistanleveys vaikuttaa suorituskykyyn. Sisäistä näyttöä käytettäessä tiedot lähetetään kämmenlaitteesta G1:een ja sen jälkeen takaisin kämmenlaitteeseen näytettäväksi sisäisellä näytöllä.

Sisäisen näytön käyttäminen vaatii kaksi kertaa enemmän kaistanleveyttä.
Sisäisen näytön käyttäminen vaatii kaksi kertaa enemmän kaistanleveyttä.

Tämä vaatii kaksi kertaa enemmän kaistanleveyttä USB 4 -kaapelin kautta kuin tietojen lähettäminen kannettavasta tietokoneesta GPD G1 eGPU -telakointiasemaan ja sen jälkeen suoraan ulkoiseen näyttöön. Sisäisten näyttöjen käyttö voi aiheuttaa pullonkauloja ja heikentää eGPU:n suorituskykyä.

Ulkoisen näytön käyttäminen vaatii vähemmän kaistanleveyttä USB 4:n kautta.
Ulkoisen näytön käyttäminen vaatii vähemmän kaistanleveyttä USB 4:n kautta.

Oculink on USB 4.0:aa nopeampi tiedonsiirtomenetelmä, jopa 64 Gbps verrattuna 40 Gbps:iin. Tämä tarkoittaa, että dataa voidaan siirtää enemmän, jolloin pullonkauloja on vähemmän ja suorituskyky on optimaalinen. Tutkimme ja vertailemme Oculinkin suorituskykyä tulevassa artikkelissa.

Mitä vertailuarvoja käytetään?

Kaikkien kannettavien tietokoneiden TDP-arvo on 28 W, ja käytämme 4K-, 1440P-, 1080P- ja 720P-näyttöjä ulkoisella 4K-näytöllä. AYA NEO Geekiä lukuun ottamatta käytämme sisäisissä näytöissä 1080P- ja 720P-resoluutioita riippumatta siitä, mitä kämmenlaitteiden resoluutioita ne tukevat. AYA NEO Geekin sisäisen näytön resoluutio on 800P, joten tälle mallille ei ole 1080P-testejä. Pidämme niiden resoluutiot samoina, jotta saamme tarkemman vertailun suorituskyvystä.

Vertailukohteet

3DMark

Aloitamme GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuanalyysit 3DMarkilla. Testaamme 3DMarkia vain ulkoisella näytöllä, koska se toimii eri resoluutioilla sisäisillä näytöillä.

GPD G1 telakointiasema 3DMark Benchmark-vertailu
3DMark Benchmark-vertailu-EXT

Avoimuuden nimissä, meillä oli muutamia ongelmia 3DMark-vertailuarvojen suorittamisessa G1:llä, yleensä satunnaisia kaatumisia tai jäätymisiä. Luulen, että se johtuu enemmän ulkoisen näytönohjaimen käytöstä kuin mistään muusta, koska se tapahtui muutamalla eri laitteella. Toistimme GPD WIN MAX 2 2023 Ryzen 7 Time Spy -vertailun muutaman kerran, eikä se yltänyt yli 4 232:n. Meillä ei ole aavistustakaan miksi, mutta tässä ajuriversiossa on jokin outo ongelma. Sama tapahtui GPD WIN 4:n kanssa, se yksinkertaisesti jäätyi tai kaatui satunnaisesti kaikissa kolmessa testissä.

AOKZOE A1 Pro oli juuri ja juuri voitolla keskiarvojen perusteella.

Forza Horizon 5

Aloitamme GPD G1 eGPU -telakointiaseman pelipelien vertailuanalyysit Forza Horizon 5:llä erittäin alhaisilla grafiikka-asetuksilla. AMD:n suorittimet ja näytönohjaimet on optimoitu toimimaan loistavasti tässä pelissä, joten se on ihanteellinen testi.

Forza Horizon 5 Benchmark-vertailu ulkoisella näytöllä
Forza Horizon 5 Benchmark-vertailu ulkoisella näytöllä

Ulkoisen näytön avulla 4K-tarkkuudella saamme 72-79 FPS:ää kaikilla laitteilla. Ja samanlaiset kuviot 1440P, 1080P ja 720P. AYA NEO 2S ja alkuperäinen GPD WIN MAX 2 vievät ensimmäisen sijan samoilla ruudunpäivitysnopeuksilla, mikä ei ole huono tulos, sillä ne ovat 6000- ja 7000-sarjan suorittimia.

Forza Horizon 5 Benchmark-vertailu sisäisellä näytöllä
Forza Horizon 5 Benchmark-vertailu sisäisellä näytöllä

Sisäisellä näytöllä AOKZOE A1 pro ei suorittanut yhtään vertailuarvoa. Uskomme, että kyse on USB-kaistanleveysongelmasta, koska se yksinkertaisesti kaatuu takaisin työpöydälle satunnaisesti. AYA NEO 2S on juuri johtoasemassa, ja WIN MAX 2 ja WIN 4 ovat hyvin lähellä perässä.

Cyberpunk 2077

Seuraava vertailukohteemme on Cyberpunk. Käytämme alhaisimpia grafiikka-asetuksia ilman skaalausta.

Cyberpunk 2077 Vertailu ulkoisella näytöllä
Cyberpunk 2077 Vertailu ulkoisella näytöllä

Ulkoisella näytöllä näemme hyvin samankaltaisia tuloksia 4K:ssa ja 1440P:ssä, ja jonkin verran vaihtelua on 1080P:ssä ja 720P:ssä GPD WIN MAX 2 2023 Ryzen 7 johtaa tässä.

Cyberpunk 2077 -vertailu sisäisellä näytöllä
Cyberpunk 2077 -vertailu sisäisellä näytöllä

Sisäisellä näytöllä Ryzen 7 pärjää jälleen erittäin hyvin, sillä se on muutamalla ylimääräisellä kehyksellä muiden yläpuolella, ja sen Ryzen 5 -veli on selvä kakkonen. Muutama ruutu eroaa muista, mutta ei mitään muuta merkittävää.

Shadow of the Tomb Raider

Seuraavana on Shadow of the Tomb Raider, joka toimii alhaisimmilla grafiikka-asetuksilla. Pelin iästä huolimatta se on edelleen erittäin vaativa.

Shadow of the Tomb Raider Benchmark-vertailu ulkoisella näytöllä
Shadow of the Tomb Raider Benchmark-vertailu ulkoisella näytöllä

Ulkoisella näytöllä AYA NEO GEEK jää jälkeen 1080P:ssä ja sen yläpuolella, mikä saattaa johtua jäähdytysongelmasta. MAX 2 23 Ryzen 7 ja A1 Pro saavat keskimäärin erittäin hyvät pisteet GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuarvoissa.

Shadow of the Tomb Raider Benchmark-vertailu sisäisellä näytöllä
Shadow of the Tomb Raider Benchmark-vertailu sisäisellä näytöllä

Sisäisellä näytöllä on jonkin verran eroa ulkoiseen näyttöön. AOKZOE A1 Pro kärsii jälleen mahdollisista kaistanleveysongelmista, joiden vuoksi sen suorituskyky laskee huomattavasti. GPD WIN MAX 2 Ryzen 5 pärjäsi tässä vertailussa hieman paremmin kuin Ryzen 7, mikä oli yllättävää.

Street Fighter 6

Jotain tuoreempaa on Street Fighter 6. Käytämme 4K:ta korkeimmilla grafiikka-asetuksilla nähdäksemme, miten hyvin kaikki toimii suurilla kuormituksilla.

Street Fighter 6 Benchmark-vertailu ulkoisella näytöllä
Street Fighter 6 Benchmark-vertailu ulkoisella näytöllä

Ulkoisella näytöllä saimme hyvin samankaltaiset tulokset useimmilla kämmenlaitteilla kirjaimellisesti vain yhden tai kahden ruudun erolla. Yksi poikkeus oli kuitenkin pakko tehdä, sillä GPD WIN 4:n suorituskyky laski GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuarvojen 2. ja 3. osassa.

Street Fighter 6 Benchmark-vertailu sisäisellä näytöllä
Street Fighter 6 Benchmark-vertailu sisäisellä näytöllä

Sisäisellä näytöllä 1080P:llä pylväsdiagrammi osoittaa hyvin vähän eroa käsikonsolien välillä, sillä ne kaikki toimivat 60 kuvan sekuntinopeudella. AOKZOE A1 Pro ei pelaa mukavasti satunnaista kaatumista takaisin työpöydälle. AYA NEO Geek pystyisi todennäköisesti toimimaan myös 60 FPS:n nopeudella, mutta tämän kämmenlaitteen tarkkuus on rajoitettu 800P:hen.

GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuarvojen yhteenveto

Vertailuluvuista nähdään, että AMD 7000 -sarjan ohjaimet ovat edelleen hyvin epävakaita ja alisuorituskykyisiä joissakin olosuhteissa. Näimme joitakin eroja beta-ajureiden vertailuarvoihin verrattuna, jotka teimme pääarvostelussamme. Ne olivat tietyllä tavalla suorituskykyisempiä, mutta eivät yhtä vakaita. Ja uusien virallisten ajureiden kanssa, jotka ovat usein suorituskyvyltään heikompia mutta hieman vakaampia. Sitten joissakin vertailuarvoissa tai laitteissa, jotka vaihtuvat päinvastoin! AMD:n ajurit ovat vähän sekaisin juuri nyt 7000-sarjan osalta!

Oceanhorn 2 4K High -grafiikalla GPD G1:llä
Oceanhorn 2 4K High -grafiikalla GPD G1:llä

Odotamme tulevien versioiden parantavan 7000-sarjan kämmenmikrojen vakautta ja suorituskykyä. Muista, että 6800U on edellisen sukupolven prosessori, jolla oli samankaltaisia ongelmia, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran, ja sen jälkeen ajurit ovat ehtineet kypsyä, ja tämän pitäisi olla sama ongelma myös 7000-sarjassa ajan myötä.

Tässä artikkelissa verrataan GPD G1 eGPU -telakointiaseman USB 4 -suorituskykyä useissa nykyisen ja edellisen sukupolven kämmenmikroissa. Näemme vertailukelpoisen suorituskyvyn GPU:ta vaativissa peleissä molemmilla prosessorisukupolvilla. Tämä on hienoa, sillä se voi antaa uutta puhtia vanhemmille kannettaville tietokoneille, joilla on vaikeuksia GPU-intensiivisten pelien kanssa. Joissakin tapauksissa 6800U:n tulokset olivat korkeammat kuin 7840U-suorittimen. Pidä kuitenkin mielessä, että uudemmat mallit saattavat tukea Oculinkia, ja tässä tapauksessa suorituskyky kasvaa.

Lopulliset ajatukset

GPD G1 eGPU -telakointiasema on erinomainen laite, jonka huono AMD-ajurituki on tällä hetkellä pieni pettymys. Nämä vertailuarvot vievät sen äärirajoille, ja se selviytyy siitä erittäin hyvin edellyttäen, että kannettava tietokone pysyy mukana, toisin kuin AOKZOE A1 Pro. Kuten näimme GPD G1 eGPU -telakointiaseman arvostelussa, pelivaatimuksista riippuen voit pelata pelejä yleensä 1440P:llä kunnon grafiikka-asetuksilla tai 4K:lla pienemmillä asetuksilla.

RPCS3 WipeoutHD toimii täydellisesti!
RPCS3 WipeoutHD toimii täydellisesti!

GPD G1 on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen, jos sinulla on 6000-sarjan kämmenlaite etkä halua päivittää sitä uudempaan. Pelit kiittävät sinua GPU:n suorituskyvyn valtavasta kasvusta.

Jos käytössäsi on uusin 7000-sarjan laite, suorituskyky on tietenkin kasvanut huomattavasti. Ajan myötä suorituskyky saattaa jopa nopeutua, kun ajurit paranevat. GPD G1 on edelleen ehdottomasti harkinnan arvoinen tämän sukupolven laite, mutta se vaatii kärsivällisyyttä saadakseen siitä parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Kuten mainitsimme, GPD G1 eGPU -telakointiasema on erinomainen varuste, voit olla ulkona ja pelata kämmenlaitteellasi ja kotona telakoida sen langattomalla ohjaimella, jolloin voit pelata isolla näytöllä paremmalla suorituskyvyllä, resoluutiolla ja grafiikalla.

RPCS3 Tekken 6 on helppo suorittaa täydellä nopeudella GPD G1 eGPU -telakointiaseman avulla.
RPCS3 Tekken 6 on helppo suorittaa täydellä nopeudella GPD G1 eGPU -telakointiaseman avulla.

Mistä ostaa GPD G1 eGPU -telakointiasema?

Lisätietoja GPD G1 eGPU -telakointiasemasta ja voit tilata sen täältä. Äläkä unohda, että voit ostaa kaikki tänään esitellyt kannettavat pelitietokoneet, mukaan lukien uuden GPD WIN 4 2023 -mallin ennakkotilaukset, jossa on Oculink-portti ja 7840U-suoritin.

Mitä mieltä olet GPD G1 eGPU -telakointiaseman vertailuarvoista? Haluaisitko nähdä muita testejä tai artikkeleita siitä? Kerro meille kommenteissa!

Bringer of videos, text and images! AKA the social media guy at DroiX. Massive retro gaming fan and collector, with a far too large collection of consoles and computers from 1970's to modern.