Chat with us, powered by LiveChat

Kom godt i gang med din håndholdte gaming-pc

Getting started with your handheld gaming PC
Last updated: 21 april 2024
Estimated reading time: 6 min

Tillykke med købet af din håndholdte gaming-pc. Vi har udarbejdet en guide til at komme i gang, som vi varmt anbefaler at kigge igennem. Den indeholder, hvad du skal tjekke, hvordan du opdaterer Windows, opdaterer enhedsspecifik software, firmware og drivere og meget mere!

Hvis du har problemer eller spørgsmål om din håndholdte

Hos DroiX er vi stolte af vores høje niveau af kundeservice før og efter salg. Hvis du har spørgsmål eller problemer i forbindelse med et køb hos os, er du velkommen til at kontakte os. Vi er her og vil hellere end gerne svare på spørgsmål og få løst eventuelle problemer så hurtigt som muligt.

Opsætning af din bærbare gaming-pc

Før du bruger din bærbare gaming-pc, skal du kontrollere, at alt det indhold, der skulle følge med, er til stede. Det varierer fra model til model, men generelt skal du som minimum have enheden, opladeren/strømforsyningen og ladekablet. Nogle modeller kan have ekstra tilbehør som USB-adaptere og reservedele.

GPD WIN MAX 2 2023 og tilbehør
GPD WIN MAX 2 2023 og tilbehør

Som nævnt kan dette variere fra model til model, så tjek afsnittet om æskens indhold på vores produktliste for din håndholdte for at sikre, at alt er til stede med din. Hvis der mangler noget, eller du ikke er sikker, bedes du kontakte vores kundeservice, så hjælper vi dig gerne.

Vores bærbare gaming-pc’er leveres alle med Windows forudinstalleret og klar til opsætning. Windows-opsætningen varierer en smule afhængigt af den version, du har installeret. Du kan følge anvisningerne på skærmen. Disse kan omfatte indtastning af dit land, tastaturlayout og brugeroplysninger. Du kan oprette forbindelse til internettet og automatisk downloade de seneste opdateringer under installationsprocessen.

Windows-opsætningsskærme
Windows-opsætningsskærme

Under installationsprocessen kan den håndholdte genstarte en eller to gange. Når du er færdig, kan du logge på Windows.

Test af din hardware

Det første, du skal gøre, er at sikre, at din bærbare gaming-pc fungerer, som den skal. Vi har en artikel her og indlejret nedenfor, som viser dig, hvordan du tester alle de forskellige knapper, joysticks, skærme og funktioner på din nye håndholdte spillecomputer.

Her hos DroiX er vi store fortalere for brugerens ret til at reparere sin enhed. Så hvis du finder nogle problemer og føler dig sikker nok til at reparere dem, opfordrer vi dig! Kontakt DroiX’ kundesupport for at få hjælp til at gøre det.

Opdater Windows, firmware og drivere

Den anden ting, du skal gøre, når du først kommer i gang med din håndholdte, er at sikre dig, at du har den nyeste software og firmware. Ikke kun for de nyeste funktioner og ydeevne, men endnu vigtigere for sikkerhedsopdateringer. Det er supervigtigt at være sikker og beskyttet mod de nyeste digitale trusler. Opdater jeres enheder, folkens!

Vi har en artikel, der beskriver, hvordan du opdaterer Windows og dets drivere her og indlejret nedenfor.

Vi har også en dedikeret artikel om, hvordan man installerer, opdaterer og sletter AMD-drivere her, og den er også indlejret nedenfor.

Stresstest af din håndholdte spillecomputer

Okay, din enhed fungerer, som den skal, uden problemer med knapperne eller lignende, og du har installeret de seneste opdateringer og er klar til at gå i gang. Vil du virkelig gå i den langsomme bane og begynde at downloade urimeligt store 100GB+ spil, host host Call of Duty host host,. Eller har du lyst til at køre en tur med den? Hvis det sidste er tilfældet, så tag et kig på vores artikel her og nedenfor for at se, hvad din håndholdte pc er i stand til. Bare rolig, den er designet til at kunne klare de mest intense arbejdsbelastninger.

Software

Håndholdt ledsager

Lad os ikke glemme, at dette er Windows. Hvis du ikke er fan af de forudinstallerede ledsagerapps, kan du installere, hvad du vil, så længe det understøttes. Software som Handheld Companion er en, vi varmt kan anbefale! Du kan låse op for endnu flere ekstra kontroller og indstillinger, herunder opsætning af genvejstaster til dine funktioner. Eller aktivere statistik på skærmen for at holde øje med ydeevnen. Og selv når du aktiverer og justerer bevægelseskontrol, kan du leve dig endnu mere ind i dine spil.

Det er så nyttigt, at vi har indgået et samarbejde med dem for at sikre, at de får den hardware, der understøtter de enheder, vi sælger! Du kan lære mere om Handheld Companion i vores artikel her eller i videoen nedenfor.

Spil

Spilbutikker

Windows er langt den bedste platform til gaming. Det er den gyldne standard, som selv SteamOS forsøger at efterligne… så vi har fuldfed Windows 11 på alle vores håndholdte gaming-computere (medmindre det udtrykkeligt er angivet). Alt, hvad du kan gøre på din gaming-pc, kan du gøre her. Med fuld understøttelse af Steam, XBOX Game Pass, GeForce Now, Epic Games, EA, Radeon Games, GOG Galaxy og mange, mange, mange flere. Du vil ikke have problemer med at køre dit bibliotek af spil og tilføje til det.

Andre operativsystemer

Du kan også installere andre operativsystemer, hvis du er fortrolig med processen og de potentielle risici, den indebærer. Selvom det er usandsynligt, at du kan ødelægge hardwaren, vil du sandsynligvis være nødt til at afinstallere Windows, installere et andet operativsystem og konfigurere det. Forvent også nogle fejl og kompatibilitetsproblemer, da disse andre styresystemer ofte er under udvikling.

Hvis du gerne vil prøve en Steam OS-lignende brugergrænseflade og styresystem, kan vi for eksempel foreslå HoloISO. Læs venligst kravene, de kendte fejl og opsætningsvejledningen først. Bemærk venligst, at vi ikke yder support til andre operativsystemer.

Retro-spil

Hvis du har lyst til at dykke ned i fortiden, kan du spille dine retrospil-ROM’er, som du helt sikkert ejer! Du kan bruge emulator-frontends som RetroArch eller individuelle emulatorer som RPCS3 til PlayStation 3. Ved at tilføje dine egne ROM’er kan du fange fortiden i nutiden og spille alle dine favoritter fra din håndholdte spilleenhed.

Lær, hvordan du sætter RetroArch op i vores artikel her og indlejret nedenfor.

Affyringsramper

Er du ikke fan af skrivebordsmiljøet og vil have en mere konsollignende oplevelse? Vælg mellem flere launchere for at få en jævn, kreativ og spilfokuseret oplevelse. Launchere som Steam Big Screen, Playnite og GOG Galaxy samler dine spil på én smuk skærm. De giver dig mulighed for nemt at finde, køre og kategorisere alle spil på din pc, uanset om det er fra Steam, Epic Games, EA, XBOX eller andre steder.

Tilslutning til GPD G1 eGPU-dockingstationen

GPD G1 eGPU-dockingstationen giver flere USB-porte samt HDMI og DisplayPort til din skærm eller dit tv. Hovedattraktionen er den indbyggede Radeon RX 7600M XT eGPU! Den kan køre dine spil med højere FPS og grafik, og med en ekstern skærm i højere opløsninger.

Hvis din håndholdte har en Oculink-port, kan du drage fordel af de bedste dataoverførselshastigheder. Men bare rolig, hvis din håndholdte ikke understøtter USB 4.0, kan du stadig bruge den. Se din brugervejledning, hvis den understøtter USB 4.0 Vores guide Kom godt i gang med GPD G1 eGPU-dockingstationen, som også er indlejret nedenfor, viser, hvordan du opsætter og bruger kompatible håndholdte enheder med GPD G1.

Udskiftningsdele

Hvis du har problemer med din håndholdte spillecomputer, så kontakt os først her. Vi kan rådgive dig om de bedste næste skridt for at holde din enhed kørende i mange år fremover!

Tilbehør og ekstraudstyr

Det er utroligt, ikke? Din nye gaming-håndholdte kan allerede så meget, så hvad mere er der? Tro mig, der er mere. Med ekstra tilbehør og add-ons kan du løfte din enhed op på et endnu højere niveau og holde den kørende i mange år fremover.


GPD G1 eGPU-dockingstation: Dockingstationen tilbyder alle de sædvanlige udvidelsesmuligheder med USB-, DisplayPort- og HDMI-porte, men det største højdepunkt er det indbyggede grafikkort. GPD G1 har en højtydende Radeon RX 7600M XT eGPU, der er i stand til at køre de nyeste spil med højere grafikindstillinger og høje opløsninger på en ekstern skærm. Læs hele vores anmeldelse af den her.


GuliKit KingKong 2 Pro Controller: Denne spilcontroller i høj kvalitet fra GuliKit tilbyder et avanceret niveau af præcision og kontrol til ivrige gamere. Den er udstyret med en højhastighedschip til lavere latenstid, dobbelte vibrationsmotorer til fordybende haptisk feedback og et kraftigt batteri til lange spilsessioner.


FX8S USB Type-C Hub: FX8S USB Type-C Hub er en alsidig og bærbar enhed, der udvider din enheds tilslutningsmuligheder. Den indeholder en række porte, herunder HDMI, USB Type-A, USB Type-C og SD-kortlæsere, hvilket giver omfattende kompatibilitet med en række perifere enheder.


Micro SD Card UHS-I TF Flash Memory Card – DroiX: Dette er et højhastigheds MicroSD-kort med høj kapacitet fra DroiX. Designet til hurtig dataoverførsel og pålidelig lagring. Det er perfekt til at udvide hukommelseskapaciteten på en enhed til lagring af spil, fotos, musik og meget mere. Kortet er UHS-I-kompatibelt, hvilket sikrer hurtig og effektiv dataoverførsel.


15.6″4K bærbar skærm med touchscreen – DroiX | 15.6″ 4K bærbar skærm med stylus support – DroiX: Disse bærbare skærme tilbyder en fantastisk 4K-opløsning på tværs af deres 15.6″ display. Skærmen har touchscreen-funktioner og har endda mulighed for stylus-understøttelse. Den er fantastisk til kunstnere, notetagere, håndskriftsentusiaster og meget mere. Det er den perfekte tilføjelse til at få ekstra plads på skærmen med din håndholdte. Det slanke og lette design gør den nem at bære rundt på.

Puha! Det var en lang læsning. Det burde dække stort set alt, så du kan komme i gang med din helt nye enhed. Hav det sjovt, og spil alle dine yndlingsspil!

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0