Chat with us, powered by LiveChat

Kom godt i gang med din bærbare monitor

Getting started with your portable monitor
Last updated: 30 april 2024
Estimated reading time: 4 min

Tillykke med købet af din bærbare monitor. Vi har udarbejdet en guide til at komme i gang, som vi varmt anbefaler at kigge igennem. Den indeholder oplysninger om, hvad man skal kontrollere, og hvordan man indstiller og bruger monitoren.

Hvis du har problemer eller spørgsmål om din bærbare skærm

Hos DroiX er vi stolte af vores høje niveau af kundeservice før og efter salg. Hvis du har spørgsmål eller problemer i forbindelse med et køb hos os, er du velkommen til at kontakte os. Vi er her og vil hellere end gerne svare på spørgsmål og få løst eventuelle problemer så hurtigt som muligt.

Kontrol af indholdet

Før du bruger din bærbare skærm, skal du kontrollere, at alt det indhold, der skulle følge med, er til stede. Dette kan variere fra model til model, så tjek afsnittet om æskens indhold på vores produktliste for din bærbare skærm for at sikre, at alt er til stede med din.

Bærbar skærm og tilbehør (din model kan variere)
Bærbar skærm og tilbehør (din model kan variere)

Hvis der mangler noget, eller du ikke er sikker, bedes du kontakte vores kundeservice, så hjælper vi dig gerne.

Brug af den bærbare 15,6″ 4K-skærm med batteri / berøringsskærm / Adobe RGB

Vi har variationer af 15,6″ 4K bærbar skærm med touchscreen, men generelt er betjeningen af dem den samme.

Før du bruger skærmen, skal du fjerne den beskyttende film, der dækker skærmen, hvis den er til stede. Det kan give problemer med at bruge touchskærmen, hvis det ikke fjernes.

Strømforsyning til skærmen

Hvis du har batterivarianten af den bærbare skærm, kan du bruge den til at drive den. Du kan også genoplade den via USB-porten.

Hvis du har en variant uden batteri (eller ikke ønsker at bruge batteriet), er der to forskellige metoder, du kan bruge.

  • Du kan bruge det medfølgende USB Type-C-ladekabel og strømforsyningen til at drive skærmen.
  • En enhed som en mini-pc eller en håndholdt gaming-pc med USB 3.0 eller derover skal kunne både tænde for og vise skærmen via USB-kablet fra enheden til skærmen. Tjek venligst din enhed for kompatibilitet.
iPhone devices require a lightning-to-HDMI adapter to connect to the monitors for full functionality, due to a lack of a USB-C port. The iPhone 15, which features a USB-C port, is an exception and supports direct connection but will lack touch functionality.

Tilslutning af en enhed til den bærbare monitor

Der er to metoder til at forbinde din enhed til den bærbare skærm: HDMI og USB Type-C. Det afhænger af, hvilket output din enhed understøtter.

  • HDMI giver dig mulighed for at tilslutte stort set alle moderne enheder. Det er den mest almindelige måde og den mest kompatible. Du kan bruge det medfølgende HDMI til Mini HDMI-kabel til at forbinde det fra din enhed til skærmen.
  • USB Type-C er en fremragende metode til at forbinde kompatible enheder som en mini-pc eller en håndholdt gaming-pc til en bærbar skærm. Se i brugervejledningen til din enhed, om den understøtter videooutput via USB Type-C-porten. Du kan have to eller flere porte, og det er f.eks. kun den ene, der understøtter det. Du kan også have den ekstra fordel, at du kan forsyne skærmen med strøm via din enhed med det samme USB-kabel.
Bærbar skærm med AYA NEO Geek håndholdt gaming-pc
Bærbar skærm med AYA NEO Geek håndholdt gaming-pc

Navigering i menuerne på den bærbare skærm

Du kan få adgang til den bærbare skærms menu ved at trykke på vippeknappen i venstre side. Menuerne kan betjenes med vippeknappen og ved at trykke på tænd/sluk-knappen, eller langt nemmere ved at trykke på selve skærmen.

Hovedmenu til bærbar skærm
Hovedmenu til bærbar skærm

Du kan navigere i menuerne ved at trykke på de respektive felter på skærmen og konfigurere den bærbare skærm efter dine egne præferencer.

Indstillinger for bærbar skærm
Indstillinger for bærbar skærm

Brug af datakabler til at kommunikere med din enhed

De medfølgende USB Type-C til Type-C / USB-A-kabler giver dig mulighed for at kommunikere med din understøttede enhed som f.eks. en Windows mini-pc eller en håndholdt gaming-pc. Dette aktiverer touchscreen-understøttelse på din Windows-enhed.

Hvis din enhed understøtter USB Type-C, kan du blot bruge det samme kabel til at tænde, vise og aktivere touchscreen-understøttelse.

Hvis du bruger HDMI, kan du tilslutte det medfølgende USB Type-C til USB-A-kabel til din enheds USB-port for at aktivere touchscreen-understøttelse.

Med et micro USB breakout-kabel (medfølger ikke) kan du også tilslutte den til skærmen via micro USB-porten. Du kan derefter tilslutte eksterne enheder som mus eller tastatur til den, og de vil fungere, som om de var direkte forbundet til din enhed, når de er tilsluttet via USB Type-C.

Indstillinger for Windows-skærm

Et almindeligt spørgsmål, vi får, er, at skærmen ser ud til at være af lavere kvalitet end forventet. Det skyldes næsten altid, at der bruges en forkert skærmopløsning. De bærbare skærme understøtter op til 4K-opløsning, så hvis du f.eks. bruger en 720P-opløsning, ser det ikke ud til at være af høj kvalitet.

Hvis du vil ændre skærmopløsningen, skal du skrive Skærmindstillinger i Windows’ søgefelt og vælge den blandt resultaterne.

Hvis skærmindstillingerne viser “Duplicer disse skærme”, anbefaler vi, at du ændrer dette til Udvid skærm ene (få dit skrivebord delt over to skærme) eller Vis kun på den bærbare skærm (normalt skærm 2) for at få de bedste opløsninger.

Ændring af, hvordan skærmene udsender
Ændring af, hvordan skærmene udsender

Når du har valgt, hvordan skærmen skal vises, kan den vise en sort skærm i en kort periode, mens du skifter opløsning. Det vil så vise enten dit sædvanlige skrivebord, hvis det kun vises på den bærbare skærm, eller et tomt skrivebord, hvis skærmene udvides.

Skrivebordet er nu udvidet
Skrivebordet er nu udvidet

Da dette er en 4K-skærm, kan du nu ændre skærmopløsningen op til den højeste, din enhed understøtter.

Skift din skærmopløsning til den bedste, din enhed understøtter
Skift din skærmopløsning til den bedste, din enhed understøtter

Hvis du har problemer med skærmen, anbefaler vi, at du tjekker opdateringshastigheden, hvis den ikke er indstillet til 30 eller 60 Hz. Du kan gøre dette fra menupunktet Advanced Display og derefter ændre opdateringshastigheden til f.eks. 60,00 Hz.

Skift skærmens opdateringshastighed
Skift skærmens opdateringshastighed

Fejlfinding på skærmen

Hvis skærmen blinker, er sort eller på standby, er det almindelige problem, at der ikke er strøm nok til skærmen. Sørg for, at der er nok strøm til skærmen. Hvis problemet fortsætter, anbefaler vi, at du kontakter DroiX Customer Support for hurtig og nem hjælp.

Ved tilslutning til en telefon skal du sørge for, at skærmen er tilsluttet den medfølgende strømadapter.

Bærbar monitor uden batteri

Sørg for, at der bruges de rigtige kabler til at levere strøm og overføre data. De forskellige kabler er vist nedenfor:

  • Det medfølgende USB-A til USB-C-kabel er til strømforsyning og kan ikke overføre data.
  • Det medfølgende USB-C til USB-C-kabel er til dataoverførsel som f.eks. video.
EnhedKraftDataResultat
PCHDMIVirker ikke
PCStrømadapterHDMI Arbejder
PCUSB-C til USB-CHDMIVirker ikke
PCUSB-A til USB-CHDMIArbejder
PCUSB-A til USB-CUSB-C til USB-CArbejder
Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0