Chat with us, powered by LiveChat

Komme i gang med den bærbare monitoren

Getting started with your portable monitor
Last updated: 30 april 2024
Estimated reading time: 4 min

Gratulerer med kjøpet av den bærbare monitoren. Vi har utarbeidet en startveiledning som vi anbefaler å se over. Den inneholder informasjon om hva du skal sjekke, og hvordan du konfigurerer og bruker monitoren.

Hvis du har problemer eller spørsmål om den bærbare skjermen

Hos DroiX er vi stolte av vårt høye nivå av kundeservice før og etter salg. Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål eller problemer i forbindelse med et kjøp hos oss. Vi er her og svarer mer enn gjerne på spørsmål og løser eventuelle problemer så raskt som mulig.

Sjekker innholdet

Før du bruker den bærbare skjermen, kontroller at alt innholdet som skal følge med den er tilstede. Dette kan variere fra modell til modell, så sjekk avsnittet om innholdet i esken i produktlisten for din bærbare skjerm for å forsikre deg om at alt følger med.

Bærbar skjerm og tilbehør (modellen din kan variere)
Bærbar skjerm og tilbehør (modellen din kan variere)

Hvis noe mangler eller du er usikker, vennligst kontakt vår kundeservice , så hjelper vi deg gjerne.

Bruker den 15,6″ 4K bærbare skjermen med batteri / berøringsskjerm / Adobe RGB

Vi har varianter av den 15,6″ 4K bærbare skjermen med berøringsskjerm, men generelt er betjeningen av dem den samme.

Før du bruker skjermen, vennligst fjern beskyttelsesfilmen som dekker skjermen hvis den er tilstede. Dette kan forårsake noen problemer med å bruke berøringsskjermen hvis den ikke fjernes.

Slå på skjermen

Hvis du har batterivarianten av den bærbare skjermen, kan du bruke denne til å drive den. Du kan også lade den opp fra USB-porten.

Hvis du har en variant uten batteri (eller ikke ønsker å bruke batteriet) er det to forskjellige metoder du kan bruke.

  • Du kan bruke den medfølgende USB Type-C-ladekabelen og strømforsyningen til å drive skjermen.
  • En enhet, for eksempel en mini-PC eller en håndholdt spill-PC med USB 3.0 eller høyere, skal kunne både drive og vise skjermen via USB-kabelen fra enheten til skjermen. Vennligst sjekk enheten din for kompatibilitet.
iPhone devices require a lightning-to-HDMI adapter to connect to the monitors for full functionality, due to a lack of a USB-C port. The iPhone 15, which features a USB-C port, is an exception and supports direct connection but will lack touch functionality.

Koble en enhet til den bærbare skjermen

Det er to metoder for å koble enheten til den bærbare skjermen; HDMI og USB Type-C. Dette vil avhenge av hvilken utgang enheten din støtter.

  • HDMI lar deg koble til omtrent hvilken som helst moderne enhet. Dette er den vanligste måten og den mest kompatible. Du kan bruke den medfølgende HDMI til Mini HDMI-kabelen for å koble den fra enheten til skjermen.
  • USB Type-C er en utmerket metode for å koble kompatible enheter, for eksempel en mini-PC eller en håndholdt spill-PC, til en bærbar skjerm. Se i bruksanvisningen til enheten din for å finne ut om den støtter videoutgang via USB Type-C-porten. Det kan hende at du har to eller flere porter, og at bare én av dem støtter dette. Du kan også ha den ekstra fordelen at du kan forsyne skjermen med strøm via enheten din med den samme USB-kabelen.
Bærbar skjerm med AYA NEO Geek håndholdt spill-PC
Bærbar skjerm med AYA NEO Geek håndholdt spill-PC

Navigere i menyene på den bærbare skjermen

Du får tilgang til den bærbare skjermmenyen ved å trykke på vippebryteren på venstre side. Menyene kan betjenes med vippebryteren og ved å trykke på av/på-knappen, eller langt enklere ved å trykke på selve skjermen.

Hovedmeny for bærbar skjerm
Hovedmeny for bærbar skjerm

Du kan navigere i menyene ved å trykke på deres respektive bokser på skjermen og konfigurere den bærbare skjermen til dine egne preferanser.

Innstillinger for bærbar skjerm
Innstillinger for bærbar skjerm

Bruke datakabler for å kommunisere med enheten din

Med de medfølgende USB Type-C til Type-C/USB-A-kablene kan du kommunisere med enheter som støttes, for eksempel en Windows-mini-PC eller en håndholdt spill-PC. Dette vil aktivere støtte for berøringsskjerm med Windows-enheten din.

Hvis enheten din støtter USB Type-C, kan du ganske enkelt bruke den samme kabelen for å strømme, vise og aktivere støtte for berøringsskjerm.

Hvis du bruker HDMI, kan du koble den medfølgende USB Type-C til USB-A-kabelen til enhetens USB-port for å aktivere støtte for berøringsskjerm.

Med en micro USB breakout-kabel (ikke inkludert) kan du også koble denne til skjermen via mikro USB-porten. Du kan deretter koble eksterne enheter som en mus eller tastatur til den, og de vil fungere som om de er koblet direkte til enheten din når den er koblet til via USB Type-C.

Windows-skjerminnstillinger

Et vanlig spørsmål vi får er at skjermen ser dårligere ut enn forventet. Dette skyldes nesten alltid feil skjermoppløsning som brukes. De bærbare skjermene støtter opptil 4K-oppløsning, så bruk av en 720P-oppløsning vil for eksempel ikke se høy kvalitet ut.

For å endre skjermoppløsningen, skriv inn Skjerminnstillinger på søkefeltet i Windows, og velg det fra resultatene.

Hvis innstillingene for skjermene viser «Dupliser disse skjermene», anbefaler vi at du endrer dette til » Utvid skjerm ene» (del skrivebordet på to skjermer) eller » Vis bare på den bærbare skjermen» (vanligvis skjerm 2) for å få de beste oppløsningene.

Endre hvordan skjermene sender ut
Endre hvordan skjermene sender ut

Når du har valgt hvordan den skal vises, kan skjermen vise en svart skjerm i en kort periode mens du bytter oppløsning. Den vil da vise enten ditt vanlige skrivebord hvis det bare vises på den bærbare skjermen, eller et tomt skrivebord hvis du utvider skjermene.

Skrivebordet er nå utvidet
Skrivebordet er nå utvidet

Siden dette er en 4K-skjerm, kan du nå endre skjermoppløsningen til den høyeste enheten din støtter.

Endre skjermoppløsningen til den beste enheten din støtter
Endre skjermoppløsningen til den beste enheten din støtter

Hvis du har noen skjermproblemer, anbefaler vi å sjekke oppdateringsfrekvensen i tilfelle den ikke er satt til 30 eller 60Hz. Du kan gjøre dette fra menyvalget Avansert visning , og deretter endre oppdateringsfrekvensen til for eksempel 60,00 Hz .

Endre skjermens oppdateringsfrekvens
Endre skjermens oppdateringsfrekvens

Feilsøking av displayet

Hvis skjermen blinker, er svart eller står i standby-modus, er det vanlig at skjermen ikke får nok strøm. Forsikre deg om at monitoren får nok strøm. Hvis problemet vedvarer, anbefaler vi at du kontakter DroiX kundestøtte for rask og enkel hjelp.

Når monitoren er koblet til en telefon, må du sørge for at den er koblet til den medfølgende strømadapteren.

Bærbar monitor uten batteri

Sørg for at de riktige kablene brukes til å levere strøm og overføre data. De ulike kablene er vist nedenfor:

  • USB-A til USB-C-kabelen som følger med, er beregnet på strømforsyning og kan ikke overføre data.
  • USB-C til USB-C-kabelen som følger med, er beregnet på dataoverføring, for eksempel video.
EnhetStrømDataResultat
PCHDMIFungerer ikke
PCStrømadapterHDMI Fungerer
PCUSB-C til USB-CHDMIFungerer ikke
PCUSB-A til USB-CHDMIFungerer
PCUSB-A til USB-CUSB-C til USB-CFungerer
Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0