Chat with us, powered by LiveChat

Kannettavan monitorin käytön aloittaminen

Getting started with your portable monitor
Last updated: 30 huhtikuun 2024
Estimated reading time: 3 min

Onnittelut kannettavan näytön ostamisesta. Olemme laatineet aloitusoppaan, johon tutustumista suosittelemme lämpimästi. Siinä kerrotaan, mitä on tarkistettava ja miten monitori asetetaan ja miten sitä käytetään.

Jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä kannettavasta näytöstäsi.

Me DroiXilla olemme ylpeitä korkeatasoisesta asiakaspalvelustamme ennen myyntiä ja myynnin jälkeen. Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia ostoksistamme, ota meihin yhteyttä. Olemme täällä ja vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja ratkaisemme ongelmat mahdollisimman pian.

Sisällön tarkistaminen

Ennen kuin käytät kannettavaa näyttöä, tarkista, että kaikki sen mukana tuleva sisältö on mukana. Tämä voi vaihdella eri malleissa, tarkista kannettavan monitorisi tuoteselosteesta laatikon sisältö -osio varmistaaksesi, että kaikki on mukana omassasi.

Kannettava näyttö ja lisävarusteet (mallisi voi vaihdella)
Kannettava näyttö ja lisävarusteet (mallisi voi vaihdella)

Jos jotain puuttuu tai et ole varma, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme mielellämme.

Akulla / kosketusnäytöllä / Adobe RGB:llä varustetun kannettavan 15,6″ 4K-monitorin käyttäminen

15,6″ 4K Portable Monitor with Touchscreen -näytöstä on olemassa erilaisia versioita, mutta yleisesti ottaen ne toimivat samalla tavalla.

Ennen kuin käytät monitoria, poista monitoria peittävä suojakalvo, jos se on olemassa. Tämä voi aiheuttaa ongelmia kosketusnäytön käytössä, jos sitä ei poisteta.

Näytön virran kytkeminen

Jos sinulla on kannettavan näytön akkuvaihtoehto, voit käyttää sitä sen virranlähteenä. Voit myös ladata sen USB-portista.

Jos sinulla on muunnos, jossa ei ole akkua (tai jos et halua käyttää akkua), voit käyttää kahta eri menetelmää.

  • Voit käyttää mukana toimitettua USB Type-C – latauskaapelia ja virtalähdettä näytön virransyöttöön.
  • USB 3.0:l la tai uudemmalla USB 3.0:lla varustetun laitteen, kuten mini-PC:n tai kannettavan peli-PC:n, pitäisi pystyä sekä syöttämään virtaa että näyttämään näyttöä näytössä laitteen ja näytön välisen USB-kaapelin välityksellä. Tarkista laitteesi yhteensopivuus.
iPhone devices require a lightning-to-HDMI adapter to connect to the monitors for full functionality, due to a lack of a USB-C port. The iPhone 15, which features a USB-C port, is an exception and supports direct connection but will lack touch functionality.

Laitteen liittäminen kannettavaan näyttöön

Laite voidaan liittää kannettavaan näyttöön kahdella tavalla: HDMI ja USB Type-C. Tämä riippuu siitä, mitä ulostuloa laitteesi tukee.

  • HDMI:n avulla voit liittää lähes minkä tahansa nykyaikaisen laitteen. Tämä on yleisin ja yhteensopivin tapa. Voit käyttää mukana toimitettua HDMI-Mini-HDMI-kaapelia liittääksesi sen laitteestasi näyttöön.
  • USB Type-C on erinomainen tapa liittää yhteensopivat laitteet, kuten mini-PC tai kannettava pelitietokone, kannettavaan näyttöön. Katso laitteesi käyttöoppaasta, tukeeko se videolähtöä USB Type-C-portin kautta.Sinulla voi olla kaksi tai useampia portteja, ja esimerkiksi vain yksi voi tukea sitä. Saatat myös saada lisäetua siitä, että voit syöttää näyttöön virtaa laitteesi kautta samalla USB-kaapelilla.
Kannettava monitori AYA NEO Geek -käsikonsolilla varustetun pelitietokoneen kanssa
Kannettava monitori AYA NEO Geek -käsikonsolilla varustetun pelitietokoneen kanssa

Navigointi kannettavan näytön valikoissa

Pääset kannettavan näytön valikkoon painamalla vasemmalla puolella olevaa keinuvipua. Valikoita voi käyttää keinuvalikolla ja napauttamalla virtapainiketta tai paljon helpommin koskettamalla itse näyttöä.

Kannettavan näytön päävalikko
Kannettavan näytön päävalikko

Voit navigoida valikoissa painamalla niiden ruutuja näytössä ja määrittää kannettavan näytön omien mieltymystesi mukaan.

Kannettavan näytön asetukset
Kannettavan näytön asetukset

Datakaapeleiden käyttäminen yhteydenpitoon laitteen kanssa

Mukana toimitettujen USB Type-C-C / USB-A -kaapeleiden avulla voit kommunikoida tuetun laitteen, kuten Windows mini PC: n tai kannettavan pelitietokoneen, kanssa. Tämä mahdollistaa kosketusnäyttötuen Windows-laitteessasi.

Jos laitteesi tukee USB Type-C -liitäntää, voit yksinkertaisesti käyttää samaa kaapelia virran syöttämiseen, näyttöön ja kosketusnäyttötuen käyttöönottoon.

Jos käytät HDMI-liitäntää, voit liittää mukana toimitetun USB Type-C-USB-A-kaapelin laitteen USB-porttiin kosketusnäyttötuen käyttöönottamiseksi.

Mikro-USB-murtajakaapelilla (ei sisälly toimitukseen) voit liittää tämän myös näyttöön mikro-USB-portin kautta. Voit sitten liittää siihen oheislaitteita, kuten hiiren tai näppäimistön, ja ne toimivat kuin suoraan laitteeseen liitettyinä, kun ne on liitetty USB Type-C:n kautta.

Windowsin näyttöasetukset

Yleinen kysymys, jonka saamme, on, että näyttö näyttää odotettua heikommalta. Tämä johtuu lähes aina siitä, että käytössä on väärä näytön resoluutio. Kannettavat näytöt tukevat jopa 4K-resoluutiota, joten esimerkiksi 720P-resoluution käyttö ei näytä laadukkaalta.

Voit muuttaa näytön tarkkuutta kirjoittamalla Windowsin hakupalkkiin Display Settings (Näyttöasetukset) ja valitsemalla sen tuloksista.

Jos näytön asetuksissa näkyy ”Duplicate these displays”, suosittelemme muuttamaan tämän asetukseksi Extend the displays (työpöytä jaetaan kahteen näyttöön) tai Show only on the portable monitor (yleensä näyttö 2), jotta saat parhaat resoluutiot.

Näyttöjen tulostustavan muuttaminen
Näyttöjen tulostustavan muuttaminen

Kun olet valinnut näyttötyypin, näytössä saattaa näkyä lyhyen aikaa musta ruutu, kun vaihdat resoluutiota. Se näyttää joko tavallisen työpöytäsi, jos se näkyy vain kannettavassa näytössä, tai tyhjän työpöydän, jos näyttöjä laajennetaan.

Työpöytä on nyt laajennettu
Työpöytä on nyt laajennettu

Koska kyseessä on 4K-monitori, voit nyt muuttaa näytön resoluution korkeimpaan laitteesi tukemaan resoluutioon asti.

Vaihda näytön resoluutio parhaaseen laitteesi tukemaan resoluutioon.
Vaihda näytön resoluutio parhaaseen laitteesi tukemaan resoluutioon.

Jos sinulla on näyttöongelmia, suosittelemme tarkistamaan virkistystaajuuden, jos se ei ole asetettu 30 tai 60 Hz:iin. Voit tehdä tämän Advanced Display -valikon vaihtoehdosta ja muuttaa virkistystaajuuden esimerkiksi 60,00 Hz: ksi.

Muuta näytön virkistystaajuutta
Muuta näytön virkistystaajuutta

Näytön vianmääritys

Jos näyttö vilkkuu, on musta tai valmiustilassa, yleinen ongelma on, että näyttöön ei syötetä virtaa. Varmista, että näyttöön syötetään riittävästi virtaa. Jos ongelma jatkuu, suosittelemme ottamaan yhteyttä DroiXin asiakastukeen nopeaa ja helppoa apua varten.

Varmista puhelimeen kytkettynä, että monitori on kytketty mukana toimitettuun virtalähteeseen.

Kannettava näyttö ilman akkua

Varmista, että virransyöttöön ja tiedonsiirtoon käytetään oikeita kaapeleita. Eri kaapelit on esitetty alla:

  • Mukana toimitettu USB-A- ja USB-C-kaapeli on tarkoitettu virran syöttämiseen, eikä sillä voi siirtää tietoja.
  • Mukana toimitettu USB-C-USB-C-kaapeli on tarkoitettu tiedonsiirtoon, kuten videonsiirtoon.
LaiteTehoTiedotTulos
PCHDMIEi toimi
PCVirtasovitinHDMI Teokset
PCUSB-C USB-C:henHDMIEi toimi
PCUSB-A:sta USB-C:henHDMITeokset
PCUSB-A:sta USB-C:henUSB-C USB-C:henTeokset
Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0