Chat with us, powered by LiveChat

Komma igång med din bärbara monitor

Getting started with your portable monitor
Last updated: 30 april 2024
Estimated reading time: 4 min

Gratulerar till köpet av din bärbara monitor. Vi har tagit fram en startguide som vi rekommenderar att du läser igenom. Den innehåller information om vad som ska kontrolleras och hur monitorn ska ställas in och användas.

Om du har några problem eller frågor om din bärbara monitor

På DroiX är vi stolta över vår höga nivå av kundservice före och efter försäljning. Om du har några frågor eller problem med något köp från oss, vänligen kontakta oss. Vi finns här och svarar mer än gärna på frågor och ser till att eventuella problem löses så snart som möjligt.

Kontroll av innehållet

Innan du använder den bärbara bildskärmen ska du kontrollera att allt innehåll som ska medfölja finns på plats. Detta kan variera mellan olika modeller, se avsnittet Innehåll i förpackningen i vår produktlista för din bärbara bildskärm för att säkerställa att allt finns med i din förpackning.

Bärbar bildskärm och tillbehör (Din modell kan skilja sig åt)
Bärbar bildskärm och tillbehör (Din modell kan skilja sig åt)

Om något saknas eller om du är osäker, vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig gärna.

Använda den bärbara 15,6″ 4K-monitorn med batteri / pekskärm / Adobe RGB

Vi har olika varianter av 15,6″ 4K bärbar monitor med pekskärm, men i allmänhet fungerar de på samma sätt.

Innan du använder monitorn, ta bort skyddsfilmen som täcker monitorn om den finns. Detta kan orsaka problem vid användning av pekskärmen om det inte avlägsnas.

Strömförsörjning av monitorn

Om du har batterivarianten till den bärbara bildskärmen kan du använda den för att driva den. Du kan också ladda den via USB-porten.

Om du har en variant utan batteri (eller inte vill använda batteriet) finns det två olika metoder som du kan använda.

  • Du kan använda den medföljande USB Type-C-laddningskabeln och strömförsörjningen för att driva monitorn
  • En enhet som en minidator eller en handhållen speldator med USB 3.0 eller högre bör kunna både strömförsörjas och visas på bildskärmen via USB-kabeln från enheten till bildskärmen. Kontrollera om din enhet är kompatibel.
iPhone devices require a lightning-to-HDMI adapter to connect to the monitors for full functionality, due to a lack of a USB-C port. The iPhone 15, which features a USB-C port, is an exception and supports direct connection but will lack touch functionality.

Ansluta en enhet till den bärbara monitorn

Det finns två metoder för att ansluta din enhet till den bärbara monitorn: HDMI och USB Type-C. Detta beror på vilken utmatning din enhet stöder.

  • Med HDMI kan du ansluta i stort sett alla moderna enheter. Detta är det vanligaste sättet och det mest kompatibla. Du kan använda den medföljande HDMI till Mini HDMI-kabeln för att ansluta den från din enhet till bildskärmen.
  • USB Type-C är en utmärkt metod för att ansluta kompatibla enheter som en minidator eller en handhållen speldator till en bärbar bildskärm. Se enhetens användarhandbok för att se om den stöder videoutgång via USB Type-C-porten, du kanske har två eller flera portar och bara en stöder det. Du kan också ha den extra fördelen att du kan strömförsörja monitorn via din enhet med samma USB-kabel.
Bärbar bildskärm med AYA NEO Geek handhållen speldator
Bärbar bildskärm med AYA NEO Geek handhållen speldator

Navigera i menyerna på den bärbara monitorn

Du kan öppna menyn för den bärbara monitorn genom att trycka på vippknappen på vänster sida. Menyerna kan interageras med vippan och genom att trycka på strömknappen, eller mycket enklare genom att trycka på själva skärmen.

Huvudmeny för bärbar monitor
Huvudmeny för bärbar monitor

Du kan navigera i menyerna genom att trycka på respektive ruta på skärmen och konfigurera den bärbara monitorn efter dina egna önskemål.

Inställningar för bärbar monitor
Inställningar för bärbar monitor

Använda datakablar för att kommunicera med din enhet

De medföljande USB Type-C till Type-C / USB-A-kablarna gör att du kan kommunicera med din enhet som stöds, t.ex. en Windows mini PC eller en handhållen speldator. Detta aktiverar pekskärmsstöd för din Windows-enhet.

Om din enhet har stöd för USB Type-C kan du helt enkelt använda samma kabel för strömförsörjning, visning och aktivering av pekskärmsstöd.

Om du använder HDMI kan du ansluta den medföljande USB Type-C till USB-A-kabeln till enhetens USB-port för att aktivera pekskärmsstödet.

Med en micro USB breakout-kabel (ingår ej) kan du också ansluta den till monitorn via micro USB-porten. Du kan sedan ansluta kringutrustning som en mus eller ett tangentbord till den och de kommer att fungera som om de vore direkt anslutna till din enhet när de ansluts via USB Type-C.

Windows skärminställningar

En vanlig fråga vi får är att skärmen ser ut att ha lägre kvalitet än förväntat. Detta beror nästan alltid på att fel skärmupplösning används. De bärbara bildskärmarna stöder upp till 4K-upplösning, så att använda en 720P-upplösning kommer inte att se hög kvalitet till exempel.

Om du vill ändra skärmupplösningen skriver du Display Settings i sökfältet i Windows och väljer den bland resultaten.

Om bildskärmarnas inställningar visas som ”Duplicera dessa skärmar” rekommenderar vi att du ändrar detta till Förläng skärmarna (dela skrivbordet på två skärmar), eller Visa endast på den bärbara skärmen (vanligtvis skärm 2) för bästa upplösning.

Ändra hur displayerna visar utdata
Ändra hur displayerna visar utdata

När du har valt hur skärmen ska visas kan det hända att skärmen visar svart under en kort period när du byter upplösning. Då visas antingen ditt vanliga skrivbord om det bara visas på den bärbara skärmen, eller ett tomt skrivbord om skärmarna utökas.

Skrivbordet är nu utökat
Skrivbordet är nu utökat

Eftersom detta är en 4K-skärm kan du nu ändra skärmupplösningen till den högsta som din enhet stöder.

Ändra skärmupplösningen till den bästa som din enhet stöder
Ändra skärmupplösningen till den bästa som din enhet stöder

Om du har problem med skärmen rekommenderar vi att du kontrollerar uppdateringsfrekvensen om den inte är inställd på 30 eller 60 Hz. Du kan göra detta via menyalternativet Advanced Display och sedan ändra uppdateringsfrekvensen till exempelvis 60,00 Hz.

Ändra bildskärmens uppdateringsfrekvens
Ändra bildskärmens uppdateringsfrekvens

Felsökning av displayen

Om monitorn blinkar, är svart eller i standby-läge är det vanligaste problemet att det inte finns någon strömförsörjning till monitorn. Kontrollera att monitorn är tillräckligt strömförsörjd. Om problemet kvarstår rekommenderar vi att du kontaktar DroiX kundsupport för snabb och enkel hjälp.

När monitorn är ansluten till en telefon måste du se till att den är ansluten till den medföljande nätadaptern.

Bärbar monitor utan batteri

Se till att rätt kablar används för strömförsörjning och dataöverföring. De olika kablarna visas nedan:

  • Den medföljande USB-A till USB-C-kabeln är avsedd för strömförsörjning och kan inte överföra data.
  • Den medföljande USB-C till USB-C-kabeln är avsedd för dataöverföring, t.ex. video.
EnhetKraftUppgifterResultat
PCHDMIFungerar inte
PCStrömadapterHDMI Verk
PCUSB-C till USB-CHDMIFungerar inte
PCUSB-A till USB-CHDMIVerk
PCUSB-A till USB-CUSB-C till USB-CVerk
Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0