Chat with us, powered by LiveChat

Kuinka korjata litistynyt tai venytetty näyttö Android TV Boxissa

Last updated: 18 lokakuun 2023
Estimated reading time: 1 min

On kaksi pääsyytä siihen, miksi televisiossa näkyvä kuva ei ehkä ole aivan oikea…

  1. Käytössä on väärä resoluutio. DroiX® pyytää televisioltasi tietoja yhteensopivista ja natiiviresoluutioista. Joskus vaste ei ole oikea, ja saatat huomata, että 1080p- tai 4K-kykyiselle näytöllesi lähetetään 720p-signaali sen sijaan.
  2. Jos resoluutio on tarkistettu ja ongelma ei ole poistunut, sinun on tarkistettava näytön skaalaus/koko.

Esimerkkinä siitä, millaisen ongelman saatat kohdata, meillä on alla oleva Wikipedian logo täydessä loistossaan…

Wikipedia Full

Jos katsoit tätä kuvaa videolla ja joko resoluutio oli asetettu väärin tai kuva tarvitsi skaalausta, saatat nähdä jotain lähempänä tätä:

Wikipedia-logo leikattu

Tarkista ensin, mitkä tilat ovat käytettävissä televisiossasi tai monitorissasi. Full, 16:9, 16:10, Default, 1:1 Pixel Map kannattaa pitää silmällä.

Kun olet varmistanut, että televisiosi käyttää oikeaa kuvasuhdetta eikä se leikkaa sisältöä, meidän on tarkasteltava DroiX®-laitteesi kokoonpanoa.

Eri DroiX® -malleissa on eri firmwaret, joten Asetukset-alueen tarkka ulkoasu voi vaihdella laatikosta toiseen.

Jos sinulla on Asetukset-pikakuvake aloitusnäytössäsi, napsauta sitä. Kuvake on yleensä yksi/kaksi hammasratasta tai joitakin liukusäätimiä neliössä.

Jos sinulla ei ole tällaista pikakuvaketta, etsi luettelo kaikista asennetuista sovelluksista. Tämä pikakuvake on yleensä ympyrä, jossa on kuusi pistettä, tai kuvake ”Omat sovellukset”. Kun olet avannut tämän, etsi ja napsauta Asetukset-pikakuvaketta.

Kun Asetukset on nyt avattu, seuraava vaihe riippuu nyt näkyvästä käyttöliittymästä.

Jos sinulla on värikäs välilehtinen Asetukset-alueen

T8 Launcherin aloitusnäyttö
T8 Asetukset Ensimmäinen verkko
T8 Asetukset Toinen näyttö
T8 Asetukset Toinen näyttö Auto Off HDMI-lähtö
T8 Asetukset Toinen näyttö Aseta näytön sijainti

Napsauta Näyttö-välilehteä. Poista nyt HDMI Automaattinen tunnistus -tila käytöstä ja kokeile 1080p:tä 60 Hz:n taajuudella. Jos näet nyt koko käyttöliittymän televisiossasi, olet valmis.

Jos huomaat, että valittu resoluutio ei toimi lainkaan, paina EI MITÄÄN noin 15 sekunnin ajan, jolloin laite palaa aiemmin tallennettuun asetukseen.

Jos uusi resoluutio näkyy, mutta osia puuttuu edelleen, kokeile muita käytettävissä oleviksi lueteltuja virkistystaajuuksia ja resoluutioita.

Jos mikään näistä asetusmuutoksista ei auta, tarkista televisiosi natiiviresoluutio (yritä googlettaa television takapuolella oleva merkki ja malli) ja aseta DroiX® käyttämään sitä.
Napsauta nyt Set Display Position (Aseta näytön sijainti ) -kohtaa ja noudata näytön ohjeita käytetyn skaalauskertoimen säätämiseksi. Tallenna uusi asetus painamalla Return-painiketta (Palaa takaisin/taaksepäin kääntyvä nuoli), muuten se menetetään, kun käynnistät järjestelmän uudelleen.

Jos sinulla on yksivärinen käyttöliittymä Asetukset, jossa vaihtoehdot on lueteltu vasemmalla alhaalla.

X7 Näyttöasetukset

Napsauta näyttö- tai näyttökohteita ja noudata samoja vaiheita kuin edellä – poista automaattinen HDMI-tilan valinta käytöstä, kokeile asetusta 1920×1080@60Hzja muita. Jos tämä ei auta, napsauta ruutuasteikkoa tai vastaavalla tavalla otsikoitua merkintää.

Jos sinulla on yksivärinen käyttöliittymä, jossa on rivejä ja sarakkeita Asetusten pikanäppäimiä

3 Dial Launcher T8 T8-S T8-S T8-S Plus
T8-S Plus -asetukset napsautettu
T8-S Plus -näyttö napsautettu
T8-S Plus -näytön resoluutio napsautettu
T8-S Plus -näytön sijainti napsautettu

Napsauta Näyttö, nyt Näytön tarkkuus. Kytke Automaattikytkin pois päältä parhaaseen resoluutioon. Kuten muidenkin laitteiden kanssa, kokeile siirtyä 1080p:hen 60 Hz:n taajuudella ja muihin resoluutioihin.

Jos tämä ei auta, palaa Asetuksiin ja sitten Näyttöön, mutta valitse tällä kertaa Näytön asento muuttaaksesi näytön kanssa käytettävän zoomauksen määrää.

Was this article helpful?
Dislike 0