Chat with us, powered by LiveChat

GPD-tallennustilan ja osioiden hallinnan ymmärtäminen

GPD Partition Info
GPD Partition Info
Last updated: 16 toukokuun 2024
Estimated reading time: 1 min

Olemme saaneet useita raportteja asiakkailta, joilla on ollut SSD-levyn puuttumista tai tallennusongelmia uusissa GPD-laitteissaan. Tässä artikkelissa selvitetään tilannetta ja kerrotaan, miten GPD on konfiguroinut nämä laitteet.

2TB GPD WIN Max 2, jonka kapasiteetti on 300 Gt.

Mistä on kyse? Monet asiakkaat uskovat, että heidän laitteistaan puuttuu tallennustilaa, koska he eivät näe SSD-levyn koko kapasiteettia. Säilytys ei kuitenkaan välttämättä ole kadonnut. Sen sijaan GPD on esikonfiguroinut SSD-aseman kahteen osioon, kuten alla on kuvattu ja esitetty:

 1. Pienempi osio, joka on varattu C: -asemalle ja joka sisältää Windows-käyttöjärjestelmän (OS).
 2. Osio 2: Tämä osio sisältää jäljellä olevan tallennustilan.

Kuinka tarkistaa

Jos uskot, että laitteestasi puuttuu tallennustilaa, voit tarkistaa osiot ja käyttää koko tallennuskapasiteettia kahdella eri menetelmällä.

File Explorer

 1. Avaa File Explorer
  • Paina Win + E ja valitse File Explorerista ”This PC”.
 2. Näytä asemat
  • File Explorerissa sinun pitäisi nähdä 2 (tai useampia) asemia. Ensimmäinen on yleensä nimeltään ”Windows (C:)”, joka on pienempi käyttöjärjestelmälle tarkoitettu osio. Toisen osion pitäisi sisältää loput tallennustilasta.
Please note, there may be slight discrepancies due to differences in how storage capacity is calculated by manufacturers, operating systems, and depedning on SSD branding. Plus some space is aleady used for system files and formatting.

Levynhallinta

 1. Avaa levynhallinta:
  • Paina Win + X ja valitse valikosta ”Levynhallinta”.
 2. Näytä osiot:
  • Levynhallinnassa sinun pitäisi nähdä kaksi osiota ensisijaisella SSD-levylläsi. Ensimmäinen osio on yleensä nimeltään ”C:”, ja se on pienempi ja tarkoitettu käyttöjärjestelmälle. Toinen osio käsittää jäljelle jäävän tallennustilan.
Please note, there may be slight discrepancies due to differences in how storage capacity is calculated by manufacturers, operating systems, and depedning on SSD branding. Plus some space is aleady used for system files and formatting.

Miksi esiasetetut osiot?

Vanhemmissa laitteissa omat osiot käyttöjärjestelmälle ja tiedoille mahdollistivat järjestelmän tehokkaamman ja vakaamman toiminnan, mikä saattaa olla edelleen hyödyllistä nykyaikaisissa laitteissa. GPD on kuitenkin ottanut tämän osioinnin käyttöön myös järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi – erillisen käyttöjärjestelmäosion avulla on helpompi tehdä järjestelmäpäivityksiä, varmuuskopioita ja palautuksia vaikuttamatta toiseen osioon tallennettuihin käyttäjätietoihin. Tämä tarkoittaa, että voit palauttaa tai asentaa Windowsin uudelleen pyyhkimättä tietoja toisesta osiosta (koska Windowsilla on oma oma osio).

Tags:
Was this article helpful?
Dislike 0